Aktív témák

• Cs.Orsolya

senior tag

válasz rarri #44 üzenetére

Hm, valami hasonlón mentem keresztül én is. Gyerekként én is olyan lehettem, mint Te;o) De én nem a szakmámból tudom mind azt, amit tudok. S nem szakmaisággal együttjáró dolgok ezek. Azt szoktam erre mondani, hogy a szakma talált rám, nem én a szakmámra. Ha tudnád, hányszor akartam otthagyni az egészet! De valami nem engedett. Mindig közbe jöttek olyan "véletlenek", amelyek miatt egyszerűen nem tudtam mást választani, mint hogy kijárjam a DE pszichológus szakát.

Arra írtam azt is, vegyen ki valaki a szerepemből, hogy amikor megtudják, mi a szakmám, mindent ennek tulajdonítanak be, és mögötte sehol nem lesz abból az emberből, aki vagyok. A pszichológusok kilencvenakárhány százaléka egyáltalán nem olyan ember, és nem úgy viszonyul a szakmájához, mint én. Az egyetemen édeskeveset tanítanak meg abból, amiket alant, vagy bárhol máshol írtam. A pszichológia tudománya tapasztalatok nélkül igen szegényes. Másik oldalról kevesen merülnek bele ennyire a vallásokba, természettudományokba - főleg fizika, kémia, kvantumfizika, matematika, orvoslás terén -, mint én. Még asztrológiát is tanulgatok autodidakta módon. A vallásokat és archaikus kultúrákat nagyon szeretem. Hallgattam kultúrantropológiát is, és ettől teljesen szerelmes lettem a dologba. Ugyanakkor a jungiánus elméletek, archetípusok megértése másképpen nem is megy. Rajongok az irodalomért is, sokat írtam régebben én is verseket, novellákat, ilyen-olyan szösszeneteket, cikkeket is. Ráadásul egész életemben művész akartam lenni, táncos, rajzoló-festő-grafikus, énekes, zenész. Ezeket mind tanultam is, amíg futotta rá pénzből, időből. Ma is néha-néha eljutok odáig, hogy alkossak, vagy a zenének éljek kicsit, és akkor nagyon boldog vagyok. De ezek nagyon ritka pillanatok.
    De ami leginkább békét hoz, az a mozgás, úszás, futás, túra, hegymászás, barlangászat, és a nagy szerelmem a harcművészet.
    Ezt egyiket sem szakmámból kifolyólag csinálom :D

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák