- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlytoo
senior tag
"(ami egyfajta nácizmus)"- Semmilyen fajta nácizmus. Ez kontraszelekció ellenesség.
"ez a hozzáállás nekem nem jön be, hogy kitalálja a nagy feladatot, de oldja meg más. találjon ki olyan feladatot, amit ő fog végrehajtani a cél érdekében."- Nem tisztem megoldani a problémát. Az sem tisztem, hogy én élelmezzem az afrikai kontinens elmaradottabb régióit.
Nem tévedtem. A jelenlegi pazarló, semmivel nem törődő emberiség vagy megoldja x időn belül a problémát, vagy komolyabb problémák lehetnek. A bolygónk eltartóképessége valóban 15-20 milliárdos embertömeget is elbírna, de nem ezen a fejlettségi fokon és nem ilyen életminőséggel.
Minden "birodalom" előbb vagy utóbb elbukik. Amelyik tovább élt, hódított. Ezért tartom szükségszerűnek és abszolút prioritásnak az idegen bolygók majdani kolonizációját.
-
Carlytoo
senior tag
Az én kedvemért? Ez nem az én kedvemről szól. Ez arról szól ,hogy talán addig ki kellene húzni, ameddig eljutunk egy olyan szintre, amikor már képesek leszünk kolonizálni más bolygókat. Ez nem szubjektív tényező, hanem objektív. Azzal, hogy te megpróbálsz végtelen szolidaritást mutatni nem oldottál meg elméleti síkon semmit. Hogy hajlandó lennék-e rá? Minden bizonnyal igen, ha tudom, hogy ezzel a fajunkat mentem meg.
A Föld nevű bolygó jelenlegi eltartóképességét már meghaladtuk a jelenlegi életszínvonal megtartása mellett. Lehet, hogy az emberiség a jelenlegi fejlődési tempójában még ellehet 70-80-100 évig, de lehet, hogy már addig sem. Kivettük a képletből a természetes kiválasztódást. Vagy mi helyettesítünk be valamit, vagy majd az anyatermészet.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
Geri Bátyó #112 üzenetére
Ez akkora probléma lenne? Én úgy látom ,hogy itt elég erőteljesen szükség lenne egy népességcsökkentésre a fenntartható fejlődés miatt.
bkercso: Az emberiség legnagyobb ellensége jelenleg nem önmaga, vagy egy földönkívüli civilizáció. Sokkal zordabb körülményeket is el tudunk viselni, de ezt még nem tudjuk elképzelni. Külső kisbolygók, napszél, egy távoli naprendszerből érkező nagy erejű szupernova robbanás okozta sugárzás viszont pillanatok alatt eltörölhetne minket.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
MasterDeeJay #58 üzenetére
Mi hasznuk lenne belőle? Ahogy Árpee kolléga is leírta sokkal jobban megéri és erőforrás igénytelenebb a vállalkozás, ha egy lakatlan világot kolonizálnak. Több milliárd életre alkalmas planéta lehet csak a mi galaxisunkban. Pont ennek az egy bolygónak az amúgy is fogyóban lévő erőforrásaira lenne szüksége egy csillagközi utazásra képes fajnak?
-
Carlytoo
senior tag
válasz
MasterDeeJay #39 üzenetére
Ebben az esetben is ezt gondolták. Itt is érdekes a dolog. Honnan tudod ,hogy ők az intersztelláris fejlődésüket megelőző szakaszban nem cseszték-e szét a saját anyabolygójukat, mire eljutottak oda, hogy ezt nem így kellene csinálni.
Keanu Reeves-es sci-fi filmben is elmondja (mint földönkívüli), hogy az ő fajuknak is stratégiát kellett váltaniuk(mondjuk itt a csillaguk volt a ludas).
-
Carlytoo
senior tag
Mi emberek vagyunk. Van egy általános viselkedésformánk. Nem biztos, hogy ők is "megpiszkálnak" minket. Egyenrangú félként tekintenek ránk? Az már közel sem biztos. Ellenben lehetnek megértőek és toleránsak egy hozzájuk képest jóval fejletlenebb fajjal.
Amennyiben az én elméletem állja majd meg a helyét a jövőben, akkor azon is sok fog múlni, hogy mi emberek hogyan fogunk reagálni. Nyilván agresszió agressziót fog szülni. Ráadásul én nem úgy képzelem el, ahogy az amcsi filmekben bemutatják. Kitörölnek minket a létezésből 1 óra alatt.
-
Carlytoo
senior tag
Ahogy előttem is írták: Nem szabad azt feltételeznünk, hogy úgy gondolkodnak, ahogy mi. Lehet akkora technikai fejlettségük, hogy nincs szükségük már a Föld bolygó erőforrásaira. Heccből, csupán felfedezési szándékkal is érkezhetnek. Az számomra érdekesebb lenne ,ha 2 háborúzó faj kereszttüzébe kerülnénk, úgy, hogy nem lenne egyiknek sem a célja az emberiség eltörlése. Vajon esendő fajunk, hogyan reagálna?
-
Carlytoo
senior tag
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
Tetszik, tetszik, nagyon tetszik a gondolatmeneted.
-
Carlytoo
senior tag
Ez a bejegyzés nem arról szól. Későbbiekben lehetséges, hogy feltámad az is.
lezso6 : Érvek?
MasterDeeJay: Én úgy gondolom ,hogy van olyan fejlett civilizáció, ami képes csillagközi utazásra. A probléma a képletben ott van, hogy akkorák a távolságok és annyi a bolygó, hogy ha ez a civilizáció csak pár száz éve létezik, lehet hogy kell majd még 10-20.000 év, mire ránk bukkannak, ha mi nem mozdulunk sehova.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az érvekhez kötött kulturális vitatkozás az emberiség egyik legfontosabb fejlődési motorja. Gondoltam vitatkozhatnánk....
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Analóg fényképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest