- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz SunMount3r #184 üzenetére
marmint tablet+moon readerROL e-inkre
A tabletnel kb barmilyen eInkes olvaso sokkal jobb.
Nekem a Kobo jott be nagyon, anyukamnak Kindle-t adtam ajandekba, imadjaFontos szempont lehet hogy vilagitas ha lehet akkor legyen benne.
-
Oldman2
nagyúr
Ha megnézed, a néggyel előtted lévő hozzászólást, annak dátuma 2016 februári.
Ne csodálkozz...
-
-igu-
veterán
hétvége van, inkább olvasással töltjük a szabadidőt
fórumozni munkaidőben is lehet[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #183 üzenetére
Ennyire kihalt a Topic? Vagy már mindenki áttért Tablet+Moon Reader-re?
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Most egy 7"-os 1024 x 600 IPS kijelzős Tablet-en olvasom az e-book-okat Moon Reader-el.
Ennél tud jobb "olvasási élményt" nyújtani egy belépő kategóriás (de ajánlott) e-book olvasó?
Valamint, ha egy idősebb személynek keresném (70+), aki sokat olvasott eddig is, de csak papír alapú könyveket, akkor melyik lenne a legmegfelelőbb típus ebből a kategóriából? (Vagy egyáltalán?)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
veterán
Ha valaki - hozzám hasonlóan - régi, világítás nélküli Kindle-ről áll át az All New Oasis verzióra, ne lepődjön meg az üzemidő jelentős csökkenésén. A régit 3 hetente (még 6 év után is kb. 2 hetente), míg az új vasat 4-5 naponta kell töltenem hasonló felhasználási szokások mellett.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
sublett
tag
Sziasztok!
Koobe slightbook hd shine és Illumina2 HD között hezitálok, árban van egy 1,5 szorzó az Illumina irányába, de az érintőkijelzős és Android fut rajta.
Koobe-t kollégának hála tudom tesztelni, de Illuminaval kapcsolatosan van tapasztalatotok?
Előre is a segítséget!
sublett
-
SimonJanos
aktív tag
-
doc
nagyúr
válasz SimonJanos #178 üzenetére
a tablet es az e-book olvaso nagyon kulonbozo mufaj
nekem is van tabletem, de eszembe sem jutna azon olvasni, mikor ott van az einkes olvaso... -
SimonJanos
aktív tag
válasz Borisz76 #176 üzenetére
Esélyesen lekéstem a választ és "kicsit ismétlem magam"
= ha van tablet akkor nem kell háttérvilágítással könyvolvasó!Mint szemüveg nélküli (pedig úgy 30 éve monitort, kijelzőt nézek!) "éjjeli bagoly" is azt tapasztalom, elalvás előtt nem olvasol annyit (és mindig előnyösebb ha világítás "hátulról / felülről jön"!
"... én egy Prestigio Multireader 3464 (PER3464B)-et használok, előnyére válik hogy ultrakönnyű, jó az OS, üzemidő (vs. sok Linux-OS modell!) és 10.000 Ft (!) volt - használtan de egyáltalán nem kihasználtan.
Előtte dual tablet-em volt (!): bal oldalt e-book reader, jobb oldalt tablet.
Annak az olvasón (is) használható "e-tolla" (rajzolhattál, feljegyzéseket készíthettél, stb.) nagyon hiányzik!Ha van tablet és/vagy phablet-ed is, akkor felesleges a világítással rendelkező e-könyv olvasó!
Egyedül "eü.szempontból lehet azt feljegyezni" hogy "elvileg" a kijelzőből (= LCD, stb.) érkező kék fény 'elalvást zavaró' - de én ezt nem tap asztaltam."
[ Szerkesztve ]
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Háttérvilágításos ebook-ra szeretnék váltani. Tudnátok ajánlani valami jót ár/érték arányban?
30-35ezer a maximum amit tudk rá szánni. Ebben az árkategóriában mi az amit érdemes lehet megvenni? Köszi előre is.AlzaPlus+ 20%-os kedvezménykód éves előfizetésre: frRzXVqQJTeZ
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
A párom tavaly karácsonyra kapott egy tabletet amin nagyritkán játszik,netezik de inkább olvasni szokott rajta.
Hamar lemerül.Gondoltam meglepem szülinapjára egy könyvolvasóval !
Elolvastam a cikket és Kobo Aura HD tetszik.
Holnap megyek a közeli MM-ba és veszek egyet de a honlapjukon sajnos nincs a HD modell csak ez :
Kobo Aura N514A felbontás - a cikk szerint - elegendő.
Világítás van rajta.
Elég sok formátumot is kezel.
Akksi is bírja sokáig.Szerintetek jó választás ?
Vagy esetleg másikat ajánlotok ?Válaszokat előre is köszönöm !!!
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dhampir
félisten
Ezen a lapon a Prestigio Multireader 3464 címszó alatt furcsa olvasni ezt a megfogalmazást:
Ez a kis olvasó árához képest, ami legolcsóbb volt nemrég a magyar boltokban, meglepően nem teljesít és látszik, érződik "gagyi", olcsó készüléknek.
-
Argos
őstag
válasz aggleány #169 üzenetére
Így is van, hagyj fel az olvasással, gyújts inkább rá.. !
Szerintem ~ebbe a topic-ba~ akart átirányítani a kolléga.
...elmúlik...
-
aggleány
addikt
válasz RosieMadder #168 üzenetére
Szia! Gyere ide, itt választ kapsz a kérdéseidre.
-
RosieMadder
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök én is ilyen kis olvasót venni, és nagyon ledöbbentem, hogy a PDF-ekkel meggyűlik a reader-ek dolga. Szeretnék feltenni egy kérdést, remélem, megtisztel valaki a válasszal.
Az okos kis táblázatban pont szerepel a WayteQ Xbook 60W-s olvasó, ami mellett az olvasható, hogy megnyitja a PDF-file-okat. Ezt hogy kell elképzelni? Szépen beállítom a PDF formátumú szöveg betűméretét, és a reader tolja? Vagy itt is föl-le és jobbra-balra kell scroll-ozni egy adott oldalon belül?Nagyon köszönöm előre is!
-
aggleány
addikt
válasz Rorschach™ #166 üzenetére
Örülök, hogy segített a választásban. Azt ki lehet belőle választani még most is, hogy mi az, ami számít neked. Bár a cikk már elég régi, az újabb olvasók nincsenek benne, de azokat könnyen meg lehet találni a neten, ha már tudja az ember, hogy mit akar.
-
Rorschach™
csendes tag
Jól összeszedett, átgondolt, hiánypótló cikk! Sokat segített a vásárlásban, köszönöm!
-
SimonJanos
aktív tag
válasz Paskuly Eva #164 üzenetére
Hm, nekem tökéletesen megfelel a 600 x 800-as (SVGA) felbontás, amúgy a "HD" jelző nem is HD, hanem 768 x 1024, tehát mondjuk XGA!
(A HD 720p, 1280 x 720...)
Pedig elég "vájtszemű" vagyok, 2-3 fullHD (1980 x 1080) monitoron dolgozom (grafika, stb.)...
A Prestigio Multireader 3464 (PER3464B)-ben még az a tuti, hogy az MP3 is alig fogyaszt!
Az egyik legtöbb ideig működő e-book olvasóm.
A PDF nem e-könyv, azt eleve úgy kell formázni hogy olvasható legyen ezeken a készülékeken...
EPUB (az igazi), MOBI, PRC és társaik rendben vannak.Ha vki csak e-könyv / e-tinta alaú olvasót akar, valóban fontos a háttérvilágítás,
de abból kb. kijön egy SVGA e-ink olvasó és egy egész jó (Android) táblagép (tablet) - amivel este lehet olvasni (szemet kímélően is: fekete háttér, minimális fényerő, sárga betűk) és ugye számos egyéb funkciója lesz!!![ Szerkesztve ]
-
Paskuly Eva
csendes tag
Nekem is tetszett a cikk, igaz van némi hiányérzetem.
A neten található infók és a rászánt pénzem alapján a Koobe slim HD-t választottam. Nekem fontos az olvashatóság (HD), fontos volt az mp3 (ma már nem - sokat fogyaszt), fontos volt, hogy aksi sokáig bírja (pechemre sztem egy hibás, vagy régóta elfekvő cuccot kaptam), Ma már tudom fontos lenne a világítás, és hogy tok is legyen hozzá. De legalább mamlasz eladó megkérdezte volna kérek-e? Fontos volt a sokféle formátum. Használat közben jöttem rá, hogy a pdf nem is olyan egyszerű. Igaz reflow módban rendesen áttördeli.
És örülök, hogy könnyen kezelhető, logikus, jól érthető menű rendszer.
Nagyon fontos volt, hogy könnyű, lapos. Női táskában elférjen. Fontos lenne, hogy nyakba akasztható kegyen. utazás közben jó lenne.
Valamikor nagyon sokat olvastam, de az utóbbi években egyáltalán (betűk, súly) nem. Most végre elolvastam egy könyvet. :-) -
SimonJanos
aktív tag
Ezt kicsit nem érthető ill. inkább -félre:
"Prestigio Multireader 3464
Ez a kis olvasó árához képest, ami legolcsóbb volt nemrég a magyar boltokban, meglepően nem teljesít és látszik, érződik "gagyi", olcsó készüléknek."Szóval meglepően jól teljesít, baromi egyszerű, én fele annyiért vettem, igaz használtan de még garosan mint a szerintem nagyon ajánlott a Wayteq xBook-60-t
-
Arolotifar
őstag
Ráadásul a support is remek Amikor pixelhibás lett a Kindle Keyboardom kijelzője, felvettem a kapcsolatot az Amazon ügyfélszolgálatával. Megírták, hogy hová küldjem a készüléket. A feladás napján írtam neki és elküldtem a csomagkövetés kódját. 2 nappal később itt volt az új készülék és a postázás díját (12 ezer Ft) az Amazon másnap ráutalta a számlámra
Aki az epub támogatás miatt nem akar Kindle-t, annak van alternatív oprendszer is Én is azt használom és 100%-ig elégedett vagyok"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
aggleány
addikt
válasz rwbag2012 #160 üzenetére
Sajnos ez van.
Ha van kedved, gyere át az E-book olvasók topikba, ott van mindenki tapasztalatmegosztási és válogatási céllal.
-
rwbag2012
tag
Megosztanám "élményeimet" az Illumina HD-olvasóval kapcsolatban. Extreme Digital-tól rendeltem újonnan március elején. Elsőre kaptam tőlük egy teljesen egyenetlen, "foltos" megvilágítású készüléket, egy teljesen leamortizálódott akkuval. Visszaküldtem, küldték a cserekészüléket. Erre érkezett egy olyan készülék, amelyre az előző tulaj - mint a könytár létrehozásának dátumából kiderült - karácsony másnapján már feltette saját könyveit. Hangsúlyozom, én egy új készüléket vettem az Edigital-tól, azaz csak vettem volna... Arra is lusták voltak, hogy legalább egy gyári visszaállítást végezzenek a készüléken , letöröljék a mappát, úgy passzolták tovább.
El kell mondanom, hogy mindkét készüléken nagyon gyenge volt a fényerő, még a legnagyobb, 8-as fokozaton is. Az végül is nem derült ki számomra, hogy az Illumina mire képes, mert vadonatúj, gyári készülék nem került a kezembe.
A történethez még hozzátartozik, hogy a pénzemet visszakértem, két hétig tartott, amíg visszautalták... Elnézést nem kértek. Hát, így megy ez
-
aggleány
addikt
válasz Claude Leon #158 üzenetére
Semmi gond.
Mondjuk ha még egyszer annyit írnál, mint most, az már jó is lenne. Esetleg még pár mondat?
-
Claude Leon
senior tag
-
Mike76
tag
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérek mindenkit, tartózkodjon az offtopik hozzászólásoktól!
-
HuMarc
veterán
válasz Lolka Bolka #146 üzenetére
Németországban 50€ a Kindle (5) is, és a Tolino is. Nem tudom pontosan, hogy mekkora az eltérés az Amazon, és a Hugendubel kínálata közt, de mindkettő elég nagy, és mindkettőn elérhetőek a legnépszerűbb címek. Szóval aki németül olvas, és fizet is érte, annak mindkettő megérheti.
A Tolino nekem csak két-három percig volt a kezemben, de semmi baj az arányaival. Ami engem zavar, az az érintőkijelző, Kindle Touch-ot sem vennék. Viszont a gombos Kindle (5) és a Tolino közül nálam a Kindle nyert, de főleg azért, mert a Kindle-ről tudom, hogy minőségi.
-
ZooLee
senior tag
válasz csati777 #144 üzenetére
Ez furcsa, mert gyakorlatilag az összes tesztben, amit olvastam jobbnak ítélték a PW képernyőjét és világítását, az egyéb jó tulajdonságait említették inkább a TS-nek...
(#146) Lolka Bolka Hát kövezetek meg, biztos jó, de nem tetszik így képek alapján.
A ránézés egy dolog, de lehet, hogy használat közben kiderül, hogy sokkal jobb. Képről ezt nem tudod megmondani, csak ha elmész és megfogod (pl. számottevően könnyebb a Tolino) és/vagy több készüléket használtál már huzamosabban, és megvan az ilyen irányú tapasztalatod, hogy tudjad, hogy neked melyik típus a jó.
-
csati777
csendes tag
Egy német kollégámnak Tolino Shine-ja van, és egymás mellé téve bizony sokkal jobb a képe, mint az én Kindle Paperwhite-omnak! Fáj is rá a fogam, de hát a Kindle is nagyon jó...
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #142 üzenetére
Én meg arra nem, de egy fillért nem lennék hajlandó kiadni a "kötelező" női vacakokért (szemspirál, rúzs, alapozó, mittoménmi).
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #140 üzenetére
Én sem azért vettem egyiket sem, hogy másnak mutogassam. Én valahogy telefonra meg műszaki kütyüre sosem sajnáltam a pénzt. Más nőneműek sminkre, cipőre meg ruhára költenek, én meg inkább a kütyükre.
-
aggleány
addikt
válasz Lompos48 #137 üzenetére
Mindig a használónak kell elégedettnek lennie, a többiek meg azt beszélnek, amit akarnak.
A barátnőm is imádja a PW-jét, esze ágában sincs lecserélni, amíg működik. Vannak benne olyan megoldások, amik az enyémben nincsenek, pedig jó lenne, ha lennének, de hát minden nem lehet tökéletes. Az túl unalmas lenne.
-
Mike76
tag
válasz hampidampi #130 üzenetére
Ugyan nem a legrégebbi a Kindle, de valóban a legelterjedtebb - és ennek megvan az oka. 2010-ben jött ki a Kindle Keyboard, ami tulajdonképpen teljesen felforgatta az e-reader piacot. Egyrészt - mivel az Amazon nem az eszközön, hanem a tartalmon akart pénzt keresni - jóval olcsóbb volt, mint az akkor elérhető egyéb készülékek. Ha jól emlékszem átszámítva olyan 35-36ezer forintba került (hivatalos úton, az Amazontól rendelve), ami most ugyan soknak tűnhet, csakhogy akkoriban még ennek a duplája volt a megszokott ár. Másrészt nemcsak jóval olcsóbb volt a többi készüléknél, de minőségben is felülmúlta azokat, hiszen ez volt az első olvasó, amelyik Pearl kijelzőt kapott (abból is jobb fajtát), ami nem elhanyagolható ugrást jelentett a kontraszt terén. Vagyis akkoriban tényleg megkérdőjelezhetetlen volt a Kindle elsőbbsége - ugyan ki akart volna dupla áron rosszabb kijelzőjű készüléket venni? Nem csoda tehát, hogy rengeteg Kindle került az országba, és az sem, hogy ilyen népszerű lett. Nyilván ma már árnyaltabb a helyzet, de a fentiek talán megmagyarázzák honnan is indult a " Kindle-vallás".
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
válasz Lompos48 #134 üzenetére
Soha egy szóval nem mondtam, hogy nem jó a Kindle. Szerintem is egy nagyon jó, kiemelkedő anyaghasználatú olvasó, és akinek megfelel, az vegye meg nyugodtan. Nekem nem felel meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó.
A Kindle Fire viszont színes kijelzős, úgyhogy hiába árulják könyvolvasónak, nem igazán az. Mindenesnek akkor már inkább egy tablet.
-
szp1
addikt
válasz Lompos48 #134 üzenetére
A Fire egy LCD kijelzős tablet, az amazon üzleti modelljéhez átfarigcsált droiddal.
Pont arról szól a cikk ( többek közt ), hogy olvasásra céleszközként e-ink való.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Lompos48
nagyúr
válasz aggleány #133 üzenetére
Véleményem szerint a Kindle szép is meg jó is. Akinek van rá pénze, ne habozzon sokat. Kb. dupla áron pedig ott a Kindle Fire, ami az olvasás mellett, vagy inkább ahhoz, nagyon sok egyéb segítséget is nyújt. Igaz, könyvet lehet papír- vagy bőrkötésben is olvasni, a tartalma ugyanaz.
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #131 üzenetére
Egyetértünk. Sajnos nagyon sokan vannak úgy, hogy ha neki jobb a kütyüje, legyen az akármi (könyvolvasó, telefon, autó), akkor ő már úgy cuzammen jobb, mint mások.
Ráadásul emiatt az olyanokról is azt hiszik, hogy ilyenek, akik nem azok, csak éppen az a valami tetszett nekik, ami éppen akkor a legjobb, és meg is vették. (Pl. anno nekem mindig a lehető legújabb és legjobb mobilom volt, mert az tetszett, és volt is rá keret. Rögtön azzal jött mindenki, hogy csak azért van, mert fel akarok vágni vele. Akart a fene, én nem pakolásztam ki jól látható helyre az asztalra társaságban, és nem is mutogattam, hogy néééézd, mi van nekem. Ettől függetlenül folyton ezt mondták nagyon sokan. Már megszoktam, hogy az ilyen véleményekkel nem kell törődni. )
Azt meg már be sem merem vallani, hogy azért vettem meg a könyvolvasómat, mert ez hasonlít legjobban a Kindle-re, mert az nagyon szép.
-
aggleány
addikt
válasz hampidampi #130 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, erre nem is gondoltam.
-
Lolka Bolka
aktív tag
-
Lompos48
nagyúr
válasz aggleány #123 üzenetére
...egyesek fanatikusan csak a Kindle-t éltetik, és minden más könyvolvasóra azt mondják, hogy az vacak ...
Az első felével nincs semmi baj, a másodikkal pedig csak annyi, hogy nem illik ilyennel másokat elkeseríteni. Az igazság, hogy az Amazon a hatalmas hátterével képes egy jó kütyü legyártására és ehhez hozzáadva a könyvbeszerzési lehetőségeket (számunkra kevésbé), tényleg nehezen lekörözhetők. Elég annyit mondani róla: ennél jobb nem kell nekem.
-
aggleány
addikt
Nem azt írtam, hogy helytálló kijelentés, hanem azt, hogy ezt olvastam. Elég nagy a különbség.
Én erőteljesen negatívumként élem meg, hogy egyesek fanatikusan csak a Kindle-t éltetik, és minden más könyvolvasóra azt mondják, hogy az vacak (és finoman fogalmaztam), mert csak a Kindle a jó. Számomra ez ugyanolyan hozzáállás, mint az iPhone-faneké, és ennek semmi köze az árhoz és az üzletpolitikához.
-
szp1
addikt
válasz aggleány #120 üzenetére
Ez persze csak ilyen "szent grál"-os értelemben van így, mert az almával ellentétben az amazon nem a túlárazott hardveren akar meggazdagodni, más az üzleti modellje. Nekem mondjuk ez szimpatikusabb..
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
HuMarc
veterán
válasz aggleány #120 üzenetére
Ebben egyetértek. Már persze azt leszámítva, hogy a Kindle a legolcsóbb eBook-olvasók között van, míg az iPhone ennek pont az ellentéte. Egyébként angol, illetve német, és szerintem francia és spanyol nyelven is a Kindle Store a legjobb e-Bookáruház, ami jelenleg létezik.
Aki ezeken a nyelveken olvas, annak az esetek 95%-ában nem kéne gondot okoznia a Kindle korlátoltságának. Nyilván ez a magyar piacra nem igaz, de valószínűleg itt sem okoz nagyobb gondot egy könyv átkonvertálása mobi-ra, mint epubra. És még érteni sem kell hozzá. Calibrében 5 db. kattintás a könyv hozzáadásától addig, ameddig a könyv az eszközre kerül.
Felteszem, azt, hogy a Kindle az eBook-olvasók iPhone-ja, negatív dologként kell értelmezni. Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudsz-e olyat mondani, ami miatt az, hogy a Kindle az eBook-olvasók iPhone-ja, egy helytálló kijelentés.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #117 üzenetére
Rém egyszerű, bár több oka is van. Nem ismeri az epub formátumot, nekem pedig régóta abban vannak a könyveim. Sok. Úgy 7-800. Tudom, lehet konvertálni is, meg el is lehet küldeni az Amazonnak, de nem akarok ezzel vacakolni, amikor már van egy méretes gyűjteményem. A másik, hogy egyes Kindle tulajok olyan agresszíven leszólják az összes többit, és azokat, akik mást választanak, hogy attól kinyílik a bicska a zsebemben.
Ettől eltekintve tudom, hogy szép is és jó is, kiemelkedő garanciális feltételekkel, és ajánlanám is olyannak, akinek az felel meg, de nekem nem nyerő.
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #115 üzenetére
Az egy nagyon jó kis kütyü. Mondom úgy, hogy én nem szeretem a Kindle-t.
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #113 üzenetére
Köszönöm.
Én is gyűjtögettem egy ideig, és így nem kellett kompromisszumot kötnöm a vásárlásnál. Javaslom ugyanezt, és így biztos elégedett leszel a választott masinával.
-
Lolka Bolka
aktív tag
Nagyon jó összefoglaló cikk, le a kalappal! Ezt most tényleg hiánypótló...én is régóta szemezek már eggyel, csak hát pénz kérdése
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
Korrekt cikk, köszönet érte!
-
aggleány
addikt
Senki nem fog karóba húzni.
Mint azt a cikkben leírtam, az ebook readerek esetében nem háttérvilágítás van, ami a szemed felé irányul, hanem oldalról van megvilágítva a kijelző, így nem zavarja a szemet. Ráadásul ahogy a kolléga is írta, nem a világítás, hanem a vibrálás a zavaró, az meg ugye az e-ink esetében nincs.
A tab teljesen jó nagyon sok mindenre, de könyvolvasásra az e-inkes könyvolvasó a legjobb. Persze ha egy multifunkciós valamire van szükség, akkor a tab a jó választás, de ha főleg olvasni akar rajta az ember, akkor a könyvolvasót ajánlom.
-
Nara19
aktív tag
Közel 10 éve olvasok különböző lcd paneles gépeken (pda, handheld pc, tabletek) aztán én is vettem e-book olvasót. A 6 col kicsi nekem, a nagyobb kijelzős gépek áráért már elfogadható tab kapható, amin az e-mail és internetes hírportálok sokkal kellemesebben olvashatók. Biztos vagyok benne, hogy az e -ink szemkímélőbb, kérdés, hogy a "világítós" e-book is az e? Mert ha nem, akkor az esti-hajnali olvasásnál lehet, nincs is akkora különbség a két technika hatásában.
Ez csak az én véleményem, ha valaki másképp látja, még ne húzzon karóba[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Kitűnő összefoglalása a témának és ismertető a hétköznapi felhasználóknak.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz #32839680 #96 üzenetére
Olvasd el az első hsz-t! Ott olvastam ilyenekről...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
aggleány
addikt
Én is sokat olvastam anno tableten és telefonon, és egy jó ideig nem is zavarta a szemem. Aztán kezdtem észrevenni, hogy éjszaka már nem szeretek olvasni, mert akármennyire levettem a fényerőt, hunyorogtam, és időnként égett a szemem. Ekkor kölcsönkértem pár napra egy könyvolvasót, és amikor vissza kellett adnom, már nagyon zavart, hogy megint a tableten olvastam. Na ekkor kezdtem keresgélni magamnak egy sajátot. Az volt a fontos, hogy világítós legyen (mert amit kölcsönkaptam, az nem volt az, és folyton helyezkednem kellett, ha nem akartam sok lámpát felkapcsolni), és érintős (a szótár miatt), ráadásul ne húzni kelljen a kijelzőn az ujjam, hanem elég legyen a lapozáshoz, ha hozzáérek.
Geri Bátyó
Köszi.
-
HuMarc
veterán
Napi 1-1,5 óra olvasással egy Kindle 2-3 hetet bír, ez meg legjobb esetben egy hetet. De ez az egy hét gyakorlatilag inkább 2-3 nap töltés nélkül.
szp1 nem viccből írta a szemcseppet. Az eBook-olvasók olvasásra lettek kitalálva, az E-Ink megvalósításából adódóan nem vibrál a kijelző, mint ahogy azt egy monitor vagy tablet esetén teszi. Nem tudom, hogy próbáltál-e már eBook-olvasón, majd utána tableten olvasni, de én próbáltam. Borzalmas a tablet. Persze a tablet nem olvasásra lett kitalálva.
-
szp1
addikt
Nekem ilyen tabletem van.
Nem rossz, szeretem, ráadásul ezzel még telefonálni is lehet...
Kezdeti lelkesedésemben feltettem rá egy 800 oldalas ( Ken Follett ) könyvet, hogy majd jól elolvasom.
Az előtelepített szoftverben lehet állítgatni sok mindent, háttérszínt, betűtípust, méretet stb. Beállítottam a legkellemesebb módra, sok kísérletezés után.
Kb 200 oldalig jutottam, aztán vettem egy e-olvasót mellé.
Azóta is használom mindkettőt, teljes megelégedéssel.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Geri Bátyó
addikt
Nagyon jó, összeszedett és alapos írás! Szokásos aggleány minőség!
Sajnos nekem nem volt ilyen segítségem, amikor megvettem a Sony PRS-T1-et, de nem is volt ekkora választék, mint manapság. Például a beépített világítást még csak ígérték akkoriban.
Nem, mintha elégedetlen lennék a készülékkel, de talán olcsóbban is vehettem volna hasonló tudású és nem sokkal rosszabb minőségű olvasót.A fenti okok miatt, nekem nem hiányzik a világítás, mivel nem tapasztalom az előnyeit és nélküle pont olyan az olvasás, mint papírkönyvvel. Ettől függetlenül, ha most választanék, valószínűleg az is (fontos) szempont lenne.
A zenelejátszás valóban nem fontos tulajdonság, bár nekem a választásnál emiatt volt lényeges a bővíthető memória. Egyszer ki is próbáltam (2 év alatt)! Főleg otthon olvastam háttérzene mellett, de ezt most is meg tudom tenni, tömegközlekedéshez viszont kevés a hangerő, így ez egy fölösleges dolognak bizonyult.
Egyszer neteztem is a készüléken. Tulajdonképpen hasonló írásokat olvasni (ahol a szöveg a lényeg és nem a képek), vagy hsz-eket nézegetni teljesen jó. Tulajdonképpen még hsz-t írni is egészen jól lehet (ehhez persze kell az érintőkijelző). Hogyha egy IC-n utaznék órákat és olvasás helyett netezni támadna kedvem, nem a telefonhoz nyúlnék, csak bekapcsolnám az olvasón a wifi-t.
Mindent összevetve, mélységesen egyet értek azzal, hogy mik a választásnál a lényeges tulajdonságok. Az ilyen jól hangzó extrák csak elterelik (elterelhetik) a figyelmet arról, ami tényleg fontos.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Ezt most gondolom vagy azért írtad, mert még nem volt ilyened, nem próbáltad, vagy nem volt egy normális tableted...
nekem ilyen (is) van..KÉPERNYŐ
7"-es 1280 x 800 felbontású HD kijelző (216 ppi)
Háttérvilágítású IPS-kijelző
Karcálló Corning üveg
1,2 MP-es elülső kameraAKKUMULÁTOR
4325 mAh
9 órányi HD videólejátszás
10 órányi internetes böngészés
10 órányi e-könyvolvasás
300 órás készenlét..és ez nem marketing duma..
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez pontosan így van ahogy írod, vannak dolgok (pl a kindle is) amit itthon csak a nemzetközi (.com) store-ból lehet rendelni. Pl ebookot is csak ott lehet venni, holott lehet hogy a co.uk olcsóbb lenne.
És valóban csak az utolsó fázisban fog kiderülni, hogy ezt bizony nem szállítják ide, a fizetés véglegesítésénél. -
fpeter07
veterán
Én táblagépen fogok majd olvasni. Még tesztelés alatt van, egyelőre csak tanulásra használtam. Kíváncsi vagyok egy több száz oldalas könyv alatt hogy muzsikál.
-
aggleány
addikt
Dehogy nem tudom, hogy merre kell menni. Már odáig fejlődtem, hogy ha párszor voltam valahol a navi iránymutatásával, ki tudok kombinálni magamnak egy gyorsabb vagy rövidebb utat. Na jó, nem mindig, de van, hogy sikerül.
Mellesleg amíg nem volt navi, el sem mertem indulni kocsival, mert hülye vagyok a normál térképekhez.
Privi ment.
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
ettől függetlenül én egy szentimentális állat vagyok. Rengeteg könyvem van, tavasszal kell csináltatnom a haverral még legalább egy könyvespolcot az "új" könyveimnek.
De az elektronikus olvasónak nem kell feltétlenül kiszorítania a papyírkönyvet. Sőt, nem szabad hagyni, hogy teljesen kiszorítsa, hiszen nem tudja mindenben pótolni a papírkönyveket. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy mi az amiben "enged" az új, rugalmasabban használható technológiának, és mi az, amiben pedig ragaszkodik a hagyományokhoz.
(#77) aggleány: Ennek ellenére nem írhatom azt a cikkben, hogy az alap, mert van, akinek nem fontos, vagy nincs rá keret, és tulajdonképpen meg lehet lenni nélküle, elvégre is a papírkönyvek sem sűrűn világítanak maguknak.
Sőt, bármennyire is szeretem a világítást, azért szerintem, ha van rá lehetőség (olvasóslámpa, olvasósarok) akkor sokkal jobb azzal olvasni. A saját világítás kontrasztosít, ahogy írtad, de a külső rendes fényforrás jobb, mint a saját világítása.
(#79) aggleány: Már majdnem olyan szuper, mint a navikütyük. Amíg az nem volt, nem nagyon indultam el kocsival. Azóta igen, mert tudom, hogy merre kell menni.
Ööö, hát szerintem most sem tudod, hogy merre kell menni, csak elhiszed a navinak, hogy arra jó menni, amerre ő mondja...
-
-
törölt tag
Legközelebb jobban válaszd meg a címet! Erotikus könyvolvasónak olvastam elsőre, s kezdtem értetlenkedni, hogy mi van?
#83 Geller_1972: gondoltam valami formás barna, fehérneműs vörös, kicsi ázsiai lesz összehasonlítva.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Nekem is rengeteg könyvem van, de nem fér el több könyvespolc. Ráadásul mióta megvan a könyvolvasó, tényleg kényelmesebb lett az olvasás, a cikk elején felsorolt okok miatt.
Mióta megvan a könyvolvasó, már szépen lassan próbálkozom angol nyelvű könyvvel is, ami eddig fel sem merült bennem, mivel a szótárazgatásos olvasáshoz papírkönyvek esetén elég nagy hely kell, én pedig szeretek kényelmesen, a fotelbe kucorodva olvasni.
Örülök, hogy tetszett a cikk. Azért tavaszig még sok minden történhet, jöhetnek új kütyük, ha aktuális lesz, nézz szét alaposan.
-
Van két tabletünk a noti és asztali gépek mellett, de tervezek egy jó kis kütyüt erre a célra is. ettől függetlenül én egy szentimentális állat vagyok. . Rengeteg könyvem van, tavasszal kell csináltatnom a haverral még legalább egy könyvespolcot az "új" könyveimnek. Járunk ugye könyvtárba és mostanában százasával dobják ki az egyébként hibátlan könyveket. Több tucat, 2. Vh. előtti könyvet hoztam el szombaton is. De mindenképpen veszek egyet tavasszal. PW lesz, úgy nézem.. Köszönöm a cikket .
G. -
aggleány
addikt
válasz hennessys #78 üzenetére
Szerintem is nagyon nagy találmány ez a könyvolvasó dolog. Ráadásul amennyibe a könyvek kerülnek, tényleg 10-15 könyv árából megvan a könyvolvasó. Anno egy két hetes nyaralásra 3-4 könyvvel indultam el, mert minden este olvasok. Most meg viszem a kis lapos könyvolvasót a táskámban, nem kell külön szatyor a könyveknek.
Már majdnem olyan szuper, mint a navikütyük. Amíg az nem volt, nem nagyon indultam el kocsival. Azóta igen, mert tudom, hogy merre kell menni.
-
hennessys
tag
"a papírkönyvek sem sűrűn világítanak maguknak."
Ha parban el an ember, neha erzi is a hianyat
De a cikk minden keppen kiraly. Munkambol kifolyolag nagyon sokat utazom, es egy konyv nem tart ki tul sokaig. Orulok, hogy a technologia enyire jol hasznalhato.[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Mindenkinek köszönöm a gratulációt. Igyekeztem használható irományt létrehozni, és a linkelt topikból is sokan segítettek a rövid bemutatókkal és pár egyéb megjegyzéssel.
Örülök, hogy hasznosnak találtátok. Ha már egy embernek segített, akkor megérte megírni.
szmissz
Én pl. nem akartam Kindle-t venni, mert páran olyan erőszakosan akarták rám beszélni, hogy "csakazértse" alapon mást választottam. Viszont annyira jól néz ki a barátnőm PW-je, hogy olyat kerestem, ami hasonlóan néz ki, és van hozzá hasonló mágneses tok is.
A másik, hogy nekem egy nagy adag könyvem volt epub formátumban, amit ugye gyári szofttal a Kindle nem olvas, ezért is kellett olyat keresnem, ami kezeli az epub-ot.
hennessys
A beépített világítás szerintem is nagyon fontos. Én nappal is 5%-ra kapcsolt világítással olvasok, úgy szebb a kijelző.
Ennek ellenére nem írhatom azt a cikkben, hogy az alap, mert van, akinek nem fontos, vagy nincs rá keret, és tulajdonképpen meg lehet lenni nélküle, elvégre is a papírkönyvek sem sűrűn világítanak maguknak.
-
hennessys
tag
+1 a kindlenek
En Paperwhiteot nyuzok mar egy eve es nagyon bejon. Van mellette iPad is, de csak akkor szedem elo ha muszaly, mert konyv olvasara a kindle messze veri.
Ami kell hozza:
* Sok - sok konyv
* Calibre, hogy atalakitsd, ha valamit at kell
* Micro USB kabel, amit adnak vele(en altalaban a Samsung telom kabelet hasznalom, mert az eredetit elhagytam valahol)
* Talan tok, de ha van egy kis kezugyesseged, akkor DIYAmi nem kell hozza:
* Kulon tolto - Manapsag mar szinte mindenre radughato. En meg vettem az elsohoz, de talan 2x ha hasznaltam...
* Amazon regisztracio - hacsak nem azon veszed a konyveket.
* WIFI, 3G - Soha sem volt ra szukseg. Szerintem a sima kabel & laptopba bedug & mar masolom is a legegyszerubbMost karacsonyra vettem egy sima kindlet a paromnak szep kis tokkal es lampacskaval. Meg is bantam, hogy soher voltam es nem Paperwhiteot valasztottam. A lampacska allandoan elromlik az asszony meg ejjel felkapcsolja a villanyt, ha nem tud aludni.
Ha valaki hezital, akkor szerintem csak beepitett vilagitassal, szoval Paperwhite.
-
Tomééé
csendes tag
Nagyon jó cikk!
Én is most tervezem egy Kindle 5 vételét, már nagyon várom
-
Játékos
addikt
Igazán jó cikk, gratulálok! Éppen kapóra is jött!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
szmissz
senior tag
Felháborítóan profi cikk!
Kindle vételével szerintem nem lehet hibázni, igényes, letisztult, minőségi, profi szoftver és hardver ,kiegészítők+tokok tonnaszám.
És aki teheti, vegye a világítósat. Egy Paperwhite már semmi olyan kompromisszummal nem jár, ami miatt ne lehetne akár 5-10 évig is használni, így nem éri meg esetlegesen pár ezer forintos olcsóságért eldobni bármilyen előnyt.
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
-
Andris05
tag
Nekem egy 9,7"-os pocketbook van. Mindent tud, amire szükségem van, sőt! Elforgatva, kinagyítva bármilyen pdf-et jól tudok rajta olvasni, pedig rettenetesen rossz a szemem. Azért azt hozzátenném, hogy az ekkora olvasóknak is megvan a hátránya, mégpedig a súly. Nem igazán lehet egy kézben tartva olvasni, mint egy 6"-os kindle-t. Gratulálok, a cikk nagyon jó lett!
-
ivana
Ármester
Van amit szállítanak Magyarországra, de kindlet nem, azt csak amazon.com-ról lehet rendelni, de pl.: tokot én a francia amazonról vettem hozzá, mivel a németről nem szállították ugyanazt a tokot, vicces is volt mivel franciául nem tudok így nem volt egyszerű megrendelni.
#68 Amin USB van és nem közvetlenül jött a kínából az nem okozhat bajt, 5V-on le kell tudnia adni 500mA-t.
-
A mai modern készülékekben már van töltésvezérlés, de szélsőséges esetek előfordulhatnak. Nézd meg, hogy milyen kritériumoknak kellene megfelelnie az olvasóhoz annak a töltőnek, amit használni akarsz. A töltőre ugye rá van írva. Az olvasó adatlapján meg az, hogy mik a töltés paraméterei. Alapvetően nincsenek nagy eltérések.
[ Szerkesztve ]
-
-
Debilon
addikt
Nook Simple Touch-t nyúz barátnőm jó 2 éves, kellemes, és szerintem a lapozógombok sem kényelmetlenek (szubjektív dolog), viszont töltő nem volt hozzá, csak egy USB kábel amivel tölteni lehet valami USB forrásból ami sokszor macerás
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
-
Mike76
tag
Akármennyire szeretnétek és bármennyire is jó áron lenne, továbbra sem lehet sem a német, sem az angol Amazonról Kindle-t rendelni Magyarországra - ez csak az USA-ból, az Amazon International részlegéről lehetséges. (Egyébként meg bármelyik Amazon oldalról van szó, érdemes végigkattintgatni a választott terméket - hamar kiderül, hogy rendelhető-e hozzánk, és a végösszegen sem kell filózni, mert kiszámolja a rendszer.)
-
-
exacum
tag
Gratulálok nagyon jó lett a cikk!
Különösen tetszett a "ne vitatkozz könyvolvasó tulajdonossal" rész. -
aggleány
addikt
válasz Claude Leon #56 üzenetére
Sajnálom, hogy nem lett meg előbb. Karácsonykor még el sem kezdtem írni.
Csak olyan ismertetők vannak, amiket a használók írtak, és a Pocketbook Touchról nem érkezett ilyen. Ha megírod, beteszem a cikkbe.
-
Claude Leon
senior tag
Király, ha valamivel előbb olvasom, inkább nook-ot hozott volna a lányomnak a jézuska
(sehol sem olvastam a lapozógombjairól, a fotókon nem túl feltűnő)
Így Pocketbook touch lett (ez épp le is maradt az enélkül is teljesre sikerült ismertetőkből), ami azért egész használható, csak okosítani nemigen tudom -
MODERÁTOR
Nagyon jó írás! Hiánypótló.
3 féle ebook olvasónk is van itthon, mind megvan a cikkben, azokat és az általános részeket elolvasva én a magam részéről semmilyen kivetnivalót vagy hibát nem találtam az írásban, nagyon összeszedett, nagyon jó, igazán értékes így az egész!
-
MC Pite
veterán
Korrekt, összeszedett, hasznos cikk lett, grat; és köszönjük!
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
aggleány
addikt
Köszi.
Sajnos egyelőre olyan, ami 8"-nál nagyobb és okos, nem igazán van. Az Icarus 8 az 8"-os, de nem okos. A Kindle DX még nagyobb, 9,7", de az sem túl okos.
Nézz át a cikk végén ajánlott topikba (E-book olvasók), ott hátha tudnak segíteni.
-
beteg
őstag
Grat a cikkhez! Szép munka!
Igaz, nem találtam benne meg az ebook olvasómat.
Régóta nézegetem, de csak azt érzem, hogy nekem a 6" kicsi. Mit vegyek, ami legalább 8, de inkább nagyobb, kiváló minőségű és okos?
Előre is kösziCsak futni kell!
-
aggleány
addikt
Köszönöm a gratulációkat! Sokan segítettek a minibemutatókkal, és többen hasznos ötletekkel is beszálltak a dologba.
Az alapöltet, hogy legyen egy ilyen típusú cikk, nem az enyém. Egy hölgy kreált egy írás ilyesmi címmel máshová, amit belinkelt az ebook olvasós topikba, de az annyira vérszegény lett, hogy gondoltam, csinálok helyette egy olyat, ami tényleg hasznos lehet.
gbors
Jelentem, a töltő-témát javítottam.
Agostino
Köszi, várom.
kmarci25
Tudtam én, hogy valami hiányzik. Mindjárt beleírom a kislámpát is.
-
gebro
aktív tag
Köszi a cikket, nagyon hasznos volt számomra.
-
kmarci25
veterán
Nagyon jó, összeszedett, hiánypótló cikk! Nem kevés munka van benne, le a kalappal!
Én már tulaj vagyok, Kindle 5-re esett a választás, ismerős hazahozta Németországból karácsony előtt, így 50 euróért jutottam hozzá. Érdemes utánanézni, mert karácsony előtt az osztrák MediaMarktokban, Saturnokban is 50 euró volt az ára. Ha többen is összejönnek (de akár egy darabért is) érdemes lehet kimenni Bécsbe, enni egy vínersniccelt , és venni egy Kindle-t (a PW is olcsóbb, mint itthon). Persze előtte meg kell érdeklődni az üzletben, hogy van-e készleten.
Amióta megvan én nagyon szeretem, feleségem is kapott, ő is használja bőszen. Azóta a tömegközlekedéssel töltött időben szinte mindig olvasok. Ja, és vettem mellé kis lámpát is a tokkal együtt ( nekem 1 euróval drágább volt akkor még), így a világítás is megoldva szükség esetén.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Oldman2
nagyúr
Köszi, nagyon jó kis cikk lett végül belőle...
:-) -
csabiks
senior tag
Szépen utánajártál a dolgoknak, tartalmas cikk! Köszönjük!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
bloomberg
tag
Qrva jó és összeszedett írás lett, gratulálok.
Én Kindle-t használok, annak a pdf sem okoz gondot eddigi tapasztalataim szerint - persze át kell konvertáltatni az amazonnal - a táblázatokat kivéve.
-
ZooLee
senior tag
(#1) Buci21: "- nem fáj annyira, ha az arcunkra esik, amikor elalszunk olvasás közben;"
Ezzel vitatkoznék,
Hát, én ezt egy keményfedeles Lem összest olvasva teszteltem, szóval részemről megalapozott a vélemény De azóta inkább párnával megtámasztva olvasok, így a könyv(olvasó) kifelé dől
De hogy ON is legyek:
Gratulálok a cikkhez én is (itt is ) hiánypótló lett, főleg a készülékek "gyorstesztjei" így, összeszedve egy helyre. Köszönjük a munkát
Azt azért mindenki vegye figyelembe, hogy ez a cikk a széles körből összeszedett tartalma ellenére (vagy pont azért) egy elsősorban "kezdőknek", az e-könyv olvasókkal ismerkedőknek szánt "ismeretterjesztő" anyag, sok helyen szándékosan nem megy mélyebbre egyes dolgokban (pl. PDF-ek) De pont ez is volt a lényeg, hogy az e-könyv olvasók topicban felmerülő ismétlődő alapkérdések elébe menjen, és ezt a célt tökéletesen teljesíti is! -
ABal
őstag
Szép munka!
Ráadásul, így lett egy első HSZ is a fórumhoz.
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
nagyúr
szép, kerek, jól felépített cikk lett a végeredmény, gratulálok!
egy apróság: olvasóról olvasóra változik, hogy kapunk-e hozzá töltőt. az amazon a kindle-höz külön termékként árusítja, a nookhoz kaptam, míg az icarus esetében még a leírásban sem bukkant fel a töltő gondolata, USB és kész
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
grosy
senior tag
Ez a cikk egy kincs
Lényegretörő, pártatlan, segítőkész. Gratulálok hozzá! -
leslieke
Jómunkásember
Hasznos cikk.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
ncc1701
veterán
Kindle4-em van, nagyon szeretem.
A beszkennelt, képeket egybefűzött, majd ezt pdf-ként feltöltött "ebookért" innen is üdvözlöm az elkövetőket. Szerencsére egyre több oldalról lehet letölteni prc-t, mobi-t.
-
JamesFinn
senior tag
Gratulálok!
Ez már nagyon kellett!
Kalap le! -
E770
aktív tag
asztaa!
Ez Igen!
Elképesztő, micsoda remek, precíz és bölcs cikk! -
Dhampir
félisten
Még csak átfutottam a cikket bele-beleolvasván, de szép munkát tettél le az asztalra. Sokat segíthet az eligazodásban.
-
aggleány
addikt
Köszönjük a dícséreteket.
Igyekeztem olyan kis irományt összehozni, ami segíthet a választásban, remélem, sikerült is valamennyire.
Buci21
Az általad kedvelt rész ZooLee adománya volt a cikkhez, én nem olvasok ágyban, de szerintem sem lehetett kihagyni.
HuMarc
Azért emeltem ki annyira a pdf-et, mert a topikban nagyon sokan eleve főleg pdf formátumú könyveket akarnak olvasni könyvolvasón, és mivel nem lehet állítani a betűméretet, elég fakultatív, hogy mennyit lehet majd látni belőle, akkor is, ha elfordítod oldalra.
A táblázatokban feltüntetett árak a magyar viszonteladói árak, de odaírtam, hogy külföldről sok esetben jobb áron be lehet szerezni a kütyüket. (szerk.: de most külön odaírtam a táblázathoz is)
Agostino
A topiklakók írtak a saját olvasójukról, és Kindle Touch-ról nem érkezett bemutató. Az volt a lényeg, hogy ne a gyári reklámszöveg legyen bemásolva, hanem tényleges tapasztalaton alapuló megfigyelések a készüléket használóktól. Ha írsz egy hasonló kis szösszenetet a ketyerédről, beleteszem a cikkbe.
kispecek
Nem a meggyőzés volt a cél. Én sem akartam sokáig könyvolvasót, tableten olvastam. Aztán egyszer kölcsönkaptam egyet egy hétre, és már keresgéltem is, hogy milyet vegyek.
marositech
Ott van a felsorolás legelején, más megfogalmazásban.
[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
Pozitívumként add hozzá:
- Nem kell kivágni a fákat ezért.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
HuMarc
veterán
Ja amúgy aki 30 000 Ft-ért vesz Kindle 5-öt, meg 55 000 Ft-ért PW II-t, az megérdemli az EPIC -ot. Csak mert a táblázatban ezek az árak szerepelnek.
Az Amazon.com oldalról minden további nélkül kihozzák 89, illetve 139 dollárért, de Németországban most csak 50€ a Kindle 5 és 100€ a PW II. Ami végképp nagyon olcsó, szóval akinek él kint ismerőse, az jól jár.
-
szp1
addikt
Nyilván könyvről írtam ezt, nem pár oldalas dokumentumról. Azokat mindenféle tableten is el lehet olvasni
Én könyveket szoktam csak olvasni az e-olvasón.[ Szerkesztve ]
-
kispecek
aktív tag
Tetszett az írás!
Bár még mindig nem győzött meg, hogy tablet mellett szükségem lenne egy e-book olvasóra.Napi egy alma - az orvost távol tartja.
-
Agostino
addikt
jó cikk, bár a kindle touch mintha nem lenne benne. én, mivel olyanom van, ezt most nagyon sérelmezem, és monnyonle! viccet félretéve klassz kis írás, mióta ebayről megvettem a touch-omat, megint rengeteget olvasok, a szemem sem fárad el, ami jó dolog. kaptam hozzá karácsonyra egy kis ledes felcsiptethető lámpácskát, azóta kevés fényben is jókat tudok olvasgatni
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
bb0t
senior tag
Ahogy a cikket olvastam, azon belül is az egyik pozitív érvet: ha nem tetszik ak önyv akár a buszon is elkezdhetünk egy másikat.
Ez lehet negatív is
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
HuMarc
veterán
Nem kell semmit kiemelni, szerintem PDF-et is tökéletesen lehet olvasni e-book olvasón. A kulcsszó a landscape mód. Bár hosszabb könyvet még nem olvastam így, PDF-et csak így érdemes. Viszont így teljesen vállalható. És a landscape mód is simán megszokható.
Egyébként remek cikk, ezer köszönet érte. A calibre valóban kötelező, főleg az itthoni hálátlan körülmények között. Én egy Kindle 5-öt használok, előtte Kindle 3-at használtam, illetve a családban még van egy Sony PRS-2, vagy hogy is hívják.
-
regvoltrossz
aktív tag
Ez igen! Nagyon jó és nagyon jól összeszedett írás.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
szp1
addikt
Még annyi : az különösen hasznos, amit a pdf.-fájlokról írtál, sokan ugyanis összekeverik egy pc-vel az e-olvasót és azt hiszik, hogy megúszhatják a konvertálást ( vagy ha türelmesek, akkor az átszerkesztést ).
Kiemelve : a pdf nem e-olvasóra való....!!Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
modellmaker
csendes tag
Köszönöm az írást, a legjobbkor jelent meg ez a cikk, most(anában) akarok e-book olvasót vásárolni.
Nagyon jó cikk, csupa hasznos dolgot tanultam belőle.
-
szp1
addikt
Mint e-olvasó tulaj mondom : nagyon jó cikk.
Gratulálok!Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
toth_janika
őstag
Jó cikk! Tetszett az írás stílusa, és nagyon jól felépített írás volt!
Én már a második PW-t nyúzom Használtam Kindle 5-öt is, viszont nekem kell a háttérvilágítás, és nem szeretem a gombokat. A tokban nekem túl vaskos volt a K5, a PW-vel ilyen gond nincs
Ami fontos, vagy szakkönyv, azt megveszem papírban a többit meg e-bookban. Hálistennek inkább magyar íróktól olvasok, így a MEK egy aranybánya
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Nara19
aktív tag
Nagyon jó, tematikusan felépített cikk, jó stílusban. Mindenképpen hiánypótló. Nagyon tetszett az e-könyvet (és egyéb más kütyüt) használók leírása, akik "önzetlenül" beszélnek rá az egyetlen jó készülékre (természetesen arra, amit ők használnak).
Amikor a könyvolvasót (Pocketbook) vettem, az ár mellett a formátumok sokaságának kezelése és a gyári FbReader mellé feltehető CoolReader volt a fő szempont. Ma már a világítós - érintős gépek közül választanék.
Minden elismerésem a cikkhez, kellemes és hasznos olvasmány. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
haup
csendes tag
Köszi! Pont jókor jött a cikk, épp vásárlás előtt állok.
-
korcsillio
addikt
Feleségemnek egy prestigio van,szereti de hosszabb idö után már bántja a szemét.Lehet hogy meg kellene lepnem egy ilyesmivel...
-
Buci21
addikt
"- nem fáj annyira, ha az arcunkra esik, amikor elalszunk olvasás közben;"
Ezzel vitatkoznék, de a cikk fasza Respect. Nekem is van egy Kindle 2-m, az egyetlen ami zavar, h nem eszi meg az ePubot, háttérvilágításra szükségem szerencsére nincs