Új hozzászólás Aktív témák
-
DIESELPOWER
aktív tag
Dolgozni a mai világban: NEHÉZ
-
_DiEGO_
őstag
Dolgoztatnak , kihasználnak a MAI világban is ... sőt egyre jobban , hogy ŐK mégjobban zsírosodjanak ! Szégyen ami ebben az országban végbemegy ... de talán most lesz valami rendbetétel forma ...
-
Oly
őstag
Kis túlzással azok még gyerekek... nem fiatalok! Itt most a kereső emberekről van szó... és ott kell érteni a fiatalokat!
A "nem érted, hogy mit beszélsz" pedig arra értettem, hogy itt elbeszéltek egymás mellett!
a "Jó lenne..." kérdés gúnyosan hangzott volna el...Vagyis mi azon a véleményen vagyunk (pl.: én és bolcsodal), hogy így helyes!
Te pedig az ellenkezőjét próbálod állítani.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
erdoke
titán
Ha eléred a 6,x M Ft éves bruttó jövedelmet, akkor az afölötti részből vonnak különadót (40 %). Ha nem éred el, akkor a megfelelő sávból 18 %-ot, a fölötte lévő összegből 36 % SZJA-t vonnak. Ez azt jelenti, hogy kb. bruttó 500e havi keresettel (nyugdíj és fizetés összeadva) átlagosan 31 % körül van a befizetett SZJA mértéke.
Amennyiben az alapfizetésed akkora, hogy már év elején arra lehet számítani, hogy a 6,x M fölé kerülsz (pl. 850e a bruttód), természetesen már év elejétől vonák a különadót, és minden évközi extra jövedelemből a maximumot vonják (nem sávosan, hanem full 40 % SZJA-t).A legjobb aláírás a héten
-
SLYM
veterán
na megkérdeztem. úgy van ahogy mondtam. a nyugdíj is beleszámít a keresetbe. tehát ha valaki nyugdíjas, akkor a nyugdíja is beleszámít adózás szempontjából a nyugdíj melletti keresetbe. faternek ez már alapból 38%-os adózás. + még vonnak mást is a fizujából. amúgy nyugdíj mellett a legjobb feketén melózni szvsz. úgyse ér ebből semmi hátrány
-
veterán
Nem szokásom cigányozni, mert ismerek pár normális, dolgos cigányt, akit sért, ha cigánynak hívják. Ő roma. De nem cigány. Lenézi a cigányokat, mert miattuk ő is szenved.
Pedig bejelentett melóhelye van, fizeti az adót, meg minden lószart, de a többi ingyenélő miatt rá is rásütik a bélyeget, holott nem ismerik. dezsávű?Mindenesetre, én megértem a "cigány"okat.
Minek menjen el dolgozni, 3 műszakba 62ezerért, amikor az államtól majdnem ennyit kap segélyként? Hereverőzik egész nap, és (sokszor) jobban él, mint az, aki megdöglik a gyárban. Ha nem kapna segélyt, akkor lenne ám felháborodás, és kisebbséggel szembeni megkülönböztetés.Mindazonálltal a mai napig nem értem, hogy a svédek miért nem fogadták be a "cigány"okat egy éve. Vagy kettő. Meg nekünk miért kellett. Kiválthatnánk a felvidéki, és a kárpátaljai magyarokat ezekre. Két ilyet egy magyarért. Ők legalább dolgoznak rendesen, és a politikusaink ezálltal még jobban meggazdagodnának... de ez másik történet.
Bocs a futtatásértAmúgy tudom, hogy egyszerű vagyok.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Oly
őstag
Vannak! De nem jellemző!
SLYM: Azt sem tudod mit beszélsz... Ha hallgattál volna, ....
Itt nem a veled idős "fiatalokról" van szó! NEm a tizen-huszon évesekről.
Azokról akiknek el kellene tartani az államot! A 26-tól ~50-ig. Azok találnak nehezebben munkát, mert a sok nyugdíjas elfoglalja a helyeket.
Én azt mondom, hogy most Mo-n vagy öregnek, vagy fiatalnak jó lenni!
Ha gyerek vagy, eltartanak a szüleid... Ha öreg, akkor pedig az állam!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
erdoke
titán
A "szolidaritási" néven is emlegetett SZJA különadó (a 40 %-os sáv) valahol bruttó 6 milla fölött lép életbe. Tavaly szeptember 1-től ill. 2007 elejétől a Gyurcsány-csomag más elemei miatt csökkent a keresete, ha nem keres összesen bruttó 6 milla fölött éves szinten.
A legjobb aláírás a héten
-
SLYM
veterán
válasz bolcsodal #169 üzenetére
Miaz, hogy lehúzás már ne haragudj. Jobban hangzana, ha nyugdíj mellett fizetést is kapna, és csak a fizu után kellene adót fizetni?
mi? erről beszéltem. (vagy lehet nem értem mit írtál )
az meg hülyeség, hogy elveszik a melót a fiatalok elől. eleve fel se vesznek 40 éves embereket a mekibe (jó nem egy életcél, de azért suli mellett nem rossz), meg egy csomó más helyre se. fater is csak protekcióval tudott most nyugdíjasként melózni. szóval hidd el a fiatalok sokkal könnyebben tudnak elhelyezkedni
-
-
Oly
őstag
Sajnos ott tartunk, hogy mindenki tanulni akar...
Mindenki diák, vagy diplomás munkakereső/kerülő!Lassan nem lesznek olyan szakemberek, akikre nap, mint nap szükség lenne.
Értem ezalatt a már említett vízvezeték szerelőt is pl.
Egyik barátom az építőiparban ténykedik, mint nyílászáró beszerelő... hát hanyat vágtam magam, mikor mondta, hogy 250k felett szokott keresni.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
válasz bolcsodal #175 üzenetére
Ez mennyire igaz!
Eléggé kiakasztó, hogy a főiskolán az oktató azért nem javítja ki időben az írásbeliket, mert 5 másik intézményben tanít, és nincs ideje javítással foglalkozni (és ezt nyíltan ki is mondja mindenki előtt!). Persze e miatt nem lehet már nem tud jelentkezni a pótvizsgára az, akinek nem sikerül, és veheti fel újra a tárgyat sok pénzért. Ráadásul 171k-t fizetek jelenleg egy fél évért.
Hát kapják be!
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
bolcsodal
addikt
Nemhiszem, hogy egy nyugdíjas professzornak ki kellene fizetni egy teljes fizetést + teljes nyugdíját+akadémiai nagydoktori/professzori juttatást egyszerre. Akármilyen szakmai tudása, felkészültsége van ennyit egyszerűen nem érdemel meg.
Ha végre lelépne, és "csak" a nyugdíjából és az akadémiai juttatásból tengődne (többszázezer forintról beszélünk), akkor az alattuk lévő senior kutatók betölthetnék az ő státuszukat és egyre lefelé szabadulhatnának fel olyan álláslehetőségek, amik lehetővé tennék a fiatal kutatóknak azt, hogy itthon maradhassanak a családjukkal és ne kelljen külföldre elzavarni őket. Ugyanez tanáréknál, egyetemi oktatóéknál és sorolhatnám...
Ez nem sztereotípia ez a valóság a közszférában/felsőoktatásban/akadémiai intézményrendszerben! Maradjon nyugodtan, letámasztunk egy széket, és adhatja a tanácsokat...amiért megkapja a nyugdíját és mindenki kib****ttul tisztelni fogja ezért és Akadémikus doktorúrnak fogják szólítani...már elnézést.
Nem mellesleg a Vállakozó szakikban eddig csak csalódni tudtam...ezért szerelem otthon én a vízvezetéket, az elektromos hálózatot, rakom össze a bútoraimat...mert az úgynevezett asztalosok, villanyszerelők, vízvezetékszerelők közül "véletlenül" mindig a legrosszabbat/legkapzsibbat fogtam ki.
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
ngabor2
nagyúr
Nincs dolog ami jobban felb*sz, mint az olyan nyugdíjas, aki elveszi a munkalehetőséget a fiatalok elől.
én meg ettől a sztereotípiától. igen sok nyugdíjas dolgozó azért dolgozik, mert nem tudnak helyette szakképzett, hozzáértő fiatalt felvenni. vagy azért, mert nem is jelentkeznek, vagy azért mert mindenki továbbtanul egyetemen, tehát "diplomás minimálbért" kellene adni egy olyan helyen, amit egy szakmunkás végzettségű is meg tud csinálni.
ne értsetek félre, eszem ágában sincs a szakmunkásokat (a szó valódi értelmében vett szakmunkásokat) leszólni, mivel már most ott atartunk, hogy egy jó, hozzáértő, becsületes vízszerelő többet keres, mint egy egyetemi végzettségű szellemi dolgozó. igaz, a szakinak meg is kell érte dolgozni, de neki lesz is munkája.
erdoke & ollie: it tipikusan a "nem az a baj, hogy nyakig ér, hanem hogy lögybölik" problémája van. egyszer kellene alaposan kitakarítani, aztán egy darabig jó lenne. csak ugyebár a takarítás sokaknak nem jönne jól, mert kiderülne, hogy mi van a matéria alatt...
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Elméletben arra jó a magánnyugdíj-pénztár, hogy amit oda fizetsz, az egy saját számlán gyűlik, és örökölheti a családod. Ma már 8 % vs. 0,5 % a magán- ill. a hagyományos nyugdíjjárulék levonás a fizetésedből, tehát nagy töbségét a magánpénztárba fizeted. A 8 %-ot akár te, akár a munkáltatód adómentesen kiegészítheti 10 %-ra.
A nyugdíjasokkal két baj van. Az egyik, hogy a jelenlegi rendszerben nem azt kapják vissza, amit anno befizettek, hanem a mostani aktívak befizetéseit osztják nekik. A másik gond az átlagéletkor növekedése, és a 70-es évekbeli második boom nyugdíjba vonulása lesz. Akkor még jobban eltolódnak majd az arányok az aktívak és az inaktívak között. Igazából van egy harmadik probléma is, mégpedig a sok jogosulatlan rokkantnyugdíjas, akik korrumpáltak pár orvost, és azóta szívják a vérünket.A legjobb aláírás a héten
-
Oly
őstag
Metró? A legközelebbi Metró 30 km-re van... Az is egy Cash&Carry raktáráruház!
Egy másik dolgo ami fel tud még húzni... ha egy 70 éves még vezet!
Ráadásul a trabihoz szokott 60-as tempót tartja még a főúton is!
Pont tegnap tartott fel egy vaci új Ford Fusion (Mert ugye tellik neki új autóra abból a kevéske nyugdíjból). Kb 6-7 percig tötymörgött a kocsisor mögötte. Mikor utolértem, akkor láttam a "parasztkalapos" papit, aki csak nézett ki a fejéből és tolta neki 55-60 kmh-val.
Nem mondom, hogy száguldozzon... de tartsa a tempót, vagy üljön buszra! Úgy is ingyen van!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
bolcsodal
addikt
Miaz, hogy lehúzás már ne haragudj. Jobban hangzana, ha nyugdíj mellett fizetést is kapna, és csak a fizu után kellene adót fizetni? És a többi fiatal, aki munkanélkülin tengődik? Vagy éppen kockakővel dobálózik hétköznap, mintha nem lenne munkája? Vagy szabit vett ki barikádépítésre?
Nincs dolog ami jobban felb*sz, mint az olyan nyugdíjas, aki elveszi a munkalehetőséget a fiatalok elől. Közben meg azért sír, mert egyre kevesebb a dolgozó fiatal, akinek a fizetéséből kapja gyakorlatilag a nyugdíját.
Te például velem együt igencsak megszívtad a jelenlegi jogszabályok tükrében. Sem az iskola, sem a PhD ideje nem számít szolgálati időnek a mi esetünkben és mint ilyen az eközben kapott fizu (igaz, hogy nem adóköteles) nem számít bele a nyugdíjalapba. Sajnos barom voltam, és nem takarékoskodtam eléggé (illetve magányugdíjpénztárra nem futotta, csak egy életbiztosítást tudtam finanszíroszni, amiből egy nyavajás konyhabútort és egy 31K-s videókártyát tudtam venni - 4év gyűjtögetése). Ezek után még a nyugdíjkorhatárt is megemelték.
Tehát ha minden jól megy és az egészségügy a jelenlegi ütemben amortizálódik illetve direkt pusztítják szét, akkor mire nyugdíjba mehetnénk már rég a férgek lakmároznak belőlünk. Tiszta haszon, mivel mi csak a nyugdíjalapot halmozzuk, de nyugdíjat már nem kell majd fizetniük nekünk.
-
SLYM
veterán
ja hát nem mindegy az ember mikor megy nyugdíjba. aki régen ment (valahol ezt hallottam) sokkal kevesebbet kap mint aki mostanába. faterom 3 éve ment el 42 évesen. azért mehetett el ennyi idősen, mert a katonáknál ezt másképp számolják (sulik is beleszámítanak, meg előbb is el lehet ott menni).190 most neki és amikor dolgozott(mondjuk most is dolgozik csak nem ott) a fizuja se volt sokkal több. nem értem másnak a fizujához képest miért ilyen kevés a nyugdíja. hogy számolják ezt ki?
egyébként itt még annyit, hogy hoztak valami ilyesmi törvényt, hogy mostmár aki nyugdíj mellett dolgozik annak máshogy kell adóznia mint régen. pl keresel valamennyit, ahoz még hosszáveszeik a nyugdíjat és így adózod a fizut. tehát hiába keresel csak 100-at akkor is 40%-ot fogsz adózni, mert a nyugdíj is beleszámít. ez is egy lehúzás. ellenben én lassan remélhetőleg elkezdek melózni a mekiben, ott ha diák vagy nem kell adóznod, csak ilyen nagyon keveset. szóval elég csak beiratkozni valami suliba és simán lehet dolgozni diákmunkásként. mondjuk asszem itt limitálva van az órák száma, vagy valami pénz felett is is kell 18%-ot adózni. fasz se tudja hogy van ez
[ Szerkesztve ]
-
-
tkazmer
addikt
Na jó, de azért kevesen vannak mo-n, akiknek akkora jövedelmük lenne, mint ralf schumachernek. ezért jellemzőbb az, amit írtam..
nem vagyok teljesen otthon az adózási jogszabályokkal kapcsolatban, de egy cég nem csak bizonyos árbevételig lehet evás, egy határ fölött nem normál társasági adót vagy mit kell fizetnie?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
Nyugdíjnak szerintem több, mint elég jó...nagyszüleim 110k-t kapnak ketten együtt..
(#158) Oly
jaja...sosem értettem pl, hogy mi értelme, hogy a regisztrációs adó után áfát kell fizetni[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
SLYM
veterán
csak az a nemmindegy, hogy egyedül. mert ha van egy család ahol 4-en élnek ott elég 1 kocsi is, míg ha a mami kocsit akar, akkor ugyanannyiba van neki, mint egy családnak ahol 2-en keresnek. a fűtés se 4x annyi 4 embernek mint 1-nek. szóval nem sok az a 93000. bár nyugdíjnak elég jó asszem. főleg ha tud mellette melózni
-
erdoke
titán
Ez még hagyján, végülis a munkáról van szó, illetve az azt büntető adókról, hárulékokról, illetékekről, stb.
Valamelyik nap számolgattam, hogy ha kb. 5:2 arányban megosztva kapánk az asszonnyal az én bruttómat, mennyivel kevesebb adót kellene fizetnünk, és gyakorlatilag mindenféle adókedvezményt igénybevehetnénk, míg most ugye semmit (ő GYES-en, én meg gazdagnak számítok az állam szemében, mert amikor engem nézegetnek, nem látják a 3 gyereket, és a pillanatnyilag nem aktív feleséget...).A legjobb aláírás a héten
-
Oly
őstag
Itthon nagyon is divat a megadóztatott adóra kirótt adónak az adóját kamatokkal behajtani! Hogy hova el nem ment a topik... Nem rossz irányba. Csak úgy érdekes síkra futott.
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
erdoke
titán
"ha meghalsz az örököseid is fizetnek még egy sort, azért a vagyonért, amit te a megadóztatott nettódból összespóroltál"
Kevés esély van rá, hogy megváltozzon a helyzet, bár törekvések vannak, és újabban inkább erkölcsi szempontokat hoznak előtérbe: [link]
-
erdoke
titán
Valószínűleg kicsit lentebb megtalálod a fizetési papíron a munkáltató bérhez kapcsolódó járulékait, amelyek a bruttódon felül még kb. 30 %-ot jelentenek. Éppen ma kaptam fizetési papírt, és ha az ÁFA-t még lecsapom a nettómból, kb. a 30 %-a marad annak az összegnek a zsebemben ténylegesen, amennyibe a munkáltatónak bérügyileg kerülök. Nagyon durva. Egy vállalkozás előállít X M Ft-ot, amiből 1 M Ft-ot ZJ bérére fordít (példa), és ZJ ebből effektíve 300e Ft-ot tud elkölteni. Miközben mások minimálbéren bejelentve, 50-100-200e Ft-ot még feketén zsebre rakva jól elvannak. Legutóbb, amikor a legnagyobb lányommal (akkor volt 5 éves) pár napot a gyerek fertőzőn töltöttem (áldatlan körülmények, egy átjáróban a WC mellett aludtam, sógorom látogatáskor azt kérdezte, hogy ez valami nyári tábor vagy mi...), volt időm gondolkodni, és az a faramuci helyzet is előállhat, hogy aki becsületesen fizeti az adóit és járulékait (és így gyakorlatilag eltartja a rendszert), az nem tud megfelelő hálapénzeket megtakarítani, és így rosszabb ellátást kap, mint az, aki a fekete bevételeiből félre tud tenni.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Nyilvan nem mindenki fog ilyet csinalni, de azert mondtam, hogy a gazdagok megadoztatasa nehez feladat, mert ok sokkal motivaltabban es sokkal nagyobb arzenallal felszerelkezve allnak neki az adozas kikerulesenek, mint egy sima kozember. Hogy egy extrem peldat mondjak: Ralf Schumacher pl hivatalosan Ausztriaban lakik, ahol kulon megegyezest kotott az osztrak kormannyal az adozasarol.
"a 80-90% meg szerintem erős túlzás azért"
Javitsatok ki, de siman EVA-val - minden egyeb hokusz-pokusz nelkul - megy a 70%.
DRM is theft
-
tkazmer
addikt
Na jó, ravaszan menedzselt offshore cégek...azért ez már tényleg csak a nagyon kiváltságosak lehetősége, és ilyenből pont mo-n olyan sok azért nem nagyon van...általában úgy szokták, hogy vesznek/alapítanak egy céget, és azon keresztül vásárolgatnak további cégeket, viszont ezek a cégek többségében azért mo-i bejegyzésű cégek. a 80-90% meg szerintem erős túlzás azért, inkább azon szeretnek megtakarítani, hogy a fogyasztásuk minden területét lefedik(próbálják lefedni) saját cégekkel, így a fogyasztásukból származó haszon is az övék.
-
dabadab
titán
"lenyúlni mindenkit ugyanúgy nyúlnak le.A gazdagok mozgástere annyira nem nagy, hogy az adójukat %-ban kifejezve komolyan csökkentse"
Dehogynem. Egy sima jol fizetett alkalmazottnal a berkoltsegnek ugy kb 30%-a marad a dolgozo zsebeben, ravaszan menedzselt, offshore cegeken keresztul okoskodott kombinacioknal ez minden bizonnyal felviheto 80-90% tajara is.
DRM is theft
-
erdoke
titán
A második bekezdésedben írottak teljesen valósak, a nem közszférában dolgozó, bevallott magas jövedelműek viszik a hátukon ezt a qrva országot. A gond pont ezzel van a rendszerben, hogy az ilyenek aránylag kevesen vannak, mindössze az adófizetők 10-12 %-át teszik ki. Emellett ők azok, akik a legkönnyebben találnak külföldön is munkát, és ezzel egyre gyakrabban élnek is. Ahogy én is töröm rajta a fejem. Lelkiismeretfurdalás-ügyileg egyre jobban állok, megmondta a nagyvezír, hogy el lehet menni...
-
finest
addikt
Üdv a klubban, aszem sokan vannak ezzel így itthon! Még elkeserítőbb, ha belegondolsz, h a nettódból még mennyi vándorol az állambácsihoz mindenféle adók formájában, ha elmész elkölteni. Végül, ha meghalsz az örököseid is fizetnek még egy sort, azért a vagyonért, amit te a megadóztatott nettódból összespóroltál...
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
tkazmer
addikt
válasz bolcsodal #148 üzenetére
egyébként ez érdekes, hogy aki nem fizet adót, az gyakran van az épp aktuális kormányzat ellen, hogy milyen sok adót kell fizetni. az nem tudatosul benne, hogy tulajdonképpen a kormányzat tehet arról is, hogy ő nem fizet, mert hagyja, hogy ne fizessen, tehát tulajdonképpen jobban kellene magát éreznie. de ez már tényleg csak mellékes
-
ngabor2
nagyúr
ezzel a progresszív adórendszerrel az a bajom, hogy naaagyon szépen mutat a fizetési papírom első sorában, hogy 245k a bruttóm. csak az a baj, hogy 2 túlórázott hétvégével, és jópár egyéb normál túlórával se nagyon tudom az átutalás sor összegét 130k fölé vinni... tehát jó közelítéssel a bruttó fizetésem fele megy az állambácsi zsebébe! azért a pénzért én dolgoztam, én túlóráztam, erre más dőzsöl rajta. ez kormánytól független, de számomra azt mutatja, hogy "odafenn" a kedves honatyák/honanyák valamit nagyon elszúrtak.
és még mielőtt valaki azt mondaná, hogy könnyű nekem, mert egyedül lakom egy (majdnem) saját lakásban: azért jártam egyetemre, hogy olyan melót találjak, ahol tudok annyit keresni, hogy egyszercsak egy családot fenn tudjak tartani. nem azért, hogy utána rajtam az állam tömhesse a zsebét. merthogy nem kapok annyit vissza belőle, amennyit befizettem. sőt, a töredékét se.
szabályosan, mindenhova be vagyok jelentve, mindenki megkapja az enyémből a "neki járó" szeletkét, mindössze az a baj, hogy a maradék nekem arányaiban nagyon kevés. igen, kevés, akkor is, ha tudom, hogy máshol négyen élnek ennek feléből.
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
Jólvan jólvan..csak akadékoskodtam, ne haragudj. De én pl a fizetésem 40%-át fizetem be a közösbe...és tényleg idegesít, ahogy egyesek minimálra bejelentve veszik meg a 200K-s LCD TV-t, mert ugye ha nem minimálra lenne bejelentve abból "nem lehetne megélni!!!"! Felháborító...
-
tkazmer
addikt
helyette van új luxusadó nameg szolidaritási, és fene sem tudja milyen adó. bár elvben a fekete és szürkegazdaság felszámolása is hozott már bevételt (de innen már nem folytatom, politika)
#141) Oly
de az unokának kell lcd tv nem?mod2: de jó, végre visszajött a [szerkesztve]. féltem, hogy végleg eltűnik
[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
lenyúlni mindenkit ugyanúgy nyúlnak le.A gazdagok mozgástere annyira nem nagy, hogy az adójukat %-ban kifejezve komolyan csökkentse(persze ez forintban kifejezve jelenthet milliókat), inkább csak a középosztály az, aki ezt a rengeteg adót megérzi, akinek az életszínvonalát befolyásolja az adók mértéke.(azok közül, akik a legmagasabb adósávba tartoznak természetesen)
-
tkazmer
addikt
válasz bolcsodal #142 üzenetére
Mellesleg, mivel kora tavasszal drágább a dinnye, akkor több adót is fizetsz érte..nem
több áfát, de ha jól emlékszem, valami spec, drágább termékekre kivetendő forgalmi adóról beszéltél.a south parkot nem láttam (és ne haragudj, de nem is tervezem megnézni, 5 perc az egyik részből elég volt, köszönöm)
-
Oly
őstag
Nem!
Egész egyszerűen a fekete és szürke jövedelmekkel kellene valamit csinálni!
Mert abból nem megy be adó és azért kapnak az ilyenek is különböző extra támogatást... Mert hivatalosan nem keresnek egy fillért sem!
De addig amíg a a nyag ccégek is, mint pl a Révész Eurotransz is minimálbéren jelenti be a dolgozókat és mellette 2-300k-s fizetést kapnak...
Mutass egy olyan kamionsofőrt, aki nem kap minimum 3x annyi fizetést, mint amit leadóz!!!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
dabadab
titán
Az elelmiszerek adojaval kapcsolat problemakat meg lehet oldani azzal, hogy kidolgozunk egy aprolekos szabalyrendszert, ami figyel az ilyen kivetelekre, a kerdes csak az, hogy az ezaltal elert tobbletadobevetel fedezi-e az ehhez szukseges apparatus mukodteteset - valoszinuleg nem.
Egyebkent Mo-n jelenleg tipikusan nem a gazdagokat, hanem a kozeposztalyt (multik jol fizetett diplomas szakemberei, kozepvezetok, ilyenek) nyuljak le a legsulyosabban: ugyanis ok azok, akik mar eleg jol keresnek ahhoz, hogy a fizetesuk jo resze a legmagasabb adosavba keruljon, viszont nekik gyakran eleg kicsi a mozgaslehetoseguk az "optimalizalasra". Akik tenyleg komoly osszegeket keresnek, azok egyreszt sokkal tobb lehetoseggel birnak, masreszt meg egy csomo modszer nekik mar kifizetodo ill. altalaban sokkal tajekozottabbak az "alternativ" megoldasokat illetoen.
.DRM is theft
-
bolcsodal
addikt
Héhé..nem azt mondtam, hogy amiról halandzsázok alternatívát kínál a mindenki gondjaira.
Mellesleg, mivel kora tavasszal drágább a dinnye, akkor több adót is fizetsz érte..nem?
Én csak azt mondom, hogy az SZJA-t könnyebb elcsalni mint a fogyasztói cikkekbe épített forgalmi adót...mondom én laikus, de nyílván erre is van mód.
Sajnos amiket említessz az a tisztelt kivétel.....mármint a hatalmas összegű adókat befizető illetők. De kövezzetek meg..nekem a szerzői jogról és filemegosztásról szóló idevágó South Park epizód ugrott be elsőre soraidat olvasva.
-
Oly
őstag
Még egy göngyszem:
Mamika megkresett minket pár hete, hogy a nálunk vásárolt 3 fiókos komódja szétesett.
Kimentem a címre és láss csodát tényleg le van szakadva a fiók. Javítható. Mondtam, hogy elvisszük a gyártónak és 1 hét múlva hozzuk vissza megjavítva.
Folyamatosan azt fújta, hogy cseréljük ki nagyobbra (ráfizet).
Mondtam, hogy ez nem járható út, de meg lehet javítani. Másnap mentünk volna érte, de a mamika közölte, hogy ha nem hoztunk másikat, akkor nem vihetjük el!
Pár nap múlva ismét telefonált, hogy jó lesz, ha megjavítjuk, mehetünk érte!
A gyártóhoz elvittük, aki közölte, hogy nem garanciás hiba (megjegyzem, hogy ekkor már lejárt az 1 év, mert amikor először jelentkezett a mami akkor volt 358 napos ), megjavítja 2.000 Ft-ért.
Ezt jeleztem a mamika felé, aki elkezdett összevissza magyarázni, hogy megy a felügyelőhöz, meg ellenőrhöz, meg a Jóistenhez... Meg, hogy mit képzelünk mi magunkról... Ő a szerencsétlen kisnyugdíjas... Mi ki akarjuk zsákmányolni... Alig tud megélni a kevéske 93.000 Ft-os nyugdíjából...Egyedül él egy 2 szobás lakásban... Se kutyája, se macskája. Nem kell gyereket taníttatni. Nincsenek nagy igényei, mint egy fiatalnak (kocsi, plazma TV, DVD, stb...) és nem tud megélni majd 100k-ból?
Ráadásul ingyen utazik a tömegközlekedésen meg ilyen olyan kedvezmény?
Rendben van, hogy megdolgozott érte!
De nem panaszkodjon, hogy kevés? Mert igen is elégnek kell lennie!
Ha egy átlag család meg tud, mert meg kell élnie 50-60k/főből, akkor ő is tudjon már!!!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
tkazmer
addikt
válasz bolcsodal #137 üzenetére
Élelmiszereknél akkor ha valaki kora tavasszal akar dinnyét venni, akkor az több adót fizet, nyáron kevesebbet? Aki gondol a környezetére, és a (drágább) környezetbarátabb mosószereket(és mosogatószereket, tisztálkodószereket meg hasonlókat) veszi meg, az fizessen még adót is azért, mert előrelátó? Akinek szüksége van klímára, mert különben szinte meghal a parlagfűallergiája miatt az is fizessen extra adót, mert ő tud tenni a szenvedése ellen? Aki a környezetbarátabb(és drágább) autót veszi meg(gondolok itt a hibrid hajtásra, de akár idesorolhatjuk pl a koromszűrős dízel vs nem koromszűrős dízelt is), az is fizessen extra adót? Vagy aki megteheti, hogy egészségesen táplálkozik, és emiatt a méregdrága biokajákon él, viszont az egészséges életmód miatt akár milliókat megspórol az államnak(illetve a TB-nek most épp), azt is extra adó megfizetésére kellene kötelezni nem?
ezzel az "adóztassuk meg a gazdagokat, mert van miből fizetniük" dologgal nem teljesen értek egyet. egyrészt van sok ember, aki egy hónapban több adót befizet, mint más egy egész életén át, tehát kicsit igazságtalan, másrészt már így is rengeteg adót kell fizetniük, olyan összegeket, amikről egy átlagmagyar csak álomdozhat (gondolj bele, az ilyennek ált. cége van, tehát egyszer megadóztatják a cégét(eit), aztán megadóztatják, mint keresőt, jövedelmének hatalmas részét elveszik ilyen módon, az összeget nézve hatalmas mennyiségű pénzt.). ezen kívül ők többet keresnek, tehát többet fogyasztanak, amiből következik, hogy a fogyasztásuk után is eszméletlen összegeket fizetnek, mint adót. (csak egy autójuk után fizetendő mindenféle adókból 2-3 egész jól felszerelt suzukit/hasonló autókat lehetne venni).
persze, mivel csak náluk van már pénz, amit el lehet szedni, nincs más lehetőség, mint őket adóztatni, de én valamennyire igazságtalannak tartom, hogy akkor most _csak_ őket, mert nekik van miből fizetni.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
dabadab
titán
válasz bolcsodal #123 üzenetére
Nemileg nyitott kapukat dongetsz:
Egyreszt az SZJA mar most progressziv savos rendszerben mukodik, vagyis aki sokat keres az aranyaiban is tobbet fizet (persze lehet vitatkozni a savok elhelyezkedesen, szerintem egy eleg alacsonyan vannak, de ez mas tema). Ez teljesen normalis rendszer, itt tenyleg a betartatason (a vagyonosodasi vizsgalatok ebbol a szempontbol remek dolgok - nem csak a konkret eredmenyeik, hanem az elrettentes miatt is) meg a finomhangolason mulik az egesz (pl a finoman differencialt osztrak minimalber-rendszer nem tenne lehetove, hogy jol kereso szakmak muveloi havi 60k-s bevallott jovedelemmel bohockodjanak).
Masreszt a fogyasztasi es a jovedeki ado pont az "luxuscikk" kategoriaba eleg konnyen besorolhato dolgokat (nemesfem, auto, kave, alkohol, cigaretta) celozza es ezeket eleg nehez elcsalni (mondjuk cigarettat pl lehet csempeszni, de azt a VPOP komolyan veszi).DRM is theft
-
bolcsodal
addikt
Na igen...ezen el kell gondolkozni.
Nyílván ami egyik embernek luxus, az másnak mindennapi. Én inkább árkategóriákban gondolkodnék. Mint pl. a VGA piac belépő-közép-csúcskategória pl. elektronikus cuccok esetében. Élelmiszereknél is ami ritka. drága...Nemhiszem, hogy bonyolultabb rendszer jönne ki, mint a mostani adó-adóvisszaigénylési rendszer...
-
tkazmer
addikt
A luxustermékeket csak azok tudják megvenni, akiknek van mit a tejbe aprítani, vagy akik betegre adócsalják magukat hát ezeket a termékeket keményen adóztassuk meg.
és azt hogyan határozod meg, hogy mi a luxustermék?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
erdoke
titán
válasz Kalandor #127 üzenetére
Ehh, én nem a KSH által mért, hanem valahol becsült adatokra gondoltam. A 2 millió minimálbéren bejelentett munkavállaló országában nyilván lényegesen alacsonyabb a hivatalos jövedelem, mint a valós.
Rejtélyes okokból kifolyólag mégsem ezen ügyködik kedvenc kormányunk, de ez már egy másik történet... Még mindig adós vagyok a "Vérszívók földje" c. blogbejegyzéssel, pedig már vagy kétszer beígértem.A legjobb aláírás a héten
-
bolcsodal
addikt
válasz bullseye #131 üzenetére
well...
[OFF]Akkor félreértettük egymást. Itt alapvetően az emberi természetről lehet szó, beleértve azt a gesztust is, hogy itt ki kinek az arany drága szíve.
Ez nem osztályharc, ez túlélés és emberi rosszindulat.[/OFF]
az egyetemistáknak megfelelő ösztöndíjrendszerre lenne szükségük, hogy saját maguk is tudják finanszíroszni a tanulásukat. A többi szakmát pedig meg kell becsülni, mert egy idő után mindneki macsetét lengető idióta egyetemista lesz, akik alapvetően a következő "értelmiségi" generációt képviselik.
Nyugdíjreform pedig kell és kész, kalasnyikov ide vagy oda, nem lesz ki kifizesse a parizert nekünk, ha nyugdíjasok leszünk.
Gondolkodni kéne ez a nehéz, megérteni dolgokat még nehezebb. Macsetát lengetni és lövöldözni megy ész nélkül is, beleértve a szatyor miatti lekomcsizást is. Olyan mértékü indulatok vannak jobbra-balra becsatornázva a magyar társadalomban, hogy öröm lesz nézni mikor kipukkad a lufi.
Ami végképp meglepő számomra az a rengeteg fiatal, aki csak óbégatni és kórusban ugatni és vonyítani képes a főkutyát majmolva, néha szégyenlem a saját korosztályomat.
azthiszem szétoffoltuk a topicot....
[ Szerkesztve ]
-
bullseye
addikt
válasz bolcsodal #130 üzenetére
arany drága szívem, az osztályharc majd az lesz, amikor téged, meg engem fellógatnak, pl a ráérő, elbocsátott melósok, mert hogy telik nekünk netre... amikor nekik csak tévére fussa
.
Vagy az egyetemisták hada elkezdi macsetével írtani az öregasszonyokat, hogy az ő übernyugdíjuk miatt nem kaphatnak ők megfelelő mértékű (értsd ingyen tanulás + tankönyv + kolesz + költőpénz + sör/pálinka) támogatást.Vagy az öreg munkásőrök szedik elő a géppisztolyokat és ítanak ki egyetemeket, mert a diákok miatt nem futja nekik tisztes (lehetőleg folymatos gyógyfürdőben hotelozást megengedő) nyugdíjra.
a fő jellemző az lesz, hogy egy réteg saját maga értékeit messze túlértékelve MINDENT meg akar szerezni, midenki más, de különösen egy adott, a hibáiban hasonló módon túlnagyított réteg kárára, utóbbi rétegnek akár fizikai megsemmisítésével is.
(off. Ami most megy, az még csak parázs. Anyámat nemrég büdöskomcsizta le a buszon egy kortárs nyugdíjas, mert - az illető logikája szerint - csak onnan tellhetett neki a kb 2500 forintos húzós szatyorjára, hogy komcsibérenc... De meg is lincselhette volna... azt talán majd jövőre)
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
bolcsodal
addikt
válasz bullseye #129 üzenetére
Mert most nincs osztályharc? Dehogynem..valaki meg tudja venni a BMW-t valaki meg nem..az összelopkodja a rávalót...sőt, továbbmegyek. Ha már összelopkodta, akkor féktelen gőggel, és hatalmas arccal tud vele furikázni, és gyerekeket elgázolni a 300 lovas szekérrel...hitelből....
Még ma is feudalizmus van mindenhol, az ököl törvénye a legvégső törvény és zsarolással kezdődnek meggyőzések.
-
bullseye
addikt
akkor jönne, ami Franciaországban is volt...
filmekben, sorozatokban, reklámokban ott a sok szuper napszemüveg, óra, márkás ruha, hát hogy képzeled, hogy egy egy egyszerű embernek ne legyen lehetősége összelopni-csalni-hazudni a rá valót? Jönne az osztályharc ezerrel, megint...'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
bolcsodal
addikt
Az csak játék volt a számokkal. Egyik oldalról csökkentették bizonyos termékek jövedéki adóját, másik oldalról pedig növelték bizonyos termékek az ÁFA kulcsát. Én arról beszélek, hogy a teljes államháztartást fedezzék a megfelelően kialakított, és kategorizált forgalmi adókból. És úgy alakítsák a bértáblákat, hogy tudjam, ha TV-t, DVD-t, netán plazmatévét veszek, akkor magasabb adókulccsal kell számolnom.
Ne döntsenek helyettem, adják oda az SZJA.mat, majd én eldöntöm, hogy mire költöm. Ha akarom megveszem a drága holmikat belekalkulálva, hogy többet csengetek vele az államkasszába, mert jobban élek, többet tudok a közösbe adni!
Persze nyílván egy idő után senki nem venne plazmatévét, és a plazmatévé lobby visszasírná a régi szép SZJA-s időket, amikor még bele lehetett kergetni az embereket egy jófajta áruhitelbe...
namind1 csak utópisztikus baromkodás volt a részemről...
-
QuippeR
tag
Nem tudom, hogy honnan vették az adatokat. Azt tudom, hogy Győrben frissdiplomásként hat hónapnyi munkakeresés alatt 120 és 140 közötti bruttó ajánlatokkal találkoztam különböző kis és közepes nagyságú cégeknél. (Nem, nem bölcsész vagyok, hanem informatikus, szoftverfejlesztő szakirányon végeztem és fél év gyakorlatom volt egy neves multinál. Akinek volt annyi esze, hogy kérdezzen vagy tesztet töltessen, az azt is láthatta, hogy kezdőhöz képest jó a tudásom.)
Szóval számomra a 170 is meglepően magas adat, azt hittem, hogy ennél kevesebb az átlagfizetés. -
-
bolcsodal
addikt
Ameddig a büntetések behajtása lehetetlen, ameddig egy szemernyi lehetőség van arra, hogy csaljon a jónép, ameddig a magyar virtus annyit jelent, hogy már megint átvertem az államot és ezért én vagyok a janigyerek, addig csalni is fog a jónép.
És ezt a nagyoktól lesi el! A nagyvállalkozóktól a kisvállalkozóig mindenki kérdés nélkül, és kinézik leköpdösik, aki nem csinálja. Az adórendszer pedig támogatja ezt az állapotot. Nem abba kéne belölni a milliókat, hogy megteremtsük a feltételét a büntetéseknek, hanem olyan rendszert kellene prezentálni, ami jövedelemfüggő adózást kínál. Pl. töröljük el a SZJA-t állítsunk fel termékkategóriákat. A luxustermékeket csak azok tudják megvenni, akiknek van mit a tejbe aprítani, vagy akik betegre adócsalják magukat hát ezeket a termékeket keményen adóztassuk meg. Az alapvető élelmiszerek ÁFA mértékét pedig tartsuk azon a szinten, ahol átlagfizetésből ki lehet fizetni (vagy imho minimálbérből). Tudom, hogy durván hangzik de valami ilyesmi jelenthetné amegoldást szerintem. És nem az SZJA és ÁFA fölé bevezetett luxusadó (mert azt el fogják csalni!!!)...
-
erdoke
titán
Nem elég 2 hónapig fizetni, 180 nap biztosítási jogviszony kell a TGYS-hez és a GYED-hez, és talán a táppénzhez is. Bejelenteni valakit 500 bruttóval fél évre elég költséges szórakozás, minimum 350e Ft-ot kell havonta a közösbe csengetni.
Az anyasági támogatás 60-61e Ft egyszeri összeg, valaki egész jól saccolta korábban.Re #33:
A 183e bruttó nem átlag feletti. Bár nem ismerem a pillanatnyi hivatalos átlagfizetést, de már 250e fölött kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Sűrgősen nézz szét a legközelebbi bútorüzletben.
Az a bútor egy 3×3 méteres szobába pont jó!Egyébként szombaton eladtuk KP-ra egy fiatal párnak, ahol pont babát várnak...
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Közel nem ilyen egyszerű ezen változtatni!
Ha akkora büntetéseket rónak ki, nem lesz miből fizetni a munkabért! Nem, hogy a minimálbért.... egyáltalán semmit sem!A "160 ezres jövedelemből élnek" dologra meg annyit, hogy kimaradt egy szó!!!
HIVATALOSAN!
Gondolod, hogy nem gyüjtik mellette a vasat, dolgoznak feketén, stb...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
SLYM
veterán
válasz bolcsodal #112 üzenetére
ja hát adózni azt kéne. csak ilyen adók mellett egyszerűen egy kisvállalkozó nem tudja minimálbéren felül bejelenteni (vagy még arra se) a dolgozóját.(mondjuk ez magánügy) minimálbér, a többi meg zsebbe. és akkor van TB, meg nyugdíj is lesz később, bár kurva kevés. szóval tényleg ráfeküdhetne a rendőrség a fekete, meg szürke gazdáság felszámolására (10x több bírság a munkaadónak pl). mert ez az 1000 mrd amiről beszélnek ezzel kapcsolatba az már szép pénz. előtte/utána/közbe meg jöhet az adócsökkentés. nem értem egyébként miért nem tudnak ilyen téren az illetékesek keményen fellépni. ebből az 1 billióból ami nem jön be, ebből elég sok razzia kijönne, és a bírságok miatt még pozitívan is jönne belőle ki az állam. plána ha a nagy bűntetések miatt még a végén tényleg normál béren jelentenék be a dolgozókat. csak nekem tűnek ez ilyen egyszerűen megoldhatónak, vagy valamit rosszul látok
-
SLYM
veterán
Szóval 160.000 Ft anyasági segélyből él a család. Látszólag nem is szerényen.
mégis mennyi az annyi? 5-10 ember? vagy több? mert ez így elég mókás. nem is szerényen. 10? ember 160.000-ből még szerényen se tud megélni, nemhogy látszólag jól szvsz
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz Crystalheart #113 üzenetére
Szegedi.
De ha itt ez megy el tudom képzelni mi van a "nagyvárosban".
-
bolcsodal
addikt
Annak ellenére, hogy elítélem a fent/alant vázolt szituációt Magyarország még mindig a szociálisabb országok közé tartozik a gyermekes családok támogatása terén. A gyermekek után igényelhető (nem járó...utálom ezt a szót) támogatások valóban sokrétűek és kellő sakkozással, megfelelő számú gyerekkel tényleg meg lehet csapolni a kasszát.
A baj nem ott van, hogy lehet, hanem ott hogy igen erős igény is van rá!!
A még nagyobb baj pedig a következő:
Ha gyermekkel utazol tömegközlekedésben, és nő vagy senki, ismételm senki sem segít például a gyerekkocsi beemelésben a buszban. Arról nem is szólva, hogy átadják a helyüket, monjduk egy várandós anyának.Ha gyerekednek akarsz ruházati cikket vásárolni úgy megkopasztanak, hogy attól koldulsz! Mivel kénytelen vagy megvenni a gyerek ruháit, tankonyveit, iskolai eszközeit ezért minden 2x -3x annyiba kerül, mint amennyire először gondoltál, hogy kerülni fog. Mivel itt is jelentős állami támogatásokról beszélhetünk (tanköny pl.) gyanítom hogy ezen a forráson csüngenek a legtöbb piócák ergo a megfelelő pénz megfelelő becsatornázásáról van szó (lásd állami tankönyvkiadó).
Ha munkát keresel és nő vagy, és mellesleg gyermeket is szeretnél elzavarnak a fenébe, a kettő nem megy együtt magyarországon.
és sorolhatnám....
A baj az emberek fejében van!
Egyet kéne megérteni! A gyerekeknél nincs fontosabb, ők a jövő. És ha ezt látják minden nap cudar jövő elé nézünk, mert beletanulnak a jóba villámgyorsan.
Az pedig tény, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer tarthatatlan, ideje magunktól félretenni magunknak ,és nem minimálbérre bejelentve tengődni. Persze tudom, hogy gyakran zsarolják a munkaadók a munkavállalókat, de azért tudják megtenni ezt, mert ha valaki visszautasítja a számára biztosan előnytelen (hiába kap több pénzt, nem gondolkodik előre) helyzetet tízen ugranak a helyébe.
Nem tudom hogy ez Kelet-Közép-Európa sajátossága de van néhány dolog ami romokban hever:
Adózási morál, Járulékfizetési morál, Morális morál
És van néhány dolog ami virágzik:
Korrupció, mutyizás, lenyúlás, leugatás stb....
-
válasz Kantorpe #108 üzenetére
"Az meg szep lesz amikor oket kell eltartani a tobbinek.
Eloregedo orszagban elunk, elofordulhat, hogy az orszag erdeklodes hianyaban elmarad "Na ja, nem mi vagyunk ezzel egyedül.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
X Factor
addikt
Én azt nem értem, h. ha 160ft segélyből vagy támogatásból vagy mifenéből élnek, akkor minek vesz negyed millióért hálószoba bútort. Én 18 vagyok, suli mellett csinálok ezt azt, h. a saját hülyeségeimre való pénzzel ne a szűlőket traktáljam, de egy bizonyos határt azért mindig tudok, h. kb mennyi pénz jön be, esetleg haveroktól mennyit kérhetke kölcsön amennyit elöbb utóbb biztos megadok, na de ez azért elég durva:S
Make things work
-
Kantorpe
tag
Modern allam nem olcso mulatsag.
Fokent ezert, a rengeteg tamogatas, meg hasonlok.Mar most alig lehet kigazdalkodni a koltsegeket, ahoz kepest, hogy a 7x evek kozepe vege fele szuletett boom delikvensei most vannak-ernek produktiv korba, vagy mifenebe.
Az meg szep lesz amikor oket kell eltartani a tobbinek.
Eloregedo orszagban elunk, elofordulhat, hogy az orszag erdeklodes hianyaban elmaradMinden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
commanDOS
senior tag
Remélem azért érzed, hogy nem a hozzád hasonló emberekről van itt szó!
Csak, mint írtam épp ez a szomorú, h törvényileg meg nem nagyon tesznek különbséget, és kainek járna egy kis plussz annak...szóval értedKihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
Polly89
csendes tag
Mi is nagy család vagyunk, szüleim vért izzadnak, hogy mindenünk meglegyen, és nem is panaszkodhatunk.Boldogok vagyunk mi testvérek, alkalmazkodni is könnyebben tudunk,és mellesleg ha több ilyen család lenne, nem kerülnénk kissebbségbe évtizedeken belül.
Ez a téma már régen érik bennem , ha időm lesz kifejtem majd. -
Crystalheart
őstag
Szimplán a gyerektartással automatikusan járó juttatásokból nem lehet fényesen megélni, de még elég primitív körülmények között is nehezen. Nekünk termelnünk kell magunknak és gazdálkodnunk állatokkal, hogy apám nem éppen biztos gyerektartása melett ki tudjunk jönni. :\ Így legalább nyáron eszünk finom ételeket Viszont saját példánkból tudom, hogy simán lehet önhibán kívül is nehéz helyzetbe kerülni. Elég egy válás sok gyerek után... Ezért nem lehet csak úgy kollektíven tenni az ilyenek ellen, mert sokan megszívnák.
-
Oly
őstag
válasz commanDOS #100 üzenetére
Ez nálunk is jellemző! Én is saját szememmel láttam a Lidl-ben, hogy (szó szerint) félig rakták jégkrémmel azt a bazi nagy kosarat!
Illetve pár éve már benne vagyok a kereskedelemben minden téren... láttam már sokat...
Azok a családok (NEM! Nem a romák! Vannak magyarok közt is olyanok... SŐT!) kb 5-6 napot élnek egy hónapból. A segély osztást követő napokat!
De akkor viszont nagy lábon élnek. Aztán pedig mennek kunyerálni, hitelt kérni, stb...
Ezt kellene valahogy felszámolni!dabadab: Nem a 160k-n van a lényeg!!!! Azon, hogy rengeteg az élősködő! És kevés a kereső, adózó ember!
Addig, amíg a tisztességesen kereső ember havi 40-50-kt adózik, hogy azt másnak oda adják... addig igen is lesz felháborodás!
MOD: Nekem 6 gyerekre is kijött! Igaz mindet beírtam fogyatékosnak!
Nah meg itt a főállású anya esetén gondolom más irányból is jönnek a lóvék... aminek a szummája lehet a 160kSonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
dabadab
titán
válasz EQMontoya #77 üzenetére
"hát biztosan nem azok, akik most is csak szociális segélyből élnek."
Hanem a sajat, legalabb ketto, de inkabb harom utodod. Ezen a teren hogy allsz?
Ugyanis masokra mutogatni mindig konnyu, de talan jobb, ha az ember eloszor a sajat haza tajan sepreget.Crystalheart: a kalkulator szerint 11 gyerek utan jar havi 154k csaladi potlek. Valoszinuleg az a 160k nem ugy igaz, ahogy mi azt gondoljuk
DRM is theft
-
Crystalheart
őstag
Nehéz helyzet ez... Mi 5en vagyunk testvérek, és ~100 ezret kapunk mindenféle állami cuccot együttvéve. És nagyon nem elég semmire. Ha belegondolok, hogy 160-hoz mennyi gyerek kell, és hogy egy főre azután mennyi pénz jut...
Az más tészta, hogy valakiknek a létminimum fele az igényességi küszöbük, és hogy minden segélyt képesek kisírni (vagy kifenyegetni), de nem is ebbe a topicba tartozik.
-
commanDOS
senior tag
válasz EQMontoya #99 üzenetére
Ez sajna köztudomású dolog. És akkor még én sajnáljam őket? fújj
Amikor 3 aranylánc lóg a nyakába, de cipőre már nem tellik. Meg mennek a lidl-be jégkrémért (itt ez megy nyáron) és nem vicc de százasával hordják!, telerakják az egész szalagot, a pénztárosnő vagy 5 percig számolta.
Egyik csávó mesélte, hogy járnak hozzá rendszeresen a cigányok, mindenféle műszaki cuccért, utána meg két nap múlva viszik vissza, mert nincs miből enni.
Hagy ne mondjak többet, mert félek, h csúnya leszKihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
_seth_
veterán
Nyáron a Plusba nagycsalád mezitláb nélkül vásárolgatott persze mondanom sem kell: Pepsi, Mars ott volt a kezükbe már (bevásárlókocsi minek? max grillezni jó nekik...), Plusban pl a mars, twix, bounty, snickersnek van olcsóbb asszem lengyel változata, az izé kb 5%-ban tér el tőle viszont csak a kétharmadába kerül, cola is van harmadáron de nem... aznap még jót ettek másnap meg jöhet a koldulás meg menni a hivatalba Jenőhöz szocpolitikáért...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Algieba
őstag
Ez most nagyon off lesz.
[OFF]A mostani hvg-ben van egy cikk egy kistelepülés fennmaradási ötletéről. Ebben van egy rövidke részlet, ami kiverte bennem a biztosítékot: Az anya egyedül nevelte négy gyermekét. A gyermekek elárvultak, mikor anyjuk belehalt az ötödik terhességébe, mert a magzat elhalt és a hullamérgezés végzett vele. A két kisfiú és a két kislány annyira elhanyagolt volt, hogy a ruhát le kellett vágni róluk a kosz miatt, és az egyik kisfiú 33-as lába 28-as méretű cipőbe volt belepréselve.
(Fejből írtam le, a részlet lényege benne van.)Uh, ez aztán a brutális lét, közel az állati szinthez. A nagycsaládok emlegetése kapcsán írtam le. Hogy vannak, akik, mint az állat vetik a világba az utódaikat. Ilyen esetek megismerésekor nem érzem annyira embertelennek a kötelező születésszabályozást.
Ui.: Láttam egy dohányzó kisebbségi hölgyet, a pocakján szemmel látható volt, hogy várandós. [/OFF]
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
tkazmer
addikt
rendben, vannak peches emberek, de nekik meg segithet az az intezmeny, amelyiktol a segelyt lehet igenyelni. de talan a megoldas a ketto kozott van akinek a jovedelmebol nem leht visszaigenyelni a tamogatast(es nem azert alacsony a jovedelme, mert olyan az allasa, hanem mert nem dolgozik), az kozmunkazhat egy kicsit(sokat )
-
Nade akkor 1 millát keres a család, vagy nem? Ha feleannyit, mindjárt más a leányzó fekvése.
A Tescos páldánál maradva. Nekem van egy barátom, aki nagyjából megfelel az említett paramétereknek (plusz még MBA-ja is van), és fél évig nem talált munkát. A végén már a gyorséttermeket is megpróbálta, de onnan azért hajtották el, mert túlképzett (pedig az önéletrajzát még úgy is erősen megkúrtította). Szóval van olyan, hogy valaki azért nem kap munkát, mert túlképzett.
-
tkazmer
addikt
jo, es hany ember keres havi 1 millat? mivel egy ilyen csaladban egeszen biztosan nem tud dolgozni mindket szulo, a havi 1 millanak nagyon csekely eseje van...
Tescoba meg nem vennek fel 3 diplomás, 4 nyelvet beszélő embereket árufeltöltőnek (igen van olyan, hogy ilyen embreke nem találnak munkát).
ugyerted, te nem vennel fel? mert szerintem a tescosoknak teljesen mindegy, hany nyelvet beszel az arufeltolto. persze ilyen vegzettseggel nyilvan nem ez a legjobb melo..huha, egy kicsit valtozott a hszed
Nade, rengetegen élnek havi 60-80 zsetonból úgy, hogy sokat dolgoznak érte. Szerinted iagzságos, hogy a havi egymillás jövedelmű családokat támogatjuk ezen emberek helyett?
hidd el, hogy egy nagy csaladban sokkal jobban folyik a penz, mint nalatok a felesegeddel. Sokkal inkabb a magyar allamhoz lehet hasonlitani. Es kepzeld, hogy 5 gyerek mellett senkinek nincs annyi energiaja, hogy minden egyes forintot kontrollaljon (amire neked lehet idod). Az 1milla per ho lehet, hogy sok, de nagyon ritka, es meg ott is szukseg lehet tamogatasra; Igen, 5 gyerekkel nem lehet olyan hazban lakni(lakas mar regen kiesett), amit havi 10-15e hufbol be lehet futeni(sokkal inkabb 30-50e), ot gyerek mellett egy kis csaladi balatoni nyaralas is rengeteg penz es energia(gondolj bele, egy ettermi kiruccanas is 3.5x annyi, mint nalatok), ot gyerek melle nem eleg egy kis suzuki, nagy valoszinuseggel egy auto sem, egyszeruen annyi a koltseg, hogy a havi 1 milla egyszeruen elmehet am.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Hidd el, hogy havi egy milla egy 7 tagú családnak átlagon felüli jövedelem, Simán meg lehet élni belőle. A feleségem pl. középiskolai tanárként, jóval átlgon alul keres (túlórákkal együtt netto 100-at kap). Nekem hiába van átalgon felüli jövedelmem, a kettőnké együtt nem éri el azt (1 személyre lebontva), amit ez az egymilla személyenként jelent a 7 embernek. És meg tudunk élni, e mellett fizetem a sulit, ami fél évente majdnem 200 rugó, sőt még félre is tudunk valamennyit tenni.
Nade, rengetegen élnek havi 60-80 zsetonból úgy, hogy sokat dolgoznak érte. Szerinted iagzságos, hogy a havi egymillás jövedelmű családokat támogatjuk ezen emberek helyett?
Tescoba meg nem vennek fel 3 diplomás, 4 nyelvet beszélő embereket árufeltöltőnek (igen van olyan, hogy ilyen embreke nem találnak munkát).
-
tkazmer
addikt
És aki nem tud elhelyezkedni az már ne is kapjon segélyt? Mert van olyan, és nem csak az aluliskolázottak között.
ezert mondtam, hogy tescos arufeltolto. az mas kerdes, hogy az igencsak vacak melo, sokan nem akarnak ott dolgozni, de mas dolog az, hogy nem tud, es mas dolog, hogy nem akar. de a kozmunka is kivalo, de sajna ezt a lepest nem hiszem, hogy barki is meglepne...A lényeg, hogy ha a jövedelemhez kötöd a támogatást, épp azok kapnak, akiknek - többnyire - nincs rá szükségük
epp az elobb irtam le, hogy 5 gyerek eseten a havi egy millas(netto) jovedelem mire eleg...es valljuk be, igen keves ember keres havi netto 1 millat, tehat a segelyekre igenis szukseg van ott is, ahol van komoly munkabol szarmazo jovedelem is.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
És aki nem tud elhelyezkedni az már ne is kapjon segélyt? Mert van olyan, és nem csak az aluliskolázottak között.
A lényeg, hogy ha a jövedelemhez kötöd a támogatást, épp azok kapnak, akiknek - többnyire - nincs rá szükségük. Gondolj bele mekkora jövedelem kell ahhoz, hogy havi 80-100k támogatást kapj a gyerekekere úgy, hogy ezt az adódból kapd vissza (talán brutto 300k körüli jövedelemnél van ekkora SZJA).
-
-
tkazmer
addikt
válasz commanDOS #83 üzenetére
Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy sok ember kap támogatást, mert van 5 gyereke, meg van havi 1milka jövedelme tisztán.
De szerintem van olyan, akinek van egy milla jovedelme, viszont nem csal a gyerekek szamaval (legalabbis remelem ). Ilyen esetben egy fore havi kb 143e huf jut(az altalad felvazolt 5 gyerekes csaladban). Ha te atlagbert keresel, akkor maris jobban elsz, mint ez a csalad.(potlekok nelkul). Ha hozzaadjuk a potlekokat, akkors meg maris kijon egy kb atlagber per fo adat. Ez azert meg nem olyan veszettul sok am...(#84) commanDOS
megoldas? szerintem a jovedelem utan befizetett mindenfele adokbol lehessen visszaigenyelni a tamogatas osszeget, ha nincs jovedelem, akkor meg felhivni valamelyik szulo figyelmet a tesco vagy az auchan epp betoltetlen arufeltotoi allasara.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
commanDOS
senior tag
Jah és még valami.
Nem a segélyekkel kell ösztönözni a családokat a gyereknevelésre. Azt kéne elérni, hogy az emberek merjenek gyereket vállalni, nem a havi tízen egynéhány ezer forint plusszért.
Hanem azért mert látják, hogy érdemes, hiszen meg tudnak élni, tiszetességesen feltudnak nevelni 2-3 vagy 5 gyereket. Csak hát ezek a feltételek amolyan utópia szerűnek tűnnek.
De ez lenne a megoldás. Ha munka melett így sem tudja eltartani a ygereket, akkor járjon neki v.mennyi segély. Viszont ha tud dolgozni, csak nem akar és várja a sültgalambot...
Na annak nem adnék egy rozsdás vasat sem. Ha elmegy dolgozni és így sem tudja eltartani teljesm értékben a családját, akkor járjon neki x forint támogatás, de csakis a munkabér melett és nem helyette!Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Hallod te sem vagy egy egyszerű eset, ha nem jött le a hsz. lényege.
Sajnos nemtudok hangsúlyozni, smiley-kkal meg nem akarom telepakolni az írást, úgyhogy bocs.
Tehát mégegyszer, hogy felfogják azok, akiknek az első, hogy kötekedjenek:Nem a segélyekkel van bajom, mert mint írtam, sokan valóban rászorulnak. A baj egyrészt azzal van, hogy alanyi jogon jár sok embernek a segély, a helyett, hogy megteremtenék a munkavégzés feltételeit, és az illető eltarthatná magát meg a családját mindenféle segély nélkül. Ez hosszabb távon mindnekinek jó lenne! De itt mindneki csak azzal foglalkozik, hogy ma meg holnap (mert rövidtávon ez a legegyszerűbb meg a legolcsóbb), és ez egy nagyon nagy butaság, mert előbb vagy utóbb tönkreteszi a gazdaságot ez a szűklátókörűség.
Másrészt az a fő probléma, hogy nincsen olyan kidolgozott módszer, amivel ténylegesen meglehetne állapítani, hogy a ki a rászorult és ki nem az. Ez ismét visszavezethető az adózásra és az állam tenni nem akarására. Mert azon hajtják be az adót, akin tudják, a dolgozó embereken. Mert őket jól le lehet követni, marha egyszerű a behajtás. (tehát adózás szempontjából is a a dolgozó ember tartja el az államot) Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy sok ember kap támogatást, mert van 5 gyereke, meg van havi 1milka jövedelme tisztán. Lehet, hogy xy-nak e melett vállakozása van, adót csal, az 5 gyerekből 2 lakik otthon, meg valóban csak egy trabantjuk van, mert az a8-as audi meg a kertvárosi ház a cég/anyós/após/xy nevén van. Aki meg tényleg rászorulna arra segélyre, az nevetséges összegekből tengődik, mert nem munkaképes. Aki meg dolgozni próbál az nemtud megélni a munkájából és a szaros segélyre van rászorulva.
Kérdem én: Normális dolog ez így?
Túl sok a kiskapu, aki kihasználja lop,csal, hazudik az megél, aki becsületese, annak csak hátránya származik belőle.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
_seth_
veterán
Ismerek olyat aki még 1 könyvet sem vett meg PDF, Xerox és minden megoldva (akarom mondani fénymásoló nem xerox vagyis ugyanaz a kettő ).
Nekem még tavaly adtak félévente 3000 forint támogatást de hála az imádott kormánynak ezt is megszüntették... nem volt nagy összeg de ált 1-2 jegyzet vagy 1 olcsóbb könyvet meg lehetett belőle venni... persze most pl csak szaknyelv 1 tantárgyhoz volt 8e a két könyv... van 4 szaknyelves órám + az alap órákból vagy 8 szal lehet gondolkozni mi az a 3000 forint... csepp a tengerben
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
bullseye
addikt
Te azzal kezdted, hogy aki magán kívül eltart még 2-3 gyereket (és nem csak pénzről, időről is beszélünk itt, amit munkával kell töltenie, hogy megéljenek, és amit a családjával, hogy emberként nőjjenek fel...), az miért kapja ingyér a könyvet, amiért neked fizetni kell. Igaz, nem tudom, Te hány embert tartasz el, ha épp 1 gyerek híjján nem kapsz támogatást, akkor megértem a csalódottságot. (+a gyereknevelési támogatás nem segély. az azért jár, hogy az ember többletterheket kompenzálhassa, és hálából, hogy nem döglik ki a nemzet... más kérdés, hogy szabályozni és ellenőrizni kéne, hogy a gyerekre megy-e)
A felvételi eljárás más kérdés, valóban igazságtalan dolog a hátrányos helyzet miatt pluszpontot adni, de van értelme. mert az itt jajjkinemmondom cigányok, akik esetleg eljutottak minden külső belső társadalmi nyomás ellenére addig, hogy tovább akarnak tanulni, sőt, tesznek is érte, azok "jutalmul" 1-2 ponttal kevesebbért is bejuthatnak egyetemre, hogy majd értelmiségiek legyenek, arra neveljék a gyereket, stb.stb. ne kelljen parázni itt a segélyromák túlnépesedésétől.
Mellesleg ugyanígy igazságtalan a nyelvvizsga mint extra pont (mert a gazdagabbaknak kedvez), az összes plusszpont, ami nem szigorúan felvételi tárgyhoz kapcsolódik, és ugye az egyetemistáknak egy szép százaléka továbbra is protekcióval jut be, mert másik tanár, szakmai kolléga, politikus, vagy gazdag ember kölyke...'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Calibos
addikt
Ez a 160.000 hogy jön össze? Hány gyerek után?
-
Stavi
aktív tag
elnézésedet kérem, természetesen nem azok ellen szóltam, akik szeretetből vállaltak nagy családot... Vagy ha akaratuk ellenére mégis sokan lettek, akkor igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy úgy neveljék a gyerekeket ahogy illik... Elnézést kérek mindekitől akit a hozzászólásommal megbántottam/felhúztam... Remélem mostanra sikerült világossá tennem, hogy mire (kikre) gondoltam, és hogyan...
Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.
-
CsodaPOK
senior tag
Ha olyan noob lennék mint akiről a cikk írója írt, akkor bizonyára ezt tenném. Keresnék valami nőt, szüljön ezer gyereket, aztán tartom a markomat a segélyért. Félreértés ne essék: nem általánosan a nagycsaládosokat szídom. Ha valakinek van nettó havi 2 millás keresete, vállaljon nemtudomhány gyereket, de akkor segélyért ne álljon oda. Ha viszont egy gyereket nem tud eltartani saját keresetből, akkor ne csináljon már még 100-t. Itt van a probléma.
Más: felvételi eljárás: szociálisan hátrányos helyzetű jogosult többletpontra. He??? Mért??? Felvételi pontok szempontjából "hátrányos helyzet" = "nyelvvizsga" Ez valahogy nem áll össze nekem :S Lehet h bennem van a hiba, de én ezt nem tudom elfogadni, bár változtatni se tudok rajta
-
Stavi
aktív tag
Jogos, elég félreérthetően fogalmaztam. Semmi bajom a nagycsaládosokkal, sőt örülök, hogy vannak ilyenek. Kevesen vannak akik be merik vállani a több gyereket, jól meg kell gondolni, hogy: 1. képesek-e eltartani őket. 2. tudják-e biztosítani számukra megfelelő nevelést, iskolázottságot, műveltséget, és minden egyéb dolgot ami ahhoz szükséges, hogy kellő képen szocializálódjanak, a meglévő társadalom hasznos tagjává váljanak... A legtöbb magyar mérlegeli ezeket a dolgokat, és aszerint dönt. Nem ismerek számokat, - most hasra ütök,- de szerintem 20 roma családból 19-re ráillik a nagycsaládos jelző, míg 20 magyar családból talán 1-re. És szerintem a romáknál, nem feltétlenűl azért van nagy család (nemritkán 10+ gyerek), mert annyira család centrikusak...
Amit szeretnék tisztázni az, hogy nem a nagycsaládosokat ítélem el, hanem azt (azokat) aki csak azért csinál millió gyereket, hogy belőlük éljen... (van szülész ismerősöm, és elég bizarr dolgokat mesélt arról, hogy egyesek, hogyan teszik szándékosan tönkre (mind testileg, mind szellemileg) a születendő gyermeküket, csak azért mert egy fogyatékos gyerek után több pénzt kapnak...) És sajnos ha ez a tendencia folytatódik, akkor lassan a kisebbség lesz a többség... És akkor kíváncsi lennék, ha nem lenne elég tisztességesen dolgozó magyar ember, nem lenne elég adó, akkor ugyan miből jutna segélyre...?
Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.
-
Pubszon
veterán
Hát már nemelég a szociálissegéj?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
EQMontoya
veterán
igy mi vagyunk a kb 1millió ingyenélő (nemmondommelyiknemzetizég) eltartója. tudod, az, hogy a nyugdijast eltartjuk, az rendben van, mert az 30 éve minket tarott el meg a szüleinket. de azt miért tartsam el, aki soha 1 forintot nem tett be az államkasszába és nem is fog, ellenben az én zsebemből kiveszi, akár erőszakkal is?
Same rules apply!
-
válasz commanDOS #37 üzenetére
"Az emberi hülyeség határtalan."
Jaja, ez látszik a hozzászólásodból is. Amúgy, bocs.
De mit gondolsz mi lenne, ha nem lenne támogatás gyerekszülésre?
2-3 évtized múlva mi lennénk az 5 millió nyugdíjas országa, akiket az összesen félmillió mukavállaló tart el...Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
bullseye
addikt
egy plasztikai sebész vagy magánkórházas (persze ki vesz fel frissen végzettet magánkórházba). állami kórházban melózó 1-2 éve végzett kölök nem hinném.
Hosszabb távon persze már kifizetődőbb valszeg neki is doktornak lenni, mint mekiben pultosnak (bár... a pultosból is lehet manager )'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
-
7
addikt
válasz EQMontoya #59 üzenetére
Nekem itt most nem azok viselkedésével van gondom, akiknek az érdekében szóltam.
Nekem avval van bajom, ahogy itt egy-két fórumtárs általánosítva hordja el mindennek azokat, akik miatt megírtam a hozzászólást. Ez gusztustalan, ráadásul sok társunkra nézve sértő, abba lehetne már hagyni szerintem.
Akinek nem szól, az persze ne vegye magára. Én a mocskolódókat akartam megszólítani, nem azokat, akik nem tettek semmi ilyet.
-
bullseye
addikt
hát, szerintem jobban járnál, ha gyorsan örökbefogadnál három bébit, és a nevelésük mellett járnál egyetemre, akkor a könyv ingyér lesz.
azon gondolkodom, milyen hülyék az amerikaiak: egy orvosi egyetem elvégzése alatt kb 80-100000 dollár adósságot szed össze egy átlagdiák (hacsak nagyon be nem hülyítettek a "forrásaim"). mennyivel jobban járnának, ha nem is járnának... na jó, csak úgy eszembe jutott az iskolakezdési támogatásról
-
EQMontoya
veterán
amig abból élnek sokan, hogy a mások által kemény munkával megkeresett pénzből beszedett adót osztják szét nekik segélynek, és amig a mások által megvásárolt termékek után fizetett áfából kapják a segélyt, addig kussolnak. szvsz. nem a nagycsaládosokra, hanem a léhütőkre értem természetesen. nagycsaládos ember is dolgozhat, nem?
Same rules apply!
-
7
addikt
Mi lenne egyébként, ha abbahagynánk mind a nagycsaládok fikázását, mind a cigányozást/magyarozást? (az itt élő cigányok többsége egyébként magyar állampolgár, azaz magyar, teszem hozzá)
Nem egy fórumtársat sikerült ezek valamelyikével ok nélkül megsérteni. Elég lesz...
-
CsodaPOK
senior tag
Én még egy dolgot írnék ehhez a témához, aztán részemről téma lezárva, mert csak ideges leszek.
Szóval én most kezdtem fősulit. Nézzük a helyi önkormányzat honlapját: lehet iskolakezdési támogatást igényelni. Jajj de jó adjuk be az igénylést. Kaptunk 3, azaz három ezer forintot. Jó hogy nem én mentem be felvenni, mert hozzájuk vágtam volna. 3ezer mi az??? Programozáshoz ajánlott könyv 8500 ft.
Akinek van 3 gyereke, alapból ingyé kapja a könvyet, tök mind1 milyen az anyagi helyzete, nekünk meg adnak 3e ft-t iskolakezdési támogatás címén.
Na részemről téma lezárva mert robbanok....
-
joghurt
addikt
válasz dvdbackuper #46 üzenetére
A KSH adatai szerint ennyi Magyarországon a bruttó átlagkereset. Mármint a bevallott, hivatalos. Ehhez add még hozzá a szürke és fekete jövedelmeket!
A tej élet, erő, egészség.
-
tkazmer
addikt
válasz BlacKSouL #53 üzenetére
a kínaiak nagy része dolgozik
evvan, ők ilyen szorgos nemzet, a vérükben van, hogy hajtsanak...(#48) commanDOS
és mit csinálsz azokkal, akik nem megélhetésből szeretnének sok gyereket? ők sem kapnak, mert mások visszaéltek vele? ez megint nem jó dolog ám...Lehet egyébként, hogy nagyon sokan nagyon soknak tartják azt az akár 50-70e forintot, amit az állam egy családnak ad egy hónapban, mint családi pótlék mondjuk. De ehhez már kell 4-5 gyerek is, tehát havonta ~10e huf jut belőle egy gyerekre. Szerintetek ez nem szükséges? Heti 2.5e hufból igencsak szegényesen lehet ám éldegélni...
-
tkazmer
addikt
Ott valami más is lehet (esetleg megoldotta, hogy 25 gyereke van papíron, vagy valami ilyesmi), mert ha csak azt kapja, ami jár neki, abból nem tudna 260e forintos ágyakat vásárolni csakúgy...
-
BlacKSouL
addikt
Azon elmerengtetek már hogy miért cigányozunk, és miért nem kínaizunk? Ők sem magyarok, mégcsak nem is fehérbőrűek(ha ez valakinek számít) nem is olyan régen vannak nálunk, kevesebb idejük volt "integrálódni az őslakosságba" érdekes módon sokkal kevesebb embernek van velük baja(a szélsőjobb szélsőségeitől tekintsünk el). Én ezt egyetlen dologra tudom fogni magamban: a kínaiak nagy része dolgozik. Legalábbis tapasztalataim alapján a jóval kevesebb itt élő kínaiból sokkal több dolgozik.
De ezen én csak merengek. Meg offolok.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
juliabrilke
veterán
Remélem itt is bevezetik majd azt, hogy millió gyerek után nem jár támogatás.
-
Pyton
aktív tag
Megélhetési gyerektartás.
Vagy: "Minek dolgozzak, ha a micsodámból is megélek?"Fujj.
-
commanDOS
senior tag
Akik ebből élnek azok nagyívben sz@rnak a kölykeikre, egy kis mellékesel megvan a napi betevő, a csöves bor meg a kommersz fél deci reggelente.
Kimondjam? Igen róluk van szó, a cigányokról.
Nem vagyok rasszista, tehát ez nekem nem jelent semmi rosszat, ez a nevük.
Jah és hagy ne mondjam, hogy mind e melllet még milyen jogcímeken kapnak pénzt.
Családonként ez nem egy eget verő összeg (meglehet belőle élni), de a mondjuk 200 000 családdal számolva ez sz.ted mekkora kiadás az államnak? családonként legyen mondjuk 70 rugó átlagosan mindenféle segéllyel/pótlékkal együtt. az annyi mint ~14milliárd forint havonta.
Miből?? És sz.tem az a 200.000 család még kevés is. És ennek nem kevés része jogtalanul veszi fel ezeket a segélyeket, még nagyobb része meg simán tudna dolgozni, han em lenne alanyi jogon kitörölve a valaga.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
_seth_
veterán
Igen és a sok kisebbségi rézbőrű pedig felénk a Cigány közösségi házba vagy hova jár... "Cigány" szó ki van írva a nagy táblára az ajtó felett...
-
Oly
őstag
Mert feketén dolgoznak mellette... ami esetünkben is valószínű! Ha nem is dolgoznak, de feketén csinálják! És nem a bőr színére gondoltam!
Ezek persze megint nem gyarapítják a büdzsét...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
veterán
-
Ryx
csendes tag
Itt meg lehet nézni miket kaphatnak a gyereket nevelők:
[link] -
Oly
őstag
Így van...
joghurt! Ahogy neked is!
Az aktív keresők száma lassan eltörpül a segélyen és nyugdíjon élők mellett!
Miből lesz majd nekik/nekünk nyugdíjunk?
És még nyíltan meg is mondják, hogy a fekete munkára épül a gazdaság egy része... hogy az építőipar összeomlana, ha felszámolnák a feketemunkát?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
dabadab
titán
-
commanDOS
senior tag
Lemaradt:
Csak egy kicsit kéne előrébb látni az orrunknál. Belátnák a hülyék odafent, hogy az nem megoldás semmire, hogy rövid távon szórom a pénzt a "rászorulóknak". Nem halat kell adni az embereknek, hanem meg kell tanítani őket halászni. El kéne érni, hogy az a seggfej, ha nem gátolja semmi a munkában a lustaságán kívül, akkor menjen el melózni, biztosítsunk neki állást és tartsa el magát meg a családját vagy éhen hal. Így működik a világ.
És ez többé-kevésbé rendben van. Más tészta ha beteg az illető, netán pont a munkájától betegedett meg, stb. A valóban rászorulóknak jár a segély. Viszont társadalmilag is kéne őket segíteni, nemcsak azt a pénzt odaadni nekik. csak hát ehhez gyökeres változás és legalább 20-30 év kéne.
Olyan szintű rövidlátás van az állam részéről, hogy félelmetes. Könnyebb szétosztani a pénzt, mint munkahelyeket teremteni, ésszerű törvényeket hozni. Aztán ha elfogy a lé, mert nincs aki dolgozzon, akkor adjunk el mindent, mert megint egyszerűbb most megszadabulni mindnetől, hogy még egy évig legyen pénz a kincstárban, mint befektetni és munkára fogni az embereket.Bocsi, hosszú ez a dolog nagyon
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
joghurt
addikt
Ha összehasonlítod a PM honlapján a segélyekre elment pénzt, és a nyugdíjkiadásokat, nem csak és feltétlenül a szociálisan rászorulókat kellene csesztetni. A munkabérekhez képest majdhogynem nálunk a legmagasabb a nyugdíj összege; lényegében az utolsó nettó munkabért kapják meg. Ilyen gazdag ország vagyunk, hogy ezt elbírjuk? Lótüdőt, csak éppen már több a nyugdíjas, mint az aktív kereső. Ebből adódik, hogy kiknek a kinyalásával lehet megnyerni a választásokat.
-
joghurt
addikt
-
commanDOS
senior tag
Érdekesen dolgozunk itt abszurdisztánban..
Az egyre kisebb számú dolgozó réteg tart el egyre több semmirekellőt, mert ennyire idióta az állam.
Fizetik a segélyt ezerféle jogcímen a gyerekei után, ingyen tankönyvre többek között, hát jó, hogy nemfog dolgozni, majd hülye lesz, amikor ottvan 5 kölyök állambácsi meg fizet és ezt még megfejeli pár tízezer pénz ilyen-olyan segéllyel, hogy a nyomorultnak már abszolút ne legyen kedve dolgozni, mert ugye minek? Aki meg dolgozik annak nem olyan bért kéne adni, hogy véletlnül is megéljen. Minek? Inkább adnak neki alamizsnaként étkezésijegyet, meg karácsonykor konzervnyitót meg ezer forintot és hasonlókat.
Mire jó az ingyentankönyv? Ki fizeti azt ki?
Középiskolában renegteg könyvet megvetettek velünk anno, aminek a felét komolyan mondom, h ki se nyitottunk!! (ez gondolom nem egyedi eset). És nemtudom odadni xy-nak, mert nem jó a könyv. 10 iskolában 25 féle fizika könyből tanítanak a tanárok.
Miért nem jó a 3évvel ezelőtti vadonatúj könyv? Mi változott a fizikában 3 év alatt, amit egy középiskolás diáknak feltétlenü tudnia kell? vagy ugyanez matematikából, biológiából, irodalomból..történelem. Miért nem lehet megoldani, hogy az ilyen könyveket jelképes összegért vagy akár ingyen begyűjtsék és továbbadják a VALÓBAN rászorulóknak.
Miért kell a kb 10-20 000 Ft értékű könyvcsomagot ingyen osztogatni, aminek a fele úgy megy a kukába vagy a papírgyűjtésre, ahogy van, mert nincs rá semmi szükség.Az emberi hülyeség határtalan.
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
drizzt1666
tag
Hát ez hervasztó. Amíg én minden nap kilehelem a lelkemet azért a kevésért amit kapok, addig másnak elég szétteni a két lábát
Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...
-
joghurt
addikt
Az a kb. 50k a családi pótlék, az épp megjött harmadikkal számolva. Miért kellene jönnie a negyediknek? És látom, te valamiért kitartóan nem vagy hajlandó beleszámolni ezt az összeget a 160k-ba, pedig alapvetően a gyerekek után járó pénzről van szó. Ha levonnád, maradna 110k a tgyásra, amit visszaosztva a 70%-kal nekem 157k jön ki a terhesség előtti fizetésre (annyi az átlagbér). Innen valóban elfelejtettem még egyszer visszaszámolni bruttóba. Ha megteszem, 183k-s bruttó jön ki (családi adókedvezmény, adójóváírás). Ez már valóban átlag feletti, de azért még nem csillagászati bér.
-
veterán
Sajnos a familiárisan hiperpigemntáltakat megkülönböztetett figyelemmel kíséri az állam, abból a pénzből, amit mi összemelózunk.
Vérszívás rulz.Félreértések elkerülése végett, én erre értem: "Dolgozni? A mai világban?"
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
tkazmer
addikt
Értelmes magyar ember nem vállal 2 gyereknél többet, esetleg hármat max... akinek meg több kellett eddig, annak meg arra volt jó, h hozza a pénzt... ..
ezt nagyon köszönöm a szüleim és a testvéreim nevében is(4-en vagyunk testvérek, és nem mondom, hogy apám nem dolgozik eleget(bár azt sem, hogy panaszkodhatnánk))úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
joghurt
addikt
Alapvető matematikai ismeretek vs csúsztatás: Mennyi x, ha x * 70% + 50k = 160k? Máris megkapod, hogy a szülés előtti átlagfizetéssel elérhető ez.
Bruttó félmilliós fizetéssel az összes az első fél évben nettó 400ezer lenne az össz. támogatás. (Mellesleg ilyen is van; valahol olvastam, hogy a rekord valami 2,5 millió volt. Tipikus magyar szokás az önfoglalkoztatóknak vagy haver által alkalmazottaknak szülés előtt bazinagy fizetést bejelenteni papíron. Mielőtt kivenné a szülési szabadságot/táppénzt, mondjuk 2 hónapig fizeti a bazinagy fizetés járulékait, viszont utána fél évig dől a lé.)
-
bullseye
addikt
én ezt nem értem. Anyjuk nem dólgoz, mert anya, gyerek van, 160 van. De ha anyni gyerek van, hogy 160, akkor egy emberre nem jut annyi, hogy apuci ne is dolgozzon, meg elegánsan is szaladgáljon, csak ha a gyerekeket a szekrényben tartja és nem eteti...
nekem inkább ez az ami a bajom.Mert ha valaki tisztességgel nevel 3-6 gyereket, míg a párja dolgozik, az meg is érdemelhet 160k-t. Csak k iellenőrzi, hogy a gyerekekre költi-é-e?
-
Oly
őstag
Igen!
Direkt nem írtam... Viszont azt hiszem világos volt!
A Mercis témára én is azt tudom mondani, hogy ezen a környéken a Mercédesek többsége nem csak kívülről fekete!Az hogy csökkenne a népesség... egy dolog.
Az hogy a sok ingyyenélőtől romlik a gazdaság... egy dolog.
Ha nem is úgy, mint ahogy Stavi barátom írta, de valahogy vissza kellene szorítani a "segélyért szülést"!
Azt hiszem ebben egyet érthetünk.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
dabadab
titán
"Szóval a nettó 160 simán összejön. De tény, hogy az átlagfizetés bruttóban ennyi, és azért napi 8 órát le kell húzni."
Viszont aki 160k-t kap, az dolgozo koraban keresett (es adozott is) rendesen, tehat az "ingyenelo" semmikeppen nem fedi a valosagot (azonkivul akinek fel eves gyereke van, az tenyleg ne dolgozzon).
DRM is theft
-
Vistaboy
veterán
Hogyne, már kétszer is írtam, hogy részemről a téma lezárva...
Csak valakik mindig felhozzák újra.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Racecam
nagyúr
Nem írta és jól tette, hogy nem írta!!
Az írás szempontjából teljesen érdektelen, hogy milyen nemzetiséghez, vagy kisebbséghez tartozik az illető. Az ilyen hozzáállást, gondolkodást szerette volna érzékeltetni és szerintem mi is maradjunk annál.
Remélem érthető voltam.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Kicsit tájékozódj, mielőtt marhaságokat írsz. Ha minden - érted, minden családban 2 gyerek lenne, még akkor is csökkenne a népesség. A miértek kiderítése már maradjon rád.
És szerencse, hogy nem te mondod meg, ki az értelmes.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Vistaboy
veterán
Távol áll tőlem hogy vitatkozzak akárkivel, csak a véleményemet írtam le.
Amíg nem látok egy olyat, aki rendszeresen dolgozik, addig a véleményem áll.Félreértés elkerülése végett: Én elhiszem hogy vannak szegény romák, és azt is hogy vannak magyar milliomosok szintúgy. Itt nem az a lényeg hogy kinek mennyi pénze van, hanem hogy ki hogyan szerezte? Lehet hogy ha én is beállnék nőket futtatni, vagy narkózni (Vagy csak simán politikusnak kellett volna mennem?), akkor én is milliomos lennék.
De mint mondtam, részemről téma lezárva.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
joghurt
addikt
A tgyás összege a szülés előtti fizetés 70%-a, felső korlát nélkül! (Igaz, csak az első félévre, utána van gyed két évig, valami 83k-s limittel.) Ehhez jön a családi pótlék, ami már három gyerekre is egy ötvenes körül van. Szóval a nettó 160 simán összejön. De tény, hogy az átlagfizetés bruttóban ennyi, és azért napi 8 órát le kell húzni.
Az írásban szereplő párnál én inkább azt tippelem, hogy apuci minimálbérre bejelentett vállalkozó. Azért az adóelkerülésnek is vannak hátrányai.
-
Zewa
senior tag
Kcsit Sokalloma zt a 160 rongyot. Kcsit talén tuloz.. De ki tudja mai világban?!
/midnen relativean sok pl 10gyerek+2 szülőnél 13e/fő/
Vistaboy? Nem akarod leirni az hogy cigány/roma? 1. kurv@ra de nem jár 50%+ Merdzsoval+nicns 100millás villája 2. Magyarok körül is van akinek ez emg adatik.
( Más kérdés hogy ki menynire tisztán keresi meg ezt a pénzt)
Magyar országon rengeteg olyan emeber van aki tud csaj /bliccel /lop ahol tud.Nem akarok én senkit sem védeni mert Én is Utálom azokat akik csesznek dolgozni me ugy is megélnek ha nem dolgoznak / a kivételek tiszteljük még ha nics is sok! /
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Hát én már nem lepődök meg azon hogy itt aki nem dolgozik, annak van pénze... :-( Sajnos nem meglepő
Mutogatni való hater díszpinty
-
Vistaboy
veterán
Mi ebben a marhaság? Lehet hogy felétek vannak a legszegényebb ******-ok, de felénk még egyet sem láttam, aki dolgozni járna. És egyik sem nyomorog. Jó, talán egy kicsit erősen fogalmaztam, de hidd el hogy idáig az összes nagyobb értékű kocsiban amit láttam, javarészt ők voltak.
Ha mi is megkapnánk ezeket, akkor ugyan miért kellene nekünk dolgoznunk? És miért nincs akkor már nekünk is mercink? Egy hűtőt nem tudunk venni már két hónapja, nemhogy mercit. Pedig mindketten dolgozunk, egyikünk sem iszik, nem dohányzunk, nem drogozunk, nem diszkózunk, és még sincsen annyi plusz pénzünk.Tudod mit? Hagyjuk a témát. Ha ezekről a naplopó ****-okról van szó, nem tudok kultúrált hangnemben válaszolni.
-
dabadab
titán
(Most azon megy a verseny, hogy ki tud nagyobb marhasagot mondani?)
"a többségüknek többszázmilliós villájuk van, és többtízmilliós mercikkel és BMW-kkel járnak"
Dehogy, igazabol a windsori kastelyban laknak es Rolls-Royce-szal jarnak. Melyik orszagban elsz?
"Vagy akkor már ugyanezt kapják meg a magyar családok is."
Ugyanazt megkapjak.
DRM is theft
-
Vistaboy
veterán
Bár nem írtad, de gondolom melyik "néphez" tartozott az illető.
Hát ha igazam van, tényleg én is kíváncsi lennék arra, hogy milyen címen kapnak ennyi pénzt? Csak csinálják a gyerekeket sorban és mégis jól élnek, sőt állítom több közöttük a jómódú, mint köztünk. (Tudom hogy sokan szegénységben élnek, de szerintem ez csak a kisebb részük, a többségüknek többszázmilliós villájuk van, és többtízmilliós mercikkel és BMW-kkel járnak).
Amúgy meg szerintem pont ezzel fogják (és akarják) azt elérni, hogy lassan már mi legyünk a kisebbség. És akkor aztán nekünk annyi! Ezért nem kellene az ilyeneket támogatni. Vagy akkor már ugyanezt kapják meg a magyar családok is. Mi sem merünk bevállalni egy gyereket sem, mert bár mindketten dolgozunk a párommal, egy havi fizunkból a következő haviig alig tudunk kijönni. Ha még gyerekünk is lenne, nem tudom hogyan jönnénk ki belőle?Ja, és ketten sem kapunk annyit, mint az említett "úr" említett jövedelme.
-
dabadab
titán
"én beveztném azt, amit kínába annó a népesség gyarapodás ellene tettek..."
Arrol az aprosagrol meg elfeledkezunk, hogy mig Kinaban a tulnepesedes, addig Mo-n pont a keves gyerek a problema?
Nalunk pont arra kellene osztonozni a nepeket, hogy vallaljanak gyerekeket, mert kulonben baromi nagy gaz lesz itt par evtizeden belul.Az meg, hogy szerinted ertelmes magyar ember hany gyereket vallal, csak azt mutatja, hogy meg eletedben nem lattal normalis nagycsaladost, pedig vannak szep szammal (bar messze nem elegen).
DRM is theft
-
Stavi
aktív tag
én beveztném azt, amit kínába annó a népesség gyarapodás ellene tettek...
Azt tenném, hogy 2 gyerekig fizetnék támogatást, felette nem... (kínába ha jól tudom, 2 gyerektől a szülők fizetnek az államnak)
... kivéve ha az első két gyerek iker, vagy egynemű (fiú)... (és mondjuk szeretnének egy lányt is)
járható út lenne, szerintem ha nem féltenék a politikusok a szavazataikat... Értelmes magyar ember nem vállal 2 gyereknél többet, esetleg hármat max... akinek meg több kellett eddig, annak meg arra volt jó, h hozza a pénzt... tudnék rá példákat mondani... de szerintem ti is... énis jól felhúztam magam, utálom az ingyenélőket... pláne ha így élnek vissza a jogaikkal...Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.
-
CsodaPOK
senior tag
A jó mocskos ************************************** nénikéjüket az ilyeneknek, akik semmit sem haljlandók a pénzért tenni. Csak csinálják a gyereket, és várják h állambácsi adja a pénzt.
FUUU, de kiakadok az ilyeneken. Sry.. -
szjoci
őstag
"sokan tényleg nem tudnak dolgozni teljesen elfogadható indokok (kor, betegség, fogyaték, stb) miatt."
és azt se felejtsük el hogy (bár nincs szó róla, de) borsodról van szó az írásban, ahol mák vagy protekció kell ahhoz hogy normális állásod (helyesbítek: egyáltalán állásod) legyen .
Én naponta 200km-t utazok onnan az aránylag elfogadható munkahely és fizetés miatt...Oly: melyik bútoráruházban melózol? privben is jöhet ha nem akarod reklámozni Szeretnék venni a közeljövőben 1-2 dolgot, lehet hozzád fordulok akkor
-
Gh0sT
addikt
Jól mondod!
Anyasági támogatás (kelengye pénz)
A születéstől számított 180 napon belül kell igényelni. Egyszeri összegben az öregségi nyugdíj minimum 225%-a, azaz 58050 Ft. Ez munkaviszonytól független. Ikrek esetében az öregségi nyugdíj minimum 300%-a, azaz 77400 Ft. ForrásSoha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
160k?? Hány gyerek után kapnak ennyit??
-
7
addikt
Uh, erős. Sokszor elgondolkodom azon, hogy többek között az is nehézzé teszi az itthoni helyzetet, hogy jóval több az eltartott, mint az eltartó. Ami egyébként, még elfogadható is volna, mert elismerem, hogy sokan tényleg nem tudnak dolgozni teljesen elfogadható indokok (kor, betegség, fogyaték, stb) miatt.
De az ilyen piócákat, akik még csak meg sem próbálják, hanem inkább élősködnek másokon... Inkább nem is fejtem tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Projektor topic
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest