- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Írtam a Curve-nek, mert egyelőre jobb ötletem nincs, de látom, hogy nem chat, mint a Revolut, talán 48 órán belül válaszolnak. Írjak a Revolutnak is? Tényleg nem tudom, kihez kellene fordulnom. Gondolom, hogy a Metro nem kapta meg kétszer a pénzt, mert a Google Pay szerint "Refunded" a tranzakció. Valahol a Revolut-Curve-Google Pay vonalon viszont mégis eltűnt a pénzem.
-
Jofi81
őstag
Úgy tűnik, hogy a probléma nem oldódott meg. A Revoluton már nincs függőben az összeg, hanem levonták. Tehát a Revolutban és a Curve-ben is az látszik, hogy kifizettem, a Google Payben meg "Refunded". A haverom kártyájáról lett fizetve, mert elfelejtettem bevinni a kártyáimat. Megkérdeztem, tőle is levonták. Szóval kétszer lett kifizetve, vagy legalábbis az én pénzem eltűnt valahova. Ilyenkor mi van? Mit tudok tenni?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... véletlen folytán megtörténjen valamilyen alkalmazás vásárlás."
Alapból kéri a jelszavadat, amit "ki lehet X-elni" (vagyis, hogy ne kérje később), ill. át lehet váltani ujjlenyomatos azonosításra. Emlékeim szerint "in app purchase" esetén is hasonló a helyzet. Szóval a véletlen vásárlás szvsz. kizárt. -
-
st6969
őstag
"Akkor kell az NFC aktiválásához az app ha már korábban hozzá lett adva a kártya"
Nem lett korábban hozzáadva a kártya, mert most érkezett meg, és a fiókszolgáltatásokból adtam hozzá(#187) st3v3np3t3r
Kivéve, amikor a frissítés el nem szúrja az eddigi megfelelő működést(#192) tomp
"De a tranzakciók nyomon követéséhez illetve a hűségkártyához már kell a Pay app."
Igen, úgy tűnik, ez így van...kár, nem értem, miért nem látható app nélkül, na mindegy. Lényegében (látszólag) tényleg csak ebben különbözik az app az integrált funkciótól.Más (picit talán off is):
Play áruházból nem szoktam letölteni semmi fizetőset, viszont a lányom szokott játszani a telefonomon, olykor tölt is le játékokat. Most, hogy a Google rendszerén belül van már beállítva fizetési szolgáltatás, hozzá vannak adva a kártyáim, nyitott képernyőzárnál azonosítva is vagyok...minden adott ahhoz, hogy egy véletlen folytán megtörténjen valamilyen alkalmazás vásárlás. Még nem néztem át a Play áruház beállításait, de van erre valami kapcsoló, hogy ne engedélyezzen ilyen vásárlást? -
válasz
<Adamsky> #194 üzenetére
Ez pontosabban úgy van, hogy a Google Pay alapból benne van a Play Szolgáltatásokban, hiszen az áruházban a Play Szolgáltatásban lévő GPay-en keresztül megy a fizetés. A Google Pay app, az csak arra kell, hogy adott kártyát rédzletesebben tudj kezelni. Ha a GPay-ben rögzíted az NFC-s fizetést(ha lehet), akkor onnantól lényegébenl már a GPay appra nincs szükség...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Divinity #191 üzenetére
... és @tomp
Uraim, köszönöm!Azt hiszem értem, bár a logikát még most sem látom benne. Kicsit olyan érzésem van, mintha ezt a Google Pay integrálása a Play!-be (vagy Play services-be?) még nem lenne teljes.
(#192) tomp
" ... a tranzakciók nyomon követéséhez illetve a hűségkártyához már kell a Pay app."
Ezért mondom, hogy kicsit suta, ill. beta-s ez a megoldás.... szerintem. -
tomp
félisten
-
Divinity
őstag
válasz
<Adamsky> #190 üzenetére
Ami biztos, hogy a Pay app beregisztrálása után megjelenik az opció a Play Services alatt amivel tudod manageleni az app nélkül is, mivel a Pay app alapvetően egy proxyt játszik így simán elképzelhető, hogy megy nélküle is. Holnap kipróbálom
Ja és Android 11-en vagyok jelenleg -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #184 üzenetére
Ja, egy ideje
Én is ezzel kezdtem július 1-én a Google Pay-es kalandozásomat.
(#185) st696
"Az miért nem jó, ha a Curve-ben követed?"
Nem arról van szó, hogy nem jó, hanem, hogy ennek így kellene működnie. Valahol visszakövethető kellene, hogy legyen a Google Pay-es pénzmozgás. Nekem pl. volt már sikertelen fizetésem (ide is megírtam), ami csak ott látszott. A "leghátsó" kártyán (Curve mögötti virt. kártya) pedig nem.Én sehol nem láttam olyat, hogy Android 10-en ne kellene a Google Pay app. Tévedés jogát fenntartom, de pls. dobjon valaki erről egy link-et, ha másképp tudja.
(#186) tomp
Kell, nem kell ... kell, de csak az in-store payment aktiválásához ... ja, meg ha meg akarod nézni a költéseidet. Bocsi, tényleg nem kekeckedésből, de nekem itt túl sok a kavar.
Ha valamire nincs szükség, mert integrálva lett egy másik szolgáltatásba / app.-ba, akkor az nem kell. Ha biztosak vagytok benne, akkor próbáljátok már ki, hogy nyomtok egy uninstall-t a Google Pay-re. Nézzük már meg, hogy utána tudtok-e majd fizetni. Egyáltalán, megjelenik-e az NFC beállításai között?(#188) Divinity
"Ez után lesz elérhető a Play Services alatt és válik szükségtelenné az app."
Ez tuti? Tested? Letörölted a Google Pay-t és még utána is működött a fizetés?
Ja, igen! És ez Android verzió függő? -
-
tomp
félisten
Igen nem voltam pontos. Akkor kell az NFC aktiválásához az app ha már korábban hozzá lett adva a kártya de a Pay ready státusz utólag lett elérhető. Azt csak az appban tudod külön aktiválni. Ha hozzáadásnál eleve Pay ready akkor nincs gond.
Nekem amúgy a rendszerben az érintéses fizetés menüben(ahol listázza, hogy Simple vagy Pay) a Pay-nek eleve Play Szolgáltatások puzzle ikonja van. Ebből is látszik, hogy nem az app fizet hanem a Play Szolgáltatások. -
st6969
őstag
válasz
<Adamsky> #180 üzenetére
"Pedig kellene tudni."
Az miért nem jó, ha a Curve-ben követed? Persze, ha a Curve-ön kívül mással is használod a GPay-t, akkor érthető."Ez nekem inkább tűnik bug-nak..."
Nem tudom, nekem valahol ez így logikus, persze, hogy tiltja, hiszen hivatalosan nem engedélyezett nálunk (én is apkmirrorról tettem fel). Inkább az a bug, hogy a fiókszolgáltatásokban nem tiltja, sőt jól működik(#183) tomp
Igen, én voltam
"Azaz itt az app csak az NFC-s fizetés aktiváláshoz van és a tranzakciók nyomon követésére."
A Curve kártya hozzáadásakor nem volt szükség NFC-s fizetés aktiválásra, nem is kellett hozzá az app. A Curve kártyát is a fiókszolgáltatásokból adtam hozzá. Szóval most per pillanat nekem úgy tűnik, hogy a GPay app csak annyival tud többet, mint a fiókszolgáltatásból elérhető Pay, hogy követheted a költéseidet (ami nyilván egy jó dolog).(#184) st3v3np3t3r
Köszi, de hozzá nem nyúlok, még a végén hazavágom -
-
tomp
félisten
Mintha valaki a nevemet mondogatta volna!
Google hivatalos álláspont: Android 10-en a Play Szolgáltatások tartalmazza a Google Pay-t ha a gyártó nem tiltotta le a régióban. Maga az Android 10-es Play Szolgáltatások része a Pay. Azaz itt az app csak az NFC-s fizetés aktiváláshoz van és a tranzakciók nyomon követésére. Nekem is ott van OnePlus 7T Pro-n. -
<Adamsky>
nagyúr
"De valóban, a Google Pay fiókszolgáltatásból hozzáférhető részén nem lehet a vásárlásokat követni." - ez az! Pedig kellene tudni.
" ... miután engedélyezem (...) tudom indítani, csekkolni a költéseket, új kártyát hozzáadni, stb. (...) Viszont, ha bezárom (...) és visszamegyek az alkalmazáskezelőbe, ismét piros kör van, és az ikon is eltűnik... "
Ez nekem inkább tűnik bug-nak (ezt erősíti a mostanában használva a Google Pay alatt) mint fícsörnek. Sajnos a Miui (volt Mi2s-em) és EMUI (tudom, P10-em van) már csak ilyen. Vannak bennük jó dolgok, de a rendszer legmélyén néha úgy el tudnak benne cse**ni dolgokat... ááá... tudnék mesélni (főleg az EMUI-ról, mert a MIUI-s tapasztalatom már meglehetősen régiek). Az szoktam rájuk mondani, hogy nyomokban Android-t is tartalmaznak -
st6969
őstag
válasz
<Adamsky> #175 üzenetére
Fizetéskor felugrik a Google Pay értesítés a Curve kártya képével, és rezeg is a telefon. A költéseimet a Curve appban vissza tudom nézni (illetve a hozzácsatolt bankkártyához tartozó appban is). És mindegyik küld push értesítést is. Tegnap pl. vásárláskor 3db push értesítést kaptam ugyanahhoz a vásárláshoz: 1 Curve, 1 Revolut, 1 Google Pay
De valóban, a Google Pay fiókszolgáltatásból hozzáférhető részén nem lehet a vásárlásokat követni.
Ugyanakkor, ha a letiltott Google Pay appot engedélyezem, abban már követhetők a költések (ha másért nem, emiatt nem érdemes letörölni).
Kiegészítésként, a piros áthúzott körre:
Ha rányomok itt:Akkor ez jön fel (ahol engedélyezhetem - ott van alul):
Érdekes viszont, hogy miután engedélyezem, megjelenik az alkalmazások között az app ikonja. El tudom indítani, csekkolni a költéseket, új kártyát hozzáadni, stb...bármit konfigurálni. Viszont, ha bezárom (vagy ő kilövi később a futó alkalmazások közül mondjuk a memóriakezelés miatt), és visszamegyek az alkalmazáskezelőbe, ismét piros kör van, és az ikon is eltűnik...A telefon teljesen érintetlen, mókolatlan gyári rendszer (Android 10, MIUI 11).
-
tlala
addikt
Több mint egy hónapig nem reagált a Curve support, hogy miért nem tudom hozzáadni a kártyámat a Google Pay-hez.
Ma rájuk írtam, hogy mi újság, azt válaszolták, hogy "még folyik a nyomozás" a problémám ügyében.
Remélem az FBI-t is bevonják, hogy mielőbb megoldják.Hi,
Thanks for your reply. I can confirm that we're still investigating the issue preventing you from adding your Curve card to Google Pay, but unfortunately don't yet have a fix.
Rest assured that we're looking into this, and will be in contact with customers affected as soon as we have an update.
Apologies again for the inconvenience caused.
Best wishes,
Grace
Team Curve -
<Adamsky>
nagyúr
Érdekes. Előrebocsátom, nem ismerem a Pixel mobilokat, de erre mi szükség volt? OTA-n keresztül nem jött volna meg? Nekem is jött most az "1000 éves" P10-emre OTA, de szerencsére nem cse**te el a Google Pay-t.
(#174) st6969
"Erre gondolsz?" - igen, erre. OK, de akkor ha fizetsz, nem ugrik fel a Google Pay-es értesítés? Illetve, ha vissza szeretnéd nézni a költéseidet, akkor azt hol találod? Mert én utóbbit csak a Google Pay-ben tudom megnézni." ... akkor nem ez az áthúzott piros kör lenne, hanem oda is lenne írva, hogy letiltva."
Milyen telefon / rendszer ez? Lehet utána kéne nézni, hogy mi az áthúzott karika és a letiltás között a különbség. Fura ez így nekem, na -
st6969
őstag
válasz
<Adamsky> #172 üzenetére
"(#168) ... de akkor nálad mi van kiválasztva, mi látszik az NFC-s beállításoknál?"
Erre gondolsz? Ha rányomok, még a Simple-t választhatom.
Itt meg a letiltott GPay
(ha megtalálná a Play áruházban, mint ahogy pl. tegnap...akkor nem ez az áthúzott piros kör lenne, hanem oda is lenne írva, hogy letiltva. Ha itt rányomok, akkor lesz egy gomb, hogy engedélyezés (gond nélkül engedélyezi, de másnapra letiltja):
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
emeritus #164 üzenetére
Köszi, megtaláltam!
(#165) st6969
" ... hogy az Android 10 váltásnak volt-e bármi köze hozzá."
Biztos, hogy nem, mert én most 9-en vagyok. És nekem ettől függetlenül biztos, hogy kell az alkalmazás, mert ott látom csak a költéseimet, valamint azt tudom társítani / kapcsolni az NFC-hez (esetemben még ott van a Simple). Fura lenne, ha a Google Pay letiltódna.
"Talán tomp fórumtárs ... "
Elő szokott itt is fordulni.
"Erre biztos, hogy szokott járni." - ezt nem ismertem. Na, majd szétnézek ott is. Köszi!(#168) ... de akkor nálad mi van kiválasztva, mi látszik az NFC-s beállításoknál?
(#166) Jofi81
" ... ha ott van a szolgáltatások között, akkor nem is kell, hogy telepítve legyen az alkalmazás?"
Hát, én most le nem szedem, mert örülök, hogy működikde egyszerűen kizártnak tartom, hogy ne kelljen (külön a Google Pay app.)
(#171) natë
Mit jelent nálad az, hogy újraflash-elés?
a) külső forrásból feltettél egy gyári (korábban azt írtad, nem root-olsz, nem játszol "főzött" ROM-okkal) rendszert
b) nyomtál egy factory reset-et -
natë
nagyúr
Nálam Pixelen semmi változás...🤬link
-
st6969
őstag
Igaz letörölni még nem mertem, de letiltott állapotban van az alkalmazás, és működik.
(#167) Divinity
"Elvileg mindenkinek kéne, hogy legyen aki rendesen beállította egyszeri is a Google Pay-t"
Ezek szerint, akkor mégiscsak kell legalább 1 alkalommal egy apkmirrorról leszedett GPay-jel bajlódni? Enélkül nem jelenik meg a fiókszolgáltatások között?
Most megnéztem, megint tiltva van az app (pedig tegnap engedélyeztem, furcsa továbbá, hogy Play áruházban rákeresve most nem is dobja ki, pedig tegnap kidobta), de a fiókszolgáltatásokból megnyitva látszik, hogy minden rendben.
"milyen eszköz"
Xiaomi Mi8 -
Divinity
őstag
Elvileg mindenkinek kéne, hogy legyen aki rendesen beállította egyszeri is a Google Pay-t ugyanis Payment ID alapján tudja, hogy van e vagy sem aminek pedig mindenképp létre kell jönnie az első Google fiókos Google Pay beállításakor.
Google Play Services 18 fölött került be ez a funkció, hogy onnan is tudod, somewhat, managelni a payment megoldásaidat, elég minimalista de a tokeneket tudja kezelni azért nem baj ha letiltódik az app, ami mondjuk fura mert nem kéne nekimilyen eszköz?
-
st6969
őstag
válasz
<Adamsky> #163 üzenetére
Hát igen, ez korunk egyik nagy kérdése, hogy a fiókszolgáltatásnál kinek van és miért van?
Nekem korábban nem volt, egyszer csak lett. De sajnos azt konkrétan nem figyeltem, hogy az Android 10 váltásnak volt-e bármi köze hozzá.
Talán tomp fórumtárs többet tud (nem tudom, itt van-e)... Erre biztos, hogy szokott járni. -
st6969
őstag
válasz
emeritus #161 üzenetére
Igen, az megvolt. Transferwise-zal használtam rendszeresen GPay+NFC-t, de ott az nem tetszett, hogy átutalással kell tölteni (felár mentesen). Csak fura volt, hogy a TW kártyánál külön engedélyeztetni kellett az érintéses fizetést.
Curve-nél semmi ilyen nem volt, rögtön hozzáadta, sőt Lidl-ben már fizettem is úgy, hogy Revolut virtuális van mögötteSzóval jelentem, hogy Curve+GPay működik. Valamint Transferwise+GPay is működik. Cím mókolás nem volt, GPay apkmirrorról lett feltéve, de már az sem kell, mivel a Google fiókszolgáltatások része lett nálam. Le is tiltja a GPay appot az Android 10, ennek ellenére működik az NFC-s fizetés. Play áruházból nem tölthető, kiírja, hogy az Ön országában nem elérhető. De észleli, hogy már fent van, és azt írja letiltva. Viszont lehet engedélyezni. Pár nap múlva megint letiltja. A fiókszolgáltatások miatt viszont stabilan működik, így engem már nem zavar, hogy a GPay app tiltva van.
A fő Raiffeisenes bankkártyámat valahogy nem merem hozzáadni... -
chipesz
őstag
válasz
freelancer68 #155 üzenetére
Én még tavaly tavasszal vettem akkor jó áron (60-ért) egy másfél hónaposat.
-
freelancer68
tag
-
szkorhetz
őstag
válasz
freelancer68 #155 üzenetére
Dobsz egy linket, pls?
-
st6969
őstag
Na, végre tudtam aktiválni a Curve kártyámat. Google Pay-be felvettem, gond nélkül engedte.
Amit viszont furcsállok, hogy nem volt olyan rész, hogy "engedélyezés érintéses fizetéshez".
Anno a Transferwise kártyánál külön meg kellett ezt csinálni. Itt viszont nem, de aktiválás után rögtön megjelent az az ikon ott az "Alapértelmezett" mellett. Akkor ez azt jelenti, hogy tudok NFC-vel fizetni máris?
-
-
chipesz
őstag
válasz
freelancer68 #144 üzenetére
+ <Adamsky>: Ezt a permanent proxyt próbáltam, de aztán másnapra már eltűnt a Google Pay app, nem sikerült működésre bírni. Ez most egyelőre jónak tűnik. Nálam is külön vannak a tételek, mobillal és órával is. Nincs összekapcsolva, de igazából enélkül megvagyok. Curve appban, illetve az OTP appban is látom ezeket. A bootloader nyitás és rootolás pedig egy RootPayEnabler nevű app miatt kellett. Az óra Ticwatch Pro (az első generációs). (A romcserét valószínűleg kihagyhattam volna, de azt azért csináltam, mert pörgősebb tőle a rendszer, ami ráfért mert elég lassú és darabos volt. Most sem egy szélvész, de jobb.)
Igen, most telefonon és órán is aktív a contacless payment.
-
freelancer68
tag
Wear OS alapú óra kell hozzá. Ezeken alapból fent van a Google Pay, de ez még kevésbé támogatott, mint a telefon. Hely alapon dönti el, hogy van vagy nincs. Van olyan ország, ahol a telefonos GPay megy, de az óra nem. Jelenleg a következő országokban van: Australia, Canada, France, Germany, Switzerland, Italy, Poland, Russia, Spain, UK, or US.
Én US permanent proxyt állítottam be, így működik.
Amikor beállítod a Gpay-t, be kell állítani az óra zárolását is. Ez lehet minta, jelszó vagy pin.
Amíg az óra kezeden van elég egyszer feloldani. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SpongyaBob #150 üzenetére
Erre. Akkor nem értem mi az az átváltósdi, amiről st3v3np3t3r írt a blog bejegyzésében.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsola400 #141 üzenetére
Ma, most épp fizettem is azzal a kártyakombinációval, amivel tegnap nem ment. Igaz, nem ugyanott, hanem egy "mobil" olvasón.
(#142) chipesz
Durva, hogy a "contactless payment" kedvéért rendszert kell cserélni. Tizen-es rendszeren mintha egyszerűbb lenne (bár nem mélyültem el benne, szóval tévedés jogát fenntartom) Ez egyébként milyen óra?
" ... a mobilon újra meg kellett erősíteni biztonsági okokból a kártyaadatokat ... "
Szerintem nálad az órán történű mókolás kavar be. A Google észleli, hogy valami változott, és - megint csak gondolom - idő kell, mire "elhiszi" / engedi, hogy mindkét helyen működjön a fizetés. Akkor most nálad minden OK? Telefonon és órán is megy Google Pay? Össze is szinkronizálnak? Úgy értem, hogy telefonon a GPay-be belépve látod az órával történt fizetéseket?(#144) freelancer68
"Külön kezeli a költéseket a telefonon és az órán levő gpay ... "
Az miért jó? Én néha már attól megzavarodok, hogy adott költésnek hol nézzek utána (hagyományos kártya, Curve, Revolut, virt. kártya)(#145) anadroid
Köszi!Akkor ez ezek szerint normális. Fura, hogy nem mindegyik fizetésemnél látom ezt a számot ill. szöveget.
(#146) st6969
Hivatalosan semmi nem működik kis hazánkban
Nem hivatalosan pedig, ha bátor vagy és szerencsés, akkor a Google Pay (lásd chipesz esetét), és a Samsung Pay (részletekért SpongyaBob-ot keresd) is összehozható.
Tizen-en elvileg csak egyszer kell megadni a PIN-t, és legközelebb csak akkor, ha közben levetted az órát. WearOS-en nem tudom mi a folyamat.
@SpongyaBob: akkor most van (át)váltás HUF → GBP → HUF (ahogy st3v3np3t3r írta) vagy nincs? -
Divinity
őstag
Kicsit bővítettem a leírást, ha valakinek van még ötlete, kívánsága mi kerüljön bele akkor ne habozzon
-
st6969
őstag
Hogy van ez az órával való fizetés? Google Pay fut azon is? Gondolom nem kell hozzá a telefon (offline token), de akkor milyen biztonsági elemek vannak? Ujjlenyomat?
Létezik már Magyarországon működő karkötő is GPay+NFC-s fizetéshez? -
freelancer68
tag
Ezért nem kellett volna bootloadert nyitni, rootolni, romot cserélni. Volt más amiért ezt bevállaltad?
Én Ticwatch Pro 2020-on ennél sokkal "egyszerűbben", [permanent proxy] -val oldottam meg.
Külön kezeli a költéseket a telefonon és az órán levő gpay, nincs összeszinkronizálva, nem látszik a másikkal eszközzel történt fizetés (ugyanaz a curve kártya van betéve mindenhol). -
-
chipesz
őstag
válasz
<Adamsky> #121 üzenetére
Csak hogy még egy plusz fura dolog legyen. Ma hajnal fél 5-ig ébren voltam azért, hogy ez sikerüljön (WearOS: bootloader nyitás, rootolás, romcsere stb.)
Végül is megérte, ma ki is próbáltam, szuperül működik.Ami fura volt (bár lehet hogy ez normális), hogy miután hozzáadtam az órán a kártyát (amit a mobilon lévő Google Pay appból nyert ki), a mobilon újra meg kellett erősíteni biztonsági okokból a kártyaadatokat és ekkor ismét a korábbi hibára futott - Double-check your card details | Something's not right. Please double-check the details and try again.
Ma reggel viszont gond nélkül elfogadta (lenne valami pár órás átfutás, vagy tényleg teljesen logikátlanul fogadja el, vagy ír ki valamiféle hibaüzenetet?) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsola400 #139 üzenetére
... és csináltál bármit a Revolut kártyával? Úgy értem eltávolítottad, majd újra felvetted a Curve alá vagy hagytad, és legközelebb már jó volt?
Na, kíváncsi leszek, hogy nekem mennyi idő után, és hol "landol" a pénz.
Azért ezek a pici anomáliák kissé nyugtalanítóak. Mondjuk előtte fizettem GPay → Curve → Revolut-al, és utána váltottam GPay → Curve → OTP-s virt. kártyára (itt történt az elutasított tranzakció), majd vissza GPay → Curve → Revolut-ra (hogy ki tudjam fizetni). Lehet ezek a gyors (?) váltások nem tetszenek a Google Pay-nek?Ja, igen! Te látsz bármelyik Google Pay-es fizetésed alatt (a Google Pay-ben) ilyen szöveget? "A virtual Mastercard account ending in ... "
-
<Adamsky>
nagyúr
"A Google Pay azt írja, hogy "Refunded", a Curve-ben úgy tűnik, mintha levonták volna ... "
Pont ugyanígy jártam én is pár perce.
1. kör: GPay → Curve → OTP-s virt. kártya: elutasítva és a GPay-ben "Refunded"
2. kör (ugyanott): GPay → Curve → Revolut: minden OKAmi fura, és eddig nem tűnt fel, hogy még a korábbi sikeres fizetések egyike-másika esetén (tehát nem mindnél) a következőket írta a fizetés alá: "A virtual Mastercard account ending in 2294 was used instead of your actual card number to make this purchase"
Egyik kártyám sem végződik 2294-re ...(#134) zsola400
"Várj 1-2 napot, általában ennyi idő alatt vissza jön." - jártál hasonlóan?
Ilyenkor, hol landol a pénz? A "leghátsó" kártyán, - vagyis, ami a Curve mögött van, - vagy a Curve Cash-ben (azt olvastam az refund-ok oda érkeznek mostanában)? -
Jofi81
őstag
Fizetni szerettem volna a Metroban Google Pay+Curve+Revolut kombóval, de valamiért sikertelen lett. A Google Pay azt írja, hogy "Refunded", a Curve-ben úgy tűnik, mintha levonták volna, a Revolutban pedig függőben van. Végül egy másik kártyával fizettem. Ilyenkor meg kell várnom az egy hetet, amit a Revolut ír, hogy feloldják a zárolást és visszakapjam a pénzem, vagy tudok rajta gyorsítani valahogy?
-
tomp
félisten
válasz
st3v3np3t3r #129 üzenetére
Én ma a BKK jegyautomatán, hentesnél, Sparban, Tescoban.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... GPay hogy adjam meg a kódot ... " - milyen kódot?
" ... Pin kódot sehol sem kellett beütni ... " - igen, ez így megy a "contactless payment" esetén. A kártyán lévő vásárlási keretig költhetsz mindenféle "bohóckodás" nélkül.Egyébként mikori a kártyád, és a BIN-je?
"Üdv a jövőben
"
Jaja, a jót könnyű megszokni az biztos.Viszont észnél kell lenni, mert az ember hajlamosabb még lazábban kezelni a pénzügyeit, mint kártyával, mivel itt még könnyebben megy a költés.
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy Note8T telefont kimondottan az NFC miatt. Felraktam a GPay-t rá és elsőre megette a Curve kártyámat ami mögött van egy MKB Mastercard és egy Revolut. Alapból az MKB-t használja. Ma voltunk vásárolni egymás után 4 különböző helyen gond nélkül fizettem vele. Pontosabban Aldiban egyszer kérte a GPay hogy adjam meg a kódot és utána jó lett a fizetés. Nem tudom más kártyákkal milyen de ezzel villámgyors a fizetés. Üdv a jövőben
3. helyre már be sem vittem a tárcámat
Pin kódot sehol sem kellett beütni, pedig volt 20000 feletti vásárlás is.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
"Csodák csodájára ... " - mondom, sose fogunk rájönni. Egyhamar legalábbis nem. Bocsi, nem emlékszem, de Te végül írtál a support-nak? Elképzelhető, hogy mókoltak rajta valamit?
Nekem spec. a Simple-el se volt bajom (na, jó, volt egy-két, de tényleg egy-két malőr), de a Google Pay-el érezhetően tempósabban lehet fizetni. -
zsola400
aktív tag
válasz
SpongyaBob #115 üzenetére
Én is megpróbáltam, de nem engedi.
-
kobandi
csendes tag
-
<Adamsky>
nagyúr
-
kobandi
csendes tag
Helló, sikerült ismét beállítani az NFC-s fizetést a gpayben,akinek eddig hibát dobott tegyen egy próbát!
-
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #108 üzenetére
Nekem nem volt alapból rajta hanem a magyar Google fiókból telepítettem mert valamilyen bug miatt nálam megjelenik az app.
Azóta olyan gyári szoft van a telón amin alapból rajta van de eddig tiltotta ahogyan bejelentkeztem a magyar fiókba. Nos, most már szimplán szól bejelentkezés után, hogy aktiváljam az NFC fizetést. Rendszeresen frissít is a Play Áruházból. -
natë
nagyúr
Akinek aktív a Gpay+Curve, az semmiképpen ne csináljon soft/hard resetet, s ne távolítsa el a kártyát, mert nem fogja tudni használni nfc-vel.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #107 üzenetére
Igen, a kiskapuról én is hallottam, - ami ezek szerint időről-időre kinyílik - de akkor is! Mikor ilyeneket írnak: It’s worth noting that if you’re in the EEA, a selection of our cards are compatible with Google Pay and Samsung Pay. We’re working on making it available to all customers by the end of 2020! (forrás)
Akkor joggal várná el az ember, hogy mindenkinek működjön. OK, ott van, hogy "be the end of 2020", de most már túl vagyunk a felén, és elég sok magyar embernek mindenféle mókolás nélkül (na, jó, a nem Google készülékeken sideload-olni kellett az app-ot.) sikerült beizzítania a Curve kártyáját (UK BIN-es) a Google Pay alá.
Ha pedig történetesen olyan telefonom van, amin alapból rajta a Google Pay (ld. natë esetét), akkor pláne joggal várnám el, hogy működjön. -
válasz
<Adamsky> #106 üzenetére
Az ok korábbra vezethető vissza.... Anno volt egy hiba a rendszerben, az UK-n kívüli ügyfeleket engedték regisztrálni olyan szolgáltatásokra amelyek az adott országokban nem elérhető(Google Pay,Samsung Pay)... Ezt idővel letiltották... Most nemrégiben elérhetővé vált, de valószínű megint tiltásra került... Ezért nem lehet újra hozzáadni..
A már regisztrált GPay/SPay-t tulajokat nem érinti az újboli tiltás. Én ma fizettem GPay-Curve-Revo trióval gond nélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem akarnálak elszomorítani, de ezen szerintem itt senki sem fog tudni segíteni. Van akinek megy az "5375 9000"-es BIN-el (pl. nekem), van akinek nem (pl. Neked és SpongyaBob-nak). Az okát senki sem tudja. Az a "vicc", hogy még a hibaüzenetek is eltérőek (pl.), de egyik sem utal a valódi okra/problémára. Én a helyedben a Curve support-al kezdeném ...
-
chipesz
őstag
Van erre valami tippetek?
Curve kártyát szeretnék hozzáadni Google Pay-hez. Pontosabban érintéses fizetést akarok beállítani. A hozzáaadás is körülményes volt, Google Pay appon belül nem tudtam megtenni, hozzáadtam a Play Store-on keresztül és megjelent itt. Közvetlenül itt hozzáadva mindig hibára futott. Lényegében most sem vagyok előrébb, oké hogy megjelenik, de contactless payment aktiválásnál ugyanazt dobja fel: Double-check your card details | Something's not right. Please double-check the details and try again.
Mondanom sem kell, hogy minden jól van beírva. Hátha valaki már belefutott ilyenbe.
Ja igen, a kártyaszám 5375 9000-rel kezdődik, tehát a topikban leírtak szerint működnie kellene. -
st6969
őstag
válasz
<Adamsky> #96 üzenetére
Elnézést, nem fogalmaztam teljesen világosan, azt hiszem: mindenképpen Curve-t használva a GPay-jel gondoltam NFC-vel fizetni. Csak azon morfondíroztam, hogy a pénz útja nem kell, hogy Raiffeisen --> Revolut --> Curve legyen, elég a Raiffeisen --> Curve is. (ez akart lenni a "közvetlen")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Update 2 (2021.09.07):Többen is jelztétek, hogy elérhető az alkalmazás mostantól Magyarországon is! Innentől az...
- Horgász topik
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest