- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ouie
csendes tag
-
PuMbA
titán
-
Ouie
csendes tag
-
Ouie
csendes tag
Üdvözletem,
eljött az idő amikor az Asus Xonar U5 elpusztult, lecseréltem egy Focusrite Scarlett 2i4-re és a szimmetrikus kimeneteiről hajtom az Eriseket. (A kábel: Amphenol 6.3 Jack, Klotz, Amphenol XLR)
Már az első nap kialakult a véleményem: az alaplapi hangkeltők, általában a hangkártyák beleértve a Xonar U5-ös USB hangkártyát is egységesen a vicc kategóriában vannak. Úgy gondolom a továbbiakban maradok a Focusrite Scarlett 2i4-nél.Üdvözlettel: Ouie.
-
Ouie
csendes tag
Üdvözletem hölgyem és uraim,
Úristen, majdnem elfelejtettem, hogy a jelenlegi hangzás azután alakult ki, miután a hangdobozokhoz vett kábelt lecseréltem.
Most Klotz kábelen és vagy Amphenol vagy Neutrik csatlakozón át hajtom az Eriseket.Szignifikáns különbség! Nem hittem volna!Elnézést a feledékenységemért...
Üdvözlettel: Ouie
-
Ouie
csendes tag
Hangkártya vásárlása után vagyok. Egyelőre USB-s Xonar-U5 hangkártya hajt meg hol egy Takstar-Pro-80 fejhallgatót, hol egy Presonus Eris E5 hangdobozpárt - ezeknek a hangja nem is rossz - jelenleg elégedett vagyok, később milyen hangkártyát javasoltok cserére?
-
basaja
senior tag
Sziasztok!Tudja valaki milywn DAC van a Motorola Moto G2-ben?Köszönöm a segítsèget előre is!
-
Ouie
csendes tag
Hangkártya vásárlása előtt vagyok. Egyelőre alaplapi hangkártya (ALC887-vD2) hajt meg egy Takstar-Pro-80 fejhallgatót - ezeknek a hangja nem is rossz - de USB-s hangkártyát vennék.
A Xonar U5 és U7 között ingadozok; az U5 olyan friss - hallotta már valaki?
-
Zoja™
őstag
-
bkercso
nagyúr
-
Zoja™
őstag
-
bkercso
nagyúr
Canampnak első körben OPA2134 vagy LM4562. Ezekkel könnyű bánni, nem gerjednek (bár az LM4562 50 MHz-es, annak azért mindenkpp tegyél 10u kondit + 100n X7R kerámiát a két táplábára, vagy nagyon közel (de ez a többieknek is segít jól szólni). Továbbá kell 10pF kerámiakondi az opa kimeneti és "-" bemeneti lába közé, ez is a lábakra forrasztandó, vagy nagyon közel. (Ekkor már nem is Canampod lesz, hanem egy jó erősítőd.
) -
bkercso
nagyúr
Nem a melegedéssel van gond, hiszen az a kapcsolás sajátja, hogy mennyit fűt el az áramgenerátor. Hanem az LM317 tápba való, tápzajok elnyomására, arra már nem alkalmas, hogy analóg jelűtban álljon helyt. Ide rende sáramgenerátor kell, pl. referenciafeszültség+(tranyó vagy FET), vagy ilyen "fejtől-lábttól" kapcsolás (nem tudom, mi a hivatalos neve). Előbbi a bal oldalon, utóbbi pedig mellette látható:

(Az 1N914-es diódát 1N4148 néven lehet itthon beszerezni.) Az áram = 0,7V/Re. Rb-t úgy válaszd meg, hogy 1-10mA folyjon rajta keresztül. -
Zoja™
őstag
ECC82 van benne.
Egyelőre félvezetős megoldás lesz, ez meg megy majd szobadísznek.

A canamp-hez melyik műveleti erősítőt ajánljátok? A HE-s cikkben említenek NE5534-t, OPA177-t és OPA606-t is, de itt meg is jelenik a bőség zavarának fogalma, nem tudom melyik illene a kapcsoláshoz. -
vodkaboy22
addikt
Milyen cső kellene?
(Ahogy kinéz olyan ECC82 lehet esetleg 83 bár azt nem hiszem a hibrid kapcsolás miatt.)De ha már hibrid inkább csinálj egy tisztán jó csövest vagy félvezetőst. Félvezetősnél megtudod úszni a csatoló kondikat a fokozatok és a kimenet között ami baromi sokat dobhat, míg csövesnél meg játszhatsz kimenő trafóval és lineárisabb erősítőt építhetsz visszacsatolás nélkül, mint félvezetőssel. (Cső lineárisabb karakterisztikája miatt.)
-
Zoja™
őstag
De, sajnos LM317, így kaptam a kapcsolást és a nyáktervet is.
De a melegedésén érzik is, hogy az LM317 nem jó választás.
Ez az az ,erősítő" ami tökéletes iskolapéldája annak, hogy jól néz ki, de nem hozza azt a minőséget, amire hivatott.
Egyébként még most ismerkedek az erősítők építésének világával, úgyhogy ennyi tanulópénz belefér...
A kimenő kondik már le vannak cserélve a fóliára, csak azt a kép készítése után tettem meg. A csövet még kicserélem, ne gyengélkedjen, de azt hiszem a Canamp klón lesz az, amit mindennapos használatra tervezek.
-
bkercso
nagyúr
-
Zoja™
őstag
Akkor mostanában elég sűrűn meg fogok fordulni az említett topicban.
Eddig csak erősítők hibakeresésével és javításával foglalkoztam, de ideje beleszagolni az építésbe is.
Régóta szeretnék már egy jó hangrendszert itthonra, de a fő kritérium, (és talán elvárás magam felé) hogy az utolsó csavarig magam rakjam össze.
Kivétel a dobozolás, mert ahhoz hülye vagyok. Minden dobozolást fával szeretnék megoldani, de sem szerszámaim, sem gyakorlatom nincs a famegmunkáláshoz, de úgy néz ki találtam egy jó asztalost a feladatra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként már belekezdtem egy hibrid fejhallgató erősítőbe, de a csővel befürödtem, szegény már nem mai darab, úgyhogy már csak az hiányzik hozzá.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget!

-
bkercso
nagyúr
-
Zoja™
őstag
-
bkercso
nagyúr
Ez a megfelelő topik, az itteni csak a linkelt topik megújításáról szól.

A Canamp-ot szokás építgetni (a kimeneto 220ohm helyett 22ohm kell bele, csak elírták a Hobbielektronikán); de amúgy minden erősítőkapcsolás megépíthető itthon beszerezhető alkatrészekből. Én a Szekerest ajánlanám kisimpedanciás fehallgatókhoz (<120 ohm), pl. Wima MKS4 csatolókondikkal és dupla tápstabilizálással (pl. 7815 --> 7812). -
Zoja™
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem éppen erről szól a fórum, de azért megkérdezném, hogy tudnátok e valamilyen diy fejhallgató erősítőt ajánlani, amit itthon beszerezhető alkatrészekből is össze lehet állítani és elfogadhatóan is szól. Ha esetleg nyák terv és alkatrész lista is lenne hozzá, az nagyban megkönnyítené a dolgom.
Válaszotokat előre is köszönöm.

-
dudika10
veterán
-
Bodz
nagyúr
-
dudika10
veterán
-
Bodz
nagyúr
X-Fi HD USB-n nagyon gondolkozok, a hangja oké, még mindig, de az a fránya 44.1kHz. Lehet ez így ajánlott???
-
Bodz
nagyúr
Még ma elnyeri végleges formáját az én listám.

-
bkercso
nagyúr
-
Zeze94
tag
Nem a legalapabb Hamas kabel, hanem valami duplan arnyekolt(epp jartam a hulyeazertnemvagyokban, es megvettem mer' jolesz ez.)
Amugy innen kit tudnal ajanlani, akihez esetleg fordulhatnek ezugyben?
szemelyes atvetel ha MO, akkor csak Gyorben johet szoba, (felvideki vagyok, es csak oda szoktunk neha-neha ellesni csaladdal, mashova MOn nemigazan), vagy a posta. -
bkercso
nagyúr
Ha a 200 Ft-os cérnavékony Hama, akkor azt javaslom, tedd a helyére (fedele van
), és vegyél egy kábelt. Lehet fokozatosan is haladni, hogy ne csak rendszered legyen, hanem hallásod is hozzá és megtaláld, amit keresel. Kezdésnek min. 800 Ft-os kábelt kell venni: kb. ennyiből lehet értelmes kábelt kihozni. A Kácsa Audiónál pl. 1500 körüli a legolcsóbb, az is jó.
Vagy lehet 5k körül készíttetni valakivel, én azt szoktam. 2-2,5k körüli anyagáron már jó kábeleket lehet készíteni, 1 pizza áráért itt többen megcsinálják (én ezt a részét nem szeretem az elektronikának (meg a dobozolást)).
Mással nincs tapasztalatom...
-
Zeze94
tag
Nemtudom hova irhatnam, nem kifejezetten fejeserositorol, es nem is kifejezetten fejhallhagorol van szo.. Az azt osszekoto kabelrol.
Adott egy Asus Xonar D2es kartya, amire Bkercso forumtars Presenter fejeserositoje van rakotve, ami egy AKG K240est hajt meg(az uj fajtat, nem a 600ohmos sextettet).
Az erositot a hangkartyaval osszekoto kabelt illetoen vagyok tanacstalan.. Nemtudom mennyiert erne meg, es milyet, mivel nem igazan ertek hozza. Nekem mar maga az erosito megvetele is oriasi ugrast hozott hangminoseg teren, es nem tudom mekkora javulas varhato a kabel csereje utan.
jelenleg egy olcso Hama kabel tolti be csupan az osszekoto szerepet. Gondolom ennel csak jobb lehet 
ja, es a kabelnek RCA to 3,5 mm-es jacknek kell lennie.
Eddig az amazonon talaltam egy QED kabelt, jok is rola a velemenyek, csak ketelkedek benne, hogy megeri-e 50GBP-ert kabelt venni egy cca. 90EUR-os erositohoz.
Huh, bocsi a kisregenyert, kisse hosszu lett..Koszi elore is!

-
kemcso
Ármester
-
Bodz
nagyúr
-
kemcso
Ármester
UltraOff itt, de frissítés alatt van a FÜLhallgató topic összefoglalója, és én speciel örülnék, ha dudika10 megosztanád te is a (minőségi) tapasztalataidat. Ha nincs időd, legalább a nagyon ócska darabok tekintetében
Persze bárki másnak is nyitott a téma
Itt a topicja: klikk(#9) Bodz jó volt az utolsó rész

-
.DLL
veterán
-
dudika10
veterán
Eredeti topik, .DLL:
A toldalékolás azért ilyen, mert nekem a DAC az déácé. De ha a többségnek dak, akkor ennek megfelelően is toldalékolhatom. Szavazzuk meg, nekem mindegy.

A DAC-s részt picit átírtam. Így jobb? Nem igazán akarok fél oldalt írni arról, hogy mi az egyik, mi a másik, igazából lehet magam sem tudom, hogy hol a határ a kettő közt.

Erősítős részt így gondoltad?
-
Bodz
nagyúr
-
dudika10
veterán
-
Bodz
nagyúr

DAC, DAC/AMP
10 alatt
Fiio D03K
Előny: olcsó, árához képest egész jól szól
Hátrány: nincs usb bemenete10-50
Musiland Monitor 01 Mini
Előny: kicsi, könnyen hordozható, aszinkron usb, max. 24bit/192kHz (ha esetleg fontos)
Hátrány: csak külföldről beszerezhető, Linux alatt nem működik, 1 db 3.5mm-es jack kimenet (ami átalakítóval egyben optika is)Musiland Monitor 01 US 2012
Előny: kicsi, könnyen hordozható, aszinkron usb, max. 32bit/384kHz (ha esetleg fontos), alapszintű fejhallgató erősítő (TPA6139), többféle kimenet
Hátrány: csak külföldről beszerezhető, Linux alatt nem működikMusiland Monitor 02 US Dragon
Előny: poti (digitális a hangerőszabályzás), aszinkron usb, max. 32bit/384kHz (ha esetleg fontos), többféle kimenet, használható fejhallgató erősítő (TPA6120), külső táppal könnyen javítható a hangja
Hátrány: csak külföldről beszerezhető, Linux alatt nem működikFolyt. köv. Most Trónok harca évadzárót kell néznem.

-
bkercso
nagyúr
-
dudika10
veterán
A lista megírását én nem vállalom, de ha mindenki leírja, hogy mit-miért tud ajánlani akkor azt (akár linkekkel együtt) szívesen bemásolom.
(#4) Bodz: így?
-
bkercso
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
Meg a szokásos kérdések esetleg. Mennyit akarsz költeni? Mihez? Milyen hangot akarsz? Stb.
-
vodkaboy22
addikt
-
Bodz
nagyúr
Fejhallgató erősítő és DAC topik. Csodás lenne a harmónia a fejessel.
-
dudika10
veterán
Szívesen vennék lehetséges címekre tippeket. Elég esetlen az eredeti is, és ez sem a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Futás, futópályák
- Villanyszerelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- IKEA MITZON íróasztal
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)