Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9) creation válasza moha21 (#8) üzenetére


creation
senior tag
LOGOUT blog

Szétkaptam a tápomat, hogy meglessem, mennyinél indul el a LED-es és a gyári venti!

A teszben egy LM317 kapcsolás szolgáltatott "stabil" egyenáramot.

Gyári: 5,56V
LED-es: 6,2V

Rácsatlakoztattam őket alaplapra, két külön érzékelős csatlakozóra. Fordulatszámuk azonos feszültségnél egyezett. Mivel lapátozásuk állása és lapátok nagysága, venti vastagsága azonos, így gondolom a légszállításuk is.

De továbbra is állítom, hogy 1 db 8cm-es venti is kiszolgálná a tápot, mert ezek a tápok a halkabb működés miatt kapják a 12cm-es ventit, nem pedig a jobb hűtőteljesítmény miatt.

Hogy megnyugtassam a közösséget, megfogdostam a kondikat széjjelkapott táp állípotában forrasztásnál. nem mondom hogy egy villámszerelő vagyok, de mire szétszedtem a tápot annyira, hogy eljussak a nyák forrasztott feléig, addig ra nem volt mérhető feszültség egyik kondiban sem. UGYANIS ELÖTTE MEGMÉRTEM, MERT HÁTHA.

Igaz a kondik RÁZNAK, ha a táp be van kapcsolva, és kapja a 220-at DE ÉN KIHÚZATTAM A KONNEKTORBÓL :)

Valamint a ventilátor modding nem igényli a tápegység teljes szétbombázását, hacsak az nincs a tápra leforrasztva, de még akkor sem a forraszt kell felszedni, elég elcsípni a vezetéket, és összeforrasztani az új ventiével majd hőcsövet neki.

4KV... ne viccelődjünk már... Ez nem nagyipar :)

Értelek moha21, és aláírom, az áram nem játék. Igazad van elismerem! Remélem senki nem kísérli meg a szélsőséges esetek vizsgálatát :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.