- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
Depression #160 üzenetére
A pályák tele vannak a besorolásra magas ívben fittyet hányó arcokkal, akik elmennek az egész sor mellett és a végén még neki áll feljebb, ha csóválod a fejed.Miközben ahol megy, az már egy inaktív sáv/forgalom elől elzárt terület/leálló sáv - ami nem erre van. A kamionosok az ilyenre ki sem néznek az ablakon. Más az, ha útszűkület van és a folyamatos felváltott besorolás akár előírt is lehet. Megint más, ha egy pályára egy másik becsatlakozó út/pálya jön be, ott én is ha tehetem, alapból behúzódok, hogy be tudjon sorolni.
Attól sem lett jobb a világ, hogy egyre többen külföldre kerülnek, lesz pénzük kocsira, de kultúra az nincs meg hozzá. Sokan azt hiszik, hogy ha eddig a szomszéd faluba át tudtak menni hiba nélkül, akkor nem lesz gond a pályán sem a 2000 kilométeren. Pedig ott kell észnél lenni csak igazán. -
szabonagyur
félisten
válasz
Depression #148 üzenetére
A kép alapján ez nem egyértelmű továbbra sem. Az első képen van egy lezárt terület ok.
A második képen van egy tábla, mely sok esetben csak úthibát jelez, hogy ne menj bele az autó meg elmegy mellette. Simán lehet, hogy kihajtott egy mellék útról aminél nem volt jelezve, hogy a szélső sáv nincsen, aztán meg eléd került (rengeteg ilyennel találkozok).
Amúgy teljesen mindegy mit írok én vagy bárki, te az autósokat ellenségként kezeld, ráfeszülsz és bosszút forralsz. Mert miért jön be elég, miért megy gyorsabban, miért ez miért ez.
Ez a legrosszabb amit tehetsz, de hajrá. Tudom tanácsolni, hogy ne menj soha kocsival Olaszország fele, de még nagyon külföldre sem mert idegroncsként jönnél haza.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Depression #146 üzenetére
Ez ugye tudod, hogy nem szabalytalan igy ugye? Az, hogy Ti bealltok a belsobe mar joval korabban az csak a sajat dontesetek, a szelso sav ugyanugy hasznalhato addig amig le nincs zarva. Ezt irtam neked elobb is, cipzar elv alkalmazasa es nem lenne fennakadas, de gondolom egyszerubb veletlenul sem beengedni a masikat akinek megszunik a sav.
A megszuno sav neked is figyelmeztetes, fel kell keszulnod a besorolokra... csak gondolom egyszerubb igy..
Amugy pont errol volt par napja/hete cikk, hogy Miskolc es kornyeken mennyire nem engedik be a megszuno savbol erkezo autost (a pelda a 37-es ut 2x2 savos reszei voltak pont Zsolca es Miskolc kozott).
Ha ennyire streszz neked a vezetes forgalomban, tobb savos uton es melle meg epitkezesben akkor le kell rakni a kocsit es nem hasznalni.
-
Carasc0
őstag
válasz
Depression #1 üzenetére
Valamit nagyon rosszul csinálsz! Pláne, ha így reagálod le! Józan ész kell ide, nem az hogy veszek egy dózert és tarolok. Ugyanis ezzel átveszed az általad becsmérelt autósok stílusát.
Most elképzeltem hogy épp vezetsz, és épp megelőznek jobbról, te egyből fekapod a vizet. Ezzel már a TE is kockáztatod a kocsiban ülők biztonságát.
dnelb: Az is takarodjon, aki tanuló még és nincs routinja?
-
DonElvis
aktív tag
válasz
Depression #1 üzenetére
Osztom a véleményed, nagyon rég óta ugyanezt érzem. Kdolgot tudok javasolni azoknak aki Nagyfaluba jönnek hozzám látogatni: 1: BTR-60 az ideális közlekedési ezköz Budapesten, ha meg hirtelen nem akadna eladó, akkor 2: kell venni egy UAZ-t Vagy ARO-t vagy NIVA-t, galytörőt rá előre hátulra, oszt a stresszes közlekedés kérdése megolva.
-
dnelb
veterán
válasz
Depression #8 üzenetére
Kéne kicsit vezetned Pesten, mondjuk 1 évet, utána a miskolci tempó csigalassunak tűnne és nem lennél ideges, megszoknád ezeket
amikor felkerultem Pestre egy vidéki kisvarosbol érkezve enis ugyanígy rettegtem mint te, jaj nekemjonnek stb, ahh dehogy, ők se akarják összetorni az autót
-
szabonagyur
félisten
válasz
Depression #12 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy ha valaki feszülten ül be vezetni sem jó. Csökken a reakció időd és bármilyen apróságot már úgy fogsz megélni, hogy most itt a vég, ezt miért kellett így stb.
Egy forgalmas nagyobb városban pedig még jobban kell figyelni, mivel igen is lesznek akik majd jobbról kérik be magukat, de egy felkészült sofőr ezt is le tudja kezelni higgadtan (10 évet éltem a városban, nem kell bemutatni nyugi).
-
mickemoto
őstag
válasz
Depression #8 üzenetére
Abban is egyetértünk hogy amilyen a vezetési stílusa , kultúrája, morálja egy embernek olyan az élet más területén is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Depression #5 üzenetére
Sokrétű a dolog. Van az is, meg emez is. Nagyfaterom is vezet. Hazajött 30km-t 1.2 Thaliával behúzott kézivel és ő nem vette észre. Felrobbantak a dobok 20km után.
Na ő pont ilyen veszélyes, pedig egyik kategben sincs.
-
mickemoto
őstag
válasz
Depression #1 üzenetére
Ezt már egyszer megírtam én is az egyik közlekedős témájú bejegyzésnél hozzászólásként de voltak akik lehurrogtak hogy ilyen hozzáállással jobb ha nem vezetek. Pedig szerintem teljesen igazad van. Ha olyan helyzetben lennék hogy én vezetném a nagyobb járművet akkor talán nem satufékeznék vagy húzódnék le, bár ki tudja. Mindíg benne van a pakliban hogy egy vétlen harmadik fél látja a kárát úgyhogy mégsem éri meg. Mert az ugye kérdéses hogy ha én szabályosan közlekedtem és akár kamerával tudom ezt bizonyítani is akkor is ott lenne a lelkiismereti kérdés hogy ha akartam volna akkor talán elkerülhettem volna a bajt de erre nem tettem meg minden tőlem telhetőt.
Erre jó példa volt a nemrégiben történt román kisbusz vs. teherautó esete.Mondjuk ez csak annyiba jó példa hogy a teherautó nem lassított, vagy legalábbis nem satufékezett, viszont a kisbusz sofőrje nem szándékosan váltott sávot. -
Agostino
addikt
válasz
Depression #1 üzenetére
szintén zenész. régóta foglalkoztat engem is ez a gondolat, pláne mióta egy autóm ilyen ügy miatt lett totálkáros. fél évet sem élt meg szegény. ladán filózok, azokban laikusként azt gondolom sok a vas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged