- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
már régebb óta próbálkozom ezzel a tuningal i7-es rendszerrel, de egyszerűen, sosem sikerült valami stabilra.
config:
Intel Core i7 920, 2833 MHz (21 x 135) (Asus Triton 88 hűtő)
Gigabyte GA-EX58-Extreme
Corsair Dominator CM3X2G1600C8Dfőképp engem a memória időzítések érdekelnének, voltam fent a corsair honlapján, sajnos már nem forgalmazzák ezt a memóriát, aztán persze lehet én bénáztam de nem találtam semmilyen időzítési beállításokat, ha esetleg ebben valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék!
-
winhate
őstag
Na baratom nekem most sikerult nem kis penzert venni egy ilyen konfigot es mocskos modon meg vagyok vele elegedve. Mire eleg ?? Mindenre , barmire ! Jatek, encode ,decode , szamoltatas , raytrace stb. Nincs olyan proggi ami kifektetne normal hasznalt mellett.
A regi gepem (amd athlon xp 2500,abit nf7,ati hd3850) is megvan meg es nem rohogok rajta nem nezem le mert az is nagyon sok mindenre jo meg a mai napig.Neked valo az uj Android alapu szemetbanya tipusu mobilszarok ott aztan megy a fejlodes...csak gyozd zsebrevagni.
-
winhate
őstag
jo lett a leiras thx
-
DMSASD
csendes tag
NOCTUA NH-U12P SE2 Processzor hűtőm van, visszaállítottam mindent gyári beállításra lefuttattam egy Rendszer stabilitástesztet a biztonság kedvéért majd beállítottam a biosba
3.8Ghz-re a beépített oc funkcióval.
[link]
[link]
[link]
Lefuttattam a Rendszer stabilitástesztet utána egy 3DMark06 és 3DMark Vantage stabilan ment minden se fagyás se kék halál eddig egy biztos pont. A core temp-be is jobbak az értékek alap 49-52°C game alatt pl Alan Wake 65°C BF3 single 66-69°C BF3 multy 68-71°C
viszont az ez oc-s 4ghz már nem stabil Rendszer stabilitástesztet futtatásakor újraindul a gép.
[link]
[link]
[link]
a Cpu voltaget manualra állítottam és a voltage value 1.25000V adtam akkor 3 percig futott a Rendszer stabilitásteszt és kék halál meg 80°C++ volt a hőfok core temp-be. -
Yso
tag
A proci hőmérsékleti alap értékek tényleg magasak. Milyen hűtő van a procin? A rendszert tuningoláskor érdemes kitesztelni mit hajlandó adott esetben stabilan vinni. Másodszor, a feszültségeket lehetőleg mind egy stabil értékre állítsd be (ami auto-n van, azt a standard értékre lődd be) Harmadszor nem volt még ASRock lapom, de gyanítom a VDroop Control a feszingadozások csökkentését akarja szolgálni (Loadline Calibration) Azt pl. sokan nem javasolják, hogy 1.3V Core fesz felett be legyen kapcsolva, nehogy a procinak probléma legyen belőle fesz tüskék miatt. (én sem használom, jobb a békesség)
Érdemes lenne először alacsonyabb frekivel kezdened alapfeszen, majd kitesztelni azon a feszen mekkora BLCK frekiig tudsz eljutni, a max beállított szorzóval, vagy akár alacsonyabb szorzóval még magasabb BLCK frekivel. Közben a hőmérsékleteket figyelve. Utána emelgetni még a feszültségeket, és tovább tesztelni. Ha a procit kitesztelted, akkor érdemes a memóriákra rátérni, hogy azok milyen frekiig tudnak menni egy adott beállítás mellett. Ez tudom macera és időigényes, de sajnos egy gép sem egyezik meg, mindegyiknek megvannak a saját határai. Esetleg az alaplap topikjában tudnak neked még plusz és konkrétabb infóval szolgálni. -
DMSASD
csendes tag
Üdv egy kis segítséget kérnék van egy i7 950-es cpu-m beállítgattam a bios-ba a dolgokat hogy 4Ghz-en menyen. BCLK 191, szorzó 21 stb
[link]
[link]
El indul a gép be jön a win ahogy kell cpu-z ki is írja az új adatokat ahogy kell viszont ha AIDA64 Extreme Edition-ben leakarom futtatni a Rendszer stabilitástesztet újra indul a gép.
Kipróbáltam a 3DMark06 elindul lefut egészen a cpu tesztig és mikor elkezdte a cpu tesztet újraindulta gép. Gondolom nem teljesen stabil a rendszer ha 100% van a cpu vagy nem tudom mi lehet a gond kipróbáltam pár játékot Alan Wake vagy Battlefield 3 alatt meg szépen fut bár a Core temp értékek nem tetszenek alapon 60-64°C játék közbe meg pl: Bf3 alatt 75-83°C -
xxxthrief
aktív tag
Csináljatok má amd phenom x3 8450 hez is.
-
flash-
veterán
sziasztok
i7-930 as procim van
asrock x58 extreme alaplapalapórajelen megy minden.
Gyári hűtővel.Mennyire lehet húzni amit még elbír a gyári hűtő?
és kb crysisban mekkora fps szám növekedésre lehetne így számítani?A másik kérdés pedig:
ha vennék mugen 2 hűtőt úgy mennyire lehetne húzni a procit? -
davidsone
addikt
ja bios problémát részben +oldottam visszállÍtottam a bios alap időzÍtését a ramra, viszont azt én sem értem miért nem müxik 6-7-6-18as időzÍtéssel lehet még állÍtani kéne valamit
-
davidsone
addikt
válasz
theiron320 #116 üzenetére
köszönöm a segÍtséget! gondoltam, h a 32bit lesz a bibi...
kemény cuccos ez a mushkin tartós darab lesz... -
theiron320
aktív tag
válasz
davidsone #115 üzenetére
Először is.3,25 gb ot azért lát mert nem 64bit es windows van a gépen.Rakj fel egy win 7 64 bitest és akkor fog látni6 ot.Ez a lap csak dual chanel-es az 1366 os lapok kezelik tc ben a ramokat.A mhz-t nem tudom miért állt vissza.Menj be a biosba mentsd le és nézd meg megint.Ha a biosban jól írja akkor annak annyin kell menni.
-
davidsone
addikt
Hali!
Volna 1 problémám: raktam új ramot a gépbe: muskin 3x2GB 6-7-6-18 cl6 1600mhz ddr3
gigabyte p55a ud3 alaplapba...
a proci: i7 860 3,3 Ghz-en ment de mikor beraktam a ramot és az időzitést átállÍtottam visszaállt alapra. a ramot is csak dualchanel-ben látja és a 6Gb-ból csak 3,25Gb használható...
Nem szeretnék sz*arakodni, próbálgatni, tud valaki konkrét beállÍtást, lehet több mint 3,3Ghz
AC freezer xtreme hűtő van a procin (win7 32bit)
előre is kösz -
MrTwister
őstag
-
gabipaci
őstag
Imi!
Mindenekelőtt köszönöm az updatelt cikket!
Kinyomtattam, olvasgattam, már vagy 4szer végigmentem rajta.Azt szeretném kérdezni, hogy mi értelme van annak, hogy a proci feszültséget mindenki minnél alacsonyabbra veszi?
Miért nem járatják a gyártó által meghatározott maximumon?
Azzal ne gyere, hogy többet eszik, mert nem hiszem, hogy ettől lesz csapágyas a villanyóra.
A hőmérséklet sem annyira érdekel, víz van mindenen, nem hiszem, hogy 60 fok fölé tudna menni.
Tehát ha ezt a két dolgot leszámítjuk, van értelme kínlódni a feszültségcsökkentéssel, vagy nincs?Amit én szeretnék:
200x20 vagy 21
1600Mhz memória
De ezt stabilan.
A gyárilag meghatározott XMP profillal hibázik a memória, ezért is ment el a kedvem tőle annak idején.
Az időzítéssel sem vagyok tisztában, hogy hova állítsam.Szóval kellene egy kis help.
Főleg ebben a feszültség témában... -
ImI87
őstag
Figyelem !!!
Több ember megkeresése miatt a cikket az elkövetkező napokban frissíteni, aktualizálni fogom. Igyekszem pótolni az időközben elérhetetlenné vált képeket is.
Naponta fogom átdolgozni a részeket, és apránként befejezem. Remélhetőleg vasárnap estig elkészül.
Addig is türelmet kérek, aki most akar nekiesni a gépének, az várjon még pár napot!
ImI
-
scope2007
addikt
jó kis írás! grat
látom régebbi, de sajna én csak most akadtam rá -
MontyCrew
senior tag
meglett az én i7esem is, bár valami miatt 3,8 felé nem megy, bár 1,24 V-ot kap de sztem a memóriáim a ludasak:/
-
share
tag
jó lett, grat!
-
MontyCrew
senior tag
Köszi, én elég sokat tanultam belőle, i5re is ez a szisztéma ugye?
-
dokee78
félisten
Hello!
Gratulálok a cikkedhez! -------->Core i7 tuning útmutató
Érthető,részletes.tökéletes,remélem segít majd a core i5 tuningnál.
Ki is nyomtattam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gmail
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest