Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
synar
üzenetére
Én a legolcsóbb Lidl-is folyékony szappanból keverem be a lötyit az adagolóba. Kb 3 rész víz 1 rész mosószer. De csináltam már más kézmosóból is amikor hiánycikk volt az olcsó folyékony szappan. Szinte minden folyékony szappanból lehet csinálni megfelelő keverési aránnyal.
-
farkas-j
őstag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Köszönöm, de kizárólag csak cserélhető akkus vagy elemes megoldású jöhet szóba.
-
farkas-j
őstag
Szeretnék venni egy mezei hordozható Mp3 lejátszót. Az egyik legfontosabb paramétere, hogy AA vagy AAA elemmel/akkuval lehessen használni, valamint 3,5mm-es jack füles csatija legyen. Tudtok ajánlani ilyet?
-
-
farkas-j
őstag
válasz
kenand
üzenetére
Ha értékelhető információra van szükséged akkor minimum pl. egy Amiko Xfinder a belépő szintű készülék. Lehet olcsóbban is kapni. Evvel már elfogadható adatokhoz lehet jutni úgy mint jelszint, bithibaarány (ez egy nagyon fontos paraméter), modulációs hibaarány, jel/zaj arány, és képes konstellációs diagramot is megjeleníteni. Egy alapszintű spektrumanalizátorral is rendelkezik. Minden olyan "műszer" amely ezen paraméterek mérésére nem képes, az csak saccográf vagy bóvli kategóriába sorolandó.
-
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j
üzenetére
Már meg is jött a válasz:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy az online fizetéshez küldött értesítések automatikusan generálódnak a feladó által előzetesen - küldeményenként - megküldött elektronikus elérhetőségre.
Amennyiben a feladó a küldemény elektronikus adatainál nem adott meg sem e-mail címet, sem pedig telefonszámot, vagy azok formátuma nem megfelelő, akkor nincs lehetőségünk elektronikus értesítést küldeni a bankkártyás fizetésről. Az adatok módosítására vagy azok hiánya esetén a pótlásukra utólag nincs lehetőség.
Abban az esetben sem garantált, hogy a küldemény postára adásakor az elérhetőségeit elektronikus formában elküldték társaságunk részére, ha az a küldeményen a címadatoknál szerepel.Az automatikus vámkezelés során a Posta nem vizsgálja, hogy a küldemény borításán/címiratán milyen adatok szerepelnek, mert a küldemény fizikailag nincs jelen az eljárás alatt. A címiraton lévő esetlegesen feltüntetett elérhetőség gyakorlati használatára a kézbesítő postahelyeken van lehetőség, azonban az online fizetés lehetősége utólag nem biztosítható, kizárólag a kézbesítésre vonatkozó üzenetek küldésére van ekkor lehetőség.
A jelzett küldemény esetében nincsenek megadva az elérhetőségei, ezért nem jutott el Önhöz az értesítés.
Szíves megértését köszönjük."Ennek a Potának megküldött elektronikus adatoknak hol lehet utánanézni, mert nem hiszek a Postának? Ráadásul V/ javaslatára a cím mezőben is szerepel az e-mail címem.
-
farkas-j
őstag
Egy kissé érdekes vámolás (3 óra alatt). Értesítést természetesen nem kaptam, így a postásnak fizettem a 800Ft-os dézsmát. A csomagon tökéletesen olvasható volt az e-mail címem és a telefonszámom is. Az Alis IOSS számlán is rajt van a telefonszámom. Panaszt írtam a Postának. Kíváncsian várom a választ. Egyébként arra is kíváncsi lennék, hogy 16 napig hol dekkolt a csomag miután továbbították belföldre?
-
farkas-j
őstag
válasz
üzenetére
Én a Bangood-ról (EU szállítás) rendeltem 3 éve 2db akciós Fiido L1-et, majd rá fél évre 2db szintén akciós Fiido L2-t. Így a családban már mindenkinek van összecsukható, könnyen szállítható bringája. A szállítás nagyon lassú volt, különösen az első kettő (4 hónap) mert előrendelésben jött. Az egyik Fiido-nál volt minőségi problémám, mert ütött a meghajtó lánckereke. A szokásos értetlenkedési körök után végül küldtek egy cseredarabot. Összességében elégedett vagyok velük.
-
farkas-j
őstag
Az Aliexpress tornáztatja magát a királyi posta helyett?
Én biztosan nem tornáztatom az Aliexpress-t, inkább minden esetben lejátszom majd a postával a meccset mint eddig is. Kíváncsi leszek pl. hogy a NAV mit fog lépni arra, hogy a Postát feljelentettem náluk hat rendbeli ÁFA csalás miatt, és amiatt, hogy a felülvizsgálati kérelmemre 150 nap után sem válaszoltak. Ezenkívül várom még a minisztérium, a MNB és az illetékes kormányhivatal válaszát is a panaszomra. Az MNHH lepasszolt, mert állítólag rájuk a normál postai szolgáltatások tartoznak csak, a VÁM és ÁFA ügyintézés nem.
Azért jó lenne, ha tömegesen indítanánk panaszt a posta ellen, mert másképp nem lesz változás! -
farkas-j
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én támogatom! Innen is lehet toborozni panaszosokat.
-
farkas-j
őstag
Én immár 6 felülvizsgálati kérelmet indítottam ezen az oldalon a Postánál a jogtalan ÁFA kiszabás miatt, de 120 nap után sem válaszoltak rá. Ezután a Posta központi hivatalánál nyújtottam be panaszt, de érdemleges választ onnan sem kaptam.
Ezután az alábbi szervekhez nyújtottam be panaszt:
Felügyeleti szervek:
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Magyar Nemzeti Bank
Tulajdonosi jogkör gyakorlói:
Nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter
Miniszterelnöki Kormányiroda
Mind a négy helyre elküldtem a múlt héten a panaszomat és V/ által összeállított problémahalmazt. Kíváncsian várom a fejleményeket. Javaslom, hogy mindenki indítson felülvizsgálati kérelmet ha jogtalanul jártak el vele szemben, és ha 120 nap után sem történik semmi, akkor nyújtson be panaszt a fentebb írt hivataloknál. Változást csak úgy lehet elérni, ha tömegesen reklamálunk! -
farkas-j
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Mondjuk borravalót mindig kap ha csomagot hoz. Az asszony munkahelyére szokta bevinni azokat a csomagokat amik nem férnek be a postaládába, vagy fizetni kell értük. Még a nehezebb vagy nagyobb csomagokat is odaviszi neki, mert tudja, hogy nem vagyunk hálátlanok. Ezért nem értem a dolgot
Én csak ritkán futok össze vele, mert mire melóból hazaérek, Ő már rég végzett. -
farkas-j
őstag
Itthon a postaládánkban várt egy csomag. Mire véljem ezt? A királyi posta meghitelezte a 399Ft dézsmát? Én mostanában nem fizettem nekik semmit, különösen nem ezért a csomagért. Esetleg a korábbi dupla ÁFA reklamációm miatt vagy a ki nem küldött vámolási ügyintézési értesítések miatt visszajáró díjakból vonhatták le? Még nem kaptam választ tőlük egyetlen reklamációmra sem, pedig a 6-ból 4-nél már bőven túl vagyok a 120 napos ügyintézési határidőn. Be is nyújtottam emiatt a panaszt és most készülök panaszt írni a felügyeleti szerveknek az NMHH-nak, az MNB-nek és az Adóhatóságnak..
Egyébként ez volt az eredeti csomagszám: LP00489207577261
-
farkas-j
őstag
válasz
zeon.hu
üzenetére
Típust nem ajánlok, de felhívom a figyelmedet arra, hogy a WiFi repeater minimum megfelezi a sávszélességet. Ha eltudnád kábelezni a netet az adott helyre, akkor egy WiFi accespoint-ot tudsz rátenni. Ez nem csökkenti a sávszélességet és stabilabb kapcsolatot eredményez. (Ha van esetleg használaton kívüli routered, azt be lehet konfigurálni vezetékes accespoint-nak.) Esetleg beruházol egy nem olcsó MESH rendszerbe.
-
farkas-j
őstag
válasz
Postas99
üzenetére
Vagy esetleg ez. (4k) Ez már elfogadható hardverrel rendelkezik és fut rajta szépen a NETFLIX, HBO GO, Youtube. Karácsony előtt meg lehetett csípni 16kFt-ért.
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Akkor inkább Russell Hobbs 20630, 3100W, bitang gőzzel. 2 év hazai garancia. Nálunk 4. éve teljesít szolgálatot.
-
-
farkas-j
őstag
Nekem nagy értékű árunál, konkrétan egy elektromos kerékpárral volt garanciális problémám a Banggood-nál. Igaz kicsit lassan, de korrektül megoldódott a probléma. Ingyen megküldték a pótalkatrészt.
-
farkas-j
őstag
Van egy csomagom, ami július 1 óta a Postakicserélőben dekkol. EVÁM-ot igényeltem korábban (most már tudom, hogy ráfizetéses) amit a vámhivatal informatikai rendszerének hibájából (ezt el is ismerték) jó későn tudtam csak lerendezni. Azóta is várok a csomagra. Írtam egy levelet a Postának, és meglepő módon gyorsan válaszoltak, csak nem tudom ebből mikorra lesz csomagátvétel:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy megkeresésével ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
Tájékoztatjuk, hogy az RV.........CN. azonosítószámú küldeményét technikai okok miatt egyelőre nincs lehetőségünk kézbesítésre átadni, amiért elnézését kérjük.Természetesen célunk, hogy a felmerült problémát minél hamarabb megoldjuk.
Kérjük, kövesse nyomon küldeménye életútját honlapunkon a nyomkövetésben: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal
A hiba megoldását követően küldeményét háznál megkíséreljük kézbesíteni / postán átvehető lesz. További részleteket honlapunkon a posta.hu/vam oldalon talál.
Megértését és türelmét köszönjük" -
farkas-j
őstag
Válaszoltak az IT.Helpdesk-től:
"Tisztelt Bejelentő!
A hibát a fejlesztő javította elvileg már de elképzelhető hogy ezek az üzenetek már nem jelennek meg a felületen."
Az adatokat továbbra sem érem el mert hibát dob a rendszer, de a válaszadó korrektül megírta a szükséges adatokat. A pénzt így átutaltam, kíváncsi leszek, hogy mikor vehetem kézbe a csomagot. -
farkas-j
őstag
Köszi az infókat! felhívtam a VÁM-os számot amit írtál. Némi háttérben való egyeztetés után azt mondta a jóember, hogy tudnak róla, hogy nem működik megfelelően az informatikai rendszerük. Jelezzem ÉN! az informatikai helpdesk-nek. Röhely!
3 hete bevezették a rendszert és még mindig nem működik!
Felhívtam a helpdesk-et, ott csak annyit mondtak, hogy telefonon nem foglalkoznak a dologgal írjak egy emailt.
Meg fogom írni, de ez botrányos. Ebben legalább egységes a Posta a NAV-val, hogy szarul működnek a dolgok, de legalább sokba került.
-
farkas-j
őstag
Ha megnyitom a vámnyilatkozás oldalt látom a bejegyzésemet:

A részletekre kattintva ezt látom:
A megtekintésre kattintva dolgozik:
majd utána hibát dob:
Most nem tudom hogyan tovább. Amikor kitöltöttem a regisztrációt akkor nem kaptam fizetési lehetőséget.
Próbáltam Firefoxban, Explorerben és Edge-ben is de mindegyiknél így járok. Chrome nincs telepítve. -
farkas-j
őstag
A postát értesítettem a vámolásról amikor a NAV-nál beregisztráltam a csomagot. Nekem anno (július 3) nem dobott fizetési oldalt. A dokumentumokat kellett még feltölteni és közölte, hogy kész. Most ha megnyitom az oldalt, látom a vámnyilatkozatot, de ha meg akarom nyitni a részletekért, akkor csak homokóra van. Fizetési oldalt nem tudok elérni. (Lehet béna vagyok.)
-
farkas-j
őstag
Van egy RV.....NC-s csomagom, ami július 1-én bekerült a Posta kicserélő központba. Anno amikor jöttek az első infók a vámkezelési lehetőségekről akkor beregisztráltam a csomagot a NAV-nál, hogy ők vámolják. (Tudom most már, hogy hiba volt, mert a posta így duplán megvág.) A lényeg, hogy a csomag ott táborozik a Posta kicserélőben. Felhívtam őket és azt mondták, hogy ők a NAV-ra várnak, hogy szabad utat adjon a csomagnak. A NAV-nak kellene gondolom átutalnom a pénzt. A NAV-tól viszont semmilyen megkeresés nem érkezett sem a telefonomra sem email-ben. Próbáltam hívni őket de elvesztem a menük között. Mi a teendő ilyenkor? Az Alin mindjárt lejár a vásárlásvédelem, és (újabban) a hosszabbítási lehetőség nem elérhető.
-
farkas-j
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
A követési szám vámolási szempontból csak a csomag beazonosítását szolgálja nem a nyomkövetést így nem értem, hogy miért nem fogadja el a NAV a kínaiak által megadott azonosítókat? Ezek szerint a nem szabványos nemzetközi nyomkövetési számú csomagokat nem fogjuk tudni közvetlenül a NAV-nál elvámoltatni? Persze pár száz Ft sarcért a Posta ettől a problémától eltekint és jól elvámolja
-
farkas-j
őstag
válasz
Tim82
üzenetére
Nem talál a Postai nyomkövető ilyen számot, mert nem szabványos. A Kínai csomagok zöme ilyen. A Trackit és a PostaNinja pl. tudja követni a csomagot. Még egyszer kérdezem (persze csak úgy magamban) mi lesz a nem nemzetközi csomagszámú küldeményekkel? Azokat hogyan lehet az EVÁM-on elvámoltatni?
-
farkas-j
őstag
Megpróbáltam az EVÁM-on beregisztrálni az egyik csomagomat. 27A-s elemeket rendeltem korábban. Nincs elem a nyílvántartásukba, de megoldottam riasztó alkatrészként.
A regisztrációt mégsem tudtam befejezni, mert nem fogadta el a UU089xxxxx18CN formátumú követési számot. Azt a hibaüzenetet kaptam, hogy érvénytelen csomagszám. Na itt feladtam.
Nem is tudom mi lesz a másik csomagommal, aminek csak számokból áll a követési száma? Ez így használhatatlan! -
farkas-j
őstag
Van még olyan hely ahol a Posta még szolgáltat.
-
farkas-j
őstag
Nem is tudtam, hogy van magyarországi BlitzWolf webshop!
-
farkas-j
őstag
válasz
Salex1
üzenetére
Pl. DZ09 -es karóra. Árához képest egész használható. Én kb. 3 éve vettem ilyet, akkor arra volt szükségem, hogy mindig legyen nálam telefon, akkor is ha a "tepsit" nem tudom magammal vinni. Bluetooth-on összerendelhető a mobiltelefonnal mindenféle külön app nélkül. Még a Windows-os telefonommal is működött. Persze az extra szolgáltatásokhoz (zenelejátszás stb.) már app kell. Önállóan is képes működni belső SIM-mel.
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
A linkelt Excellway tápegységet nem ajánlom állandó használatra! Ezt nem a minősége miatt írom, mert nem ismerem. A probléma vele az, hogy könnyen eltekerhető akár véletlenül is a feszültségbeállítás, ami a rákötött készülék halálához vezethet. Szóval csak óvatosan, különösen ha kisgyerek is van!
-
farkas-j
őstag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Csak az általam linkelt az akkumulátoros, és pl. kerékpártúránál jól jöhet. Csak nem tudom mennyire megbízható. A korábbi verziójáról találtam infót, de erről nem.
-
farkas-j
őstag
Ez a pumpa milyen lehet?
-
farkas-j
őstag
válasz
nimfas
üzenetére
A Lidl-ben és az Aldi-ban lehet időnként jó áron LED-es asztali lámpákat venni. Nekünk van 2db és nagyon beváltak. Az 5990Ft-os ár meg nagyon jó volt. Olcsóbb mint kintről rendelni és jár hozzájuk a 3 év garancia. Lassan időszerű, hogy megint szerepeljen a kínálataikban.
-
farkas-j
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
Ennél nem igazán áll fenn olyan gond mint pl. a gagyi Kínai töltőknél. Azoknál az alulméretezett hűtés, a túlzsúfoltságból eredő feszültség áthúzási veszély, a gagyi graetz és egyéb gagyi félvezetők, valamint a még gyakrabban előforduló silány elektrolit kondenzátorok okozhatnak gondot.
Ezekben az irányfényekben általában egy soros nagyfesz kondi, ellenállás és dióda soron keresztül vannak meghajtva a LED-ek. Itt nincs melegedés. Ezek a kondik egy idő után inkább elöregednek, nő az ESR értékük és csökken a kapacitásuk, emiatt csökken az átfolyó áram így csökken a LED-ek fényereje.
Egyébként ezt a fajta tápellátást nagyon sok eszköznél alkalmazzák. Csak példaként a pár éve vásárolt ALDI-s 4 db-os távkapcsolós konnektor készletemnél fordult elő, hogy némelyik konnektor már nem akarta venni rendesen a távszabályzó jelét, még közelről is alig. A linkelt kondenzátorok voltak benne. Kicseréltem őket újra, azóta rendben működnek. -
farkas-j
őstag
válasz
dReFiX
üzenetére
Nem rég volt a Lidl-ben 4eFt körül olyan LCD-s óra, ami még pluszban kivetíteni is tudja az időt. (A kivetítés ki-be kapcsolható, bármilyen irányba gombnyomásra elforgatható.) Megy elemről is, de ha állandó háttérvilágítás kell (ami két fokozatú) vagy kivetítés, akkor a hozzáadott tápegységet is használni kell. Nekem nagyon bevált. Körbe kell nézni, hátha még egy-két helyen kapható.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én kb 2 hónapja rendeltem 79 éves anyukámnak a Banggoodról egy Teclast P20HD 10"-os tabletet. Egy hónap alatt simán ÁFA nélkül megjött EU Priority Line szállítással. Akkor még 119$ volt. A Netflixet nem próbáltuk, csak a TARR mobil TV-t és az HBO GO-t telepítettük mint média alkalmazást. Ezzel a tablettel ismerkedik az Internettel. (Fontos volt az időjárás, a receptek és a játékok.
) Nagyon jó ár/értékű eszköz! -
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
Valódi Full HD felbontású LED projektort keresek ÁFA és vámmentes EU szállítással. Olyat keresnék amivel kapcsolatban vannak megbízható tapasztalatok és az ára nem elrugaszkodott.
Amit tudnia kell:
- valós full HD felbontás (natív 1980 x 1080)
- minimum 3000 lumen fényerő (sötét szobába lesz, max 1,8-2,2m távolságra vetítene)
- szoftveresen 180°-ban megfordítható legyen a kép (tükröznie nem kell)
- beépített hangszórói legyenek (persze nem kell HiFi legyen) ez végszükségben elmaradhat
- távszabályozható (pl. hangerő, geometria stb.)
- minimum 1 HDMI bemenet
Nem hátrány de nem is létszükséglet ha Android operációs rendszer is fut rajta működő Play áruházzal, min. 4 magos procival, elegendő RAM-mal és háttértárral (minimum 2/16 GB de inkább többel). -
-
farkas-j
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Amiket felsoroltál mindegyikről rendeltem már és nem volt gondom. Ami még nekem bejött az pl. a geekbuying.com. Legutóbb a Beelink GT-King Amlogic S922X -t rendeltem tőlük 109$-ért +3$ szállításért EU raktárból.
A Banggood és a Geekbuying sokszor azért volt nyerő nálam, mert vám mentesen tudtam megvenni az értékesebb cuccokat. A Banggood-nál Kínából is lehet sok terméket EU Priority Line opcióval vámmentesen rendelni. -
farkas-j
őstag
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Csak az üzenetekben az áll, hogy várják a muj-eshop.cz adja át a csomagot a szállításhoz. Konkrét csomagról amit át kellene venni, szó sincs.
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
sambenez
üzenetére
Mert az állítólag nem kompatibilis a Bluetooth gatevay-em a kijelző nélküli hőmérővel. Kijelzősöket meg olcsón vettem (14,6$/4db) és a lakásba ha ránézek telefon nélkül is látom a hőmérsékletet.
-
farkas-j
őstag
válasz
sambenez
üzenetére
A jó fagyasztóban van ilyen hideg.
A fagyasztott élelmiszer hosszú eltarthatóságának egyik alapelve, hogy minimum -18°-ra kell lehűteni az élelmiszert. Mivel a fagyasztó hűtőterének hőmérséklete nem teljesen homogén (még a nofrostosnál sem), így vannak hidegebb és kevésbé hideg zónák. Ráadásul a hőmérséklet sem egyenletes. Ezt anno az új hűtőnknél teszteltem is két digitális hőmérővel. Nálunk -20 C°-ra van állítva a fagyasztó, és úgy látom, hogy -22.8 C° és -19,2 C° között változik benne a hómérséklet az adott fiókban. Ennek kontrollálására van egy nagyon jó hűtőhőmérőnk is. -
farkas-j
őstag
Korábban vásároltam egy ilyen Xiaomi hőmérő szettet. A leírásában az szerepel, hogy
0 C°-60 C°-ig működik. Ma gondoltam egyet és betettem az egyiket a fagyasztóba. Láss csodát, az appal lekérdezve tökéletesen mutatja a hőmérsékletet. (Van betéve másik hőmérő is, így volt mihez viszonyítani.) A páratartalom már nem stimmel, és kivéve az LCD-n a hőmérséklet helyett csak egy L jelzés volt. Ezen felbuzdulva rendeltem még egy garnitúra hőmérőt

-
farkas-j
őstag
A 82 éves édesapámnak keresek táskarádió szerűséget. FM rádióra és Mp3 lejátszásra van szükség. Én ezeket a Rolton típusokat néztem ki: W505 és a W405-öt. Van valakinek tapasztalata velük? Engem leginkább a drágábbik W505 érdekelne, hogy mennyire egyszerű a használata? Egyszerű e a rádió és az Mp3 lejátszás között váltani stb.
-
farkas-j
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
A jó multifokális szemüveg elkészítéséhez a személyes megjelenés a megrendeléskor kihagyhatatlan! A kiválasztott keretet felvéve az esetleges igazítás után fel kell rajzolják a próbaüvegre a "látómezőt" ill. a szemtengely közepét. Ezután egy sablonba helyezve a keretnek megfelelően kiválasztják az átmenet "nagyságát". Ezek alapján csiszolják be az üveget a keretbe.
-
farkas-j
őstag
3Pcs XIAOMI Mijia Bluetooth Smart Electric Digital Thermometer Hygrometer 2
7,99$ + 2$ szállítási költség -
farkas-j
őstag
válasz
RicsiSuly
üzenetére
Nekem a Hobby rádiós topikban egyöntetűen Baofeng BF-T1-et ajánlották.
A Motorolával kapcsolatban meg ezt olvasd el. -
farkas-j
őstag
válasz
bbsofficial
üzenetére
9900mAh
-
farkas-j
őstag
válasz
Metacska
üzenetére
Van a TV-den 3,5mm-es jack fejhallgató kimenet, bár egy kicsit furán néz ki, és általában elég passzentos a dugó bedugásakor. A SCART csatlakozón kijön a TV műsor hangja, de csak a TV műsoré. (Nekem is LA sorozatú a TV-m csak 660S-es.)
Ha mégis optikai elosztón gondolkodnál, csakis aktívat vegyél, mert a passzív prizmásokkal 90%-ban nem működik. -
farkas-j
őstag
Van több IP kamerám. Vettem akcióban (12$-ért) egy Hiseeu 720P-s webkamerát. Telefonról remekül működik és tökéletes a képe is. Egy gondom van, hogy PC-s böngészőkből nem elérhető. Lehet még kapni olcsón olyan beltéri forgatható 720P-s IP kamerát ami böngészőből (Firefox, IE, Chrome) is nézhető és konfigurálható? Külön előny lenne ha van LAN portja és a konfigurálásához nem kell a telefonra valami egyedi appot telepíteni.
-
farkas-j
őstag
válasz
Metacska
üzenetére
(A TV LA vagy LB sorozat?) Olyat szerintem ne is keress amit az USB portba dugva kommunikál a TV-vel és USB-n kapja a hangot. Olyat keress, amibe a TV fejhallgató kimenetét, vagy ha csak TV műsorokat nézel akkor a TV SCART kimeneti hangját be tudod dugni. A TV USB portja csak táp forrásként jöhet számításba. Az LG nagyon vigyáz arra, hogy a saját eszközein kívől mással ne kommunikáljon a TV.
Én tudnám ajánlani ami nejek van, de kb. két éve sehol sem kapható, pedig nagyon kellene még egy. -
farkas-j
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Ez nem autórádióhoz való! Ilyesmiket kell keresni pl: 1 2 3
Egyébként ha az autóban korrekt volt korábban a rádió vétel és a rádió adta fel a villanyt, akkor nem tápfeladót kellene venni, hanem megkeresni a hiba okát. Kimegy e a talpig a villany? Működik e korrektül a a talpban az erősítő? Nincs e tőben megtörve az antenna pálcán a felcsévélt vezeték? Nem e a rádió hibásodott meg? Ezeknek kellene utánajárni. -
farkas-j
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Pumma hozzászólására jutott eszembe, hogyha tényleg fejerősítős az eredeti antennád és cseréltél rádiót, akkor az új nem biztos, hogy támogatja az antenna táp kiadását. Ilyenkor egy tápfeladó beiktatásával lehet legegyszerűbben megoldani a problémát.
-
farkas-j
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Akkor ha jól gondolom neked olyan autóantennád van ami a tető hátulján van és aminek a talpából kicsavarható a pálca? Azt kellene még tisztázni, hogy fejerősítős e az antenna. Sok autóban (pl a mi Merivánkban is) az antenna talpban van egy előerősítő, ami a rádióból a kábelén keresztül van megtáplálva villannyal. Ha ilyen, akkor ellenőrizni kell első körben, hogy kimegy e a villany az antenna talpban lévő előerősítőbe.
Én a Merivámra vettem egy hosszú 45cm-es pálcát, mert avval jobb a vétel. Ha messzebb utaztunk lecseréltem a rövidebb gyárit erre. Egyszer mikor hazajöttünk elfelejtettem visszacserélni az eredetire és így tolattam be a garázsba. A pálca ugyan kibírta, de a rátekert antenna spirál tőben eltört és totál rossz lett a vétel. Kívülről semmi sem látszott. Antennák vagy pl. pálcák. -
farkas-j
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem igazán specifikáltad, hogy milyen antennára és milyen autóhoz van szükséged rá. Ezek nélkül nehéz ajánlani.
-
farkas-j
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem tudom hol találtad meg az árát, mivel egy éve nem gyártják és nem árusítják sehol.
Segítek, 565$ volt biztosítással együtt ingyenes szállítással, 293Ft-os $ árfolyammal.
-
farkas-j
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Fiido L1. Mivel sokat utazunk, ezért kellet olyan (elektromos) bringa, amiből 2db befér a csomagtartóba. Ez a bringa mindenben teljesítette az igényeinket, ráadásul brutál 48V 23,5Ah akkupakkja van (1,1kWh).
-
-
farkas-j
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Elindítod a mobilodon a WiFi hotspot alkalmazást és ehhez kapcsolódik a másik telefon. Ehhez nem kell internet. Persze ha bekapcsolod a mobilnetet akkor a WiFi hotspot azt is megosztja a másik telefonnal, de ez nem kell a kommunikációhoz. Amíg a két készülék WiFi-n eléri egymást addig működik a kommunikáció. Nekem pont erre volt szükségem a bringázáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a 
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a
Nagyon megérte az árát! Egészen jó minőségű, és még mélyei is vannak.
Én a Postával kapcsolatban más súlyosabb problémákra gondoltam.
Én biztosan nem tornáztatom az Aliexpress-t, inkább minden esetben lejátszom majd a postával a meccset mint eddig is. Kíváncsi leszek pl. hogy a NAV mit fog lépni arra, hogy a Postát feljelentettem náluk hat rendbeli ÁFA csalás miatt, és amiatt, hogy a felülvizsgálati kérelmemre 150 nap után sem válaszoltak. Ezenkívül várom még a minisztérium, a MNB és az illetékes kormányhivatal válaszát is a panaszomra. Az MNHH lepasszolt, mert állítólag rájuk a normál postai szolgáltatások tartoznak csak, a VÁM és ÁFA ügyintézés nem.
A fagyasztott élelmiszer hosszú eltarthatóságának egyik alapelve, hogy minimum -18°-ra kell lehűteni az élelmiszert. Mivel a fagyasztó hűtőterének hőmérséklete nem teljesen homogén (még a nofrostosnál sem), így vannak hidegebb és kevésbé hideg zónák. Ráadásul a hőmérséklet sem egyenletes. Ezt anno az új hűtőnknél teszteltem is két digitális hőmérővel. Nálunk -20 C°-ra van állítva a fagyasztó, és úgy látom, hogy -22.8 C° és -19,2 C° között változik benne a hómérséklet az adott fiókban. Ennek kontrollálására van egy nagyon jó
-secret-