Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1609) cOxeR válasza aleister (#1607) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ebben az esetben ez a kérdésed teljesen értelmetlenné vált, hiszen konkrétan feltettél egy kérdést, amiről a meggyőződésed az - mint katolikus - hogy mindenki aki betér egy katolikus templomba, az legyen tisztába a katolikus szokásokkal és mindegy miben hisz, vagy nem hisz, alázatosan vesse alá magát ennek. :)

Ne érts félre, én maximálisan tisztelettudó vagyok - de ennyi erővel bármilyen felekezethez mész, minden felekezet minden szokásával tisztában kell lenned, sőt azzal azonosulnod kell - hiszen megállapítottátok, hogy keresztet kell vetni és féltérdre ereszkedni - azért ez meglehetősen irreális elképzelés és pláne elvárás. :)

Persze itthon azért kevés a szélsőséges vallás, és a katolikus szokásokkal azért a lakosság nagy többsége tisztában van, de akkor is... sántít ez a dolog, amire jutottatok. :)

Szóval, tegyük fel, bemész egy zsidó, buddhista vagy egy hindu templomba, akkor előtte elsajátítod az ő szokásaikat és ennek megfelelően lépsz be a templomba? Kíváncsi lennék, hogy a katolikus vallás ezt mennyire kultiválja. Szóval kicsit átfogóbban ha körbetekintetek és nem a hazai túlnyomó többségben katolikus vallást veszitek figyelembe, akkor is ez a vélemény?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.