- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsko42
tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
Köszönöm neked, és az előtted szólóknak is.
Hajrá ! Majd pár képet küldj ha esetleg úgy döntesz, hogy tényleg neki állsz 
-
takacsbotond
őstag
Akármit mondanak az előttem szólók, szerintem nagyon jó lett, minden elismerésem, grat!
Lehet én is nekiállok kicsit átalakítani a házam, bár nem vagyok nagy moddingos...
-
patomi
őstag
Valahol el kell kezdeni.. Tedd el ezeket a képeket, vagy inkább ennél is többet. És majd fél, egy év múlva vedd elő és nézd meg újra. Ha meglátod a hibákat akkor van remény.
A kritikát pedig vedd magadra (amik a modhoz kapcsolódnak a többi süket duma) és tanulj belőle.
A következő biztos szebb lesz és ha az anyagiak is engedik minőségibb anyagokból fog építkezni. -
Foo
tag
nem olvastam végig az előttem szólókat, de gondolom megkaptad már párszor: ezt bizony gányolásnak hívják, nem modnak! A lelkesedésed persze értékelendő!

-
Bird
addikt
Minden tiszteletem, hogy a logouton kijöttél ezzel a cikkel. Nekem nem lett volna merszem!

-
chris-v
senior tag
Vannak rossz minőségű fóliák, most hogy ez az-e ez így fotoról nem derül ki.
Ezen kívül nem is egyszerű felrakni, minimum egy hajszárító, de legalább egy hőpisztolyt illik hozzá használni. Kicsit gyakorolni sem árt elötte, csak hogy megtudd hogy viselkedik a fólia. Egyébként minél kevesebb a hajlítás, vagyis minél síkabb a felület, annál könyebb felragasztani.
De mint feljebb már írták, már kicsit ideje múlt a karbon minta. -
tzlaci
csendes tag
Nálam a régi laptopom életben tartása lenne a cél.
Processzor csere,memória bővítés ssd megvolt,néhány évig még jólessz álltalános feladatokra.
Egy kis optikai csinosítás is felmerült a karcok eltüntetésére,melyre karbonfóliát akartam használni.
Ezt a mod ot látva felmerült bennem a kérdés ,hogy ilyen nehéz vele dolgozni?vagy a cikkben szereplő fólia volt rosszabb minőségű? -
*Mukeey*
addikt
Hát ez nem sikerült valami túl jól,ne is haragudj.Értem én,hogy beletetted a szìved meg minden,de erről a gépről talán felesleges volt cikket irnod.Gondolom olvasod a Logoutot,láttál pár moddol cuccot,hogy azoknak milyen a minősége....Valamint ezt a carbonfóliás dolgot én nem eröltetném,eléggé lejárt dolog,talán 15éve még kúl lett volna,ha normálisan kiviteleznéd,nem ilyen minőségben.Nem akartalak bántani a hozzászólásommal,mert én nagyon kedvelem,ha valaki megirja a kütyüje sztoriját.
-
Vevőjelölt
tag
A cikkírója nagyon felelőtlen alaknak tűnik. A gépe csak félig van az asztalon, a másik felét a levegő tartja...
(Az enyém anno az asztal mellett volt elhelyezve, mert nem foglalta az asztalon a helyet, nem zavartak a ledjei éjszaka, és a hangját sem hallottam annyira.) -
copass
veterán
mondom neked is hogy felfogd: én nem mondtam hogy hagyja abba,csak figyeljen oda a minőségre.
"Elég nyilvánvaló számomra hogy jobb mod-okat még nem látott."
ugye ezt viccnek szántad?
a 60-éves anyámnak van emailje,facebook profilja,skype fiókja. posztol a fészen, meg tudja keresni a neten azt ami érdekli. de egy tizenéves nem tudja beírni a gúgliba hogy "pc mod"?
az a szégyen hogy te ilyen dumával akarod magad jófejnek beálltani...honfitárs.
-
chris-v
senior tag
Ha az igazság szánakozással tölt el, az a te bajod.
Főleg, hogy te magad is leírod, hogy nem esztétikus az alkotás.
És ezzel vissza is kanyarodtunk oda amit már írtam példát a rajzolással és az énekléssel. Persze lehet bizonyos szintig fejleszteni képességeket, de ha valami nem megy, hát nem megy. És én azt látom hogy ez nem megy. Persze lehet tévedek, de ez az én szubjektív véleményem. Ezen kijelentésen kívül szerintem mindent objektívan írtam le. -
tDr1v3r
veterán
Mi az hogy "nem megy"? Első próbálkozásként saját kútfőből csinált valamit. Sikerült? Igen. Esztétikus? Sokaknak nem, de megtette az első lépést azzal hogy próbált valami alakítani.
Én nem véletlen linkeltem a TPU galériáját. Elég nyilvánvaló számomra hogy jobb mod-okat még nem látott. Ha fog látni, elolvas pár worklogot akkor rá fog jönni a problémákra és a következő jobban fog sikerülni.
Szánalmas hogy ekkora hisztit kerekítenek egy tizenpár éves srác próbálkozásához... de nem is szánalmas, hanem inkább szégyen számomra hogy ilyenek a honfitársaim.
-
Peterson_
addikt
Én meg azt mondom(szigorúan a moddal kapcsolatban) , hogy bár jött ide néhány kicsit túl erős kritika, de sok tipp is, ha másért nem, ezért érdemes volt kitenni a cikket.
Amúgy azért kár az egészért, mert szemmel láthatóan elsietett változtatás volt ez másodjára.
Az alaposan végiggondolt, igényes munka maximum gyakorlás, de nem pénz kérdése.
Hajszárító, csavarhúzó, éles penge, stb meg csak van otthon....
Később ez még alakulhat, ugyanis azért a bütykölés tanulható egy bizonyos szintig.
Az viszont már tényleg vicc, hogy valaki abba köt bele, hogy hogy van ott a gépház.
Továbbra is azt mondom, hogy a v1-hez kár volt hozzányúlni, mert sokkal pofásabb, és összeszedettebb olcsó barkács volt.
Régen nekem is ilyesmi tetszett, ma már nekem is a minimalista alkotások jönnek be....és gondolatban, meg skiccen születőben van, de az is lehet, hogy soha nem lesz kész...úgy is csalódnék, mert nem tudnám megfelelően kivitelezni saját erőből. -
VIPowER
őstag
Mindenki nyugodjon le a pichába

-
chris-v
senior tag
Erről az jutott eszembe, amikor az egyik ilyen éneklős műsorba ment az emberke 0 hanggal, mert a barátok azt mondák, hogy tök jól énekel. Az meg elhitte, pedig csak nem akarták megsérteni. De nem baj kicsit égett pár millió ember előtt

Egyet értek copassal, inkább sértsük meg és tanuljon a kritikából/hibából (már ha képes rá), mint hazudjunk és aztán büszkén induljon valami megmérettetésen, hogy milyen jó ami alkotott és ott nevetik ki! -
Ed3r_X_
nagyúr
Az emberben van egy bizonyos törekedem a jóra, szépre. Ha ez nincs meg, kár érte. De felesleges vitázni ezen, a cikk írójának kell, hogy megfeleljen, nem nekünk.
-
copass
veterán
válasz
üzenetére
te és a többiek szívatjátok meg igazán, mert hazudtok neki. csak hogy magatokat jobb színben tüntessétek fel.
jó ez, vannak hibái, de jó. közben meg röhögtök rajta.
nem mondjátok el a hibákat, azt hogy miért nem tetszik, mire figyeljen,stb.
így fals kép alakul ki benne, azt hiszi hogy tényleg jó uton halad. pedig nem.
egy szóval se mondtam hogy álljon le, csak azt hogy figyeljen oda a minőségre, a kidolgozásra.
jones965 gépészmérnök...ő fejben futtatja az autocad-et!
-
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
copass stílusával nem értek egyet, de amit mond az igaz!
A lelkesedés nem elég! Lehetek én rohadt lelkes, hogy festő leszek, de pálcika embernél többet nem nagyon tudnék kihozni magamból 200 év alatt sem. De ugyan ez igaz az éneklésre.
Szóval lelkesedés ide, lelkesedés oda, meg ne sértsük meg szegény kisgyereket, de én még mindig azt mondom, ami nem megy nem kell erőltetni, ez pedig neki nem megy!
Tetszik, nem tetszik, ez van! -
-
törölt tag
-
copass
veterán
válasz
DR|FTK|NG
üzenetére
én nem szavaztam. érdekelt más véleménye is. ez még nem olyan nagy baj.
a többi 12 "nem" szavazat az már érdekesebb...ha visszaolvastál volna, látnád hogy elég tartalmasan kifejtettem a véleményemet a tervezés fontosságáról, az igényességről. az önkritika fontosságáról. ami "szerintem" a művészi fejlődésnek a legfontosabb alapköve. továbbá azt hogy én mivel is foglalkozom és milyen szinten művelem azt.
nyílvánvalóan ki lehet következtetni hogy értek a tervezéshez. most ne menjünk bele abba hogy ez nem egy épület...aki igényes dolgot akar létrehozni, az megtervezi és ha már megtervezte, akkor a megvalósításnál törekedni fog arra hogy az úgy is készüljön el ahogyan kitalálta.szóval. ezek után, te milyen alapon hülyézel le engem?
("semmi értelmes" az megfelel a hülyének) -
DR|FTK|NG
veterán
(szerintem)Ne hagyd abba a moddolást! A jövőben jó hozzáállással, egy kis pénzzel és természetesen sok szabadidővel szép modokat készíthetsz.
copass: Nem érdemelsz több szót nálam.
-
gPoint
tag
Nekem se tetszik de miért kell véget nem érően fikázni pláne szavazást indítani?
-
copass
veterán
válasz
DR|FTK|NG
üzenetére
hidd el nekem szívesebben foglalkoznék moddolással szabadidőmben, ha meglehetne élni belőle.
a rajzolásból, látványtervezésből viszont megtudok élni és azt jobban is szeretem. de inkább építenék egyet a nulláról, az könnyebb.
annak ellenére hogy ő "bírja" a kritikát, csak a kifogás folyt a csapból végig.
2 embernek tetszik a 13 ból. hmmm...
ez a mod majdnem 10 pontos szerinted... mi az a 1,5 pont ami lerontotta? -
Peterson_
addikt
Nem azzal van itt a gond, hanem hogy nem áll össze.
A száj, és a haj -nem csak a bal széle- fotó...A jellegzetes digitális jegyekkel.
Ha fotóból csinálok arcképet, dettó ugyanez a metódus az A verzió szerint.:
-kép betölt, és egyszerűen rárajzol.
Vagy nézem és rajzolom, na ez a nehezebb.
Itt ami fura, az a két említett dolog.
Teljesen realisztikusak a legapróbb csillanásokig, míg a többi rész kissé elnagyolt, és egyszerű ecsetvonás.
Nincs is ezzel baj, ha fotómontázsnak van tálalva.
A felső már igényesebb munka, de az is gyanús egy picit. -
DR|FTK|NG
veterán
copass Miért szidod? Készíts szebbet, akkor TALÁN lesz valamennyi igazad. Igaz, nem egy profi mod, de látszik, hogy akart valami neki tetsző dolgot alkotni. Értékelendő.
Mindennek a csúcs a tetején, hogy szavazást írtál ki.Nálam ez a mod 8,5 pontot kap(a tízből), a fentebb leírt okok miatt.
-
chris-v
senior tag
Majd ha kész a cikk megnézzük mi lett a vége

Mondjuk csapolással szebb lett volna, mint belül L vassal összefogatva. És a zsanér tényleg kicsit zavaró.
-
copass
veterán
most miért mondasz ilyet nekem?

van rá amúgy tutorial is -
Ed3r_X_
nagyúr
Már előre félek, mikor a fa házamról fogok írni

-
chris-v
senior tag
Szükség volt rá, mert kritika, ha nem is pozitív. Mert ugye az élet nem csak játék, móka, kacagás!

A rajztudás pedig nem feltétlen egyenlő a technikai kézügyességet.
Ha ezeket tényleg te rajzoltad a nulláról és nem valami fotómanipuláció, akkor le a kalappal!
Szóval inkább a rajzolásról írj egy cikket és azzal foglalkozz ne a moddinggal!
Az meg hogy kapsz, hideget/meleget, nem kell megsértődni, kitetted, vállaltad a munkádat, amivel egyben zsűrizteted az itteni közösséggel. hidd el ha jó lenne és szép, akkor több lenne a dicséret, mint a negatív kritika!
-
bacsko42
tag
Erre a kommentedre igazán szükség volt egyébként

ennyit a kézügyességemről.
Nem hiszem el hogy nem lehet pl azt megérteni, hogy lelóg a gép, mert NEM tudok nagyobb asztalt venni.
TÖBB KOMMENTET NEM NÉZEK ÉS NEM ÍROK IDE. de legalább elmondhatjátok hogy ma is elértetek valamit 
-
copass
veterán
Eléggé vegyigyümik a vélemények.
Akkor szavazzunk emberek!
-
chris-v
senior tag
A hozzászólásokban sokan kritizáltak, ezért akartam írni pár biztató sort, de megnéztem még egyszer a képeket és inkább kitöröltem amit írtam.
Szerintem ami nem megy ne erőltesd! Elképzelés talán nem volt rossz, volt 1-2 jó ötlet is, de látszik, hogy nincs kézügyességed. Az pedig aki beéri félmunkával, (lásd: lelóg a gép), mondván "jó az úgy", az sosem fog igényes dolgot kiadni a kezéből.
-
zsoltek
aktív tag
Itt az én alkotásom RAT stílusban

Természetesen csak poénnak szántam

-
Hgovi
aktív tag
Elsőre nem is rossz!

-
törölt tag
szerintem korrekt first mod.
neked tetszik az a lényeg, és köszönöm, hogy megosztottad velem.
Ha nem is olyan szép legalább már tudod, hogy legközelebb mit kell jól csinálni. -
-
bacsko42
tag
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére

(#67) Peterson_ Anno én is próbálkoztam olyasmivel, gyorsan el is tüntettem a nyomokat

(#68) TaS1kaaa Köszönöm!
remélem akkor már több ember tetszését elnyeri majd 
(#69) tDr1v3r Köszönöm a tippeket, biztosan fel fogom keresni a topikot

(#70) csongi Valahogy így látom ezt én is

(#73) Duliee Amit én látok belőle, az szerintem nem annyira pocsék mint amennyire mondják sokan, persze nagyon sokat kell még rajta dolgoznom. A led pedig szerintem mindig egyéni ízlés kérdése. Próbáltam több színt, a fehér szerintem elegáns, főleg este. Kicsit olyan "steril" kinézetet biztosít. Igen, egy seven teames belső. Mielőtt megvettem minden fórumot végigolvastam, baj cask akkor van vele, hogyha 600+ watt terhelést kap. Ami jelen esetemben nem fordulhat elő. "Coolermaster got a decent 650W unit there, oh it's a 750w. Shame."
(#74) Peterson_ Mikor elkészült nekem is nagyon tetszett, de nagyon vágytam a karbonfóliára, no meg ezzel mindig tudok pepecselni ha éppen unatkoznék. Ezért van az, hogy mindig változik a ház, próbálom egyre jobbra csinálni mindig

-
Ezt hívjuk mi "csehszlovák"-megoldásnak...
Értem , én hogy kell vmi újdonság, de elég lett volna a festés.
- A rosszul felrakott carbon-fólia rombolja a vizualitást.
- A sok led már bazári, 10 éve oké volt.
- A tápegységeket azonnal cseréld, még a legutolsó képen is ha jól látom egy Seventeam belsős GX van... -
csongi
veterán
A kivitelezés pont olyan, amilyennek az elsőnek lenni kell: Innen van hova fejlődni. Ne add fel, 10-20 éves koromba még én is próbálkoztam, de nem maradt időm. Az loguthomba van egy kókányolt hűtő,

A mai napig megy!!! Kézügyesség, és kreativitás fejlesztésnek, maketteket is csinálhatsz. Jó alap szerintem.
A carbon látványos felület. Ahhoz, hogy a széleken is jól nézzen ki, legalább 3D fólia kell, ami a felületre igazítható pl hajszárítóval, de magával az anyaggal kell megtanulni bánni. Lehet jobban jársz ha levágod a széleket, és alap színt adsz neki. A hálós oldal ügyes
A kedves fikázóknak,,, nem az a művészet, mikor minden eszköz és alapanyagod meg van, és abból csinálsz modot. Hanem pontosan ez az. Abból amid van, megcsinálod.
Profi szerelő aki célszerszámmal tud szerelni, vagy aki egy fogóval is megcsinálja ugyan azt? -
tDr1v3r
veterán
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
Amúgy nem k*rva mindegy hogy mit ad ki elsőként a kezéből? Kirakta az írást, aminek a végén említette is hogy elfogadja a kritikákat. Az előző khm... hagyjuk milyen munka után beképzelt emberkével ellentétben. A tehetségkutatón meg azt mondják hogy fogadja meg a kritikákat és próbálkozzon újra jövőre.
Nem tudom hogy valaki bedobta-e már, de a TechPowerUp-nak van egy nagyon jó modding galériája. Ajánlom nézegetni, inspirációszerzéshez nagyon jó.
Ha meg lesz egy jó elképzelésed (vagy akármilyen kérdésed), vár a modding topik.

-
TaS1kaaa
tag
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
A megvalósítás minősége nyílván nem tökéletes, de a találékonyság ami miatt elismerést illet a kolléga, legalábbis szerintem. Mindegy majd 2 év múlva következő írásnál újra tárgyaljuk

-
Peterson_
addikt
Erről eszembe jut az első modding próbálkozásom a sulinetes gépházon.
Lemezvágó ollóval, szigszalaggal, fekete táblafestékkel.
Hála a jó égnek, már a ház sincs meg, meg fotók sem róla, így az emberiség megmenekült a borzalmaktól.
Elképzelésem persze volt, még szerszámok is akadtak volna, de hűbelebalázs módjára nekiestem, mint borjú az anyjának.
Pedig okosan, egész tűrhető eredményt ki lehetett volna hozni belőle.
Körülbelül 14 lehettem, amikor elkövetettem, de most már csak mosolygok rajta.
A modding téma viszont ma is érdekel, de inkább csak szemlélődöm. -
sing1ep1ayer
őstag
Szerintem meg felesleges bíztatgatni azt, aki ilyen munkát ad ki a kezei közül. A tehetségkutatókban sem mondják azt egy pocsék produkcióra, hogy hajrá, csak így tovább, inkább javasolják, hogy valami másba kellene belekezdenie az illetőnek.
Értem én, hogy az elkövető nagyon fiatal, de egy bizonyos fajta igényességnek azért meg kellene lennie benne már most ahhoz, hogy később valóban remek alkotásokat készíthessen. Miután az itt bemutatott darabot befejezte, azt kellett volna mondania magában, hogy "hát, ez bizony elég sz** lett ahhoz képest, mint terveztem, inkább elkezdem előről" - ahelyett, hogy ország-világ előtt büszkén bemutatja.
Persze nekem nem fáj, ha ápoljátok a lelkét, de nem kellene leoltani azokat, akik ki merik mondani a nyilvánvalót. Mégis ki adná oda ezért a saját házát? Mert én őszintén szólva egy 1.000 forintos, 10+ éves, megsárgult Mercury kuckót sem cserélnék el érte. -
TaS1kaaa
tag
válasz
kameraman77
üzenetére
Ismerős az a fogalom, hogy hobbi, de most komolyan?
Moddinghoz meg csak annyit, hogy valahol mindenki elkezdi, szerintem teljesen korrekt csak így tovább

-
csabi112
Modder
Tetszik a stílusod, mármint, hogy szereted egyedivé tenni a Téged körülvevô dolgokat. Ez egy jó tulajdonság, és biztosra veszem, hogy fogsz még szebb, igényesebb dolgokat is készíteni. Elsôre, azért nem rossz, valahol el kell kezdeni. A kritikák meg ne vegyék el a kedvedet (ha van sapka, az a baj, ha meg nincs, akkor az), sok sikert a jôvôben!
-
VIPowER
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
"Nem a carbonnal van a gond, hanem az igenyekkel. Meglehetett volna csinalni igenyesen is, tirelmesen, szeppen lassan"
energy4ever kolléga valami ilyesmire gondol mint az enyém : [link] Ez több mint két hónapja készül, és még mindig nincs kész. -
bacsko42
tag
-
copass
veterán
a gányolás, taknyolás nem ízlés kérdése hanem hozzáállásé.
nem nekem kell hogy tetszen, hanem a megrendelőnek, esetünkben neked. ha neked így tetszik akkor faxa örülj neki.
de a közösség szerint meg nem szép amit csináltá. lehet a lelkesedésed megvan, de úgy látszik hogy nem elég. törekedj arra hogy igényes munkát adj ki a kezed közül, különben sose jutsz előrébbb, megrekedsz egy szinten.
ahogy mondta más is, minden a szádba van téve, mindent ki lehet gúglizni. a '90-es években milyen egyszerű lett volna megtanulnom c64en assemblerben kódolni gúglival.
helyette monitoroztam a demókat, meg a könyvtárt bújtam c64 könyveket és német újságokat bogarászva hogy kitaláljam mit és hogyan kéne csinálni.én amikor belépek egy 10.000 m2-es üzemcsarnokba, amin én dolgoztam a nulláról egyedül csináltam 9 hónapig, az büszkeséggel tölt el. a megrendelő is meglepődött azon hogy mennyire ismerem az épületet, habár sose jártam még ott, csak virtuálisan. kínosan mosolyog amikor sorolom hogy ez se így lett betervezve, ez se, ez se, úristen ez micsoda?!!

-
copass
veterán
a mondás az igaz.de akinek nem inge...
én ha csinálok valamit, akkor törekszem arra hogy tökéletes legyen. ha nem úgy sikerül ahogy szerettem volna akkor nem publikálom (önkritika bekapcs).
én épületeket modellezek, rajzolok, látványtervezek amik megépülnek...mondhatom azt hogy van rálátásom a tervezésre: vázlatok tucatjai, színek/felületek variációi és amikor azt gondolod hogy minden tökéletes akkor eszedbe jut vmi és minden kezdődik előlről!
-
gabe_
őstag
válasz
kameraman77
üzenetére
"Most komolyan. Nem mindegy, hogy hogy néz ki? vagy akik így moddolnak azok látogatókat fogadnak és mutogatják? Megy a gép, vagy nem? tök mindegy miben van benne...mármint kinézetre..."
Amis vagy-e?

-
proci985
MODERÁTOR
Máskor használd a szerkesztést, ha több embernek válaszolsz, pl a:
[user1]: köszi
[user2]: így igaz
egy jobb megoldás, egyébként hozzászólás-vadászat amit csinálsz.
kameraman77: szerintem nezz picit magadba. szoval akkor telefon hatteret mutogatni nem ok, mi a helyzet mondjuk egy szep turboval egy kitisztitott motorterben? esetleg hol a hatar, karbon nem oke, de mondjuk egy gyonyoruen megepitett vizes rendszer mar igen?
jellemzoen 20 alatt meno a led meg a harsany forma, aztan ugy 25 korul az ember atall a minimalista megoldasokra jellemzoen... plusz lesz tapasztalata felismerni es lesz penze megfizetni a minosegi cuccokat. pl persze, gyonyoru a Temjin07, csak maga a haz annyiba kerul, mint itt az egesz reszletezett konfig.
a korosztalyokrol valo velemenyeddel meg nem ertek egyet, 25 alatt is boven vannak nagyon ugyes emberek nagyon jo problemamegoldo keszseggel.
-
bacsko42
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Nem szeretném lenézni a munkádat, de egy telefon hátlapját ne nagyon hasonlíts egy gépházhoz, ami tele van domborulatokkal
Az xperia Zm hátulja is le van karbonozva, és érdekes módon nekem is azt mondták még csak hogy nagyon igényes munka
Egyébként nem nagyon értem, hogy honnan veszed, hogy tele van buborékkal, és gyűrődésekkel. A gépházon az egyedüli gyűrődés az előlapnak a sarkán van ami NEM látszik a képen,és a procihűtő tetején ami pedig azért keletkezett, mert nem tudtam elég nagy kivágást tenni a hőcsöveknek. Az egyetlen "gyűrödés" amire gondolhatsz az a fehér fóliánál van az előlapon, amit azóta is próbálok megoldani, de nagyon szorosan "cuppan be" (nem találtam jobb kifejezést
) a helyére, így mindig felfeszíti a karbonfóliát a széléről.
ui.: Az amit te irogatsz az nem tanács, az pusztán sértegetés. Pár kommentel feljebb adtak tanácsot. Azt meg is fogadom.
(#43) Akmak Nekem szerencsém volt vele, de amint tudtam lecseréltem

-
Akmak
tag
Egy ugyan olyan monitorhoz és Házhoz-táphoz is volt szerencsém, na viszont a táp magával vitte egy nvidia karinak az összes kondiját.
Egy kis forrasztgatás után adott képet csak "kicsit" csikozva, mármint a vidikari . -
energy4ever
addikt
Nem a carbonnal van a gond, hanem az igenyekkel. Meglehetett volna csinalni igenyesen is, tirelmesen, szeppen lassan, es nem kokany modon rahanyni az egeszet. Enis dolgoztam mar cwrbon foliaval. Ket telefon akksifedojet vonta be vele, db-jat kb 2ora alatt csinaltam meg. Nem lett gyurott, nem lett buborekos, nem ocsmany, barki latta eddig, mindenki azt mondta, hogy igenyes, es valoban jol nez ki.
Ha turelmes lennel, nem rogton azonnal allnal neki, es kapkodnal, hogy kokanyolj, akkor te is szeppen megtudtad volna csinalni.Sserk: Ha nem fogadod el a tanacsokat, es csak azt allitod, hogy te vagy a legjobb, es nem lehet jobban csinalni, akkor sajnallak. Fogadd el masok tanacsat. Mielott azt irnad, te nem irtal ilyeneket, stb, akkor olvasd el a hozzaszolasaidat.
Aki profibban moddingol, es nem osszehanyosan kokanyol, azok nem ilyen szinten kezdtek, hanem ahogy leirtam, turelmesen, 1-1 alkatresz kialakitasan orakatx napokot dolgoznak. Bar ennel csak jobban lehet csinalni, de akkorse latni azt, hogy a munkaidbol barmi jo kisulne. Ez szerintem nem a te jovod.
Nem bantasnak, nem sertesnek mondom.
Csak a sajat velemenyem. -
bacsko42
tag
válasz
kameraman77
üzenetére
HA végigolvasod a cikket, kiderülhet, hogy nem azért csináltam, mert mérges voltam vagy bármi. Pusztán azért, mert szeretek gépekkel foglalkozni, és szeretek alkotni / barkácsolni / átépíteni stb. Soha nem mondtam, hogy egy kiállítási minőségű darab. Sajnos, ahogy fent már említették eszközök hiányában igen nehéz olyan minőséget elérni. De szinte nincs olyan nap, hogy ne alakítanék rajta picit. Folyamatosan csiszolgatom. Már idáig is sok dolgot megtanultam ezzel, de még rengeteg van amit meg kellesz tanuljak. Nem érzem elnagyoltnak, sem elsietettnek. Sokáig dolgoztam vele. Persze, hogy nem tökéletes, de arra törekszem, hogy az legyen. Az elejére is válaszolva pedig: Azért lóg le, mert nem elég hosszú az asztal, hogy elférjen rajta a gép és a monitor is. Ha hosszabb lenne az asztal, akkor értelem szerűen nem kéne ilyenhez folyamodnom.
Köszönöm a kommented. 
-
kameraman77
tag
Véletlenül se érts félre,de most komolyan ránézek arra a fényképre. Azt értékelem, hogy a régi magyar hagyományok.. ahogy sikerül.. de ahogy ott félig lelóg az a gép az asztalról...
Nem baj, hogy nekiállsz.
De ahogy kockát kell rajzolni, úgy kellene nekiállni. rajzolsz egy kockát. Majd megfordítod a lapot... ha úgy is kocka, akkor jók az arányok! Tehát az önértelmezés, és saját értékrend nagyon alacsony szintjét látom ezeken a képeken. elálló, felpöndörödött, elnagyolt...
Nekünk anno ott volt az Ezermester újság, abból merítettünk ötleteket amatőr rádiózáshoz, meg távirányításhoz, meg úgy általában barkácsoláshoz, másrészt a 70-es 80-as évek "csináld magad, mert rá vagy kényszerítve" mozgalma révén nagyon sok dolgot megoldottunk, vagy szakiktól ellestünk, mert nem volt hozzáférhető számunkra..(ezért is nem szóltam semmit a moddod-ra, mert becsülöm azt, aki otthon nekiáll valaminek a mai világban, ahol gyakorlatilag a fiatalok s.gge alá van tolva minden, nem is becsülik semmi értékét, csak arra a tendenciára, hogy férfiak mi a büdös francért cicomázzák az eszközeiket..)
Neked sokkal jobban kinyílt már a világ, az internet egy csoda (most ezen a kitételen elmosolyodhatsz, de nekünk közel 40-eseknek bizony életünk fiatal korában teljesen más módszerekkel kellett információt gyűjtenünk, hiányos, vagy éppen korlátozott forrásból, így én pl mind a mai napig "kettős" életet élek, azaz nem álltam át arra, hogy mindent a neten keressek), érdemes kihasználni, nem csak likeokat gyűjteni a facebookon, hanem utánaolvasni az anyagok viselkedésének, az egyes anyagok használata által felmerülő problémáknak, nézegetni beállításokat, fotókat.. ezek korlátlanul a rendelkezésedre állnak! Tudom, mert én is voltam fiatal, és csesztem el nem egy makettot. Az önkontroll, türelem és átgondolás hiánya miatt. Összecsaptam, de tetszett. Aztán megláttam másokét és szégyelltem magam. TE abban az előnyben van, hogy ELŐBB láthatod másokét és onnan meríthetsz ötletet, sőt láthatod, hogyan valósítják azt meg!
Nézz, tanulj és ALKALMAZZ! Az, hogy egyáltalán eszközt fogsz a kezedbe, már a fiatalok nagy része felé emelt! Tudom, mert több évet tanítottam és látom,hogy mennyire készségek nélküli a mai 10-25 korig tartó korosztály. Utól sem érik a mi korosztályunkat!
Ez a gép most tanulópénz lesz számodra. Mindannyian megfizetjük! Állj neki a következőnek is - abba ne hagyd. DE ne dühből, vagy ne azért mert meg akarod mutatni.. AZÉRT, mert szívesen csinálod. Ha teszel fel arról is cikket én BIZTOSAN elolvasom!
-
Doze
aktív tag
válasz
kameraman77
üzenetére
Nem, marhára nincs... ha neki ez tetszik akkor ez van, az meg már egyéni szoc.problémád hogy az aktuális hülyeségeket idekevered.
Mivel fiatal az elkövető, így a minőségi munka nem is várható el. Valahol el kell kezdeni/tapasztalatot gyűjteni. Szerintem Bari sem úgy született hogy dekopírfűrész volt a kezében, de sokat próbálkozott és eljutott egy olyan szintre ahová csak kevesek.
Ha beleszeret, idővel szép munkák születnek, ha meg nem akkor leszokik róla és vesz gyári házat.
-
kameraman77
tag
Most komolyan. Nem mindegy, hogy hogy néz ki? vagy akik így moddolnak azok látogatókat fogadnak és mutogatják? Megy a gép, vagy nem? tök mindegy miben van benne...mármint kinézetre...
ez kb olyan, mint amikor 15-20 éves fiúk-férfiak mutogatják egymásnak a barbi babájukat, hogy milyen jól néz ki.. vagyis nem is barbi, hanem a telefonjuk, és mondogatják egymásnak, hogy nézd már milyen hátterem van, milyen szépen öltöztetem a telefonom.. NEM mindegy? kb addig nézed amíg elindítod az adott programot, ott meg a kinézetet úgyis a készítő határozza meg!
ez annyira kék osztriga bár, hogy nagyon!
Legyetek már kicsit férfiak! mert így megyünk a felnövekvő generációval szépen az uniszex-ben meg az elnőiesedett férfiak világába! szégyellném magam, ha férfi létemre másoknak mutogatnám, hogy nézd már juujjj de milyen jó ikonokkal csinosítottam ki a telcsimet.. nézd új hátterem van.. jajj nézd már meg otthon a gépem tuti csinos, mert ragasztottam rá matricát... most komolyan itt tartunk? Kritikus vagyok? igen.. bunkó? igen.. de marhára igazam van!
-
bacsko42
tag
válasz
harlyngton
üzenetére
Ezen jót nevettem, köszönöm !

-
bacsko42
tag
A félreértések elkerülése végett a konfig az első óta jócskán változott:
CPU- Phenom II x6 1055T - hyper TX3 hűtő
VGA- HD 7870 GHz
RAM- 8GB 1666MHz
TÁP- Coolermaster GX 750W
alaplap - ASUS M4a88t-m
HDD+ssd - Samsung 300gb HDD + Kingfast F5 32GB SSD
-
bacsko42
tag
Köszönöm szépen ! A széleit sajnos legalább 10x újra csináltam, de nagyon nagyon furcsa ívek vannak a házon, így szinte lehetetlen megcsinálni, hogy ne gyűrődjön meg egy picit
De majd megint rápróbálok, hátha megtört azóta
Igen, on vagy off !
Szerettem volna egy amolyan DIY ventiszabályzót, de rájöttem hogy túl sok minden kéne hozzá, és olcsóbb ha megveszem majd, addig pedig marad ez.

-
bacsko42
tag
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
Nem igazán értem, hogy ezzel mire utaltál

-
bacsko42
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Kinek a pap, kinek a paplan. Szándékosan karbonfólia van mindenhol. Sokáig terveztem, photoshopban rászerkesztettem, stb. Nekem nagyon tetszik, de egyértelmű hogy nem ugyanolyan az ízlésünk.
-
Mokó
aktív tag
Grat a géphez jó lett,akárcsak az írás is!
Hasonlóképpen kezdtem én is,én "cápakopoltyúkat" vágtam minden gépem oldalába

-
PC-rev-RM
tag
Aki 5 évig gyűjt egy százezres gépre, az tiszteletet érdemel, akármilyen is a mod.
A táp viszont tönkreteheti az örömöt, egy használt 350w-os (ide bőven elég) Fsp-t (3-4 e FT a biztonság ára) apróról mindenképpen javasolok. Nekem sem volt gondom Codegen táppal, de nem vártam meg, hogy legyen.

-
Ed3r_X_
nagyúr
Azt a Peter 2-t is befesteném feketére, nem jó ez így
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A cikhez is szólva:
A Nokia C5-03 telefonom hátára raktam karbonfóliát, mindenhol jól néz ki, kivéve a sarkoknál, ott egyszerűen hiába húztam rá, amint kihűlt, visszahúzódott.
Most meg már gyűrődik is. Kész sz*pás a sarok vele. Elején tápra akartam rakni fóliát, de ezek után inkább nem 
A gép meg félig a levegőben van? Hát, kis lökés, és borul lefelé, kicsit eltolnám a monitort, és a gépet beljebb. A hangszórók elé meg raknék ventirácsot, vagy valamit, szebben nézne ki.
-
sing1ep1ayer
őstag
"A mod elkészülte után rájöttem, hogy nem bíztam volna rá másra a munkát."
Pedig jobban jártál volna. Ha ezt én csináltam volna, lesz**nám a kezem. Sajnálom, de mást nem tudok rá mondani, akármilyen nyers is.
-
TROG AIR
aktív tag
Valahol kezdeni kell,azt a típusu-anyagú gépházat legalább nem "félve" kezdi meg az ember.

Mindenesetre a procihűtőre nem tettem volna plussz réteget. -
fulopmartin
csendes tag
Azért a tápot lassan cserélni kellene

-
Kasya
nagyúr
Kezdetnek, a leirt hatterlehetosegekkel, szerintem jo lett. A halos megoldas tetszik es a karbont is megertem, hogy teljes, egyseges dizajnt akartal mindenre. A szelekkel viszont meg mindenkepp dolgozni kellene.
A "hangfal" meletti gomb milyen funkcioval bir? On/off?
Kitartas, szep muveszet ez es mindig lehet fejlodni!
-
do3om
addikt
Ez elég kezdő szint, kár volt megcsinálni, egy normálisabb ház nem is drágán jobb benyomást kelt.
De ilyen megoldásokat mint itt nem igen reklámoznák, ha már cikket csinál valaki legyen miről, ne ez amit látunk.
Én is átalakított házat használok lassan (vagy már van is) 10 éve megvan, és ezt használom. De azért próbáltam jól csinálni. Valami hasonlónak kel nekiugrani 1-2 hónap alatt megvan![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
energy4ever
addikt
Nemjo ez igy. Ez csak csufitas akar lenni. A carbon folia meg nem nez ki jol ekkora mennyisegben. Barmelyik kepet ahol van c. folia ott mindegyiken gyurodes van.
Ha tenyleg szep mod-okat szeretnel kesziteni, az elso fo szabaly, legyel turelmes. Ameddig ez nincsen, addig csak kokany lesz belole.
-
copass
veterán
gányolás ez, nem mod.
-
Zoltn
senior tag

Teljesen magamra ismertem. Én is ugyan így kezdtem a modding pályafutásom. Hasonló eredményekkel.
Aztán beláttam, hogyha igazán szépet akarok, megveszem a boltit, mert sajna én eszközök híján nem tudtam elérni a kívánt minőséget. És oda jutottam, hogy nem baromkodok otthon a moddingal.
Kitartást!Amúgy egész jól néz ki! A zuhanycsöven jót nevettem, de remek megoldás!

-
bacsis
Közösségépítő
A billentyűzeten a WASD gombok kockacukorból vannak?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hajrá ! Majd pár képet küldj ha esetleg úgy döntesz, hogy tényleg neki állsz 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)