Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
Amúgy köszi mindenkinek a hozzászólásokat és a segítséget
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan ráugranak a témára. -
-
ldave
félisten
@Samus: írtam is hogy az inteles rész valószínüleg nincs összhangban. Az i5 mellé azért is tettem erősebb VGA-t, hogy értelme legyen az erősebb procinak.
@creation: az AMD-s oszlopban két megoldás egyben, a piros összeg a 860K a Fury RAM-mal (az intel oszlopból), a kék összeg az APU és mellé Radeon RAM.
-
aAron_
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Írtam is, hogy csak ha valami nagyon szokatlant akar. Ha ajánlanom kéne egy ár/érték bajnok konfigot akkor az ilyen lenne:
MBR: Asrock B85M Pro4
CPU: Intel Core i5 4440
VGA: GIGABYTE GV-N960WF2OC-2GD
RAM: HyperX 8GB FURY 1600MHz HX316C10FBK2/8
SSD: HyperX 120GB FURY SHFS37A/120G
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
PSU: FSP HEXA+ 400W
HÁZ: Cooler Master N200 -
-
Minek Z97 lap? Főleg a 4440 mellé. Úgysem tudod tuningolni, mert szorzózáras. Bőven elég egy B85 vagy kicsit drágábban egy H97. És akkor máris -20k. Kérdezz rá az egyik céltopikban, hogy milyen Asus lapot ajánlanak a 4440 mellé. 20-25k körül lesz.
A HyperX helyett inkább Crucial Ballistix Sport szériás RAM-ot vennék (2x4GB Kit), árban egyforma, de a késleltetése jobb (1600/CL9).
Illetve azért egy 270X és egy GTX960 között akad némi teljesítménybéli különbség, akárcsak az i5 és az A10 között..
-
ldave
félisten
Az excel erejével összedobtam egy kis összevetést:

Az inteles proci és alaplap lehet nincs összhangban.
-
Korábban én is gondolkodtam A10 kontra valamilyen dvga párosban, de az A6-6400k után rá kellett jönnöm, hogy nem sok értelme van a felárnak és a vegyes rendszerek sem túl jók.
Így most míg jobbra nem jut, a 750k + HD4870 párossal küzdök.
A terv ahogy most láttam kijönni az AsRock 99-es ITX lapját valami hasonló lesz, de egyenlőre kivárok, míg lejjebb mennek az árak. Fontos számomra az ITX méret, nem akarok monstrumot a szobába!
Szóval ha AMD + kevés pénz és nem fontos a méret, akkor FX, ha kell az ITX akkor FM2+ de IGP nélkül. Ha van pénz akkor meg felejtsd el az AMD-t! Főleg ha játszani is kedved támad.

-
AxBattler
félisten
Ennél rosszabbat nem is ajánlhattál volna. A Hybrid felhasználásról a vonatkozó szakmai topikokban próbálnak mindenkit lebeszélni, nem véletlenül: eléggé játékfüggő, hogy támogatott-e, sokszor minimális ugrást sem okoz a dVGA-hoz képest, és még így is előfordulhatnak akadások bőven.
860k + valamilyen Radeont mondanék AMD-re, vagy a másik oldalról i3 + valamilyen Maxvell architektúrás GeForce.
-
Az AMD-t felejtsd el! Nincs értelmes termékük, ha lesz VGA.
Vegyél valami i5-öt, mindegy melyik széria a sandy óta, tegyél hozzá egy mITX lapot, meg valami "cuki" házat.
Betolsz az egészhez egy GTX 750Ti-t, ha kicsit több kell akkor egy 960-at.
Pici, cuki, szép és 0 hangja.SSD-ből meg veszel egy ~250-eset és akkor a HDD-t is jó eséllyel megúszod, ha mégis kell beteszed egy USB3 dokkolóba és a laptoppal is tudod használni. A GW2-nek úgyis SSD-ről kell mennie, különben baromi sokáig tölt.
Tápból nézd meg, hogy mi az ami belefér, de az i5+750Ti-t akár 2 paneltáppal is meg tudod hajtani, annyira keveset esznek.
Házból nem tudom mi tetszik, abba nem ugatok bele.Azért azt megjegyzem, ha tervezel különálló hangkártyát, akkor az mITX-be nem fog beleférni, valami külsö eszköz kell és abba kell beleküldeni optikán keresztül a hangot. Esetleg külső hangkártya.
-
Shamy
tag
Nekem volt i5 3470 7870-el, aztán leépítettem a gépet, nem kellett a craft. Lett helyette AMD A10, dvga nélkül. Eladtam, nem vált be. Most van helyette egy G3220 750ti kombó. Ez már nagyon bejövős, és olcsó.
A te esetedben, mint azt már többen leírták, olcsó lap+i5+dvga+1600-as ram, gyári cpu hűtő. Ár/teljesítményben ez a legjobb most.
-
ldave
félisten
Köszi mindenkinek a tippeket, gondolatokat. Ahogy írtam is, első körben nem racionális úton indultam el.
Amúgy 2004-ben vásároltam az első PC-met, sulinet, hej!
2004: AMD Athlon 64 2800+, ASUS K8N-E + valami Radeon 9200, ennek a gyártójára most nem emlékszem.
Ez volt az utolsó gépem AMD froton. A következő gépet asszem 2008-ban vettem:
2008: Core 2 Duo E8400, ASUS P5Q + egy ASUS GeForce 6600 GT
Ezt váltotta 2011-ben egy újabb intel+nvidia konfig:
2011: Core i5-2500, ASUS P8Z68-V + ASUS ENGTX560 Ti
És ez 2013-ben változott át egy Dell XPS 14 laptopra
Szóval elég régen volt már AMD rendszerem, emiatt gondolkoztam első körben abban.
Tudom, hogy az intel jelenleg erősebb ajánlat és az nvidia megoldása a frissebb a piacon. De mire a vásárláshoz eljutok (nyár eleje), talán már lesz 300-as Radeon széria.
-
aAron_
őstag
Így van. Ráadásul A10-7850K mellé ilyen erős dVGA-t tenni eleve pénzkidobás, hiszen ez a processzor az erős IGP-je miatt kerül ennyibe. Clock to clock teljesítménye közel van a Phenom II szériához, amely mára már nagyon elavult, gyenge. Ezt részben előttem is írták már.
ldave: Ha valami szokatlanabbra vágysz építs inkább egy hybrid crossfire-t. Ár/érték arányban ez is bőven el fog maradni egy Intel + dVGA párostól, de mégis racionálisabb valamivel, mint a mostani terved. Alapból sosem ajánlanék senkinek sem ilyet, de írtad, hogy szereted a különösebb dolgokat. A10-7850K + R7 250 működőképes páros lehet.
Mondjuk gondolom i5 2500 + 560 Ti párosnál erősebb gépet szeretnél.

-
Egy ideje már rendszeres követője vagyok a "Milyen asztali gépet vegyek" topiknak, és meg kell mondanom, mindenkit lebeszéltek az AMD processzorokról. Egy kicsit hozzáteszel, ami a lap árából lejön, és máris megvan a H97M lap és az i5-4460 (vagy B85 lap és 4440), teljesítményben és fogyasztásban is jobb, hűtő sem kell feltétlen rá, a gyári is jó, ha játékról van szó.
VGA pedig, ha már R9 280 felé gondolkodsz, ajánlom nézz rá a GTX960 szériára, mert hiába a papíron gyengébb hardver, teljesítményben hozza a vörösek szintjét, fogyasztásban viszont majdnem fele (és van Asus Strix verzió belőle).
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Dávid már megint rosszban sántikál - vol. 1

-
Syl
nagyúr
És a gépre természetesen majd Arch linuxot fogsz telepíteni

-
Sok sikert a projekthez!

Engedelmeddel egy észrevétel: ha lesz VGA, akkor az A10-7850K helyett vedd az Athlon X4 860K-t. CPU rész egyezik, csak nincs benne IGP, cserébe érezhetően olcsóbb is. Így a memórián is tudsz spórolni, elég az 1600 MHz is, mivel nincs IGP, így nem kell a gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan ráugranak a témára.