- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
- Samsung SCX-4200 papírfelszedő henger csere
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Nem hűtő hűtő
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
ez oke, nem is ezen akadtam fenn igazan, mert kb pont ugy van, ahogy irod, ipari parkok jellemzoen nem a tomegkozlekedessel jol/jobban lefedett helyeken vannak, csak ugy altalanossagban, hogy ez mar az elso interjunal benn van a csekklistben.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Ivan15
senior tag
Miert? A gyarak mennek ejszakai müszakokban is folyamatosan. Ha pl. a müszak este er veget vagy kezdödik es a gyar mint rendesen a varos szelen van hogy varhatna el a munkado, hogy idöben bemenjenek munkakezdesre. Es aztan a muszak valtozhat egy heten belül is, ha pl. 3 müszakban lenne beosztva, ami szinten elterjedt. Ez nem menne auto nelkül -(pl. reggeli müszak indulna 4.00 orakor, 3.40 -kor ott kellene lenni, hogy legyen idö atöltözni es bejelentkezni. Ahhoz pl. 2.40-kor el kellene indulni otthonrol, es akkor meg nincs tömegközlekedes)
[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Fogytam 2 kilót míg odakint voltam. Nem éppen nagylábon éltem...
De így legalább már csak 10-et kell, és végre ezt a célomat legalább elérem. -
eddie17
addikt
Én is. Remélem hamar összejön.
Coccolino_O: Elsősorban a nyelv felületes ismerete. Ez nagyon fontos. Bármilyen alja melóhoz kell a nyelv...
Aztán túl könnyelmű voltam az első héten. Sok volt még az önbizalom. Ha később kapom a lehetőséget annál a gyorskajáldánál, valószínű még mindig ott lettem volna... -
eddie17
addikt
Na akkor ez a fejezet lezárult.
-
danih
veterán
Én bevallom, nem is a világot akarom megváltani, csak jó munkát akarok végezni, azt pedig olyan környezetben tudom igazán megtenni, ahol jól érzem magam és van motiváció, mind szellemileg, mind anyagilag. Ha ezek nincsenek meg, nem fogok leülni kussban mert a tévében azt mondták sok a munkanélküli és biztos nem találnék munkát.
-
titán
En is kiallok magamert es a "jogaimert", hiszen a kotelessegeimnek maximalisan eleget teszek. De sajnos ez csak egy ideig megy, a vilagot nem lehet megvaltani, mert a sajat kollegaid sem allnak melled legtobbszor ebben, mert beszariak. Egy fecske meg sosem csinal nyarat.
Oks!
-
danih
veterán
Szerintem meg lehet tenni, én így tettem múlt novemberben.
Vagy lenyeled és eszed magad, vagy teszel ellene. De ezt inkább általánosságban írtam, bár - mivel a topikot nem olvastam el teljességében - az igaz, hogy legelső megcsípett álláshoz lehetne jobban ragaszkodni, legalább egy ideig (most, hogy informáltál, ez látható, köszi).[ Szerkesztve ]
-
titán
danih Ezzel nem fogok vitatkozni, most leirom amit gondolok es kesz. Ertelek, de ez ellen egyreszt semmit sem tudsz tenni, lehet kemenykedni, max kirugnak. A masik, hogy egy idegen orszagban volt, elso munkahellyel, gondolom gyenge nyelvtudassal, szoval ahhoz a munkahelyhez akkor is ragaszkodni kellett volna, ha utana csak aludni jar haza. Vagy ha nincs mas es jonni akar haza, akkor. Mert igy feladta a helyet ugy, hogy nem volt masik.
-
danih
veterán
(#146) Lauda: Orulj, hogy az is van.
(#147) eddie17: Az utolsó mondatod a legigazabb, ott tévedtem a legnagyobbat...Evvel picit vitatkoznék. Ennek a filozófiának köszönhetjük azt, hogy a munkáltatók már szinte azt gondolják, ők tesznek szivességet. Nem szabad megalkudni, törekedni mindig a jobbra, csak akkor lesz előrelépés. Pont ez sarkallt téged arra, hogy kimenj külföldre. Ne add fel, mert elsőre nem sikerült.
-
eddie17
addikt
válasz Coccolino_O #143 üzenetére
Átélni meg főképp nem. De mindegy felállok, előre nézek, lesz még jobb is. Tervem kész, már csak idő és akarat kell hozzá. Ezt elkapkodtam...
-
Csepe
aktív tag
-
eddie17
addikt
Rosszkor voltam, rossz helyen...
-
-
Balinov
titán
Na miujsag, kollega?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
eddie17
addikt
A tömegközlekedés itt is elég kusza... Pl. hogy eljussak egy 24 mérföldre lévő városba be kell mennem egy másik városba majd onnan tovább a célzott városba, és még a városon belül eljutni a helyre. Nincsenek sok helyre közvetlen járatok. Kocsival egyszerűbb... és szerintem ez a bajuk, hogy félnek, hogy elkésel. Vagy nem tudom, igazából lényegtelen...
-
Balinov
titán
ebben lehet igazsag. UK-ban csak turistaskodtam, Dublin meg nem tul jo pelda, mert azert megiscsak fovaros, 2,5 HEV vonallal, 2 villamosvonallal, meg elegge szerteagazo (igaz, eleg fosch) buszhalozattal.
-
eddie17
addikt
Nem tudom, hogy Angliában vagy Írországban hogy van, de itt mindenki mindenhova autóval jár. Amikor gyalogolok be a városba, senki sehol a járdákon. Néha diákokkal találkozom aztán ennyi... durván. Egyedül a retail park-okban mászkálnak az emberek. A boltokból a kocsijukba. Pedig ez "kisváros". De akkor szmog meg forgalom van, hogy rossz nézni. Lehet ez miatt várják el az autót, mert tök természetes.
-
Balinov
titán
gondoltam, hogy nem, sajnos...azert az tirpakparasztsag, hogy egy interjunal nem a szakmai ratermettseggel inditanak, hanem, hogy hogy jutnal el a meloba..
-
eddie17
addikt
Nem hülyéskedem. Első kérdés, meséljek mit csináltam, aztán van jogsid, aztán van autód, aztán viszlát szevasz... idáig jutottam eddig. Már amelyik hajlandó volt visszajelezni. Volt hely ahova volt elég tapasztalatom, küldtem email-t, hogy bocsi de nem. Mondom oké, biztos volt nálam jobb. Erre aznap felkerült újra a hirdetés. Meg sem hallgattak, hogy esetleg hátha. Mondjuk ez az Ő dolguk, lehet nem voltam szimpi. Teljesen mindegy...
-
Balinov
titán
es azert nem kellesz oda, mert tomegkozlekedve mennel gyarimelora? ob+...ez milyen kifogas mar
-
eddie17
addikt
Igen harmincezres, de diplomás munkák vannak jószerivel. Egy értelmes gyár vagy valami nincs a városba. Ja meg az indiai éttermek hada. De mind fullon...
Nem károgás, eredetileg Edinburgh-ba mentem volna. De nem igazán találtam szállást, nem bíztak a külföldiben. Véletlenül face-n találkoztam egy magyar sráccal akinek kellett szobatárs Falkirk-be, egész jó áron volt, így elfogadtam, nem volt választásom. De itt own transport nélkül cseszhetem az egészet... Livingston, Glasgow, Glenrothes. Tele gyárakkal, munkákkal. Nincs autó, bocs nehéz ide eljutni, kell az autó, bye bye. -
Balinov
titán
pedig Falkirk ahogy nezem jo bo 30ezeres varoska....tudom, karogasnak tunik, de hamar skocia, nem lett volna jobb Edinburgh/Glasgow-t megcelozni?
-
eddie17
addikt
Ahova online kellett beadni mert elzavartak oda beadtam. Végig jártam a várost házalós módszerrel, de nem kerestek senki sehova... Még takarítónak sem kellettem.
Az összes helyi market-ba, hotelba beadtam. Vagy ennyire szerencsétlen vagyok, vagy rossz helyen keresem... vagy marha kevés vagyok rendes papír nélkül. Nem tudom... kicsit lehet elkapkodtam én ezt a kijövetelt...Mod: EczkE: Nem akarom én feladni, de azt sem akarom hogy pénz nélkül itt ragadjak... Mert az még rosszabb.
A kebab téma volt az egyetlen, de ugye az már nem lehetőség. Azt lehet, hogy elcsesztem. Mondjuk minden szempontból trágyalé volt (nagyon alacsony fizetés, fekete meló, 12óra 8 óraként, 3 heti ingyen meló... stb.)[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
-
eddie17
addikt
A pénzem vészesen apad, otthon helyzet is egyre rosszabb. Sajnos nem találtam munkát, vagy is találtam sokat, de sehova nem kellettem, főleg az autó hiánya miatt. Úgy volt, hogy tudok költözni, de sajnos kiderült, hogy már azt sem tudom finanszírozni. Mára még várok egy hívást, ha nem jön, akkor sajnos végeztem... Öröm az ürömben, legalább otthon vár egy interjú, hogy azért még se haljunk éhen...
Mod: Persze ha ez bekövetkezik akkor az morálisan erősen szét fog b@szni...
[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Lehet, hogy szomorú véget ér az álom?... hamarosan kiderül...
-
eddie17
addikt
Mekkora egy bunkó vagyok, ne haragudj, elfejtettem válaszolni...
Munka egy kalap sz@r már nem is dolgozom ott. (Úton van az új, de nem akarok elkiabálni semmit.)
Lakás elmegy, főleg, hogy nem is drága. Jó környék, csendes, skót szomszédokkal.
Azóta sikerült találni valamit?Közben egy kis update is volt.
Senki nem szólt eddig, hogy az összes dátumot 2012-vel írtam. Most javítom őket.
[ Szerkesztve ]
-
-
eddie17
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Áh egyelőre nem tervezem a mag szórást idefent.
Nem sok minden történik vannak fényképek de egyelőre mobilnetről vagyok sajnos nem tudok megosztani semmit... de majd kiharcolok valami normális netet.
Jövőhéten csütörtökön pedig NIN interjúm lesz végre. Már ez is egy jó dolog. -
7
addikt
-
Dany007
veterán
Na olvasom frankón alakulnak a dolgok.
Grat a pozitív kezdéshez! Aztán csak így tovább. Ha elég a jelenlegi melóból bejövő pénz akkor maradj amíg nem lesz stabil a nyelvtudásod plusz elintézed az elintéznivalókat... Legalább nem kell stresszelned.Amúgy imádom a kebabot! Majd küldj haza is belőle
-
eddie17
addikt
Nem sok mindent csináltam, kicsit nehéz alkalmazkodni az új körülményekhez.
Néha még magamba fordulok.
Úgy, hogy még várat magára a kitárulkozás, képeket meg korlátozottan tudok majd, egyelőre csak mobilnet van...
Szóval próbálom magam egyensúlyba tenni, tényleg nem könnyű... főleg ha évekig megszokott rutin volt az ember életébe. -
eddie17
addikt
Ma sem néztem még körbe, de azért volt újdonság, egy kis update volt.
Hétvégén megnézem magamnak a városkát. Meg írok egy két dolgot remélem. -
Csepe
aktív tag
-
eddie17
addikt
Egy kis érzelmi update. Csak holnap minden simán menjen...
-
tildy
nagyúr
Mi szepen idovel kihordtuk a fontosabb dolgokat, szallitoval jott a mikro es a matrac. A tobbit itt vettuk. Mondjuk ugy egyszerubb, ha valaki otthon butorozott albiban elt, akkor azert nincs olyan sok cucca, pl. mikor mi otthon kipakoltunk az alberletbol, es hazavittem a dolgaim, befert egy kombiautoba.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
eddie17
addikt
Már egyedül megyek repülővel.
Egyelőre nem gáz, mert nem marad üres a lakás. Viszont nyár végén már üres lesz a lakás, akkor úgy terveztem, hogy nemzetközi fuvarozóval "kiköltözök". Persze ez attól is függ, mennyire sikerül jó helyen elhelyezkednem az alatt a fél év alatt. -
eddie17
addikt
Na akkor elindult a visszaszámlálás, már csak 4 nap van hátra!
-
eddie17
addikt
Egy kis újdonság, remélem a szerencse most már végig velem marad!
-
kraftxld
félisten
Melyik whiskylepárlóban kezded a kóstolást?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Jhonny06
veterán
[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Igen, ez volt az.
Köszönöm szépen, döcögősen de csak beindul.Más: Mégiscsak előre ittam a medve bőrére... Megbeszéltem a közvetítővel minden szépen, 21-én délután 4 órakor mentem volna a lakáshoz. De este egy utolsó levélben megírta, hogy mivel nincs "credit history in the UK" ezért minimum 3 hónap+depo... De már az első levélben megírtam mi a helyzet velem. Egy szobáért nem fogok ennyit fizetni előre. Szóval most megint vissza egy lépést, és keresni 21-ig egy szobát.
-
Dany007
veterán
Hoppá! Erről már beszéltünk úgy emlékszem.
Akkor sok sikert kívánok itt is! Remélem hosszútávon is összejön a dolog! -
tildy
nagyúr
Vigyazzunk , nehogy itt rank hulljon a moderatori bard mar csak a politika megemlitese miatt is, egyebkent viszint egyetertek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
500 ezer magyar dolgozik kulfoldon. [link]
syl: azt a mondatot nezd meg a szovegkornyezetben. Vallalatoknak lett mondva, akik nem akartak magyar torvenyek/eloirasok szerint jatszani. Az en szovegembol is biztosan ki lehet ragadni olyan reszletet, ami totl ellentetes tud akar azzal lenni, amit valojaban mondok.[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Igyekszem, sajnos így elmarad az utazás élménybeszámoló, maximum a kinti élmények képes írása lesz meg.
De legalább kint leszek...EczkE ez neked akart menni válaszként... Szerintem elteszem magam holnapra...
[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Egy kis UPDATE
-
eddie17
addikt
válasz Coccolino_O #29 üzenetére
Nem, de most egyre égetőbb számukra, főleg, hogy jövőre szavazni akarnak róla.
-
eddie17
addikt
Így van ahogy Coccolino_O írja, remélhetőleg a nagy mozgolódásban nem fognak hazaküldeni... most nagyon megy ez a kilépnek az EU-ből, Skócia függetlensége meg satöbbi...
ESP: Remélhetőleg egy jobb életet élek majd. Az sem tántorít el ha nagyon lentről kezdek. Lényeg, hogy legyen kint munkám! A véleményemet az országról inkább megtartom én is magamnak...
-
ESP
őstag
válasz Coccolino_O #22 üzenetére
Tesz. Kimegy. Jobb életet fog élni . Én is ezt fogom tenni hamarosan.
Magyarországon reménytelen a helyzet.
Elég ha szétnézek a családomban. Nagynéném tanár. Itthon majdnem éhen halt. Most Floridában magán tanárként kicsit van csak tele.
Kb pont letojom mi van Magyarisztánban. Ha leírnám a véleményem erről az országról abban a pillanatban kibannolnának.
[ Szerkesztve ]
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
eddie17
addikt
-
djculture
félisten
Majd kiderül már Angliában már az biztos hogy pár törvényt elfogadtak hogy a 250 ezer külföldi bevándorló melós számát tizedére csökkentsék. Németben hasonlón vitáznak jó régóta, a törökök tiltakoztak is ellene.
Szerintem oké hogy Az Eu-ban alapvető jog a szabad munka vállalás de hát mostanában mindegyik állam kezd ilyen körmönfont szigorításokkal kibújni. Itthon is láthatjuk húsz féle eu törvénybe ütköző törvényt akarnak végigvinni hátha sikerül. Ugyanez van mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
"Lehet nem szép dolog, hogy itt hagyom az országot, de most van lehetőségem, pénzem kimenni.
Ha nem teszem meg most, valószínű később megbánom.
Most csak ezt a lehetőséget találom értelmesnek..."Teszel valamit a helyzet ellen, ez a lényeg.
djculture: Konkrétabban?
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Semmit ne bánj meg! Évek óta az itt a cél, hogy minél több értelmes embert elkergessenek.
Ugyanerre biztatom a lányomat. Jövőre végez az egyetemmel és ha addig semmi nem változik (miért is változna ) ....
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
eddie17
addikt
Köszi!
Áh, a mestert nem lehet utolérni élményekben, és leírásmódban!Coccolino_O: Köszi!
A másik témára: Igen, arra gondoltam, hogy benne leszek én is a "statisztikában".
Ma olvastam ezt a számot, ahogy lapa írta mgy szájából jött a szám.
Lehet nem szép dolog, hogy itt hagyom az országot, de most van lehetőségem, pénzem kimenni.
Ha nem teszem meg most, valószínű később megbánom.
Most csak ezt a lehetőséget találom értelmesnek... -
Syl
nagyúr
válasz Coccolino_O #16 üzenetére
Na igen. Feribácsi évekkel ezelőtt megmondta, akinek nem tetszik, elmehet. Aztán most sokan pislognak, hogy ezt egyesek komolyan vették. (Mielőtt valaki félreérti: nem ítélem el a kivándorlókat!)
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Jhonny06
veterán
Én szívesen venném a rendszeres blogolást róla, de szerintem más is, értékes infó. Sok sikert!
-
eddie17
addikt
Mert ez csak a készülődés.
Természetesen van terv, sőt sok helyen bent van az önéletrajzom is, vannak már lakások is kinézve, csak egy a gond, hogy innen messziről nehéz. Személyesen kell mindenhez megjelenni. A munkáltatók is szívesebben vesznek fel, ha ottani címen élsz már.
Körbe jártuk a témát, elméletileg nem érhet meglepetés.
Pénzt viszünk, éhen nem halunk, eladni nem fognak. -
EczkE
veterán
Konkrét terv van? Vagy csak kimentek és kerestek valamit és ha lesz lesz ha nem nem? Csak mert a bejegyzésben annyi konkrétum van, hogy mentek.
Asszem mindenféleképpen!
-
eddie17
addikt
válasz Bjørgersson #3 üzenetére
Köszönöm, megteszek mindent, hogy így legyen.
lapa: Lehet, hogy elszámolta, lehet nem. Az idő majd eldönti, de az biztos, hogy ha igaz és ez növekszik tényleg csúnya világ jön... és szégyen nem szégyen nekem nincs hozzá "kedvem"...
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Ha más nem, egy golfpályán biztos találsz munkát, ahogy látom van belőle rendesen. Viccet félretéve egy kalappal és jöjjenek be a számításaid!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
eddie17
addikt
Bizony, még kettő az 500.000-hez...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung watch 7 44mm ezüst színű (5 napos) okosóra eladó
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD