Hirdetés
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
- Gurulunk, WAZE?!
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Új hozzászólás Aktív témák
-
momo2828
tag
Oké, próbáltam csak a lényeget írni, mert szerintem picit hosszú.
"Létezni annyi, mint észlelve lenni." Ezzel a mondattal foglalkoztunk, és ez alapján vezettük (Berkeley vezette) végig a gondolatot:
1. Az elme valójában csak saját tárgyait ismeri (érzetek, képzetek, emlékek, és a belőlük alkotott ideák) Tehát a külvilág tárgyai nem ismerhetők meg az elmétől függetlenül.
2. Tehát csak az létezik biztosan, amit valami elme észlel, így létezni annyi, mint észlelve lenni.
3. Ezek szerint nincs végső bizonyítékunk a külvilág valós létére, mivel a külvilág tárgyait nem ismerhetjük meg az elménk nélkül.
Vagyis az anyag léte a szellemtől függ.
És ennek a következményeképp írtuk le az előző mondatot:
4. Mivel 1 ember nem képes az egész univerzumot észlelni, sőt az összes ember sem, ezért ahhoz, hogy az univerzumot valóságnak feltételezzük, fel kell tennünk, hogy létezik egy öröklétű, végtelen észlelő elme (Isten). -
potyautas
tag
Bocsi, de ne keverjük! Ami be van bizonyítva, az tény. Abban nem kell hinni, az úgy van és kész. Hinni abban kell, ami nincs bizonyítva, tehát nem tudod, de hiszed/vagy nem, hogy létezik.
A felsőbbrendű lény szerintem is az ismeretlen, a megmagyarázhatatlan dolgok "megértésére" kellett. Egy földről ami láthatóan nem élőlény, nem lehet elképzelni, hogy magától megmozdul. Egy ember, vagy egy ismert állat egyértelműen képtelen lenne erre, tehát kizárásos alapon maradt a felsőbbrendű, aki a földrengést okozta. -
Engem sok dolog érdekel, amiről nem tudok lényegében semmit, de hiába mond valaki róla dolgokat, ha az nem hihető (azért írtam, hogy amíg nem láttam addig számomra nincs, de persze nincs 100%-ig így). Ezek közé tartozik az isten kérdése, meg még sok más dolog is. Mondhatja bárki, hogy így meg úgy, még csak nem is hihető egyik se (legalábbis olyannal még nem találkoztam). Se a kialakulása, se a mostani állapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- E-roller topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 22"-os Lenovo ThinkVision T2254pc, 1680x1050, HDMI-s monitor, garancia!
- Logitech G Pro X Superlight 2 White Vezeték Nélküli Gaming Egér!
- iPhone 15 128GB gyári független megkímélt!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest