Új hozzászólás Aktív témák
-
aggleány
addikt
válasz RosieMadder #168 üzenetére
Szia! Gyere ide, itt választ kapsz a kérdéseidre.
-
aggleány
addikt
válasz Rorschach™ #166 üzenetére
Örülök, hogy segített a választásban. Azt ki lehet belőle választani még most is, hogy mi az, ami számít neked. Bár a cikk már elég régi, az újabb olvasók nincsenek benne, de azokat könnyen meg lehet találni a neten, ha már tudja az ember, hogy mit akar.
-
aggleány
addikt
válasz rwbag2012 #160 üzenetére
Sajnos ez van.
Ha van kedved, gyere át az E-book olvasók topikba, ott van mindenki tapasztalatmegosztási és válogatási céllal.
-
aggleány
addikt
válasz Claude Leon #158 üzenetére
Semmi gond.
Mondjuk ha még egyszer annyit írnál, mint most, az már jó is lenne. Esetleg még pár mondat?
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #142 üzenetére
Én meg arra nem, de egy fillért nem lennék hajlandó kiadni a "kötelező" női vacakokért (szemspirál, rúzs, alapozó, mittoménmi).
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #140 üzenetére
Én sem azért vettem egyiket sem, hogy másnak mutogassam. Én valahogy telefonra meg műszaki kütyüre sosem sajnáltam a pénzt. Más nőneműek sminkre, cipőre meg ruhára költenek, én meg inkább a kütyükre.
-
aggleány
addikt
válasz Lompos48 #137 üzenetére
Mindig a használónak kell elégedettnek lennie, a többiek meg azt beszélnek, amit akarnak.
A barátnőm is imádja a PW-jét, esze ágában sincs lecserélni, amíg működik. Vannak benne olyan megoldások, amik az enyémben nincsenek, pedig jó lenne, ha lennének, de hát minden nem lehet tökéletes. Az túl unalmas lenne.
-
aggleány
addikt
válasz Lompos48 #134 üzenetére
Soha egy szóval nem mondtam, hogy nem jó a Kindle. Szerintem is egy nagyon jó, kiemelkedő anyaghasználatú olvasó, és akinek megfelel, az vegye meg nyugodtan. Nekem nem felel meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó.
A Kindle Fire viszont színes kijelzős, úgyhogy hiába árulják könyvolvasónak, nem igazán az. Mindenesnek akkor már inkább egy tablet.
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #131 üzenetére
Egyetértünk. Sajnos nagyon sokan vannak úgy, hogy ha neki jobb a kütyüje, legyen az akármi (könyvolvasó, telefon, autó), akkor ő már úgy cuzammen jobb, mint mások.
Ráadásul emiatt az olyanokról is azt hiszik, hogy ilyenek, akik nem azok, csak éppen az a valami tetszett nekik, ami éppen akkor a legjobb, és meg is vették. (Pl. anno nekem mindig a lehető legújabb és legjobb mobilom volt, mert az tetszett, és volt is rá keret. Rögtön azzal jött mindenki, hogy csak azért van, mert fel akarok vágni vele. Akart a fene, én nem pakolásztam ki jól látható helyre az asztalra társaságban, és nem is mutogattam, hogy néééézd, mi van nekem. Ettől függetlenül folyton ezt mondták nagyon sokan. Már megszoktam, hogy az ilyen véleményekkel nem kell törődni. )
Azt meg már be sem merem vallani, hogy azért vettem meg a könyvolvasómat, mert ez hasonlít legjobban a Kindle-re, mert az nagyon szép.
-
aggleány
addikt
válasz hampidampi #130 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, erre nem is gondoltam.
-
aggleány
addikt
Nem azt írtam, hogy helytálló kijelentés, hanem azt, hogy ezt olvastam. Elég nagy a különbség.
Én erőteljesen negatívumként élem meg, hogy egyesek fanatikusan csak a Kindle-t éltetik, és minden más könyvolvasóra azt mondják, hogy az vacak (és finoman fogalmaztam), mert csak a Kindle a jó. Számomra ez ugyanolyan hozzáállás, mint az iPhone-faneké, és ennek semmi köze az árhoz és az üzletpolitikához.
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #117 üzenetére
Rém egyszerű, bár több oka is van. Nem ismeri az epub formátumot, nekem pedig régóta abban vannak a könyveim. Sok. Úgy 7-800. Tudom, lehet konvertálni is, meg el is lehet küldeni az Amazonnak, de nem akarok ezzel vacakolni, amikor már van egy méretes gyűjteményem. A másik, hogy egyes Kindle tulajok olyan agresszíven leszólják az összes többit, és azokat, akik mást választanak, hogy attól kinyílik a bicska a zsebemben.
Ettől eltekintve tudom, hogy szép is és jó is, kiemelkedő garanciális feltételekkel, és ajánlanám is olyannak, akinek az felel meg, de nekem nem nyerő.
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #115 üzenetére
Az egy nagyon jó kis kütyü. Mondom úgy, hogy én nem szeretem a Kindle-t.
-
aggleány
addikt
válasz Lolka Bolka #113 üzenetére
Köszönöm.
Én is gyűjtögettem egy ideig, és így nem kellett kompromisszumot kötnöm a vásárlásnál. Javaslom ugyanezt, és így biztos elégedett leszel a választott masinával.
-
aggleány
addikt
Senki nem fog karóba húzni.
Mint azt a cikkben leírtam, az ebook readerek esetében nem háttérvilágítás van, ami a szemed felé irányul, hanem oldalról van megvilágítva a kijelző, így nem zavarja a szemet. Ráadásul ahogy a kolléga is írta, nem a világítás, hanem a vibrálás a zavaró, az meg ugye az e-ink esetében nincs.
A tab teljesen jó nagyon sok mindenre, de könyvolvasásra az e-inkes könyvolvasó a legjobb. Persze ha egy multifunkciós valamire van szükség, akkor a tab a jó választás, de ha főleg olvasni akar rajta az ember, akkor a könyvolvasót ajánlom.
-
aggleány
addikt
Én is sokat olvastam anno tableten és telefonon, és egy jó ideig nem is zavarta a szemem. Aztán kezdtem észrevenni, hogy éjszaka már nem szeretek olvasni, mert akármennyire levettem a fényerőt, hunyorogtam, és időnként égett a szemem. Ekkor kölcsönkértem pár napra egy könyvolvasót, és amikor vissza kellett adnom, már nagyon zavart, hogy megint a tableten olvastam. Na ekkor kezdtem keresgélni magamnak egy sajátot. Az volt a fontos, hogy világítós legyen (mert amit kölcsönkaptam, az nem volt az, és folyton helyezkednem kellett, ha nem akartam sok lámpát felkapcsolni), és érintős (a szótár miatt), ráadásul ne húzni kelljen a kijelzőn az ujjam, hanem elég legyen a lapozáshoz, ha hozzáérek.
Geri Bátyó
Köszi.
-
aggleány
addikt
Dehogy nem tudom, hogy merre kell menni. Már odáig fejlődtem, hogy ha párszor voltam valahol a navi iránymutatásával, ki tudok kombinálni magamnak egy gyorsabb vagy rövidebb utat. Na jó, nem mindig, de van, hogy sikerül.
Mellesleg amíg nem volt navi, el sem mertem indulni kocsival, mert hülye vagyok a normál térképekhez.
Privi ment.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Nekem is rengeteg könyvem van, de nem fér el több könyvespolc. Ráadásul mióta megvan a könyvolvasó, tényleg kényelmesebb lett az olvasás, a cikk elején felsorolt okok miatt.
Mióta megvan a könyvolvasó, már szépen lassan próbálkozom angol nyelvű könyvvel is, ami eddig fel sem merült bennem, mivel a szótárazgatásos olvasáshoz papírkönyvek esetén elég nagy hely kell, én pedig szeretek kényelmesen, a fotelbe kucorodva olvasni.
Örülök, hogy tetszett a cikk. Azért tavaszig még sok minden történhet, jöhetnek új kütyük, ha aktuális lesz, nézz szét alaposan.
-
aggleány
addikt
válasz hennessys #78 üzenetére
Szerintem is nagyon nagy találmány ez a könyvolvasó dolog. Ráadásul amennyibe a könyvek kerülnek, tényleg 10-15 könyv árából megvan a könyvolvasó. Anno egy két hetes nyaralásra 3-4 könyvvel indultam el, mert minden este olvasok. Most meg viszem a kis lapos könyvolvasót a táskámban, nem kell külön szatyor a könyveknek.
Már majdnem olyan szuper, mint a navikütyük. Amíg az nem volt, nem nagyon indultam el kocsival. Azóta igen, mert tudom, hogy merre kell menni.
-
aggleány
addikt
Mindenkinek köszönöm a gratulációt. Igyekeztem használható irományt létrehozni, és a linkelt topikból is sokan segítettek a rövid bemutatókkal és pár egyéb megjegyzéssel.
Örülök, hogy hasznosnak találtátok. Ha már egy embernek segített, akkor megérte megírni.
szmissz
Én pl. nem akartam Kindle-t venni, mert páran olyan erőszakosan akarták rám beszélni, hogy "csakazértse" alapon mást választottam. Viszont annyira jól néz ki a barátnőm PW-je, hogy olyat kerestem, ami hasonlóan néz ki, és van hozzá hasonló mágneses tok is.
A másik, hogy nekem egy nagy adag könyvem volt epub formátumban, amit ugye gyári szofttal a Kindle nem olvas, ezért is kellett olyat keresnem, ami kezeli az epub-ot.
hennessys
A beépített világítás szerintem is nagyon fontos. Én nappal is 5%-ra kapcsolt világítással olvasok, úgy szebb a kijelző.
Ennek ellenére nem írhatom azt a cikkben, hogy az alap, mert van, akinek nem fontos, vagy nincs rá keret, és tulajdonképpen meg lehet lenni nélküle, elvégre is a papírkönyvek sem sűrűn világítanak maguknak.
-
aggleány
addikt
válasz Claude Leon #56 üzenetére
Sajnálom, hogy nem lett meg előbb. Karácsonykor még el sem kezdtem írni.
Csak olyan ismertetők vannak, amiket a használók írtak, és a Pocketbook Touchról nem érkezett ilyen. Ha megírod, beteszem a cikkbe.
-
aggleány
addikt
Köszi.
Sajnos egyelőre olyan, ami 8"-nál nagyobb és okos, nem igazán van. Az Icarus 8 az 8"-os, de nem okos. A Kindle DX még nagyobb, 9,7", de az sem túl okos.
Nézz át a cikk végén ajánlott topikba (E-book olvasók), ott hátha tudnak segíteni.
-
aggleány
addikt
Köszönöm a gratulációkat! Sokan segítettek a minibemutatókkal, és többen hasznos ötletekkel is beszálltak a dologba.
Az alapöltet, hogy legyen egy ilyen típusú cikk, nem az enyém. Egy hölgy kreált egy írás ilyesmi címmel máshová, amit belinkelt az ebook olvasós topikba, de az annyira vérszegény lett, hogy gondoltam, csinálok helyette egy olyat, ami tényleg hasznos lehet.
gbors
Jelentem, a töltő-témát javítottam.
Agostino
Köszi, várom.
kmarci25
Tudtam én, hogy valami hiányzik. Mindjárt beleírom a kislámpát is.
-
aggleány
addikt
Köszönjük a dícséreteket.
Igyekeztem olyan kis irományt összehozni, ami segíthet a választásban, remélem, sikerült is valamennyire.
Buci21
Az általad kedvelt rész ZooLee adománya volt a cikkhez, én nem olvasok ágyban, de szerintem sem lehetett kihagyni.
HuMarc
Azért emeltem ki annyira a pdf-et, mert a topikban nagyon sokan eleve főleg pdf formátumú könyveket akarnak olvasni könyvolvasón, és mivel nem lehet állítani a betűméretet, elég fakultatív, hogy mennyit lehet majd látni belőle, akkor is, ha elfordítod oldalra.
A táblázatokban feltüntetett árak a magyar viszonteladói árak, de odaírtam, hogy külföldről sok esetben jobb áron be lehet szerezni a kütyüket. (szerk.: de most külön odaírtam a táblázathoz is)
Agostino
A topiklakók írtak a saját olvasójukról, és Kindle Touch-ról nem érkezett bemutató. Az volt a lényeg, hogy ne a gyári reklámszöveg legyen bemásolva, hanem tényleges tapasztalaton alapuló megfigyelések a készüléket használóktól. Ha írsz egy hasonló kis szösszenetet a ketyerédről, beleteszem a cikkbe.
kispecek
Nem a meggyőzés volt a cél. Én sem akartam sokáig könyvolvasót, tableten olvastam. Aztán egyszer kölcsönkaptam egyet egy hétre, és már keresgéltem is, hogy milyet vegyek.
marositech
Ott van a felsorolás legelején, más megfogalmazásban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Külpolitika
- World of Tanks - OFF topic
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM