Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstart
tag
Igen, a Nillkin microUSB kábel és a töltő a minőségi kínai cuccok közé tartozik (magyarul nem a robbanós kategória). Én először kábelt rendeltem tőlük 2A-eset és alázta az amúgy elég drága gyári Samsungos kábelt (nem kinézetre, hanem a samsungos kevesebb áramot engedett át magán). Javaslom banggoodról való beszerzését, 2 hét alatt kínából itt van és lehet olcsóbb is mint ebayen
~2100JMF banggoodon és eredeti, ebayen 2,5k-nál kezdődik, szóval érdemes megfontolnod. Személy szerint jobbnak tartom akár egyszer ráfordítani a pénzt egy normális (és olcsó {bevált}), cuccra, mint venni egy 200ft-osat.
[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz wwenigma #17437 üzenetére
Nananana! Már bocs, de ne szidjuk csak úgy kollektíven a vill.mérnököket! Sz*punk eléggé azért, hogy valaki elmondhatja magáról, hogy nem technikus, ennek ellenére a mérnök az csak hülye lehet, ugyeugye?
Arról ne is beszéljünk, hogy kedves technikus társaink között is van olyan ember, akit még a kertkapun sem engednék be, nemhogy esetleg még villanyt is szereljen(mai oktatásról lévén szó, mert az 'öregek' megszégyenítő módon szerelnek és építgetnek mindent). Villamos suliba jártam és egy öreg szakit bármikor beengednék a lakásomba, mert annak idején tanultak valamit, most meg hadd ne mondjam, hogy a volt osztályom tagjai közül, akik a szakmában dolgoznak egy sima erősítőkapcsolást felismerni sem tud, nemhogy méretezni, vagy számolni. Meg hogy várjam el pl. volt osztálytársamtól, hogy beszereljen egy áramvédő kapcsolót (fi relé), ha azt se tudja, hogy hogy működik. Beszereli amúgy, nincs semmi gond, csak gondold el, hogy úgy csinál valamit, hogy fingja sincs, hogy amit beszerelt az hogy működik. Az egyetemen nincs ilyen gond általában, mert vagy megtanulod amit kell, vagy mehetsz ahova akarsz. Technikusi képzésről van tapasztalatom...kollégának nem működött a digitális áramköre amit összetett, mert azt se tudta hogy mit kellene csinálnia..tanár megnézte..."hármas jó lesz?" Na erről ennyit. Nekünk ez kell..erősítsük ezt a fajta szakmunkásképzést, az egyetemnek úgyse kell lóvé, aztán meg majd kereshetsz olyan megbízható szakembert, aki nem gyújtja fel neked a házat. Pacsi az oktatási minisztériumnak is, igazán kellenek a hülyék az országba, akik csak szavazni tudjanak, gondolkodni nem. Na persze van ellenpélda is, láttam már technikustól olyan erősítőt kimérve, hogy kettéállt a fülem!És a kulcsmondat: Tisztelni kell mind a mérnököt és a technikust is,ugyanis a szakmájához való elhivatottsága dönti el, hogy jó vagy rossz szakember lesz valakiből.
De hogy ne csak offoljak, nekem van egy kínai 200ft-os töltőm. Szét lett szedve, Texas Instruments-es stabilizált tápegység van az nyákon. Nyilván nem esett át szabványos EU-s teszten, de hadd nyugtassam már meg magam, hogy ezt legalább nem spórolták ki a kütyüből. Ennek ellenére határozottan NEM ajánlom ezeket, mert lehetnek a méretből és tervezésből adódó hűtési gondok, de azért ne gondoljuk azt, hogy azért mert nincs ráírva, hogy "Designed by Samsung" attól még szar. Mivel nem tudhatja senki, hogy mi van a doboz alatt, ezért nem ajánlom ezeket, de a kolléga se azt írta, hogy mostazonnalveddmeg!, másrészt meg aki ne ért hozzá, ne szedje szét, ne nézegesse, úgy se fogja tudni, hogy most az jó e vagy sem. Dolgoztam az egyik kéziszerszámgép gyártó cégnél...hááát ők is az elektronikából kínai szart rendelnek. Úgyis, ha valami baja lesz, visszahozza a vevő, kicserélik oszt cső, ha meg lejár a gari, akkor így jártál vegyél újat.Elektronika leég..no para...kicseréljük, átcsúszik még épp a tűrésen, és ennyi. A Skodából gondolom, hogy miskolci vagy te is, mint én, a villamosról no komment, valószínűleg egyet értünk, hogy milyenek pl az utastájékoztató monitorok, amiből vagy csak 3 villamoson van minden úgy, ahogy kell.
Szóval bocsi, nem ismerlek és nem is akarok személyeskedni, vagy veszekedni, de se Technikust, se Villamosmérnököt ne sértegessünk már úgy, hogy nem ismerjük az illető szakmai tudását! Nyilván ez határozottan nem ebay téma volt, de ez az "óvjatok a mérnököktől" duma már kezd számomra bicskanyitogató jellegű lenni, mert egy műszaki egyetemet nem! lehet 'csak úgy' elvégezni (és régen sem lehetett!).
És végszóként írnám, hogy a Nillkin töltős mizéria után az egyik fórumtárs Linkelt egy konkrét Review-et (Áttekintést), hogy jó-e a töltő vagy nem. Nem kéne vitázni meg óvakodni a mérnököktől, hanem el kellene olvasni a cikket amit linkelt. Teljesen hasznos infó van ott, karakterisztikát mindent le lehet róla olvasni (amit az emberek 70%-a úgyse fogja tudni értelmezni, mert nem szakmabeli), DE ha ez sem elég, akkor hétköznapi nyelven meg van fogalmazva, hogy pl mennyire melegszik és hogy bírja e a 2A-t a töltő, anélkül, hogy szétégne. Ennyi...innen is üdvözlöm a fórumtársunkat, elolvastam a cikket, hasznos és lényegre törő volt, pacsi neki . Elvileg ez a topic arra lenne, hogy leírjuk a tapasztalatainkat a rendelt kütyükkel kapcsolatban és javaslom, ha legközelebb teszel megjegyzést, akkor tegyél hozzá annyit a mondandód elejéhez, hogy "Szerintem".
Bocsánat, hogy hosszú lett, legközelebb megígérem, hogy valami hasznosat írok inkább.
Üdvözlettel: Csak egy másik Villamosmérnök[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz spidersoft #17471 üzenetére
Nem tudom, hogy a postaládába kapta e a cuccot, vagy pl mint nálam a bérházban bedobja az ajtó levélnyílásán a csomagot, mindenesetre ez így elég kellemetlen. Ha csak postaládába kapta, akkor számolhatsz azzal is, hogy valaki szándékosan kivette a cuccot aztán a hulladékot visszatette. Sajnos ez is előfordulhat,van aki erre utazik és az megszégyenítő módon el tud bánni bármilyen levélszekrénnyel. Ha pedig utóbbi történt, akkor egyértelmű, hogy a postás a hunyó. Csak kérdés, hogy hogy fogja bizonyítani, hogy nem ő tépted fel és belezted ki a cuccot. Sok sikert kívánok azért, nehogy majd ha valami értékesebbet rendelne, akkor azzal is így járjon...
[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz havri1 #17562 üzenetére
Egyetértek a kollégával, egyrészt ott csücsül az elején az Original jelzés, másrészt pedig csak 'for Samsung xxx' van feltűntetve, gondolom a hangerőszabályzó gombok működése miatt. Tesómnak volt ilyen fülese és az én androidos telefonomon nem működött a hangerőszabályzás, de neki a SGS3-asán hivatalból tudta a gyári füles ezt. Feltételezem csak azért van odaírva, hogy aztán ne panaszkodhass, hogy nem mennek a gombok. Az árát illetően pedig annyit tudok mondani, hogy igen...ez annyiba kerül, mint amennyiért megvetted (lehet nem itthon, mert itt lehúznának vele).
Hangzása szerintem átlagos(vagy az alatti), kb a hozzádobják a telefonhoz kategória, sajnos csodát ne várjon tőle senki személy véleményem szerint. Hanghíváshoz tökéletes, de amúgy meg teljesen átlagos a hangminősége annak minden hibájával együtt.
-
interstart
tag
válasz Blaise #17592 üzenetére
Egy kis történet a Nillkin kábelekről:
Van egy Banana Pi (RPi továbbfejlesztett másolat) boardom, ami történetesen microUSB csatlakozón kapja az éltető energiát egy 2,5A-es laptoptáp segítségével. Namost a problémám az volt, hogy egy külső merevlemezt és egy USBWiFi adaptert is rádugtam a cuccra, de hadd ne mondjam, hogy a 200ft-os kínai kábelekkel még ezek csatlakoztatása nélkül sem tudtam működésre bírni a kártyát. Egy Samsung és egy LG kábellel odáig már eljutottam, hogy a WiFi-t elbírta, meg még 1-2 cuccot, de a HDD-t nem. (A telefont 1A-el tölti elvileg ezeken a kábeleken). Nillkin kábellel hálistennek megoldódott a fejfájásom, ugyanis ez már bírta mind a HDDt és a wifit is. El nem hittem volna, hogy ennyit számít maga a kábel is...kinézetre ugyanolyan vékony mint a többi. Szóval saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy igen is valamivel többet tud mint a fent említett két márka kábelei. Javaslatot nem adok, hogy ezt meg azt vegyed, lehet a gyári lightning kábel is tökéletesen jó, amit itt javasolnak.
(Jah, és az hogy microUSB vagy lightning kábel, most az ne zavarjon senkit, ha lehet )
[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz kerekfej #17767 üzenetére
Csak hogy szakmai legyek OFF témában:
"A fényforrás fényerősségét nem lehet a fényárammal jellemezni, mivel annak értéke függ a távolságtól és a gömbfelület nagyságától"
Egyébként ugye a fényáram mértékegysége a lumen és a megvilágítás erőssége a lux. Ergo ez becsapós dolog, ugyanis önmagában ez az érték majdnem hogy semmitmondó, ha a többi paramétert nem tudod, ugyanis ha egy pontba fókuszálódik a fény, akkor adott értéknél ugye erős a lámpa, ha meg szórt fényt ad, akkor meg halványnak látjuk.
Szóval ezek alapján így annyit tudnék mondani, hogy részben mindkettőtöknek igaza van, részben pedig egyikőtöknek sincs igaza.
Egyébként nemtom ezek mennyire ismerősök nektek, de vannak ilyen LEDes izzók is: [link]
Forrás: Elektronika 2 jegyzet
[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz DeFranco #17821 üzenetére
Azt kell, hogy mondjam, hogy most nem teljesen értek veled egyet. Van somogyis cuccom (egy multiméter), igazából már régóta megvan és teszi rendben a dolgát. Szerintem az, hogy a fórumtársnak nem jött be a választása, ez lehet egy egyedi eset is. Nem tudni, hogy csak az általa vett töltő szar, vagy úgy amblock az összes, viszont én így kicsit elhamarkodottan mondanám, hogy minden ami olyan, az rossz.
A linket megnéztem egyébként kíváncsiságból, érdekes és el is hiszem amit ír, de kb minden 3. hasonló elektronikai cuccra rá tudnám sütni a plecsnit, hogy akár ki is gyulladhat vagy zárlatos..nem teszi a dolgát. A kollégának meg sajnos linket nem tudok adni, mert nincs személyes tapasztalatom az ilyen töltőkkel...bár maga a jelenség, hogy megbolondul az érintőkijelző, olyan volt már nekem is silány töltőnél (mai napig nem tudtam kideríteni, hogy mi okozza)
-
interstart
tag
válasz moonguru #17849 üzenetére
Ha egyenirányítás nélkül rákerül a telefonra egy ilyen töltő, akkor ott nagy bajok lennének és úgy 99%-ban biztos vagyok, hogy a telefonban lévő védelem másodpercekig se bírná, főleg nemhogy 100V-on. Ez kb annyit jelentene, hogy direktben ráteszed a hálózati fesz.t a telefonra, de nyilván nem azért ilyen "vastag" egy töltő, mert van benne két csatlakozó oszt cső. Elméletileg mindegy hogy dugod be a röfibe a töltőt, mert a benne lévő (Graetz) egyenirányító úgyis egyenfeszültséget állít elő. Aztán egy normál cuccban van túlfeszültség védelem, hogy ne tudd kinyírni a telefonodat, meg talán esetleg egy poly switch-es túláramkorlátozó, ami nem engedi zárlatba vinni a tápegységet. Ha ezek nincsenek meg és 100V váltó fesz jön ki az usb kimeneten, akkor azt úgy dobd ki a francba ahogy van.
Mellesleg 110-230Vig elmennek a normál töltők, mielőtt valaki megvádolna, hogy hülyeséget írok...kapcsolóüzemű táp van ezekben, tehát nagy a bemeneti fesz tartománya. Viszont a kimeneti feszültség 5V-nál nem kéne, hogy nagyobb legyen (és egyébként is van benne védelem az akksi túltöltés ellen, hogy pl. 4,2V fölé ne tudd tölteni).
Mai okoskodás pipa,remélem csak elírtad ezt a váltófesz-es dolgot, mert ha tényleg így van, akkor csoda hogy a telefonod még életben van. -
interstart
tag
itt van egy csomó xiaomi cucc, én innen rendeltem a telefonom (Meizu m1 note), megjött, eredeti, kitűnő állapotban van a mai napig és utánvéttel rendeltem, az ár meg annyi, amennyit az oldal mutat forintra pontosan. Vannak Xiaomi telefonok is, nyilván nem mindent éri meg megvenni, de ez a telefon nálam itthon 85k-ba került volna, én 57ért vettem meg és nem bántam meg
-
interstart
tag
válasz axlfsi #19225 üzenetére
minőségben és árban is veri az SJ5000-eseket, az SJ5000 Plus lenne elvileg a versenytársa...na az 50k-ba kerül minimum alaphangon és elég nagy szoftverbajok voltak vele, nem tudom hogy azóta sikerült már-e javítani. A Xiaomi Yi-vel egy gond van, hogy nincs kijelzője az SJ-kkel szemben. Ha ez nem zavar, akkor mindenképp jó választás a Xiaomi terméke
-
interstart
tag
válasz krisztianAMG #28846 üzenetére
eBay-en ez a legolcsóbb és ugyanaz a típus [link]
Amit lehet olvasni erről, hogy tokkal nehézkes használni, mellékelnek 2db microUSB fejet a kábelhez, a töltés mindkét irányban működik (mind2 irányba fordítva), de az adatcsere csak az egyik megfelelő irányban tud működni, vagyis ott már nem mindegy, hogy fejjel lefelé vagy a leddel felfelé csatlakoztatod a kábelt.
Hogy bírja e a 2,4A-t...na arról nem találtam semmit. A gyártó: WSKEN
-
interstart
tag
"I have used it to charge an iphone 5 and a samsung galaxy at the same time during a long drive. However, this charger kept stalling (shutting down and rebooting itself, ended up cannot charge two phones together. As many people know iphone takes about 1 amp and galaxy takes about 2 amp when charge. When means this charger does not output 3 amp."
Banggood review résznél vadásztam ezt az értékelést
ennyi pénzért ne is várd el, hogy 3A-t bírjon, egy kicsit többet kell áldozni rá, a fórumon ha jól tudom a BlitzWolf™ márka a jól bevált, de majd valaki leírja sztem hogy mi a jó
-
interstart
tag
válasz Real_Necro #29649 üzenetére
igen, a világítás nem elemről, hanem külső tápról megy, adnak hozzá adaptert. Van álló vagy fekvő is, videót itt találhatsz róla. A háttérvilágítás én úgy tudom, hogy az adapterrel folyamatosan megy.
-
interstart
tag
Ha sokat használnád ezt a fajta ónszippantót, akkor ne ilyet vegyél. Hajlamos eltörni az a két kis pöcök (3.kép), ami a fém és a műanyag házat összekapcsolja. Persze celluxszal vagy egyéb ragasztóval ezt is meg lehet javítani, de ha nem csak egyszer-egyszer kell, akkor érdemes egy minőségibb darabra beáldozni.
Szerk.: ennyiért viszont megéri, ahogy nézem
[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz havri1 #36686 üzenetére
Ha jól értelmeztem, akkor ez annyit jelent, hogy ugye akciós termékre se kupont se pontot nem lehet felhasználni. Viszont ha beteszel a kosárba egy nem akciós terméket, pl pengetőt, akkor arra már fel tudod használni a kupont, 5$-os kuponnál pedig a végösszeg számít, így "át lehet verni" a banggood-ot és kapsz kb 1500ért egy MI Band-et kuponnal.
Szerk.: látom már linkelték
[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz krisztianAMG #36705 üzenetére
-
interstart
tag
válasz spidersoft #38497 üzenetére
Az a cog az COB (Chip on Board) lesz és tele van vele az ebay, ha rákeresel, hogy "led filament". Kilistázod az olcsóbbakat és ott lesz annyi, amennyi neked kell (már ha jól értettem, hogy olyat akarsz)
-
interstart
tag
válasz spidersoft #39235 üzenetére
OFF:
Nekem ez jutott róla eszembe először, amikor megnéztemViszont erre a videóban látott cuccra nagyon hasonlít [link]
[ Szerkesztve ]
-
interstart
tag
válasz pityu8 #39682 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de:
"Our EU direct is currently undergoing upgrades to improve efficiency and processing speed."
Én ebből azt olvasom ki szerény angol tudásommal, hogy fejlesztik az EU-s raktárat a gyorsabb kiszolgálás érdekében, az árufeltöltésről itt sztem szó nincs.Snapup: Jan 8/11/13/15-ödikére volt hirdetve snapup, ami volt is; attól hogy még most is benne van az Umi, az nem azt jelenti, hogy ilyen időszak van.
A többit pedig amit írtál, a TN-t meg a repteres cuccot azt nyilván nem tudom se megerősíteni, se megcáfolni, de amit leírtál, abban ez a két dolog nem volt korrektül megemlítve, bár nyilván mindenki eldönti, hogy mit és honnan akar rendelni, de azért ne kiáltsunk farkast egyből És mégegyszer: tényleg nem kötekedni akarok
-
interstart
tag
Az én mai napi termésem:
Original Xiaomi Mi WiFi 3 Router
Kínai a kezelőfelülete, de könnyedén ki lehet igazodni rajta, 1USB, 2LAN (10/100); 4antenna (2,4;5ghz) ac-s wifi. Összességében jó vétel volt, okosabb néhány hasonló árban lévő routernél.MK8 3D nyomtatóhoz szálbehúzó cucc
Nem próbáltam még ki, de nem néz ki rosszul, elvileg kevésbé csúszik meg rajta a műanyag szál, mint a hasonló daraboknál.328Pcs Zsugorcső
Van benne több méretben is, sajnos nálam fogyó eszköz, úgyhogy már ideje volt beszerezni egy ilyen "szettet".Csodaszivacs 20db
Nem szürke, hanem fehér színű. Még nem nagyon próbálgattam, hogy tényleg csodát lehet e művelni vele, egy próbát tettem és kopott is rendesen a cucc, ahogy itt a fórumon is írták. -
interstart
tag
Tudok róla pár sort írni, habár nincs sok összehasonlítási alapom az előző szériával. TP-Link WR740N routerem van, azzal összehasonlítva szembetűnő a különbség, mert ott is van jel a Xiaomi esetében, ahol a TP-Link már elvérzett.
(Wifi analyzerrel vizsgálva azonos ponton, mind2 routert működtetve: TP-LINK: -80dBm; Xiaomi: -45dBm).
Tegyük hozzá, mondjuk, hogy nem egy árkategória.Panelba lett véve, ahol lassan több az egy főre jutó wifi állomások-, mint az ott lakók száma, úgyhogy ezért jutott erre a választás. Na meg mindenki 2,4ghz-en tolja az adatot és senkinek nincs még perpill 5ghz-es routere, úgyhogy "talán" kevesebb is az esély az interferenciára az állomások között, mint amúgy.
A LAN sebessége meg igen...kevés nekem is, de ahol fogják használni, ott erre nagyon nincs is igény, a jó wifi meg az USB port volt a kiválasztási szempont, arra meg szerintem megfelel bőven.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest