- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Beretvás #55875 üzenetére
Igen de mindig beléjük futok. Sajnos elkerülhetetlen. Az a vicces, hogy az állításodat semmivel nem tudod alátámasztani, és én lennék a hülye?
Vitatkozni én senkivel nem vitatkoztam, én pusztán szaklapok méréseit linkeltem. Te valszeg mégjobban lemérnéd, csak nincskedved. Megértem.
-
törölt tag
És mennyit mér milyen konfigban?
Remélem vmi tescós. Indits egy furmarkot és lássuk.
Ideje bealázni a szaksajtót, legyen meg a 150w. (mármint a komplett gép)
Furmarkos fotót ide. Szóval aztmondod, hogy ez amit mérnek az interneten fellelhető tesztek 95%ában , egy lejárató kampány ? És miért nem perel az amd. Amikor otthon minden usernek csak 160W ot fogyaszt pl?. Vagy úgy ránézésre szted kevesebb, igy kézzel ha hozzáérsz.Ugy az ugrik be hogy mondjuk 170. -
törölt tag
válasz
Beretvás #55866 üzenetére
monnyad neki h csúúúna 590.
Álomvilág és a valóság határa meredek szokott lenni. "Majd megsimogatod h , nem eszel te annyit, bármit is mutassanak azok a gonosz mérömüszerek ! Táp közben húzott szájjal nem őszinte mosollyal bólogat.
// manlit már láttam közelről, olyan benyomást kelt mint az inno3d.
A colorful ÁLLÍTÓLAG nemrossz.
Egyébként sokan nem használnak vírusirtót, mert ha nem tudsz róla, nincs vírusod. Tehát ha nem méred, akkor lehet 90W is. Az hogy 50 szaklap kiméri, meg a gyári specifikáció annyi, hát , most az legyen a mérvadó? Deeeehogy. -
törölt tag
válasz
CJ4567 #55862 üzenetére
https://www.pcx.hu/videokatya_nvidia/ar-szerint-novekvo?isFiltered=1&filter[properties][648][]=357375&filter[price][]=11611&filter[price][]=514953
Az első 3 2 ventis 73 ezerig nem vállalható?(tudom noname) utána 85k az msi nagy ventikkel. A 1660 battle axe-on akkora pont a venti borda , mint az msi rx570oc-n. Az msi kártyán rosszul szellőző házban hangos lehet az a hűtő. Jól szellőzőben már vállalható. Meg attól, hogy mondjuk egy 590 en van 3 nagy venti, jobban befűti a teret idővel.
Szal van ez pl:
https://www.pcx.hu/msi-amd-radeon-rx-590-armor-8g-oc-8gb-gddr5-videokartya-334833
81 775 Ft
Vagy
https://www.pcx.hu/msi-gtx1660-6gb-gddr5-armor-6g-oc-videokartya-473591
84 676 Ft
amd 8+8 as tápdugó. / átlag jóska is megszédül ezt látva.
Nv 8 -asfogyasztás papirforma szerint és az msi bevallása szerint majdnem fele.
///
Fatboyék meg 78e -től stb.
https://www.pcx.hu/kereses/rx590
//
szal inkább egy gyík colorfult vennék 73 ért, mint 78 ért fatboyt. úgysem maradnak 2-2,5 évnél tovább. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #55855 üzenetére
Szivesen. Kérdezz bátran
A monitorom az 28W typical de a fényerő az le van véve mert kiég a szemem.
https://www.dell.com/hu/kis-es-kozepvallalat/p/dell-p2414h/pdhttps://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-570-4g-g5-oc
Power Consumption
195W -- szakoldalakon mérve 170 átlagban stb. Bármire szivesen válaszolok. Ha nem elég szakmai a szakmai oldal, akkor keresni kell egy olyat amiben hiszel.
Illetve ha a gyártó hivatalos adatának nem hiszel, szived joga. Csak olyankor nem a másik a hülye, fel kell dolgozni. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #55851 üzenetére
Prohardveres tesztek semmit nem érnek, azokat csak poénból érdemes megnézni. Inkább neten random mondjuk 10 nagyobb oldal egybehangzó tesztjét nézd meg.
Annó az Fx 8350 emlékszek mindent elvert 7700k-ig., röhögéstöl alig tudtam kiixelni az ablakot.
De kivételesen azért ez jó teszt, szal ők is a 170W os 1070 felett mérték az rx570 et. ( a számokat nem kell figyelembe venni) / szóval itt a gyári 1070 es ami emlékezeteim szerint 170w os kari ezekszerint mondjuk menjen 130W on vagy ami szimpatikus.Nekem előtte 1060 3 gigás volt (130W), ugyanugy armor oc, jobb hűtővel, mint ami az amd-n van és deka hangja nem volt. Szóval ez az 50W eltérés reális
akkoriban még 6 magos 130W-s xeonom volt, és a fogyasztásom ˇ270 W volt (csak a gép), ugyanezzel a mérővel. De akkor még volt hdd a gépben stb. -
törölt tag
válasz
SyMbioTe #55850 üzenetére
Ja a nitrók baromi jól néznek ki. Meg a fogyasztás maga is ilyen legyen min lovagolni probléma, csak ha tegyük fel / már más tma / pl a 1660 valóban mondjuk 140W , egy 590 meg 230, akkor hiába a jobb a hűtés úgymond, ugyanott van az ember. Szal kinézetre bika, de mégse éri meg.De van egy feelingje. 2 db 8 as tápdugó rajta stb. Feelingjét nem negatívan értem.
-
törölt tag
válasz
SyMbioTe #55847 üzenetére
De amúgy mi szól az 590 ek mellett? Ha amd fan lennék se vennék többet fogyasztó / lassabb kártyát. És nem a villanyszámla miatt, hanem csak úgy elvből nem. Nitro+ ok fogyasztják a legtöbbet. Ha meg nincs mögötte teljesítmény" akkor nem buli. Amúgy nekem is azok tetszenek, csak 570 esből a nitro + /200w on evett, húzni meg isten ments, hogy mégtöbbet egyen. Én sima msi armor oc-t vettem 8g. //Többször átírtam az ezelőtti kommenteket, és mégsem változott.//
-
törölt tag
Ami biztos, hogy ha az amd nem lenne ilyen olcsó, biztosan nem vennék.
De ha költenék gépre akkor a 2060 supert venném 132 ért.
Mondjuk még a végfok is a szünetmentesre van kötve, de 15W az már hangos szokott lenni. Szóval minden jóindulattal 150W simán megvan. Ha ki lenne hajtva valszeg több is.De majd utánanézek ennek is. Még a liberalizmusnak se néztem utána D:
Ami furcsa, hogy ilyen 130W-okat irnak technikai adatlapon sok helyen, ugyanazt mint a 1660nál. Majd megnézem, hogy a 1660 as gyári értéke lehet hogy ugyanekkora kamu.(nem mélyedtem bele, mert nem akarok gépre költeni) Az 590eknek volt brutális fogyasztása.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #55842 üzenetére
Jó hát hagyjuk
https://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-570-4gb,5028-15.html
akkor legyen 120W ha azt könnyebb feldolgoznod.
Nekem 2 db 115 W-os proci van a gépben meg az 570. bf5 alatt, az egész gép 24 es dell monitorral eszik 372W-ot konnektorból mérve. A dell szinuszos szünetmentes írja ezt szal kb reális. 800 as 90 es gold táppal.
1 db ssd van a gépben,a monitort 20W -re saccolom. Szal kvára 170w az, mert 60 fps amit bír majdnem ultrán.
150 et a vga kvaisten h fogyaszt.Kétlem hogy a 2 db e5 2689 maxon pörögne, amikor alt tabozok, nincs semmi terhelés.
-
törölt tag
válasz
Chaser #55840 üzenetére
És miért nem veszel 1660 at ha már 73e? Pc-x en nézz szét.
Az egyventis 570 hangos, az asrock meg csak 2 év garos.Illetve alzán a gart nézd meg mindig. Alzán még ezt találtam ami pimpes:
https://www.alza.hu/asus-rog-crosshair-vi-extreme-d5091704.htm
57k. nem vagyok amd-s de ez nemrossz.ez a fates 590 csak ilyen önkínzásra jó
https://www.overclockersclub.com/reviews/xfx_rx_590_fatboy/5.htm -
törölt tag
válasz
Speed® #55838 üzenetére
Ár/ fogyasztásban értem. Számomra az 580 a 230-250W-jával már horror a teljesitményéhez képest. Egy 570 mivel 43 ezer még vállalható 170W-al. De az is sok. Én spec a saját 8 gigás 570 em kihoztam 43 ezerre akcióban, de felette amd-t nem vennék. Talán 130 ért 5700xt-t. De nem költök gépre.
1660 mellett az 580 -nak semmi értelme. 73 k kb mindkét kártya, csak az egyik többet eszik, és lassabb..
Még ha olcsóbb is pár ezerrel mint a 1660, akkor sem venném.
https://youtu.be/EHzi946OzHs?t=99
Az 570 es kari is iszonyat befűti a gépet. 1660 meg 120W környéke. -
törölt tag
Hát 4 giga az tényleg mamár nagyon karcsú (persze 3 g rammal + ssd vígan lehet netezni), 8 at mondanám átlagosnak, 12 már "jó" 16 az ami már sok mindenre megfelel" utána pedig a csillagos ég.
Annyi, hogy 48 giga felett már kell egy második proci, hogy legyen értelme.
Anno a win7 maga evett 3 gigát, annyival már kényelmesen elvolt. A w10 meg úgy csinál mintha elég lenne neki kevesebb és inkább hddről töltöget, többször. Azért borzasztóak a w10 es ssd nélküli notik. -
törölt tag
4/8 szálat írja. Szal itt a plafon a 7700k.
Ha jobban belegondolnak az emberek, akkor gyakorlatilag az intel ezzel a 270 / 370 es váltással "megvédte " a 7700k használtpiaci árát. Mert egy plafon lett. Amúgy ment volna a süllyesztőbe. Persze minden nézőpont kérdése.
Proci szempontjából egy H310 is előrelépés, de akkor már a ram miatt a 360, stb. És raid még sehol nincs.
Ismerősi körben raid nélkül nem is veszek alaplapot, meg ezek a régi gyárigépek nagyon beváltak. (gigát azt én spec a legaljának tartom, de ezt ennyiért megvenném, a gar miatt IS)
-
törölt tag
válasz
snecy20 #55821 üzenetére
Én új gépet se raknék össze, mert már 35-50 ért komplett gyári gépet kapsz jó táppal, minőségi cuccokkal, i7 es xeonnal 8 ramslottal, kb ingyen " rammal. /fuji 730 / Dell t3600/t3610 stb.
Ez csak azoknak buli, akik annó vettek vmi H110 es lapot, vagy valami nagyon gyíkot, és egyfokkal jobbra kicserélik, újra 3 év garral.
/ aki most épít, 50 ezernél még csak alaplap + ramnál tart) -
törölt tag
https://www.alza.hu/gigabyte-ultra-z270x-gaming-d4651521.htm
21k 3 év garral. intyen POZSTÁVA " ! emperek!ákcijó
h110 et csakugy válcsa"
https://www.anandtech.com/show/11618/asus-prime-z270-a-gigabyte-z270x-ultra-gaming-motherboards-review/4 4+3 fázis -
törölt tag
válasz
Chaser #55786 üzenetére
20 vs 28k . Nézőpont, tapasztalat kérdése.
Ahogy belefut bárki egy szívásba máris máshogy fogja látni. De lehetne szerencséje is.
Én max negatívból indulok mindig (hogy ne érjen meglepetés de így is ér), és be is szokott jönni.Pl most egy nem elsőbbségi levelet megkaptam 2 nap alatt. 10 éve kaptam utoljára elsőbbség nélküli levelet, azokkal mindig az volt hogy 1 hét után mehettem a postára nyomozni hogy hová tűnt stb, ehhezképest most 2 nap volt
Én akkor adtam fel a körültekintésbe fektetett energiát, amikor vettem egy szervert, és mindent 50X körbekérdeztem. De mindent. Szal kb 15 felmerülő kérdésre kaptam választ.. Megjött a szerver, a ház hátulján a pci takaró rész ki volt vágva lemezollóval, az összes slotD Megláttam... Mondom igen erre valóban nem kérdeztem rá.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #55783 üzenetére
Szerintem ez úgy szokott lenni, hogy van egy x cucc, írják bontatlan stb, olcsóbb is, "garancia is van persze"
Értemész. Kiderül hogy Jóska fogja garanciáztatni ha bajod van, egy kambodzsai cégen keresztül, de akkor már úgy vagy vele hogy bontatlan, elmondod magadban 10X hogy "úgysem romlik el" majd hogy "ne jöjjél" hiába átveszed.
Majd 1-2 hónap múlva ez már egy tapasztalattá alakul. DNS-edben eltárolódik, és 10 millió év múlva a leszármazottaid már nem vesznek át ilyet. -
törölt tag
válasz
Trailblazer #55780 üzenetére
Én spec csak onnan vásárolok + vga-kat alzáról. Meg mondjuk újabban egyre több mindent alzáról, ami akciós. Pl alaplap 7 ezerért 3 év garral stb.
-
törölt tag
-
törölt tag
kifizetid azt visziláti. Lehet erre nemet mondani? Garancia nélkül ajándék
új garos terrás 17, de nelegyetekmán. sóherok.gyokerok. -
törölt tag
válasz
koby11h #55747 üzenetére
Számomra is érthetetlen dehát na.
Nekem egy örök emlék, amikor gyulai " hely megjelöléssel hirdetett anno vki vaterán dell workstationt, 10en éve, valami 30 valahányezerért, hát mondom Gyula... elutazok érte. Telefonáltam a tagnak hogy mennék, és össze vissza beszélt. Ilyen zavarodottan. Mondom érdekes. De majd hív amikor ráér " mondom legyen úgy. Aztán látom hogy kizárták vateráról, és volt egy userlehet máig rá lehet keresni, ez volt a neve " biznicjoci " na ő előreutalt
Dd szerencsétlen. Szal biznicjoci elsö biznice egy oriási kalippó lett. De az is óriási volt, amikor késöbb regisztrálni akartam mégegyszer vaterán valami miatt, és felhasználónév : "autistapista" . foglalt. mondom .........
-
törölt tag
válasz
envagyok #55711 üzenetére
Emberekben benne van az hogy egykoron 160 ezres kártya volt, és akkor x összegért jónak számít fél év garral. Meg általában az szokott lenni, hogy de ez 4 ventilátoros stb, csak amikor kihervad gar lejárta után 2 nappal, sokat már nem fog számítani.
Egyébként inkább 1660ti mint 1660. A 1070 es.
Az első értelmes 1660ti-k 102 ezernél kezdődnek.
Ebből adódóan egy 1070 fél év garral mondjuk sztem olyan 60 körül kéne lennie.
// - áfa / amiért nincs gar / gyíkabb / . Meg az nv idővel meglépi azt hogy nem optimalizál régebbi architektúrára, ekkor nagyobb lesz az fps eltérés, és még a garanciád is lejár közben. De ha van rá 1-2 év gar még simán megérhet 75 öt. -
törölt tag
Nem akarok offolni, de érdemes sztem megnéznetek
https://youtu.be/wV_M0H9UxXY?t=340 -
törölt tag
Csak ma 229, holnap 190.
"28 perce ·
Sziasztok.
Rendelt marbvalaki a doogee honlapjarol elerheto sajat gyartoi webahopbol? Ha igen mennyi ido alatt kapta meg? En ket es fel het utan meg travkinget sem kaptam."
thimeeeeeeeeeeeeeeeeee -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#38075904 #55662 üzenetére
Na amilyen hülye vagyok csak leesett.
Szal utánvétes buliban gondolom az a buli, hogy ahogy kibontod a pakkot és tégla, vagy nem működik, gyorsan el tudsz ugrani a pénz kézbesítésig a taghoz, vagy szólsz a jardnak stb hogy álljanak lesben.Esetleg kézenfogva mész ki a postai pénz kézbesítős emberrel.
Mert van pár nap átfutás. De gondolom akkor sincs semmi jogod semmihez a beletörődésen kívül, de még erre tudnék gondolni. Lehet egy számlaszámot sokkal több minden "véd". -
törölt tag
-
törölt tag
Nekem ilyen 500 Ft os noti core2 procijaim gyűltek össze, volt összesen 40-50 db, mostanra fogyott el a nagyja
kb 1.5 év kellett neki. Gondolkoztam feltegyem, netegyem.... mondom hátha. Mondjuk még mindig van vagy 10 db
de az már semmi. EZEKET MÁR KIDOBOM. á nem. Meg van még pár 1366 os proci, azokat facen hirdettem mint jégkaparó/ matrica kaparó, de még úgysem kell senkinek. 500Ft-ért ez úgy viszi a matricát a gépházról, mint semmi más. És nem karcolja. Annó a szőnyegből a hajszálakat amd-s procival szedtem ki. Intellel nemlehet !
-
törölt tag
Sokszor még a működőt is kidobják, mert egyszerüen idegrendszerileg nem bírnák a mi az alja főnök dumákat. Haverom árul néha ilyen 1 e -ft-os cuccokat, és ilyenre olyan időrabló emberek írnak, hogy félelmetes.Meg ezer forint mondjuk, és el tudná e vinni 40km-re
Mert postázni mégdrágább mint maga a cucc.
-
törölt tag
válasz
zsolt_64 #55631 üzenetére
Legjobb amikor " dolgozni akaró" embereket keresnek
https://ve.media.tumblr.com/tumblr_pya92yjiSp1xoyw8p.mp4
ECS ez en Heri -
törölt tag
https://youtu.be/YiiTNeHa2-0?t=3446
/ apró /
illetve érdemes végignézni ezt a videót az elejétől. -
törölt tag
válasz
#89309696 #55616 üzenetére
Egyik ismerősöm annó direkt keresett a kocsijába hibás CD-játszót, mert jobban hangzik az hogy van benne. Ennek már 10en éve. Ugyebár azt nem fogja valszeg kipróbálni egyből az újdonsült tulaj, de ha mégis, akkor max bosszankodik.
Á meg nagyon kemény, szal amikor vette a következő kocsit, ilyen munkásoktól vette, akik kb cementet hordtak vele, a kocsi összes kereke alul srégan kifele ált. (nemhinném hogy ez normális dolog) Majd pár évre rá eladta, és úgy volt hirdetve h " szememfénye ótó, világéletében garázsban tartott stb stb ahogy kell... Tökéletes jellem rajz.
//
https://www.vezess.hu/magazin/2019/04/16/felelmetes-roman-kisbuszt-fotoztak-az-m5-os-egyik-benzinkutjanal/
A cikk aljában merülnek fel azért kérdések rendesen. -
törölt tag
válasz
Trailblazer #55615 üzenetére
D te jó isten
-
törölt tag
-
törölt tag
3500 Ft
elado a kepen lathato 5.1 egy hangfalja hianyzik ....tokeletesen mukodik az ar kicsit alkudhato erdeklodni privatbaA PVC padló remélhetőleg csak megégett.
-
törölt tag
Ugyebár a legelső ilyenen a rosaldy-s nemtommin ott a bankkártyádat kellett beregisztrálnod a linken.Utána kedvenc háziállatod, hova jártál iskolába
Szal tényleg van valami abban az utánvétben... -
törölt tag
válasz
Trailblazer #55559 üzenetére
-
törölt tag
válasz
koko52 #55544 üzenetére
Olvastad a Galaxis útikalauzt?
Abban volt egy fószer, aki örökéletű volt. És mindenkinek aki élt, megjelent a semmiből, majd elmondta neki h "uram ön egy *****" . Majd eltűnt. Volt egy név listája (amin minden élő szerepelt), csak mivel mindig születtek, sosem tudott a végére érni, de örökélet miatt ráért erre..
Nekem fullra ez ugrott be. Most esett le hogy az író erre gondolt. -
törölt tag
Eladnam 9 éves celesztron eredeti majden USA. Gyártmányú zom plos okulár. Karc és sérülés mentes. Védő tekezben.. Praktikus. ltartpó savarosan záródó kupakal. Eladás oka a műszer nek. Nemjó mivel sok fényt veszik el. A nagy gyujtopont Miat. Így megszsretnek vallani tőlle. Nemuj de hibátlan.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #55513 üzenetére
Én annakidején képes voltam nézni pár órát belőle. Mai fejjel abszolut nem értem, hogy voltam képes, valszeg szórakoztatott?! . Mint a Balázs, mónika show
Joshi barátos pofozkodások. Ismerősöm hívott, hogy nemtudja kikapcsolni az LG tv-jét, szóval ha áram alatt van, és kikapcsolja, a tv magától visszakapcsol. (ha semmi jel nincs rákötve akkor is)
Kimentem, épp ment a győzikéből az a rész amikor a kutya végigkaksizta a házat, kikapcsoltam, és 3 mp ujra győzike. Mondom ismerősnek, figyelj ott az elosztó, addigis azt kapcsold leDDDDDDDDDDD
-
törölt tag
https://www.alza.hu/amd-ryzen-7-2700x-50th-anniversary-edition-d5629515.htm
78k ingyenpostával. ócó -
törölt tag
Annyira nem lényeg, én spec olyan tipusú ember vagyok hogy már előre bánom ha megszólalok de nembírom ki
Meg általában csak hülyeségen megy a vita, ( nem itt ) és olyan értelmetlennek tűnő az egész, emiatt nem kár érte..
Nemtudom van e ilyen " humor rovat" stb, még max oda posztolgatnék. -
törölt tag
válasz
seniman #55466 üzenetére
Seniman, te mikor lettél véglegesen felfüggesztve? És ilyenkor még lehet írni?
Illetve amikor valakinek az avatara szürke, de semmi megjegyzés nincs az adatlapján, és a szöveg amit ír nincs offban, olyankor mi történt?
illetve a moderátoroknak: (#55267) horppc
ez is törölhető, meg minden aminél nem retusáltam. -
törölt tag
válasz
patomi #55334 üzenetére
Kár hogy megmondtam előre .
(ezt IS)
Csak kérdezzétek a sokat látott előreutalásos horppc-t.
Bátra"
-- első kérdés, mé" nem takarodok innen -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
koby11h #55295 üzenetére
Élességgel nincs baj, mármint ha nem 2 bizonyos szín van egymáson, akkor simán látok mindent. Pl amit nehezen bírok kinézni az a kék háttéren piros betűk, meg a zöld szín a hwsw-n. Ritkán futok bele.
Eszembejutott, amikor még anno ismerősökkel filmet néztünk CRT-tvn, (meg aztán plazmán szintúgy) a felirat alatt láttam a betűk tükörképét félig. Kérdeztem hogy nem e lehetne azt onnan kiszedni mert kvára zavaró. Kérdezik mit? Igy mutattam h ezt itt ! De mit ?
Mint amikor egy skizofrén mutatná hogy üsd le a pókotHOL ?
-
törölt tag
Én poénból beírtam, hogy kihozták a kocsit, pedig még meg sem osztottam, és honnan tudták hol lakok?
Majd egy öreg néni alá irta, hogy 3 as, és leirta a lakcímét.
Hú mondom. Erre igy megrökönyödtem. Időseket nem hülyézem, az egy teljesen más világ, de amúgy egy sötétség serege toborzó az egész.
https://www.youtube.com/watch?v=8B3C2DjLVsE -
törölt tag
válasz
Trailblazer #55275 üzenetére
Mármint?
Én vagyok a hülye, mert adok veszek csoportokat tele spammelnek, olyan dumával, hogy válassz 1-4 ig, autó kocsi aranyrög, pénz, és 2 percen belül megkapod?
Hát eltudom képzelni a nézetedet libsiként, hogy énvagyok a hülye. Mondom rengetegen vannak.
Kis naivak " . Ha igy nem tiprok a libsi lelkivilágba. De ez nem naivság. -
törölt tag
Tegnap kezdett el terjedni, amikor megláttam az elsőt, aláirtam, hogy ehhez mennyire kell hülyének lenni?
Ekkor jöttek a libsik h miaz HOGYÉN látatlanban lehülyézek embereket, hogyan?????? képzelem én ezt.
Második fordulóban ezeket is lehülyéztem, de a modik már nemgyözik ezt a sok szart. -
törölt tag
P4 időkben tényleg elég lehetett egy 300 as codegen. Utána már más idők voltak.
Énis csak ilyen lakossági pár ezer gépes tapasztalatot tudok szervízből, és bizony a tré tápok pukkantottak el dolgokat rendesen.
De az user nemérti.
"tönkrement az alaplap"
"tönkrement a vga"
Nemérti. A táp az működik. Hát akkor mi lehet a baj? Hát az hogy a táp olyan ingadozást átenged, amitől az összes komponens összeszarja magát ( lehet nem elsőre hanem mondjuk a 100. alkalomra) , de a táp meg sem rezzen, mert nincs benne semmiféle védelem, a táp még akár 5 rendszert kiszolgál..Ingadozásnál a 12v néha 18, de most ezt ki méri? hát nem de.
Persze van, hogy selejt széria, volt anno rakat asrock lap (vrm), púposodó 775 msi-k stb stb, de ha bármi is kinyír bármit, az a táp lesz.
Kb az amikor beírtam valahova hogy a nemtudom milyen ssd 97 fokos. Irta a tag h neki az van hát semmi baja, meg nemis meleg, aztán irta hogy valóban majdnem rákozmált az ujja. Mondom attol hogy nem ordít az alkatrész, és nem predator az user hogy hőlátása legyen, a komponens attolmég majdmeg döglik.
Dana tápok... atya isten mik voltak. Kolinkes táp! koszos volt ujonnan a kábele, és volt hogy egy tápon 4 db ! floppy csati volt. Mondom ez aztán nemsemmi.
Gyári gépek azért mennek szinte forever, mert minőségi bennük a táp. Egy két szaki" ráengedte valahogy a 380 at a hálózatára és szétrobbant a táp, ssd , alaplap minden más túlélte.Szerintem akygánál vinne mindent. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #55252 üzenetére
Egyik itt van a fiókban, aztmondja hogy :
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/radeon-r9-270-gaming-2gb-gddr5-256bit-pcie-r9-270-gaming-2g-p209034220/
Ingyen bf volt mellé, aztán 30 valamennyire így ki lehetett hozni.
Driver nélkül is töri a képet. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #55250 üzenetére
Annó kettőt vettem mert a crossfire jól hozta az fps-t, csak bf-eztem, és a felső vga ramja csak úgy égetett.(ezeken nem volt hűtőborda) Nem lehetett hozzáérni.
ÉS mi a történet lényege, hogy az az ezerfokos ramos az nem pusztult meg. A többi viszont kihullott idővel. 2 még pont 3 év előtt, a többi meg bukovári. -
törölt tag
válasz
envagyok #55247 üzenetére
Hdd-k nekem hullottak rendesen, ssd-k mégjobban. (raid miatt hdd párok voltak, 2 évente az egyik tuti bades lett, legutoljára a raid mindkét darabja)
Ismerősi körbe vettünk 5 db msi R270 et 2 gigásat, ebből 4 elszállt, mindenkinek minimum 15 ezer forintos minőségi tápja volt. Monitorok szintúgy szálltak, alaplapok lekopogom nem, tápok sem. FSP szünetmentesből az 1 KW- alattiak mind kifingottak a gyíkba 3 év után.(400-650W)
Neked csak szerencséd van. Ramok is 5 év után, összes kingston hyperx párból az egyik. Úgy kellett összelegózni utána a megmaradt működőeket.stb stb stb... Ami eltud romlani el is fog.
(Corsair 1600 cl9 röl menetközben leesett az oldala annak a szarnak, még szerencse hogy felfogta a noctua borda, és nem esett a videokártyára)Én spec csak gyári gépeket használok, itt max a táppal lehet gond, alaplap az örökélet.
-
törölt tag
válasz
envagyok #55241 üzenetére
99%ban a tápon szokott múlni. Azért szeretik a pc bótok akygával összerakni a 150 ezres konfigot.
Akyga + 1 év gar, 2-3 évnél már vmi fix hogy elszáll. Főleg vidéken ahol hetente van 1-2 nagyobb áramingadozás. Pesten 3 évig voltam, kb 2X volt áramszünet, egyszer azért mert épp egy épületet bontottak le, de azis be volt jelentve előre. -
törölt tag
válasz
seniman #55132 üzenetére
Anno volt egy 4X es hp íróm, fater vette, talán 50 ezerbe került, ilyen sötétszürke.
Utána ismerős ugyvolt vele bekeményít, 120 ért vett 16X es TDK-t ilyen szép türkiz eject gombbal. (meg talán a tálca eleje is átlátszó kékes volt ? )
Rá 1-2 hónapra békéscsabán 18 ezerért vettem 24X es philips írót Aminek ilyen bronz szinű volt az előlapja.Ismeröst leverte a víz, h nemhiszi el hogy annyiért vettem. Mondom ott a bolt, hivd fel őket, van még nekik. Érezte h már nemfog visszajönni az írójának az ára...
Meg akkoriban volt a 128 megás ! pendrive ilyen 15 ezer forint környéke... -
törölt tag
válasz
#24845312 #55127 üzenetére
Volt egy bizonyos tipus, belül ilyen cowboyos reklámtábla volt, philips pirosas volt a borítója. CD-lemezből idővel mind besárgult, és olvashatatlan lett. Ezek maxon voltak írva
// más
Haver vett annó satás ! plextort (akkor jelent meg a sata optikán is) . Kb 30 lemezt megírt vele (2 év alatt), majd kifingott az író.
Szétszedtük , és belül a dvd író idés volt, és volt rajta egy sata átalakító
Jmicron zöld nyákos. A dvd író hosszabb volt mint egy mezei dvd író, néztük is hogy van benne anyag, a minöséget megkell fizetni, volt vagy 40 ezer forintÉs mint kiderült csak azért volt 4 cm hosszabb az egész mert benne volt ez a panel. (felül a fémpanel végigért, de alul látszott, hogy 2 részből áll össze.)
De annyi haszna legalább volt, hogy utána azzal az átalakítóval kötötte gépre az idés cuccait, az átalakító az nem romlott el
-
törölt tag
válasz
#89309696 #55119 üzenetére
Volt a mátrix mese, ami egy csomó kis rajzfilmből állt. Divxben volt meg először, olyan mosott ótvar volt nemlehetett kinézni. Aztán meglett dvd minőségben és ÁZZTÁÁ
mozis /Divx-es avatar
ismerösöm apja : miez hupikéktörpikék?
D
Nekem legjobban a terminator 4 ? amikor az elején egy adó/vevő torony központot bombáznak, azt láttam mozi felvételen, orosz felirattal, és japánul beszéltek. kisem lehetett nézni, pont azért tetszett baromira. -
törölt tag
válasz
koby11h #55115 üzenetére
Én azon röhögtem mindig amikor az emberek irkálták kifele dvdre a divx et, meg volt egy két dvd is. 720 × 576 os felbontás...
Majd sírtak 8 év múlva hogy egyik philips lemez sem olvasható brühü hü.
Érted ottvan 1000 filmje kiirva. Várja a világvégét? Szal hétvégén ledől, elő a mappát átnyálazza. Majd akkor legyen a ......taxi3, ugyis csak 90 szer látta eddig de nembirja megunniinsane. 10 évente meg nemtudja megnézni mert addigra olvashatatlan a lemez. Meg yutubon 5k-ban fent ugyanaz addigra.
-
törölt tag
-
törölt tag
Van egy dobozom tele voodooval a padláson. Vagy 10-12 db, anno kidobálták. Egyszer talán sokat fog érni. Meg 6 db összekötő kábel.
Egyik voodoo2 be virge kártyákról szedtem le a ramokat, lapos csavarhúzóval alányúlva, majd leszedve a maradék fóliát. Igazi 12 megás pimpmáj rájdok voltak. Csak sok virge kellett hozzá mire meglettek ugyanazon tipusú ram chippek. Amikor belenyomtam és kiirta hogy 12 mega, else hittem.Meg van egy HP kayak workstation amiben egy akkora kurvanagy videokártya van, mint a disznó. Egy 2 d vezérlőkártyával. Retkes nagy aluminium tömb van rajta, valami creative cucc.
Slotos 800 as xeonokkal. Halált oszt. -
törölt tag
-
törölt tag
Ez a prohardveres sárga csík, meg maga ez a sárga szín a küldésen, nem vmi...izléses.
Lehet TN panelen jobb a helyzet. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!