- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvelstadt
veterán
gyerekek konzolon(box-on) volt szerencsém belekóstolni ebbe a játékba. nem is ismertem nem is halottam róla sose de öcsémnek hála megismertem. igen volt benne észrevehető fps drop. sőt, sima tv-re volt rákötve sima scart kábellel ami egy nagy homály képet eredményezett. de tudjátok mit? kit érdekel? ez akkora játék! a kurva játékra figyeltem nem a grafikára meg az fps-re és eszméletlen hangulatos. szóval én vagyok a fogytékos de engem ez érdekel pc-re. saját box-om nincs és venni most nem tudok ugyh pc-n olcsóbban megúszom. én örülök hogy kijött pc-re.
-
losi73
senior tag
-
losi73
senior tag
üdv abban tudna valaki segiteni eredeti játék steamrol inditva mégis off line megy igy se mentés se igazi játék élmény mi lehet a probléma?
-
sondor88
csendes tag
a 3. bonfirenél tartok (undead parish)
eddig nagyon adja a game, bár néha meg kell nézni egy walkthrought-t, hogy mit-merre
-
Varázslóó
őstag
-
kukacok
csendes tag
-
raziel01
veterán
-
Dilikutya
félisten
Új gép helyett legközelebb egy magyar nyelvtankönyvre ruházz be!
Egyébként meg nem kell villogni, hogy neked 4 éve volt olyan géped. Most padlót fogsz, de én meg CPU-ba integrált grafikával játszom, és kösz szépen, elég. Battlefield 3, Crysis 2 nem tudom hogy megy, nem érdekel, minden más rendben van 1280*1024-ben.
Hogy témánál legyünk: úgy látom, élesben is kezd beigazolódni, hogy a játék engine-jét elk*rták a fejlesztők. Ettől még lehet a játék jó, csak most is dühítő, hogy szaggat erős gépeken is, holott a látvány nem indokolja - AAA címtől ez gáz.
-
Varázslóó
őstag
-
Crus
addikt
-
Sonja
nagyúr
-
raziel01
veterán
Konzolon amúgy nehezebb volt. Itt meg lesz majd trainer meg bármikor lehet onnan folytatni ahol abbahagytad.
-
Sonja
nagyúr
Erre is van a DSfix módosítás!
De egyébként jobban jársz egy Xbox 360 controller beszerzésével. 
-
Varázslóó
őstag
-
sondor88
csendes tag
-
Varázslóó
őstag
-
sondor88
csendes tag
Sziasztok!
elég nagy a hype a játék körül, ezért gondoltam kiprobálom én is (semmilyen konzolon nem toltam elötte)
toltam vele ~10 percet, de elég kényelmetlennek éreztem a billentyűzet + egér kombótaz a kérdésem, hogy megérné emiatt a játék miatt beszereznem egy kontrollert?
esetleg valaki aki innen tolja, leirhatná a véleményét ^^ -
kukacok
csendes tag
-
shaddam
aktív tag
-
Varázslóó
őstag
Láttál már LCD TV ét ? minitornak élesebb a képe.... de bocs az új 9000 samsungnak éles a képe.... 32'' es 300ezer forint.... vedd meg gyorsan
Ami évek alatt eladnak az LCD monitorba ott van csak kicsibe....
Más a panel.... egy 1-2éves samsungon még tök homályos a 1080p
Csak gondolom 10 méterről nézed.... monitor 30 cm ről is éles.... meg 10méterről is
-
Crus
addikt
-
Varázslóó
őstag
Igen persze igazad van, én nem az fps cserélem le főleg... nem vagyok hülye...
én ár esés miatt... és persze hogy 2010 óta minden kártyám a volt legjobb
de nem vagyok dinó aki szarom a pénz
de igazad van meg nekme is volt még 4éve olyan gépem mint neked... HD4850 512MB os és E8200 Core 2 Duo 
raziel01 : Xbox on ott a TV ami elhomályosít mindent és persze hogy szebb ... de lehet másban is szebb
ez jó nagy port lett.... kezdünk ott tartani 10/1 játék nem port
és én azt meg is veszem ami nem port
mert azok megérdemlik -
Crus
addikt
Az a baj ezzel a fix-el, hogy a készítője a saját elmondása szerint is csupán az első fél órában tesztelte.
Az első fél óra még nem is vészes FPS szempontból... menjünk csak le Blight town-ba és teszteljük ott. Teszteljük az Ornstein és Smough boss harc alatt, ahol egy ezeredmásodpercnyi hiba és végünk.
Vért és verítéket jósolok

-
Jakesz
addikt
-
Crus
addikt
Dark és Demon's Souls rajongó vagyok... evidens, hogy mind a 2 cím credits-e lepergett már.
Megnéztem az álírásomba szereplő konfigon a játékot és füst vagy köd esetén 20 alá esik be az FPS... gondolod még komolyabb graf mellett ez nem vezetne még több FPS drophoz?Ez engine probléma... u.e. volt a baj konzolon is... de nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a játék k. jó és aki csak teheti vegye meg és tolja végig. Ha sikerül, soha nem felejtitek el az élményt

-
Sonja
nagyúr
Azt hiszem, hogy nem sokáig lesz olyan mosottas a kép. Egy egy emberke NeoGAF-en megoldotta, hogy normál felbontásban legyen a renderelés!
Ez a 2 kép 2048x1440-es felbontásban van renderelve!
Ha kész, közzé fogja tenni! 
http://www.abload.de/img/data2012-08-2319-29-00ojjb.png
http://www.abload.de/img/data2012-08-2319-18-3m8kbf.png -
Jakesz
addikt
Ez a gyenge portolás miatt van, de ezt jó előre be is harangoztatták a készítők, szóval nem jött meglepetésszerűen. A PC-s optimalizálás nem megy nekik, ezért kompromisszumot kellett kötniük, miszerint a megfelelő framerate értékért a grafikai részletességet és felbontást kell levenni. Akinek ebben a játékban a grafika a fő tényezők egyike, azok a 2. halál után már törölni is fogják a játékot.
-
raziel01
veterán
-
Jakesz
addikt
-
raziel01
veterán
Látom elvagytok. Én meg 50 ezres Xbox-al vígan tolom a játékokat, mert a JÁTÉKÉLMÉNY a fontos nem csak a csilivili grafika.
Gears of War 2-3 az egyik legjobb játék.Dark Souls elég csúnya lett PC-n sajnos. Kár érte. Kíváncsi leszek mennyire fogy.
-
Jakesz
addikt
Nem kötöttem én bele semmibe, csak körülírt módon írtál le olyat félreérthetetlen módon, hogy én egy elmaradott ember vagyok, amiért nincs csúcskategóriás PC-m. Annyit ehhez hozzáteszek, hogy a GTA V megjelenése előtt új gépet fogok venni, amelyben előre láthatólag egy Core i5 és egy 7870 fog csücsülni. Amíg nincs olyan játék, amelyik igazán érdekelne és már nem futna rendesen a jelenlegi gépemen, addig csak jókora pénzkidobást jelentene a fejlesztés. A mostani gépemet 3 évvel ezelőtt vettem 100 ezer forintért és az elmúlt 2 évben a legtöbb játék maximum grafikán futott rajta, kivéve a Crysis és GTA IV-féléket. De még most is bőven elég szinte mindenhez legalább közepes grafikai beállításokon. Nyilván elég sok pénzed lehet, hogy így vélekedsz erről a dologról és le merem fogadni azt is, hogy az előző VGA-d sem olyan volt, mint mondjuk az enyém, hanem a jelenlegidnél 2 fokkal gyengébb, amit akkor vettél meg, ami anno csúcskategóriás volt, de mivel már megjelentek újabb VGA-k, muszáj volt váltani, mert az a menő. Vannak ilyen emberkék, akik +10 FPS-ért képesek kifizetni tízezreket, meg sokszor százezreket, holott a játék a korábbi hardverekkel ment max grafikán pl 90 FPS-sel, de az kevés, mert az újjal mehet 100-zal is. Hát ezért megéri váltani.

Amúgy ennek az észjárásnak a hazai szakértője az egyik dinoszaurusz nevével ellátott emberke, aki itt Prohardveren is eléggé mutogatja magát, hogy ő mekkora király, egyébként az egyik legbutább aktív fórumozó. -
Varázslóó
őstag
Akartam is írni nem lenézlek.... de már nem tudtam szerkeszteni
de mindenbe bele kell kötni 
Tudod ha lenne pénz a világba... akkor nem kéne a régi karikra odafigyelni... meg a konzolportokra..... te még annyira nem láthattál jó grafikát.... 4850en
és azért nem tudod miről marad le az ember....Az más kérdés hogy egy iylen gépem ami nekem van... azért van hogy dolgozzanak a grafikáért... ha nem teszik akkor nem veszem meg.... meg játék élmény nekem számít, a gépemnek meg a grafika.... ha ez nincs ,meg max nem viszem végig ... és nem veszem meg..

Ami neked szép olyan felbontásba az nekem már bazi ronda... és nem nekem
hanem a gép adja ki rondábban mert újabb.... és a selejtes szar texturát meglátom rajtamíg egy 19'' 1280x1024 monitoron nem látom

-
Jakesz
addikt
Beszarok, most meg lenéz azért, mert "csak" egy HD4850 pörög a gépemben. Tudod jobban is járok én, hogy nem veszek meg egy Core i7-et, meg 7970-et csak azért, hogy az e-penisem nagyobb legyen. Ugyanis játék szempontjából messze felesleges mindkettő, azért amit te is megemlítettél, hogy nem izzasztják meg a gépet. Légy büszke rá, hogy kiadtad értük a százezreket + fizeted a havi villanyszámlának a sokszorosát mint amennyit én fizetek, aztán nem is élvezel ki annyi lehetőséget belőle, mint amennyit ráfizetsz. A hangulat valóban nagyon fontos, sőt a legfontosabb egy játék esetében, de ahhoz, hogy egy játék hangulatos legyen, messze nem kell hozzá jó grafika. Nem hiába van az, hogy rengeteg régi játék még mindig több szórakozást nyújt, mint sok mai.
-
Varázslóó
őstag
Nézd meg a géped.... már is értem miért vetted meg... és te leszarod az 50 ezres PC éd el hogy milyen a játék szépsége... ezt elhiszem... engem ez nem hat meg...
ez ne izzaszt meg semmit ... max mesterségesen ....Hangulat nagyon is fontos... de a hangulathoz az őszkép is jön... mivel a HD4850 en ezek a grafikák passzolnak még... nem is csodálkozom.... nem kell Crysis elé ülni hogy szépet lássak !
-
Jakesz
addikt
Köszönjük emese, ez nagyon szánalmas volt! Kezdjük ott, hogy Steamen jelenleg a 2. helyen áll a legtöbbet eladottak listáján, szóval vannak "hülyék", akik megveszik, köztük én is. A játékosok jó része szerencsére nem arra gerjed, hogy most fúhádéba' állejtő grafikán gyorsan végigvigye a játékot, aztán elmondhassa magáról, hogy igenis "megcsinálta". A játékmenet önmagában semmit sem ér? Na igen, egy játék megvásárlásakor először azt kell figyelembe venni, hogy milyen grafikai szinten tudjuk játszani, maga a játékmenet és a hangulat az csak utólagos kérdés... Mars vissza Crysis-ozni ember, ott élvezheted az állejtő grafikát, meg a nulla tartalmat, de hát az úgysem számít neked, a lényeg hogy jól nézzen ki.
-
Varázslóó
őstag
Mikor tanulják már meg.... Munka nélkül nem lehet eladni PC re semmi szart... legalább is nagy nyereséggel nem... vannak hülyék akik megveszik.... de port munkával nem volt munkájuk... vagy alig .... játék menet önmagába szart sem ér... legalább 1080 lenne meg... nem nativ ba.... röhögés ez az egész.... így szeretnék bebizonyítani hogy warezolnak...
pedig ők kiadták PC re..... a nagy lófaxt.... így nem kell szerintem senkinek... -
Mardel
őstag
Az a baj, hogy a játékban nincs ami upscale-elje a felbontást 1024x720-ról nagyobbra. Mivel konzol port és konzoloknál ezt megteszi a TV, ettől is különbözik a monitortól.
Nem lenne ezzel a 1024x720-as renderelésel semmi gond, Arma 2 is ennyivel renderel, de abban van rendes upscale amit nem fogsz észrevenni.
Itt észre fogod venni, hogy 1920x1080-on vagy 1920x1200-on egy 1024x720-as képet látsz széthúzva.
Ha játszottál már 19"-os LCD monitoron 1280x1024 helyett 800x600-on akkor eltudod mondani milyen szar, homályos.
Kb ugyanez lesz a helyzet a Dark Souls-al is monitoron. -
Cyberbeni
addikt
-
Dilikutya
félisten
Nem, a dráma az, hogy még szaggatott is rajta az E3-as bemutatón, holott 30 fps és 720p. Tehát még ezt sem bírja a motor. És mindez egy AAA kategóriás játék áráért. Ennyiért már járna a monitoromhoz megfelelő felbontás és képarány, a fix 30 fps még a legkevesebb ezek után, csak épp az sem tűnik biztosítottnak.
#100: Én mindent megértek. Megértem, ha nem sikerül átírni, csak akkor inkább tárják szét a kezüket, mint pár éve a Lucas Arts fejlesztői, hogy bocs srácok, de ez a mostani PC-ken nem fog rendesen menni. Hogy az ok ez volt-e, nem tudom, mert végül csak kiadták, igaz jóval később, de simán elhittem volna. Viszont ezek megcsinálták, és ki is adják teljes áron. Engem csak ez zavar. Ha ingyen lenne, vagy fillérekért, akkor nem emelném fel a szavam a technikai hiányosságokért, de mikor teljes áron kínálják, akkor már azért megengedem magamnak, hogy ne tetsszen. És ilyenkor nem mentség, hogy kegyesen kiadták, meg hogy nem a grafika számít, meg ez nem olyan játék... értem én, de azért bizonyos minimális elvárások ilyenkor is akadnak, az egyik, hogy ne csak a 300 ezer forint fölötti gépeken fusson 720p-ben 30 fps-sel.
-
Silenzio
addikt
-
fasterware
aktív tag
Ha 1024 x 720 felbontása lesz, akkor legalább jól fog kinézni HD Ready plazma tv - n
. -
Shing
őstag
-
mcwolf79
veterán
-
Silenzio
addikt
PC: Prepare to Die!

-
bozont
veterán
Just testing out mah new rig, and btw it also has 2,5 TB XDDR7 RAM and 3 Yottabyte SSD's in raid 0 on plutonium cooling. I have also attached a Nuclear Reactor power supply (Codename: ThoriumFluorideThF4 NuclearX Certified series). CPU runs fairly stable @ -273 C. Have to upgrade soon though... becouse the framerate drops to as low as 927846 frames per millisecond.
De ez nem is igazi gamer konfig, egy Gamer Edition cuccot sem látok a leírásban, ezzel csak felvágni akar.

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
-
mcwolf79
veterán
-
wikings2
őstag
Dobozos megjelenés várható? vagy csak steam? :\
-
törölt tag
Pont hogy rendes port, 1 az 1-ben olyan mint a konzolos. A konzolos változat is subHD volt. Szegény 6xx kártyákot meg ne használjuk már mértékegységként. Pár techdemo kivételével sehova nem kellenek, oda is csak azért, mert a képen látható dolgok mellett még kiszámoltatják velük a talajvizek mozgását, a növényekben lejátszódó fotoszintézist meg a mapon fellelhető összes karakter anyagcsere folyamatait is. Ha meg nem tetszik amit csináltak, nem kell megvenni. Nem zsákbamacska, szóltak előre.
-
Löncsi
őstag
100 fps.. ? Ne komolytalankodjunk...
Az igazi GAMMER így tolja.
Just testing out mah new rig, and btw it also has 2,5 TB XDDR7 RAM and 3 Yottabyte SSD's in raid 0 on plutonium cooling. I have also attached a Nuclear Reactor power supply (Codename: ThoriumFluorideThF4 NuclearX Certified series). CPU runs fairly stable @ -273 C. Have to upgrade soon though... becouse the framerate drops to as low as 927846 frames per millisecond.

-
törölt tag
A port csak azert keszult, mert a nep rinyalt miatta es ok mar eleg regota leszogeztek, hogy sem a technologia nincs felkeszitve a pc-s kiadashoz szukseges rugalmassagra, sem ok nem jartasak ezen a teruleten - cserebe a konzolon fizetos tartalmak ingyenesek. Mar az elejen lehetett tudni, hogy nem lesz csucsminosegu port (ahogy az eredeti konzolos verziok is gyatrak voltak technikailag - azokhoz merten meg a pc-s egy csiszolt gyemant lesz). A felbontas megtartasa nekem nem tunik tragikus kompromisszumnak.
Kontroller meg alap egy hack 'n slashez.
Grafikai beallitasokra szerintem ne igen szamits
@Loncsi: igaz, hova gondolok, ki az aki 100 fps alatt hajlando elinditani egy jatekot
-
Löncsi
őstag
-
FuRiONight
addikt
Az a röhej, h nem képesek egy rendes portot csinálni, és persze ezért kérnek pénz, nem is keveset!
Ráadásul az E3-on kiállított verzióval komoly sebességbeli problémák is voltak, a bemutatót nVidia GeForce GTX 6xx kártyákkal felszerelt gépeken tartották, és még azok sem tudták akadásmentesen futtatni a játékot.
Szóval lehet, hogy még viszább kell venni a beállitásokat, mert még úgysem fog kinézni, mint abban a csúnya videóban. Grat!
ÉS ráadásul nem is optimalizálták rendesen. Kontroller ne vegyek talán hozzá, mert annyira szar lesz az iránytás?Mind1, én már rájöttem, h a pc az nem halott, de közel áll hozzá.

-
törölt tag
Velemeny az elso teszteloktol, meg igy is koroket ver a konzolos verziokra. Nem is ertem ezt a tragediazast az egesz korul, 30 fps egy hack 'n slashben boven eleg (foleg kontrollerrel) attol meg senki fejerol nem fog leesni a korona, hogy skalazott felbontast kap.
A jatek meg rohadt jo, jatekmechanikat tekintve nem igazan van hozza foghato es aki olyan aprosagok miatt sir, mint a felbontas, az szerintem neki se fogjon mert fel ora utan az ablakon fog kiugrani.
Rohej ami itt megy -
Crus
addikt
Akinek ez a minőség kevés, az szálljon ki a játékok világából és menjen horgászni... vagy egyszerűen csak ismerje el, hogy ennél a játéknál egészen más a lényeg, mint amin itt a sírás megy.
-
törölt tag
Elég vicces dolgokat olvasok itt. Idén januárban indult peticióra, amit kb 100k ember irt alá (még ha mind meg is vennék, egy nevetséges mennyiség), válaszolt a cég és megigérte kiadják PC-re is. Majd áprilisban megint ment a sirás, hogy jajj csúnya GFWL, legyen steam. A cég megint csak eleget tett a kérésnek. Fél év alatt átportolta, fixálta a framedropokat is, erre megint megy a sirás. Komolyan segithetnétek páran felszámolni az aszályokat a világban

-
DeRP
csendes tag
Mivé lett a világ :S
Régebben azért, ha egy játék japán volt és komolyan vette magát alap volt a fix 60 frame.
A felbontás kevésbé zavar engem, mivel amúgy sem full hd-ban játszom, az már annál inkább aggaszt, hogy mit kezd majd a 16:10-es monitorommal. -
Cifu
félisten
-
Löncsi
őstag
Ez van, sajnos ezen nem tudsz változtatni.
Esetlen külső-lelkes modder csapatok hátha tudnak rá majd megoldást.Amúgy érdemes lemondani az "AAA" játékokról PöCö-n. Nem ide készítik ezeket elsősorban, túl nagyra nőttek a költségek már ezen termékek esetén. Kisebb címek sokkal polírozottabbak.
-
ricshard444
veterán
Hát ez szíven ütött,nagyon vártam a játékot,30fps-t még úgy le is nyelem ilyen típusú játéknál,de a felbontás szörnyű,hogy jön ki majd a képarány is? Nemtudom miértnem tudják rendesen kiadni

-
schwartz
addikt
Nehez elhinni, hogy a Namco engedjen egy szar portot piacra dobni...
-
Löncsi
őstag
-
mcwolf79
veterán
De inkább akkor bevállalnák, hogy tolják a megjelenést. Lassan 1 éve,hogy kijött a konzolos verzió, ha még csúszik valamennyit (mert kínlódnak a kóddal), szerintem a leendő vásárlók (Én legalábbis) megérteném.
Számomra az a furcsa, hogy annyi konzolcímet rántanak át PC-re, de ilyet, hogy így "trükközzenek" a felbontással Én még nem nagyon (egyáltalán nem) láttam. Oké, ne legyenek (DE LEGYENEK) magasabb felbontású textúrák, AA-ot ráerőlteti driverből az ember (max. bugos lesz), de felbontást így lebutítani?!?!?
Tényleg Én csak abban reménykedem,hogy legalább a frame-problémákat izomból le tudja gyűrni a PC.Alan Wake esetében : Na persze, aztán hopp! Előszedték, hogy nosza,adjuk ki a PC-s verziót is. Funny
2 év telt el a két verzió között. Addig szerinted csak ültek rajta ? -
Löncsi
őstag
-
vanye
senior tag
Nem értek a szakmai részéhez. Laikus szemmel viszont azt látom, hogy a Remedy pl. simán meg tudja oldani azt, hogy az eredetileg konzolos Alan Wake-et PC-re is átírja.
Most akkor a finn srácok überjó programozók, vagy a japcsik nem vágják ezt a "konzolról PC-re"-dolgot?(#102) Löncsi:
Tudtam arról, hogy négymagos Intellel demózták még a kezdet kezdetén, de mivel baromi sokat késett a játék, azt gondoltam, hogy anno csak bekamuzták az egész PC-s dolgot. (Ahogy kb. a Crytek a Crysis 2-vel, ahol ugye azzal etették a népet, hogy a programot eleve PC-re fejlesztik.)
-
Löncsi
őstag
-
törölt tag
"Elméletben tök nyolc egy motornak, hogy a kimeneti felbontás mekkora."
Egészen addig, amíg nincs a felbontás hardcode-olva a rendszerbe, vagy nem pakolnak át olyan feladatokat a CPU-ra, amit a pc-n GPU-val végeztetünk el. A hardcode-olásra esélyes jelölt bármi ami postprocess, ami egy elég nagy kör, másrészről meg ha abból indulok ki, hogy eredetileg a játék kizárólag konzolon ment volna, akkor logikus lépés is. (Egyszerűbb ismert magic number-öket beégetni a kódba, mint átfűzni a rendszeren azt, hogy támogasson bármilyen felbontást. Ráadásul különféle felbontások kérdése konzolon nem létezik, így totál felesleges megoldani.) Persze a fenti problémák javíthatók, de épeszű programozó felmond, ha ilyen feladatot kap egy nagyméretű kódbázisra.
( Méghozzá azért, mert a feladat végére vagy felkötné magát kínjában, vagy rászokna a nyugtatókra.
) -
kukacok
csendes tag
-
kukacok
csendes tag
-
kukacok
csendes tag
-
nobela
senior tag
40-50 bizony már hellyel-közzel folyamatosnak mondható, ha nincsenek komolyabb belassulások. De itt most fix 30-ról van szó. Jelentős a különbség azért.
Furcsállom ezt az elképzelést, én pld biztosan nem fogok olyan játékot megvásárolni ami 30 fps-re van korlátozva, és nem lehet valahogyan kiiktatni a limitert. Nekem ez így játszhatatlan.
-
kukacok
csendes tag
-
kukacok
csendes tag
Mondjuk van benne turpisság mert ha 30 frammel játszol de joy van a kezedben amivel ugye a kamera mozgás, karakter forgás stb. lassú, nem tűnik fel hogy szaggatna valami, ha viszont egérrel rángatod a képet akkor naná hogy kevésnek látszik az a 30 frame...marad a V-sync be.
-
Raatkainen
csendes tag
30 fps?

720p?
GTX 6xx kártyával is akad is akad?

-
kukacok
csendes tag
-
mcwolf79
veterán
-
kukacok
csendes tag
Azért ez a kimeneti felbontás nem biztos hogy motor limitált, kár hogy nem tudtam utána nézni. Az alacsony felbontás széthúzása 1080p-be jó megoldás mert legalább így nem néz ki a kép az LCD/LED-ken mint ha szétkenték volna. A 30 képkocka nem zavaró mert kifejezetten lassú a játék mivel a karakter normál emberi sebességgel szaladgál. Viszont a játék kikagyhatatlan darab !!!
Pecselni ráérnek később...
-
Shing
őstag
-
pcsabat
őstag
-
nobela
senior tag
Mindenki a felbontáson lovagol...
Emberek, fix 30 fps ???
Dugják fel.Kellemes, nem döcögős, élvezetes és hosszú távon sem fárasztó játékélményhez bizony lehetőleg stabil, 60 fps körüli érték szükséges.
Ha valaki beéri kevesebbel, akkor vagy még nem látott igazán "folyékony" játékélményt, vagy gyengénlátó, vagy egyszerűen csak igénytelen.
Aki meg azzal jön most hogy az agy ennyi meg annyi fps-t már folyamatosnak lát... inkább ne tegye. Ezerszer ki lett már tárgyalva hogy nem úgy van.
-
Löncsi
őstag
-
mcwolf79
veterán
Kár Veled vitába szállni, Te egyszerúen nem akarod megérteni, mi a problémánk a dologgal

Nem jó az ajánlatod: Vegyünk egy C3-motorral kreált Q3Arena klónt, vagy egy olyan játékot, amelyik egy eléggé nagy űrt töltene be a PC-s játékpalettán. De sajnos az utóbbit eléggé elqrták (Bár ez nem teljesen pontos kifejezés).
nobela:
Hát igen, erre legjobb példa a Dead Space 2. Gyárilag a lock.olt 30 frame szinte bántja a szemet,olyan zizegős.
Ráereszti az ember driverben a vsync-et,akkor meg szinte lefolyik a képernyőről ,olyan simán fut.
De persze a konzolosnak jó a 30 frame is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pár sajtós azért lehúzta a Nexuizt, szerintem indokolatlanul. A kevés pályát hozzák fel, de könyörgöm 9,99 euró. Nem is teljes árú termék. Komolyan nem tudom, hogy ilyenkor sírjak, vagy nevessek. Azt megértem, hogy azon problémáznak, hogy gáz volt a netkód a patch előtt, de a kevés pályát egy budget játéknál nem szabad felhozni.
-
Löncsi
őstag
-
wikings2
őstag
-
Löncsi
őstag
-
Angel1981
veterán
-
Hunpriest
senior tag

Ez mi? Aztán meg csodálkoznak, hogy bukó lesz a játék PC-n és levonják a következtetést, hogy nem éri meg fejleszteni a platformra. De végül is igazuk is lesz. Ilyen igénytelen, gányolt porttal valóban nincs értelme PC-n próbálkozni....
-
Narasim
aktív tag
én 2560x1600-ban nézem bastilla seggét 30 colon és örülök, hogy eltakarja a halálcsillagot

az a gáz ezzel a játékkal, hogy mentségeket keresnek, hogy japánok+konzol. ennyi pénzért, amit ezért a sz@rért elkérnek, nincs mentség!!! ennyiért árulnak normális játékokat, ahol 18 éve létező alap dolgokat, mint a !!felbontás beállítás!! meg tudnak oldani!
az meg mindig olyan kib@szottul kézenfekvő, hogy rá lehet fogni a pc warezre, hogy ganét raknak a képünkbe ilyen összegekért. egyszerűen beleszarnak az egészbe és warezzal betakaróznak!
-
stargazerhu
aktív tag
-
Löncsi
őstag
-
Dilikutya
félisten
-
Löncsi
őstag
-
mcwolf79
veterán
-
Löncsi
őstag
-
Cifu
félisten
Játékosok ölik meg, nem a kiadók. Sok a warez, nincs miért kihasználni a hardver képességeit, pénzbe és időbe kerül.
Ahamm... azért termel az olyan kiadók esetében, mint az EA vagy az ActivisionBlizzard többet a PC platform, mint a konzol. Egyértelmű.
Azért fizetett több, mint 100.000 PC-s játékos egyenként 120 US$-ot az amúgy F2P MechWarrior: Online játékban a Legendary Founder's packért (plusz pár tízezren 60 US$-t az Elite, illetve 30 US$-t a Veteran pack-ért)? Azért az MWO-ért, amit Crysis 3.4-es engine hajt, és a Core2Duo procikat eszi meg reggelire? Azért keresi hülyére magát a Blizzard az amúgy szintén félkészen piacra dobott Diablo III.-al? Soroljam tovább?
Egen, tényleg a sok warez, mert "nincs miért kihasználni" hardware az oka annak, hogy a Gears of Wars folyományai nem jöttek PC-re...

-
Dilikutya
félisten
-
mcwolf79
veterán
-
Angel1981
veterán
Akkor, ha jól értem; 1024*768-ban szaggat egy GTX6XX-en?
Azt hiszem új királyt üdvözölhetünk a "legkevésbé optimalizált PC játék" kategóriában!

-
bozont
veterán
Azért a felbontás választásának lehetősége alap dolog már elég régóta és ez az 1024x700 azért messze van a monitorom natív 1920x1200-as felbontásához.
Az fps korlátozás még elmegy, arra kevésbé vagyok érzékeny, bár tényleg lehetett volna 60fps. Persze ha pár ezer Ft-os áron jelenik meg, akkor nem szóltam. -
vg
veterán
Szép szavak, szakkifejezések, de ennél a játéknál nem a grafika a legfontosabb. Nem akarok jósolni, de kb 10% lesz az összes vásárlónak, aki valóban végig is fogja tudni játszani a játékot csalás nélkül(én sem tudtam xboxon, csak savegame editorral). Nagyon réteg játék, és kétlem, hogy akiknek a fps szám, meg a shaderek, motion blur meg mindenféle effektek a legfontosabbak, akár egy órát is el fognak tudni tölteni ezzel a játékkal. Ez nem Diablo, itt nem lesz sikerélmény gyors egérklikkelletéssel. Semmi.
-
Dilikutya
félisten
Látom, átjött a mondandóm.
Attól, hogy nem tervezték, és jön egy összecsapott port, ami sejtésem szerint így is rosszul fut majd, annak örülni kell? Örüljek, hogy 8990-ért vehetek olyat, ami igénytelenül van kidolgozva?
"Ha ingyen adnák, nem is lehetne semmit mondani, de mivel feltehetően nem egy EVM-es 499Ft-os játék árcéduláját kapja majd, így nem kéne annyira pattogni.
- Ingyen, persze... ha csinálsz nekem valami munkát, majd én is ingyenbe gondolom. Jó lesz?" - Látom, itt is felfogtad a lényeget. Ki mondta, hogy ingyen kérem!? Azt mondtam, hogy ha ingyen jönne, vagy EVM-ben olcsón, senkinek nem lehetne egy szava sem, hogy fos, igénytelen port. De mivel feltehetően felső kategóriás játék árában jön, már lehetnek elvárások. Én kérek elnézést, ha tévedek.
Techdemó? Úgy vélem, még mindig nem irreális dolog, hogy ha valami annyiba kerül, mint egy másik csúcsjáték, nézzen ki normálisan. Kis monitoron nem probléma a 720p, de egyre terjednek a nagyobb felbontású monitorok, akinek újabb gépe van, komolyabb hardverrel, az már ilyen felbontásokon játszik, és akkor bizony érhetik meglepetések. Azért az alacsony felbontás kihúzva nagyra nem olyan szép.
Komolyan szívességként értékeled, hogy elkészül a PC-s port? Azt hittem, fizetséget várnak érte.
"Az meg egyenesen röhejes érv, hogy konzolon is kis felbontás van, és leesik 10-re az fps. Vagyis már konzolra sem tudták megcsinálni, pedig ott van konkrétan egy hardver, vagy ahány konzolra átportolják.
- Halvány fogalmad sincs az egészről. Végigtoltad? Demon's Souls-t is? Nem? Akkor nem is értem, mit osztod itt téves eszméidet." Te mégis miről beszélsz? Mi köze annak, hogy végigjátszottam-e az első részt ahhoz, hogy vérlázítónak tartom, ha már konzolon is leesik az fps a játszható szint alá. Márpedig a 10 fps bőven az alatt van. Tudsz te olvasni, és azt értelmezni?
-
Löncsi
őstag
Amúgy meg ha a játékgyártók ki akarják csinálni a PC
Játékosok ölik meg, nem a kiadók. Sok a warez, nincs miért kihasználni a hardver képességeit, pénzbe és időbe kerül. [link]
Persze van néhány játék ami ebben jobb, ezek a Nvidia/AMD szponzorált címek, többitől nem szabad csodát várni.Én is szívesebben fejlesztenék PC-re, ha kapnék egy kis juttatást az nVidiától.

-
vanye
senior tag
Pont azért vesz valaki ennyiért VGA-t, hogy aztán ne kelljen kompromisszumokat kötnie. Ha persze a szoftver nem partner ebben, akkor az egésznek semmi értelme.
Ha belegondolsz, két ok van, ami miatt a PC még lélegzik:
1. billentyűzet és egér
2. erősebb hardver
Ha egy 40-60-80-100k-s videokártyával is ugyanazt látom, amit egy Box- vagy egy PS3-tulaj, akkor marad nekünk, PC-seknek a precízebb, megszokott irányítási metódus, mint előny, mely a rendszerünk mellett szól. Meg kellene hát támogatni ezt a szebb grafikával, ami főleg a VGA-gyártóknak lenne érdekük. Mint láthatjuk azonban, eléggé felemásan végzik ezt a dolgot.
Amúgy meg ha a játékgyártók ki akarják csinálni a PC-t (ha nem is direktben, csak épp legurítottak egy "Leszarom"-löttyöt a torkukon), akkor ezeket a nulla minőségű átiratokat kell önteni a nyakunkba, s figyelni, mikor unjuk meg őket. Konzolon úgyis több hasznot lehet realizálni. -
wikings2
őstag
Nem érzem annyira lesújtónak ezt a hírt. Felbontás sosem érdekelt csak fusson , 30 fps meg elvileg elég kell hogy legyen az agyamnak.
-
mcwolf79
veterán
Mint írtam,platinára toltam, úgyhogy sejtheted,volt benne pár órám.
Megvettem az első japán verziót, ahhoz hiányzott egy acsi a platinához. Mikor jött az (ha jól rémlik) amcsi verzió azt már platinára toltam.
Egyéb kérdés? Szóval szerintem van tapasztalatom a dologról. Nem azt mondom,hogy stabil 30 frame volt az egész, de az esetek 95 %-ában nem volt frame-gond. -
Crus
addikt
"Amúgy az az érdekes, hogy a Demon's Souls-szal semmi gond nem volt Only PS3-on."
Végigtoltad? Nem úgy tűnik.
PS3-on a DeS esetében is volt framedrop, persze nem annyira sokkoló, mint a DaS esetében Blight town-ba... patch-el ez utóbbin is javítottak egyébként.720p, 720p, 720p... amelyik játék ilyen felbontásban fut, az fos ugye?
Elnézést kérek a valódi játékosok nevében.
-
Crus
addikt
"Elképesztő nagy faszságokat írnak itt egyesek."
Élükön veled.
"Az, hogy petíciót írtak alá a PC-s játékosok, és most jön a PC-s port, akkor fülüket-farkukat húzzák be, a seggüket verjék a földhöz, és örüljenek, hogy egyáltalán elkészült?"
Öööö.. igen!? Egyáltalán nem volt tervben, KÉRTEK-KAPTAK és nem, hogy rosszabbat, de jobbat, bővítettet, stabil FPS-el. Mi a jó 23-42 FPS, vagy fix 30. Költői kérdés, mindenki tudja a választ.
"Ha ingyen adnák, nem is lehetne semmit mondani, de mivel feltehetően nem egy EVM-es 499Ft-os játék árcéduláját kapja majd, így nem kéne annyira pattogni."
Ingyen, persze... ha csinálsz nekem valami munkát, majd én is ingyenbe gondolom. Jó lesz?
"Ha annyiba fog kerülni, mint a Battlefield, Crysis, miért ne nézhetne úgy is ki?"
Atyaég. Döbbenet. FPS-eket emlegetsz egy akció-RPG kapcsán. Annyira más világ, mint a csirkelábat a kaviárhoz mérni. Ez nem techdemó, nem agyatlan lövölde, hanem egy kihívást nyújtó akció-RPG, olyan multi mókával, amilyenről még csak nem is hallottál.
"Én nem tudok játékot portolni PC-re, nem is teszek ilyet, más se tegye, ha nem ért hozzá. Ez nagyon nem így működik."
Jogos! Ha valaki szívességet tesz, nyilván a maximumot kell elvárni tőle. Világos.
"Az meg egyenesen röhejes érv, hogy konzolon is kis felbontás van, és leesik 10-re az fps. Vagyis már konzolra sem tudták megcsinálni, pedig ott van konkrétan egy hardver, vagy ahány konzolra átportolják."
Halvány fogalmad sincs az egészről. Végigtoltad? Demon's Souls-t is? Nem? Akkor nem is értem, mit osztod itt téves eszméidet.
-
Löncsi
őstag
-
Cifu
félisten
-
mcwolf79
veterán
-
Löncsi
őstag
De akkor mi a búbánatnak vesznek 60+-ért VGA-t ? Én is azért vettem GTX460-at mert erre van szükségem és nem többre, minek vegyek GTX580-at akkor ? Hogy, sírdogáljak én is mint az oviban?

Sokan azt hiszik, ha vesznek über-halál hardvereket akkor minden jó lesz, de ez nem így van, ha nincs a software erre felkészítve nem ér semmit. Egyszerűen sírva röhögök már az egészen.
-
Shing
őstag
-
mcwolf79
veterán
Amúgy az az érdekes, hogy a Demon's Souls-szal semmi gond nem volt Only PS3-on. Nem hiszem,hogy a grafika annyit fejlődött a kettő közt,hogy ez ilyen xar legyen.
Ha tévedek ,és ég és föld a különbség ,sorry
Pont azért költök ennyit PC-re,hogy ne ilyen fosportokat toljanak a pofámba. Volt PS3-am és X360-am is ,de pont azért tértem vissza a PC-hez,mert már irritált a lowpoly graf,a frameproblémák és a (jó esetben) 720p. Erre tessék, de Ők nagyon rendesek,mert kiadják Nekünk. Ennyi erővel maradhatott volna a konzol is.
Tényleg kellene már az a nextgen konzol! -
vanye
senior tag
Azt hiszem ez azt a játékost, aki még hisz a PC-ben, aki csak egy videokártyára simán rákölti egy konzol árát, azt ez a rendkívül gyenge kifogás rohadtul nem hatja meg. A konzolok határait szerintem itt mindenki ismeri. Mivel a PC-sek pont emiatt a határvonal miatt szívnak már évek óta (butított grafika, helyenként rögzített FPS-szám), még jó, hogy hallatják a hangjukat, ha valaki pusztán slendriánságból arcul köpi őket.
-
Dilikutya
félisten
Elképesztő nagy faszságokat írnak itt egyesek. Az, hogy petíciót írtak alá a PC-s játékosok, és most jön a PC-s port, akkor fülüket-farkukat húzzák be, a seggüket verjék a földhöz, és örüljenek, hogy egyáltalán elkészült? Ha ingyen adnák, nem is lehetne semmit mondani, de mivel feltehetően nem egy EVM-es 499Ft-os játék árcéduláját kapja majd, így nem kéne annyira pattogni. Ha annyiba fog kerülni, mint a Battlefield, Crysis, miért ne nézhetne úgy is ki? Jó, nem feltétlenül szükséges, de ne felejtsük el, hogy rengeteg játék létezik szép grafikával, állítható, skálázható felbontással, pl. az Unreal3-al működők, amiknek még csak atomerőmű sem kell a tisztességes futtatásához?
Én nem tudok játékot portolni PC-re, nem is teszek ilyet, más se tegye, ha nem ért hozzá.
Ez nagyon nem így működik.Az meg egyenesen röhejes érv, hogy konzolon is kis felbontás van, és leesik 10-re az fps. Vagyis már konzolra sem tudták megcsinálni, pedig ott van konkrétan egy hardver, vagy ahány konzolra átportolják.
-
Löncsi
őstag
-
vanye
senior tag
Azért azt lássuk be, hogy így, 2012-ben ez bizony nagyon kevés. Nem mondom, vannak olyan indie-fejlesztések, amelyek direkt rámennek az alacsony felbontású, retro látványra, de szerintem ez a projekt nem erről szól. Ez így kb. olyan, mintha a kőműves egy új, 0 perces ház külső bevakolása után beleegyezne, hogy "na jó, ha ennyire kell, meg még nincs kész, akkor megcsinálom a fürdőszobát is", majd beköltözés előtt közölné veled, hogy a fürdő ugyan kész, a vakolat fenn van, csak épp a csempék hiányoznak a falról. "Há de fürödni így is lehet, nem?"...
-
wednesday
őstag
Még akár el is hinném ezt a fejleszteni nehéz dumát, csak az az érdekes, hogy másik ezer játéknál ez nem okoz problémát, akár japán fejlesztés, akár AAA cím, vagy akár budget.
-
afk22
tag
Valaszodbol itelve, nem tudom te mit csinaltal, de biztos nem olyan shadert amiben rendesen DOF-ot vagy motion blur-t szamolsz (most nem midenfele taknyolasrol beszelek). De bizonyos megjegyzesedbol, meg abban is ketsegem van, hogy barmifele shader kodot valaha irtal. Ha megsem igy lenne, akkor elore elnezest.
Tudom, hogy ez igy levegobe beszeles, es nem er semmit, de most nem latom ertelmet belemenni abba, hogy korrektul hogyan kell ezeket megcsinalni, mert az nem par sor lenne, foleg ugy hogy nem tudom mennyire ertesz hozza. Abu-nak valaszoltam, hogy igen is van olyan algoritmus, aminel szamit a felbontas, mert kulonben hibak jonnek be, ha nem figyelnek ra. Erre hoztam fel peldakat, aki csinalt ilyeneket, az szeirntem tudja mirol beszelek, ennyi.
-
Löncsi
őstag
-
Löncsi
őstag
-
FuRiONight
addikt
-
mcwolf79
veterán
Oké,az szép dolog ,hogy kiadják,de ilyen kókány munkát végezni!?!?!
Inkább tolták volna még pár hónapot,és csinálták volna meg normálisan. HAMÁR ILYEN NAGY NÉVRŐL VAN SZÓ!)Crus:
Ja,nem lesz framedrop... Lefixálják 30 fps-ra. Bebaxna,ha annál alább esne. És lexarom,hogy konzolon leeseik az alá is.Löncsi:
Mint írtam,előrendeltem, játszni is fogok vele,és remélem kellemesen csalódok.
A rubik kockát meghagyom Neked,mert úgy látom kettőnk közül Nekem magasabbak az igényeim![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Löncsi
őstag
Mert petíciót írtak sokan, hogy szeretnének, ment a sírás.
De most hogy megcsinálták, azon megy a sírás, mert 30fps-t fog csak tudni... röhej.
Nekem is van "izmos" gépem, szeretem a jó grafikát, de nem nézhet minden ki úgy mint a Crysis.
-
Crus
addikt
Na tudjátok ki fejlesztene nektek játékot...
Mit kértek a PC-sek? Mit írtak alá?
"Legyen Dark Souls PC-re!"
Hogy pontosan olyan lesz, mint a konzol verzió csak framedrop nélkül? Tegyétek össze a 2 kezeteket, hogy egy konzolos legenda megtiszteli annyira fő warez platformot, hogy eljön.
Mielőtt még jönne valaki a "köcsög konzolos megszólalt" dumával, elárulom, hogy éppen a Gothic 3-at tolom PC-n, előtte meg a Gothic 2-öt toltam végig laza 90 óra alatt. Nem vallom magam se konzolosnak, se PC-snek, de az tény, hogy az only PC játékosok nagy része pofátlan és hálátlan.
Még egy dolog: Kit érdekel, milyen a felbontás? A JÁTÉKÉLMÉNY a lényeg! A Baldur's Gate-el is azért nem játszol mert nem full hd?
-
Televan74
nagyúr
PC -n remélem nem sok példányt készítettek? így csak a sado - mazo gamerek veszik meg.
(#40) Crus Hát a Baldurs Gatel nem is a nagy gépen játszom. Kisebb játékokra a Brazost használom a 14" TFT monitorral.
Láttad te már mekkora Bastilla(SW Kotor) segge full hd -s monitoron? A halálcsillagot is eltakarná.
-
FuRiONight
addikt
-
djculture
félisten
Gridnél épp most jelentették be hogy nem lesz belső nézet mert a konzolok nem bírják.
Itt kókány low grafika lesz. Ha nem jön mihamarabb új konzol széria szerintem visszamegyünk grafika szinten vagy 7 évet. -
Löncsi
őstag
-
Vico87
tag
Miért számít az, hogy japánok? Csak konzolra tudnak fejleszteni és PC-nél elfogy a mana?
"ott se fut szépen"
Akkor viszont baj van.
"Nehéz dolog a szoftver-fejlesztés és nagy hiba elvárni bármit is mostanság a konzolok mellett, hogy tökéletesen fusson."
Nagyon jól tudom, hogy nehéz, de ez nem mentség. Ha kiadnak egy játékot egy adott platformra hiányosságokkal, akkor ne lepődjenek meg, ha a vásárlóknak nem fog tetszeni. -
Löncsi
őstag
-
mcwolf79
veterán
-
Löncsi
őstag
-
Cifu
félisten
No offense, de mióta mentség az, hogy japán fejlesztők játéka?
Ha Etióp fejlesztők lennének, azt mondom igen, biztos szörnyű körülmények között született a termék, elnézzük nekik.
Az is érdekes nézet, hogy a PC-s port side-project. Oké, legyen side-project, de akkor adják budget kategóriás áron, és akkor senki sem fog hőbörögni.
Meg hogy a konzol a menő gép, azért nem foglalkoznak egy normális PC-porttal?

Akkor ne hozzák ki PC-re, és nem lesznek elvárások...A dolog csúnyábbik oldala pedig az, hogy azért meglepően sok PC / Box360 / PS3 trióra kijött játék van, ahol a fejlesztőknek sikerült összehozni mindenhol a HW-nak megfelelő portot. Tehát azért nem a húrelmélet bizonyításával vetekedő feladatról beszélünk...
-
Löncsi
őstag
De értsd meg, japán fejlesztők játéka, elsősorban PS/Box-ra lett kihozva (ez a menő gép), ott se fut szépen, PC-s verzió csak egy side-project, elvárásod max konzolos verzióval lehet.
Hiába van Ferrarid, ha kirakom a dombos-salakos útra lehet el se tud indulni.Nehéz dolog a szoftver-fejlesztés és nagy hiba elvárni bármit is mostanság a konzolok mellett, hogy tökéletesen fusson.
-
Vico87
tag
-
Mukorka
addikt
-
Cifu
félisten
-
Löncsi
őstag
-
Mukorka
addikt
-
mcwolf79
veterán
Igaz Én csak a Demon's Souls- szal játszottam, de ha a játékmenet csak annyira jó, mint abban ,akkor frankó stuff lesz. Ha szerinted hulladék,akkor valszeg játszottál vele 10 percet, megölt az első keményebb ellenség,és dobtad a kukába (jobb esetben továbbadtál rajta, rosszabb esetben csak uninstall
) . Én PS3-on azt kitoltam platinára, és egy percet sem unatkoztam benne. Ez a különleges multi sehol máshol nem található meg. Az adrenalin,mikor betörnek hozzád sehol máshol nem érezhető (Én legalábbis más játékban nem izgultam annyira,mint amikor itt betörtek hozzám).Hogy ON is legyen:
Eléggé átbaxás ez a butítás. Már előrendeltem Steam-en,mert bíztam a fejlesztőkben. Ezt tudva nem biztos hogy előrendelném. Lehet kipróbálás után megvenném, de így előrendelés szóba sem jöhetne. Köcsögség ,hogy 2 héttel a megjelenés előtt böfögik be, hogy "bocsi fiúk, de PC-n is be kell érnetek a "foskonzol" graffal " . Persze most majd lehet jönni a játékmenettel,hogy az a lényeg, de azért PC-n Én nem felskálázott 720p-re vágyok. Az AA-ról és a textúrákról nem is beszélve. Majd AA-ot meglátjuk, driverből mennyire lehet majd ráerőltetni, de a textúrákra nincs megoldás.Remélem pozitívan csalódok, de valszeg keserű szájízzel fogom várni a letöltés befejezését

-
Löncsi
őstag
-
afk22
tag
1024x720 lesz a felbontasa, ha jol olvastam, tehat nem ugy lesz fele akkora a monitorodon. Hanem oldalt fekete csikok lesznek, es a 720 lesz 1080-ra kihuzva. Ami persze nem biztos, hogy tul szep lesz, de ezt is lehet jobban csinalni. Valoszinuleg nem a monitor/VGA fogja szethuzni, hanem csinalnak egy shadert, ami scale-zi. Itt meg lehet oldani, hogy elesebb legyen, es jatekhoz optimalisabb, mint ha butan pl bilinnel lenne megoldva. Raadasul, ha porog a jatek, akkor meg a fele felbontast sem venned eszre, csak ha megall a kep es nezegeted a szorszalakat...
-
Vico87
tag
Ha konvertálás alatt átméretezésre gondolsz, akkor természetesen kell valamilyen szűrés, azonban a kolléga különböző algoritmusokkal emlegeti, és nem teljesen tiszta, hogy mit akar kihozni a dologból.
Mivel ez elvileg egy AAA játék akar lenni (legalábbis nekem úgy tűnik), így PC-n elvárt, hogy választható felbontáson képes legyen renderelni.
Szerk.:
"Csinaltal mar ilyet?" Igen. És érdekes módon felbontás változtatásra simán ment ugyanúgy.
Aliens? Nem hinném..."A bilinear/nearest filternek ott van jelentosege, hogy nem tudsz folyamatos uv tartomanyban cimezni. Tehat nem 0-1-es cimtartomanyt hasznalsz, hanem ott konkretan pixelenkent kell cimezned." 0-1 tartományban mióta nem lehet egy-egy pixelt elérni? Mi különbség van aközött, hogy egy pixel címe 0.15425 vagy 426? Szerintem semmi.
-
Narasim
aktív tag
akkor megint megspórolok egy adag pénzt! hurrá!
pedig tetszett képek alapján.
a lényeg, hogy NEM lesz pc-s verzió, csak megjelenik pc-re is a program. -
afk22
tag
Csinaltal mar ilyet?
Most, ha nagyon akarod belemehetek a konkret megvalositasokba is, de szerintem akkor lenne tenyleg cerna vesztes
...Azert megprobalom mas oldalrol is leiirni. A bilinear/nearest filternek ott van jelentosege, hogy nem tudsz folyamatos uv tartomanyban cimezni. Tehat nem 0-1-es cimtartomanyt hasznalsz, hanem ott konkretan pixelenkent kell cimezned. Tehat itt mar bukik, hogy a game engine siman skalazhato felbontasra. Termeszetesen vannak olyan algorimusok, amik kevesbe erzekenyek erre, de az nem optimalis. Valoszinuleg ezeket is agyon optimalizaltak, es eleg sok munka lenne atirni, hogy minden felbontasra jol mukodjon. Tovabba egy kesobbi kisebb modositas/javitas eseten rengeteg munkat generalna.
Az a baj, hogy nem tudjuk, milyen effektek vannak benne, ha latnam eloben, akkor valoszinuleg a legtobbrol meg tudnam mondani, mit hogyan csinaltak, igy latatlanba nehez. Csak ra akartam mutatni, hogy van ami felbontas fuggo...
-
törölt tag
-
Löncsi
őstag
-
Pekkk
aktív tag
1024x720? Az komoly... Még az Unreal Tournament is ment nagyobb felbontásban könyörgöm....
-
Löncsi
őstag
-
Mukorka
addikt
-
Vico87
tag
A bilineáris szűrésnek mi köze a felbontáshoz? Nem teljesen értem a gondolatmenetet. A felbontástól teljesen függetlenül működnek ezek az algoritmusok, max néhánynál paraméter a felbontás, a szűrőkernelek miatt, de itt véget is ér a hatása.
Szerintem jött a határidő, vagy elfogyott a pénz, vagy a kiadó dübörgött az ajtón, hogy kiadják, és nem készültek el vele.
-
afk22
tag
A felbontas nem attol lesz sok vagy keves, hogy inchenkent mennyi, hanem attol, hogy mekkora szogben latsz egy pixelt.
Pl. ha fogod a telefonod, es pont letakarod magad elott a monitorod, es a telefonod felbontasa is full HD illetve monitorod is, na akkor szamodra ugyan olyan reszletes lesz mind a ketto.
Amugy meg a szemednek is van egy felbonto kepessege. Raadasul kontrasztos fekete feher pontokat 2x olyan jol latsz mint szines pontokat. Egy 3-4 colos mezei telefonnal nincsen ertelme a full hd-nak, mert mar kenyelmetlenul kozel kellene vinni a szemedhez..
-
Manbal
senior tag
Még szerencse hogy egy hulladék maga a játék is

-
Mukorka
addikt
Ez a felbontás lassan telefonon is átlag lesz. Nem fizetek azért hogy pc-n ezt lássam...

-
afk22
tag
Shaderek... pl DOF, motion blur, vagy deffered shadingnel es egyeb melyseg terkep vagy hasonlo adat alapu szamitasoknal nem lehet bilineart hasznalni, csak nearest, mert nincs ertelme kiatlagolni. Pl egy elnel, ha atlagolsz, tok hulyeseg jon ki melysegnek. Itt csak pixelenkent lehet olvasni, es nem uv folytonos tartomanyban. Igy a shaderekben, ahol adott teruletekrol olvasnak (blur), ott csak fix elore kiszamolt erteket lehet hasznalni, illetve valoszinuleg erre lettek optimalizalva. Ez kulonbozo felbontasoknal mas mas meretnek kellene lennie, vagy a terulet fog valtozni, illetve pixelek maradhatnak ki, vagy duplikalodhatnak.
Shadow map optimalizalasanal is lehet ilyen gond, hogy ne legyen csunya, vagy akar specialis GI, ahol valahogy a nezopont fuggvenyeben osztjak fel a teret, es szamoljak a fenyt, viszont ha mas felbontas van, akkor elojohet valami lathato hiba.
Tehat lehet oka a fix meretnek. Persze ezekre a problemakra leteznek trukkok, de ott azert kompromisszumokat kell altalaban kotni. Majd elvalik, hogy jo dontes volt-e reszukrol...
-
Specter
tag
Hát végülis mi zokogtunk ,hogy PC-s változatot a népnek.
Szerintem elfogadhatóak ezek a kompromisszumok.Csoda,hogy egyáltalán PC-re került

-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 30 fps érthető. A szinkronizáció egyik módja a jelenetsebesség limitálása. Ha a motor erre van felkészítve, akkor teljesen elfogadható ez a technika. Nem egy játék működik így, és minél komplexebb lesz egy játék, annál kézenfekvőbb a jelenetsebességen alapuló szinkronizáció. Persze nem muszáj 30 fps-sel, lehet 60-nal is.
A felbontásra nincs magyarázat, ez low megoldás.
-
vanye
senior tag
Ha már ennyire lesz@rják a PC-s disztibúciót, tán a vásárlóközönség is elkerülhetné ezt a remek konverziót. Legalább majd meg tudják indokolni, hogy a warezos, szemét PC-seknek, akik játékot sem vesznek, többet ők aztán soha semmit.
-
Cifu
félisten
A 30fps sem könnyen lenyelhető, mert azért segít a folyamatosságban a 60fps.
A felbontásnál a képarány problémák meg nem garantáltak: már jó ideje játszanak a konzolfejlesztők azzal, hogy egy belső felbontásban renderelik le a képet, és aztán kihúzzák 720p-re vagy 1080p-re. Arra is rájöttek, hogy (állítólag) a függőleges felbontás változását jobban észreveszik az emberek, ezért sok konzolos játéknál az itt is említett 1024x720 belső felbontásban renderelnek, és ezt húzzák szét 1280x720 vagy 1920x1080 pixeles méretre.
A technikai indok feltehetően az optimalizálatlanság. Egyszerűen nem fordítanak elég időt / erőforrást a PC verzióra, oszt ennyi. Valószínűleg a motort sok szempontból át kellene dolgozni a PC-s felbontásokra és képfrissitésre, ez viszont derogál, szóval maradnak a konzolos motornál.
Abban viszont teljesen egyetértek, hogy ez hatalmas öngól, és roppant nevetségessé teszi a fejlesztőt / kiadót.
-
törölt tag
Boxon sem nagyobb eresztés, elég szépen framedropos. Ügyesen portolták PS3-ról az biztos

-
Tikakukac
titán
Nagyon susmus ez az egész, pedig elég ígéretes maga a dolog.
-
cbr688
senior tag
ezek után biztos ingyen kapják a pc-sek...pfff
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 30 fps az még lenyelhető, mert lehet, hogy a szinkronizálást jelenetlimittel oldják meg, ahogy manapság egyre többen, de a felbontás az vicc. Ezzel még képarány gondok is lesznek. Mellesleg fogalmam sincs, hogy mi az a technikai indok, ami miatt ezt meg kell lépni. Elméletben tök nyolc egy motornak, hogy a kimeneti felbontás mekkora. Semmilyen szinkronizációs gond nem merülhet fel ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Windows 11
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Star Citizen
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

főleg hogy ez Hard Core game direkt
De egyébként jobban jársz egy Xbox 360 controller beszerzésével. 
de sajnos ez egy félkész szar, mega a játék jó 
de nem vagyok dinó aki szarom a pénz
de igazad van meg nekme is volt még 4éve olyan gépem mint neked... HD4850 512MB os és E8200 Core 2 Duo 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)