Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

Srácok, én még 2009 márciusában vettem egy Core2Quad Q9550 @ 2.83GHz-es 4magos procit, 4 GB DDRII 800 MHz és egy 4870es Atit. Később a vga kevésnek bizonyult, és vettem egy 4890est is mellé, és toltam hibrid crossfire-ben. Így nem volt olyan erős, mint pl 2x4890, de erősebb volt mint 2x4870-es.
    Teljes terhelésnél 450 Wattot evett a rendszer :)
    Totál szopás volt állandóan az Ati driverekkel. Egyik játékkal ment a Crossfire, másikkal nem. Ha pedig nem megy, akkor felezi még azt is, amit 1db VGA tolna. Nah de 2012ben mit tud már 1db 4870es? Nem túl sokat, ezért mindenképpen kéne a rendes crossfire támogatás, de az, hogy egyik játék miatt kell az új driver, a másik miatt meg a fél évvel ezelőtti, és ezeket folyton telepítgetni, az viccc. Ezért nem is ajánlom az Atikat senkinek crossfire rendszer esetén, mert TUDOM HOGY SZ*R. A fogyasztást 2 kártya esetén pedig inkább ne is említsük... Szóval hosszabb távon mindenképpen 1 kártya a jobb megoldás, mert a villanyszámla behozza!
    Saját tapasztalat, hogy mikor még az Alien vs Predator megjelent, feltoltam egyből full hd full grafikára mindent, és átlag 45 fps a két kártyával úgy, hogy rendesen működött az Ati driver. Felhúztam 2.83GHz-ről 3.4-re, már 60 fps lett. Továbbhúztam 4GHz-re, itt már nem tapasztaltam különbséget, ugyanúgy átlag 60 fps-t mértem. Azóta több tesztet figyeltem, és nagy általánosságban azt mondhatom, hogy 4 magos procival 3.4 GHz felett biztosan elég cpu erő jut egy vga-ra. Csakis többkártyás rendszer esetén kell bika processzor, de oda már akkora nagy költekezés kell, hogy felejtős.

[link]

Itt egy GTX 680 skálázódását láthatjátok Far Cry 3 alatt. 1920x1200 esetén 43-55 fps között szórnak az eredmények. Na de aki egy gtx 680assal rendelkezik, az nem vesz amd athlon II x4 645öst sz*rért h*gyért. Mellékesen csak az AMD procik teljesítenek 50 fps alatt... Ez is +1 pont intelek javára már 1kártyás rendszer esetén is. Az alábbi linken lehet erősorrendbe rakni a procikat:

[link]

És hol is van itt a Q9550? 4043 ponton. És hol van akkor, ha fel van húzva 4 GHz-re? Elárulom, 6183 ponton saját mérésem alapján. Ez pedig már majdnem egy core i5-2500k. A kórájhetes 920as 4991et tud. Persze minden cpu-n lehet húzni, és ilyenkor megnő a fogyasztás, amit hosszú távon nem érdemes alábecsülni! Persze ha szülők fizetik a villanyszámlát, akkor olymind1 :)

Mikor megjelent gtx 680, beruháztam rá március végén. Most 300 Wattot sem eszik a rendszer, az fps szám, és a driverekkel való problémáim pedig egycsapásra megoldódtak.
    Battlefield 3 Caspian Border 64 fővel, 1920x1080, minden full és bekapcsolva, átlag 75 fps. Izommeganagy robbanásos mindenes szituáció esetén sem esik 55 nél lejjebb. Hogy ezzel a régi "vacak" Q9550-essel proci limitem lenne? 1280x1024ben talán, de olymind1, hogy 100 vagy 110 fps.
    1920x1080on egykártyás rendszer esetén szinte kizárólag vga limittel lehet találkozni.
    Hogy biztosan proci limitem van 1920x1080ban is? Nem hinném, ha pedig van is, ott már akkora münyüri lenne a különbség, hogy az az 1-2 fps labdába sem rúghatna.

Ha van rá igény, szívesen készítek tesztet, mert engem is érdekelne, hogy most egy 3770k vajon tud-e többet kihozni egy gtx 680asból 1920x1080on vagy sem. 1280x1024-es felbontásos teszt elvből nem érdekel, akkor inkább részletességet csökkentek...
    Ha van valaki, aki rendelkezik sima alap gtx 680assal, vegye fel velem a kapcsolatot, és nézzük meg az eredményeket, mert a sok netes teszt mind nagyprocival készül 1920x1200on, ami nálam nem pálya, mert csak 1920x1080 a releváns.
    A jövőben megjelenő core i7-re szeretnék majd rendszert váltani / 4770k-ra /, így legalább megtudnám, hogy vajon várható lenne-e játékbeli sebességnövekedés.

Új hozzászólás Aktív témák