2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Egy olcsó gépház újjászületése. Kétszer.

Egy utazás, amit a lehető legkevesebb befektetéssel próbáltam megvalósítani, 2011-ben indult, és azóta sem ért véget.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sziasztok !

A nevem Bacskó Márk. Régóta foglalkozom számítógépekkel, az érdeklődésemet hamar felkeltették a PC-k, hiszen édesapám is ebben dolgozott, így nagyon korán belecsöppentem a számtech világába. 9 éves lehettem, amikor először vettem csavarhúzót a kezembe, hogy segítsek egy gép összeszerelésében.

Persze, ekkor még felügyelet alatt álltam, hiszen nem lett volna olcsó mulatság, ha elrontok valamit. Hisz gyerek voltam, felelőtlen, szeleburdi. Teltek múltak az évek, és egyre jobban kezdtek érdekelni a gépek.

Hamar el is határoztam, hogy diákmunkát keresek majd, hogy sikerüljön egy saját számítógépet vennem. Öt évvel később kigyűlt az áhított 100.000 Ft-om, így elkezdtem böngészni a webet, hogy a lehető legjobb konfigot vegyem meg belőle. Így a "kevésbé fontos" alkatrészeken voltam kénytelen spórolni. Tehát ez volt a ház, klaviatúra, hangszórók, fejhallgató.

A gép akkor így állt fel:
- M4A88T-M micro ATX alaplap,
- Athlon II X4 640 processzor,
- Nvidia GT240 videókártya,
- 2 GB RAM (pár hétre rá vettem hozzá még 2-t),
- és végül a szégyenfolt, a ház: egy Codegen, amihez adtak tápot is. (A kettő együtt nem került többe, mint 5000 Ft.) Tudtam, hogy veszélyes dolog a rossz minőségű táp, de úgy gondoltam, hogy amire kell, arra elég, szerencsémre sosem volt gondom vele.

Kezdetben így nézett ki :

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.