- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
pető bá' #163 üzenetére
Az tény, hogy nagyjából az autósok 90%-a (beleértve engem is), nem tud megtenni úgy egy kilómétert, hogy ne szabálytalankodjon kettőt, miközben mindenki a szabálytalankodókról panaszkodik. (Hát még ha nem autóval, hanem valami mással szabálytalankodnak...
) A magam részéről én sem tartom problémának, hogy a dinamikus haladás érdekében az ember megfelelő körültekintéssel megszeg ezt-azt, ha ezzel senkit nem veszélyeztet, akadályoz. Nyilván érdemes mérlegelni, hogy mit nyer az ember, mert fél perc előnyért ritkán érdemes idegeskedni. Van egy kollégám, akivel egy útvonalon szoktunk menni egy jó nagy szakaszon. Ha egyszerre érünk oda a főút elejére, akkor nyomjuk neki a rácsingot. Különböző taktikán vagyunk, mert ő amolyan cikázós gumcsikorgatós fazon, én inkább lassabban megyek, hogy ne törjön meg a lendület minden lámpánál. Általában egyszerre érünk oda. Volt, hogy megpróbáltam elmagyarázni a srácnak, hogy mi az a zöldhullám, de láthatóan nem érdekelte.
Egy darabig idegesített, ha valaki szabálytalan előnyre tesz szert, de végülis nem versenyzünk, mit zavar engem, hogy kielőznek a záróvonalon, átmegy mellettem a bringás a piroson, elhúz mellettem 180-al a pályán, ha neki ettől jó, nekem meg nem lesz rosszabb, hát csinálja!Geller72:
Egyszer én is voltam egy társaságban, ahol valaki felvetette a bezzeg a Ladában volt anyag frázist. Utánanéztünk és rájöttünk, hogy annyira nem volt benne vas, hogy nagyjából a mai szuperminik (Twingo, Fiat 500, Panda, Ford KA, VW up!, Skoda Citygo, stb...), némelyikében több anyag van és akkor még arról nincs is szó, hogy anyagabb anyag van benne, mert időközben a legolcsóbb autókban is elterjedtek a nagyszilárdságú acélok, ráadásul a rengeteg töréstesztet és számítógépes szimulációt figyelembe véve oda teszik a sok anyagot, ahol tényleg szükség van rá a biztonság érdekében. Csúnyán néz ki egy mai autó egy ütközés után, de ha jobban megnézi az ember, gyakran csak filléres (az autó újkori árához képest) műanyag takaróelemek repülnek szerteszét, miközben a "vas" mögötte jóval kevésbbé sérül, mint egy olyan autónál, amit még nem az Euro NCAP teszteken való minél jobb szereplés jegyében terveztek. Az Euro NCAP oldalán egyébként elérhetőek nem csak a 0-5 csillagos értékelések de egy pár oldalas szöveges értékelés is. Érdemes belenézni, hogy egyes típusok mennyit fejlődtek generációról generációra. Nekem például a régi Opelemnél egy frontális karambol esetén az ölembe csúszott volna a kormányoszlop, miközben a következő generációban már ugyanolyan erejű ütközésnél a helyén maradna. Az azért nem mindegy.Lauda: Nekem az Osztrák morállal kapcsolatban az tűnt fel, hogy sokkal kulturáltabban tudnak autópályán közlekedni. Ha tudnak lehúzódnak (nálunk is kötelező lenne), ha előzöl és látják, hogy tőled jobbra összefüggő kocsisor van, akkor nem másznak a seggedbe, megvárják míg végzel és lehúzódsz magadtól. Mondjuk azt a szokásukat nem egészen tudom érteni, hogy alpesi falvak közt miért járkálnak mopedautókkal a szerpentineken.
Új hozzászólás Aktív témák
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- PS Plus előfizetések
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA