- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
norrberth
addikt
Vissza raktam G pay-t külső forrásból
Egyenlőre így marad.Majd rápróbálok 2 hónap múlva.
Ha akkor sem lesz jó.Le törlöm.
És nuku app.
Google fiók alól fogok kártyát váltani.Play áruházba olvastam Huawei nél másnak sincs ikon kint.
Egyébként nekem le is ölte a telót, újra kellett indítani.
Ilyen még sose volt egy appnál se.Nem is erőltetem ezt a fost
-
moma
őstag
és google pay nélkül nem lehet telefon érintéssel fizetni? akkor lehet ez a darabja nem volt meg nekem a kirakónak, azt hittem igen.
és még kisarkítanám kicsit a kérdést. az NFC-n kívül online (asztali telefonos) fizetésnél ad valami plusz szolgáltatást?
szóval a lényeg, hogy amíg nincs nfc-s telóm addig nem kell, vagy addig is jó valamire?
-
norrberth
addikt
Áhh nem adja.
1, eltűnt a tevékenység is a főképernyőről.
2, kártyákat hiába látom, és tudok lapozni, de nem tudom egyből kiválasztani alapértelmezettként.
Belelépni és ott kiválasztani.Hát sokkal több lépés, mint mikor beadta az összes kártyáimat.
És mellette az Nfc jelre csak ráböktem.(#1376) Hoorus Nem működik már rég óta nekem.
Bármit csinálok, nem engedi berakni a Curve öt.
Ott az a gomb az appba ADD G pay. Végig zongorázom.
És végén be dobja nem sikerült hozzáadni. -
István89
tag
Én is tudtam már frissíteni play áruházból, viszont ma egyik Gpay vásárlásnál se mutatja a kereskedő adatait a tevékenységeknél, térkép sincs. Fura.
Mindegy, lényeg, hogy megjelent hivatalosan is.
Reméljük a Gránit és a többi bank is is erre várt és holnaptól jönnek a bejelentések.
-
Krethx
aktív tag
Szerintem meg benne van. Csak el van rejtve. Mivel nálunk nem érhető el. Azok a telefonok amikben ténylegessen nincs le sem tudják tölteni még update ként sem HUN Store ból. (Több ilyen tefon volt nálam.) De ha te rákeresel nem foglya kidobni a Play Store. Mive itt régóta figyelem a hozzászolásokat is. Pár hónapja te is írta hogy benne van. Viszont arra nem emlékszem milyen telod volt. Asszem az is OnePlus.
Mai példa:
Most néztem Anyám telefonját. Neki sincs gyárilag benne. Én tettem rá. Frissítést sem kap. Nála a verzió: 2.130.370156226.(Ez az eggyel régebbi.) -
<Adamsky>
nagyúr
Tudom, hogy neked nagyon szúrja a szemed a Simple, de egyfelől nekem - és a 4,2-es értékelősből arra következtetek sokaknak - ha nem is hibátlanul, de alapvetően jól működik. A telepítés sem igényel trükközést, szemben a GPay-el, aminél előfordulhat hogy sideload-olni kell az "old app"-ot.
Egyébként érdemes megnézni az értékeléseket (régi, új / USA) és a kommenteket. Félre ne érts! Én is jobban örülnék egy flottul működő GPay-nek, de addig amíg szemlátomást sz@rnak az egészre, addig bizony van létjogosultsága az ilyen-olyan banki app-oknak. És ne legyünk szemellenzősek! Szerintem most egyik 19, a másik egy híján 20. Mindkettőt lehet szapulni, ha nagyon akarja az ember. -
norrberth
addikt
Na kíváncsian várom.
Annyi szent, buzi a google.
Már rég engedélyezni kellett volna az appot.Van szerződött Magyar bank velük.
És? nem történt semmi.Nem vágom miért olyan nehéz engedélyezni.
Mintha isten tudja milyen app lenne.
Köcsög Google.De követni az tud mindenfele, rohadna el.
Arra van kapacitás hogy ilyet engedélyeznek. -
István89
tag
Ez jól hangzik, én pl most azt vettem észre 2 napja, hogy Revolut MC kártyával azonnal megjelenik Gpay-ben is a vásárlás és jön is az értesítés. Korábban ez több óra volt. Most már a bankoknak kellene mutatniuk valamit. Harmadik negyedév elkezdődött és jó lenne ha azok bevezetnék a Google Pay-t, akik év elején ígérték, de lehet az appot várják ők is... (Korábban egy másik topicban valaki azt mondta nagyon sok munka van ezzel a bankoknak, de az érdekes, hogy a K&H-nál mégis megcsináltak ~5 hónap alatt a Google Pay hivatalos indulásától számítva.)
-
<Adamsky>
nagyúr
"Ki írta, hogy külön fejlesztenek appot?"
Senki, de abból, hogy se itthon, se külföldön semmi hír arról, hogy a Google új Pay app-on dolgozna, ezért csak az merülhet fel a józanul gondolkozóban, hogy akkor biztos a K&H-val közösen dolgoznak valamin. Ez viszont nem túl valószínű
... ami valószínűbb, hogy a K&H-nál hülyeséget beszélnek.#1135 slice14
Az lesz a megoldás, amit hedgehog is írt. Vagyis, ha az adott készüléken system app volt a GPay, akkor azt max. tiltani tudta a Google. Mióta viszont nincs tiltás, az szépen frissül, mintha egy általad telepített alkalmazás lenne. Ez így működik. -
Hovi
aktív tag
Lehet nagyot álmodom, de van abban valami amit írsz. Talán rájönnek a bankok, hogy esetleg ez is egy "ellenszer" a fintech-ek ellen, ha legalább a GPay-t bevezetik...
Én sem használom jó ideje a bankszámlám. TopUp a revóra (akár naponta is). De most majd tudok fizetni a GPay-al is. Bár, nagyon hiányozna a revo app összesítője: mire mennyit költöttem. -
István89
tag
Az úgy nem annyira szabályos 2021-ben. Valamilyen elektronikus fizetési módot ajánlaniuk kell az online pénztárgépeseknek. Nagyon meglepő, gondolom az alkalmazottak is biztos örülnek a döntésnek.
A logó nekem is megjelent mindegyiknél, ahol megjelentek az adatok. Mindenesetre örülnék, ha ez állandóan látszódna mindegyik tranzakciónál csak jó lenne, ha több tranzakciót lehetne látni visszamenőleg.
-
István89
tag
Kár, hogy azóta már megszüntette a Costa a bankkártyás fizetést
Utalással azért lehet?
Amúgy nálam nem elég rossz aránnyal jelennek meg az adatok. Interspar/Spar eddig kb. 3x ha volt, hogy megjelentek jól az adatok, de aztán pár napra rá már azok se látszódtak. Eddig nekem a Mcdonalds adatai voltak ott mindig és a Rossmann, DM párosnál elég sok üzletnél megjelent, de aztán volt, hogy ugyanott vásárolva már semmit nem írt ki a tranzakcióról.
Nem tudom, hogy ennek hogyan kéne működnie, de kb. mióta Google Pay-t használok azóta is így jelenik meg néha 1-2 kereskedő adatai, aztán sokáig semmit nem mutatnak az összegen és a kereskedő nevén kívül.
-
slice14
veterán
Pár napja frissült a 2.129-esre. Gondolom ebbe került már bele. Viszont ezek az adatok sajnos nem fiókhoz vannak kötve, mint a Simple-nél, hanem digitalizált kártyához. Tehát, ha valami oknál fogva újra kell digitalizálni a kártyát, akkor a korábbi érintéses fizetéses tranzakció lista nem érhető el.
Legalábbis korábbi újra digitalizálás után ezt vettem észre. -
István89
tag
Én ugyanígy jártam vasárnap Curve gpay esetén, szintén MM, de nekem a Curve el is utasította a fizetést, aztán TW gpay esetén pedig túl gyorsan mozgattam a telefont felirat jelent meg, aztán ujjlenyomatot kért és csak ezután sikerült a fizetés. Utoljára a Gránit pay-el szenvedtem ennyit a pénztárnál.
Az összes Media Markt-ban azok a kicsi kézi terminálok vannak kirakva a vásárlóknak, eltakarva a számok + plexi fal mellett éppen kilóg valahogy, így nehéz oda tenni normálisan a telefont, szerintem.
-
István89
tag
Ez a jó kérdés, de fura, hogy sehol nem kommunikálják november óta a Gpay-t a magyar oldalakon se, de még most a virtuális kártya bevezetésénél se ajánlják fel.
Ha utóbbi a hivatalos és tényleg apphoz kötik, akkor hollandoknál se kellene hogy "hivatalos" legyen, mivel ők is november óta használhatják Google pay-t és az app ott se érhető el.
Szerintem az egész csak TW és Google között valami kommunikációs probléma, hiszen szerencsére itthon a többségnek megy, K Norbi kivételével.
-
norrberth
addikt
Nekem nem megy ez se...
Kártyát igényeltem.
De nem engedi berakni.
Igaz ezt írja..
Add hozzá a virtuális Visa kártyádat az Apple Pay-hez.Mai napig nem értem, miért nem tudom hozzáadni...
Mikor már ment, sikerült.
Nem is értem.Attól mert kitöröltem, simán vissza kellett volna tudjam tenni.
Appon belül elsőre
pff -
slice14
veterán
Ezzel csak egy baj van. Nem lehet adatvesztés nélkül visszaállni a stabil 11-re, ha ki jön. Ez a Pixel-eknél megoldott ugye, mert az utolsó bétára kijön a végleges, és ha aztán kilépsz a béta programból, akkor nincs adatvesztés. Legalábbis Nexus-nál így volt.
Na jó nem offolom szét a topikot.
-
<Adamsky>
nagyúr
De van az egésznek egy olyan olvasata is, hogy a Google sokáig b@**akodott, így a magyar bankoknak bőven adott időt a saját - ilyen-olyan minőségű, de működő - megoldásaik bevezetésére, majd a végén nagy unott pofával "magajándékozott" minket egy igen sután működő GPay-el.
Ezt, amit most megléptek, hogy levették a tiltás a régióról már 1000 éve megtehették volna. Az ég világon semmi nem indokolta szerintem ezt a halogatást. -
István89
tag
Igen, a CIB és a Takarék már korábban ismert volt. Június 30-ig biztos bevezetik.
Sokszor olvasom a play áruházban a véleményeket az appról, kb évek óta ugyanazok az idegesítő hibákat jelzi a többség, de nem tudják vagy nem akarják kijavítani. Mobiljegy rész se tökéletes, de nem nagyon foglalkoznak vele. Én már azt se ott veszem meg, mert decemberben is sokszor hagyott cserben.
Nagyon úgy néz ki, hogy a Gpay bevezetését bizonyos bankok esetében el kell engedni, pl Gránit, OTP.
-
norrberth
addikt
Többen se értjük, hogy ha jól működött akkor minek törölted?
Tesztelgettem a G pay appokat.vele nélküle.
Különféle verziók.Már megvolt [link]
Sőt régebbi G pay és TW app telepítés is.
Feltoltam 4 hónapos tw appot. A apkure ról.Itt még fekete volt a G pay gomb.
És így se ment. -
<Adamsky>
nagyúr
Egy pillanatra felejtsük el, hogy a Simple OTP-s. Nézzük a funkcionalitás és a megbízhatóság oldaláról. Nekem (!) semmivel sincs rosszabb tapasztalatom vele, mint most a Curve-el. Sőt most már utóbbival több gondom van ...
Ugye bankkártyával is járt már úgy mindenki, hogy nem tudott vele fizetni? Na, nálam ezzel is pariba van a Simple. Most pedig ezzel a QR-kódos dologgal azt látom, hogy megpróbálkoznak valami újjal. Lehet zsákutca, de nem lehet tudni.
Ja, és még egy a végére. Érdemes megnézni, milyen érékelése van az új (!) Google Pay app-nak az USA-ban, és milyen a Simple-nek itthon.#780 ACE-
" ... az emberek nagy része jelenleg is NFC-vel ... "
Egy nagy részének pedig nincs NFC a telefonján." ... ugyanúgy kell hozzá kereskedői oldalon eszköz, bérlés ... "
Dehogy: "Tedd elérhetővé az elektronikus fizetést (bankkártyás, illetve azonnali utalási tranzakciók) bankkártya-elfogadó (POS) terminál nélkül! Nincs másra szükséged, csak a mobilodra és mobilnetre." -
pdr755
aktív tag
OFF: és ez olyan számla amivel a Matolcsyt (0.3%) is meg tudod takarítani a TW-ra utalásnál? A testvéremnek van vmi nagyon régi (2013-14 előtti) Erstés prémium csomagja ahol nincs tranzakciós illeték se az utalásokra de csak azért mert ilyen régi.
Meg vmi CIB es számla van amivel nincs trk illeték amit most is lehet nyitni. -
pdr755
aktív tag
Azért hozzá kell tenni, hogy a legutóbbi frissítés során behozott országok közül többnél az van mint Mo, hogy csak a fintechek kerültek be előszörre: pl. Bulgária, Görögország, de még Hollandia és Ausztria is (pedig az már bezzegnyugat!). Ahogy nézem Románia jelent csak meg több "legacy" bankkal (Unicredit Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Alpha Bank). A Baltikumban a Swedbank csoport jelentette meg mindhárom országban (amik most kerültek be), valamint még Észtországban a LHV Bank. Portugáliánál az Universo direktbank került még be elsőre a fintechek mellett
Szóval ez lehet a Google szokásos sz-rsága ami az európai kontinenst illeti ugyanannyira, mint a magyar bankszektor alkalmatlansága/töketlensége/etc.
Ettől függetlenül én is remélem hogy K&H minél előbb lesz.
Az OTP-n viszont meglepődnék ha valaha bevezetné, bár az igaz hogy még mindig meglepődök, miért van bárkinek is OTP-s bankszámlája... -
-
Divinity
őstag
Ez így nem teljesen igaz.
A Google Play Services, nem az open source project része. Ergo nem is módosíthatják a gyártók csak a Google és kvázi licencet vesznek a gyártók, hogy használják, lásd: Huawei balhé.
Tehát magában a Play Services-ben van valami business logika, hogy kinek és mikor engedélyezik.
Mint már többször mondtam, ez elvileg a billing account-hoz kötött de simán lehetnek egyéb befolyásoló tényezők -
norrberth
addikt
A járvány elhozta nekünk
A közlemény kitér arra, hogy a világjárvány kezdete után az érintésmentes tranzakciók aránya közel 80%-ra ugrott Európa-szerte. A fogyasztók kevesebb készpénzt kezdtek használni, és sokan a biztonságos, érintésmentes, kényelmes és gyors fizetési módot választották.
-
Divinity
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
OK, én ezt készséggel el is hiszem. Azért írtam, amit írtam, mert - még - nincs tapasztalatom a kérdést illetően
" ... a GPay-t akkor 15ezer felett PIN-t kér a terminál mert szimpla kártyaként kezeli ilyenkor."
OK, de 15e Ft alatt akkor akárhány alkalommal tudom úgy használni, hogy csak "ébresztem" a telefont?"Utána a GPay leblokkol azaz érintésre nem fog reagálni."
Ilyenkor mi a teendő? Csak be kell menni a GPay-be és újra engedélyezni az érintéses fizetést v. kártya eltávolítás → hozzáadás, stb.?Egyébként ez a Simple-re v. a többi hasonló app.-ra (Apple Pay, Samsung Pay) is igaz? Úgy értem, ott is elég az "ébresztés", és ugyanezek a szabályok?
-
Divinity
őstag
-
Nem akarom védeni, de nekem sosem volt vele bajom... közel 2évig használtam,mielőtt GránitBankoslettem. Jelenleg inkább az a baj a Simple appal, hogy más bankok kártyáival nem engedi az NFC-s fizetést... Ami elég gáz... Nekem ugye van Revom is, ilyen szempontból nekem kényelmesebb a Google Pay, a Curve appban kiválasztom a terhelendő kártyát és kész... Jövő februárban jár le az előfizum hűségideje,aztán ideje platformot váltani... Ilyen ütemben itthon az okosórás fizetés hivatalos bevezetése még megvárja a következő nagy aszteroidát ami elmossa az emberiséget
Ez is vicc, hogy úgy kell hakcelni/barkácsolni... holott az órák javarésze már tudja. A GearS3 órámmal is ez volt egyedüli bajom... 70ezer forint volt, NFC fizetés funkció nélkül csak túlárazott óra... Az SPay beizgatása rajta meg nem megy mindenkinek sajnos, bár ez még egyszerűen megoldható.
-
Divinity
őstag
Ez bonyolultabb annál, nem technikai problémák vannak inkább marketinges és logisztikai. Alapvetően ugye Google Store sincs itthon, főleg azért mert akkor szervíz pontokat is kéne üzemeltetni ami ugye nem olcsó és valószínűleg nem érné meg nekik hisz a lakosság (mondjuk) 70%-ának lövése sincs róla, hogy a Google hardvert is gyárt, árul.
A Pay kapcsán pedig a legfőbb probléma, hogy amíg nincs olyan bank akivel letudnának pacsizni okosba addig biztosan nem lesz elérhető, az itthoni bankok nagyrésze pedig rendelkezik saját megoldással Androidra így nem feltétlen mennek bele vagy erőltetik az ő oldalukról a témát. Ellenében ugye Apple oldalon nincs ilyen megoldás a bankoknak a zárt rendszer miatt így muszáj volt elindulni az Apple Pay felé. Viszont ha csak belegondolunk abba, hogy a Simple az OTP-nek mennyibe fájt (fejlesztő vagyok, tisztában vagyok a szoftver fejlesztési költségekkel) akkor könnyen beláthatjuk, hogy nem feltétlen akarják kidobni azt a pénzt az ablakon akár csak a többi bank akinek van hasonló megoldása
-
st6969
őstag
"Akkor kell az NFC aktiválásához az app ha már korábban hozzá lett adva a kártya"
Nem lett korábban hozzáadva a kártya, mert most érkezett meg, és a fiókszolgáltatásokból adtam hozzá(#187) st3v3np3t3r
Kivéve, amikor a frissítés el nem szúrja az eddigi megfelelő működést(#192) tomp
"De a tranzakciók nyomon követéséhez illetve a hűségkártyához már kell a Pay app."
Igen, úgy tűnik, ez így van...kár, nem értem, miért nem látható app nélkül, na mindegy. Lényegében (látszólag) tényleg csak ebben különbözik az app az integrált funkciótól.Más (picit talán off is):
Play áruházból nem szoktam letölteni semmi fizetőset, viszont a lányom szokott játszani a telefonomon, olykor tölt is le játékokat. Most, hogy a Google rendszerén belül van már beállítva fizetési szolgáltatás, hozzá vannak adva a kártyáim, nyitott képernyőzárnál azonosítva is vagyok...minden adott ahhoz, hogy egy véletlen folytán megtörténjen valamilyen alkalmazás vásárlás. Még nem néztem át a Play áruház beállításait, de van erre valami kapcsoló, hogy ne engedélyezzen ilyen vásárlást? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Update 2 (2021.09.07):Többen is jelztétek, hogy elérhető az alkalmazás mostantól Magyarországon is! Innentől az...
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest