Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bigz

tag

válasz ImI87 #37 üzenetére

Nem teljesen ertunk egyet:
    En soha eletemben nem tuningoltam semmit a gepemen, pedig a kornyezet adott volt, mert Fater C16 ota folyamatosan buheralt (egeszen a 333as Celeronig, azota nem emel nehezet). Kb. 20 evesen raktam ossze az elso sajat gepemet, szerintem egyebkent eredetileg benan, aztan veletlenul vettem bele egy VGAt, ami kihozta belole az akkori tokeletes felsokozep jatekgepet mind az arat, mind a teljesitmenyet tekintve. Mindennek ellenere csak az irasod alapjan (ok, termeszetesen meg elolvasnam, mit ir az alaplap konyvecskeje, meg egy-ket aprosagot, de tenyleg, kb egy napi kutakodas) siman neki mernek allni egy konfignak, amit utana cibalok egy kicsit. Nem fogok, mert spur vagyok, de neki mernek. Teny, hogy valami alapot osszekapartam 25 ev alatt, de mint emlitettem, soha nem huztam semmit. Hazudik a diszno mert egyszer mokabol ment egy orajel pocc egy Athlon XP 1600+-ra, de a rendszer rovid uton a tudtomra adta, hogy NE!!!, meg kulonben is minek...

Biztosan sokan vannak ugy vele, hogy konyit a dologhoz, meg osszerak egy egesz jo vasat erosebb tulzasok nelkul, de nehezen szanja ra az idot, hogy osszekeresse, amit te itt osszeraktal. Egyaltalan nem az "ajanlott alap ertekekre" gondolok, mert az tapasztalati uton megszerzendo tudas. Nem is (csupan) arra, hogy miket kell allitani, es milyen modon, vagy hogy mi mit eredmenyez es mivel fugg ossze. Az egeszre egy teljes cikkben. Persze, lehetne reszletesebb, engem peldaul erdekel, amit az Uncore-rol meg a QPI Linkrol magyarazott HSM ostag, akar a cikkben viszontlatva, beleszerkesztve is. Jo tudni a dolgok miertjet, es nem hiszem, hogy ettol szakerteni fogom a temat, de nemi extra info, raadasul erdekes. Egy kollega GEEK felkialtassal eppen uti a fejem bal felet egy filctollas dobozzal, es most vigyorog, hogy megemlitem, infantilis fa. Es igeny is volna ra, mert szeretnek vegre olyan gepet venni majd ha mar nem leszek spur vagy nem leszek nem milliomos, aminek valamivel jobb a kihasznaltsaga, mint a kis gyari allapotu osszeallitasaimnak, elvegre esszelt tuningolt cucc ugyanugy kibir 3-4 evet, addigra meg amugy is gyanus a csere. Osszessegeben nagyon jo lett a piszkozatod, otosalaleulhetsz.

Az utolsó témával kapcsolatban van utalás a cikkemben. Konkrétan az, hogy teljesen értelmetlen (átlagos felhasználásra) Extreme Edition procit venni, és többször is hangsúlyoztam, hogy vétek megvenni a (méregdrága) 1600MHz-esnél gyorsabb ramokat.
    Ezzel annyira nem vagyok kisegitve :) En egesz konkretan megoldast keresek egy letezo problemara, amit eddig azzal orvosoltam, hogy altalam elismert cegek honlapjan nezegettem az o altaluk osszeallitott konfigokat, az abba pakolt elemeket. Az volt a kiindulo pont, es onnan gyujtottem tovabbi tippeket. A HDD vs. SSD pl. olyannyira trivialis, hogy nekem az esetek 99%-aban eszembe sem jutna, es tuti, hogy ezzel nem vagyok egyedul. Aki ezzel nem ert egyet, annak elitelem a kirekesztoen elitista ronda mocskos pfuj... azzal en nem ertek egyet. Hangsulyos, lenyeges, kell. Foleg mert HDD-n belul is van meg hely fejleszteni, csak ugye a flash alapu technologia egesz jol halad, hatha par even belul az ara is elfogadhato lesz. Egy szo, mint szaz, ha nincs ilyen iromany, akkor faragok egyet, ami hasznos lesz es hasznalhato - a nagyobb melo az anyag osszegyujtese, a felhasznalasi teruletenkenti szuresre par oras agyalas utan ugyis rajovok, okoshal, megoldja.

A magyarkodas szerintem mas topic (ha valaki ebbe belekotne, tegye nyugodtan, valaszolni nem fogok), persze szived joga, igazabol az iras szinvonala engedne. Osszefoglalok, ertheto es hasznos oldalak vannak persze mas nyelven is, mint ahogy hasznalhato leirasok is. Sok cikk kering (hering?), keves a jo.

A hozzaszolas szerzoje az "onzo paraszt" meghatarozassal egyetert, habar valoszinuleg esett mar hasonlo hibaba. Mar csak azert sem (igy masodszor atgondolva), mert szereti tudni, mi miert kap langra, ha elba.

Amugy fogom am en neked ajnarozni a cikkedet, a nagy lo majd ha ... nem fogom egyaltalan. Suvadj meg, es megegyszer koszonom. :))

Új hozzászólás Aktív témák