Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) MasterDeeJay

Cyberpunk RT-vel valami rosszul van beállítva. Legalább 30-40fps-el kellene futnia 1080p vagy xess felskálázással még proci limitel is. [link] normálisan beállítva meg inkább 60 átlag fps-el.
Idle fogyasztásra pedig biosban pcie aspm-et elég bekapcsolni.
High Power Consumption when Intel® Arc™ Graphics Card is Idle
Ez megoldja az idle venti gondot is.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2) Chosen válasza MasterDeeJay (#1) üzenetére


Chosen
addikt

A Cyberpunk RT eredmény valós. Azért ennyi, mert Path traced natív 1080p felbontáson, felskálázás nélkül. RTX 4070 ugyanitt 30 FPS-t tud viszonyításképp. Kiegészítettem a bejegyzést, hogy egyértelműsítsem.

A PCIe ASPM-re köszi a tippet, utánanézek! Gyors kereséssel azt látom, hogy vegyesek a tapasztalatok és sajnos nem minden felbontás/kijelzőszám esetén oldja meg a problémát. Ettől függetlenül ha valakinek pont a lefedett tartományban van a konfigurációja, akkor jó lehet.

[ Szerkesztve ]

(#3) MasterDeeJay válasza Chosen (#2) üzenetére

Én még ezen patch elött játszottam vele de amúgy is belőném játszhatóra azaz olyan beállításon tesztelném ami valós és használható. 30fps átlag sem mondhatnám jónak azaz a 30fps-t minimumra lőném be. Ez produkálta elsőre de második futásra már csak 40-et. Igaz itt még a gyenge procim volt. (7900x es max 3ghz)

Majd kipróbálom, de nemrég raktam újra a gépet most nincs fent.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#4) Chosen válasza MasterDeeJay (#3) üzenetére


Chosen
addikt

A célom kifejezetten ennek a beállításnak a tesztelése volt, ellenben mellette az RT off érték ezért van, hogy játszható sebesség mellett is legyen teszt. A kettő között pedig természetesen ízlés szerint be lehet állítani, kinek mi tetszik. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.