Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco
    nagyúr

A metro nálam a legkisebb rossz ha húsról-halról van szó (pozitív értelemben). A többi multikultiban még kevésbé bízok, ott legalább a jelét látom annak, hogy nagyjából tudják mit csinálnak.

Mellesleg megcsináltam ezt a petrezselyem-citrom-fokhagyma kombót. Nem teljesen úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, mert sem friss, sem fagyasztott (szoktunk apróra vágva eltenni kis adagokban, jobb mint a zacskós két nagyságrenddel) petrezselyem nem volt itthon.

Kicsit keveset csináltam, és mivel a petrezselyem száraz-szárított volt, ezért felütöttem egy kis olivaolajjal. Amíg nem öntöttem fel, addig nagyon vadító illata volt, utána ezt elvesztette, kóstolni nem kóstoltam előtte, hogy az ízén tompított-e. A tanulság: ebből sokat kell csinálni, nem csak úgy megmutatni a halnak, hogy ilyen is van, hanem rendesen be kell vele kenni igényesen, úgy viszont egy teljesen új ízt ad az ételnek.

Ki kell próbálni friss (vagy legalább friss-szerű) házi petrezselyemmel, úgy lehet még jobb lesz, de annyi már most kiderült, hogy van benne fantázia.

Új hozzászólás Aktív témák