- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Nem látod jól ezt most."
Gépgyártás tervezést tanultam. Az a műanyag alkatrész pontosan olyan szerepet tölt be, mint a biztosíték az elektromos rendszerben. Megvédi a többi alkatrészt.Ha nem érted meg a mögöttes logikát vagy félre éred, az nem az én gondom. A biztosítékot hibáztatni mert folyamatosan tönkre megy félre értelmezett dolog.
-
"No, a következő történet egy az egybe valós, megtörtént, a jövőben is megtörténni fogó (hiszen mai napig így gyártják)..."
Azt ugye nem érted, hogy miért raknak műanyag fogaskereket a rendszerbe. Az védi meg a gép többi alkatrészét a károsodásoktól. Ezeket a biztonsági elemeket jól rendszeresen kell cserélni, baj nélkül is. Könnyen szerelhető helyre rakják, mert rendszeresen kell cserélni, meghibásodás nélkül is. Ha idő előtt megy tönkre, a hiba eredő okát is ki kell deríteni.
Az rendszeres kötelező szerviz magyar neve, tervszerű megelőző karbantartás. A jármű garancián túli időszakában is meg kell csináltatni, hogy ne érjen milliós összegű meglepetés senkit sem. -
Alpi.
addikt
Most nézem, hogy Neked címeztem az előző hsz.-emet. Bocsi ! Az előző ár/minőség irányú hsz.-ekre válaszoltam volna...
Én is úgy látom, ahogy Te írtad kb. Jelen vásárlói, illetve gyártói gondolkodás mellett egyszerűen a jobb minőségért nem érdemes sem előállítási, sem végfelhasználói ár terén nagy áldozatokat hozni. Szinte napi szinten nézünk a neten árakat. Mit látunk ? Boltok egymás alatt a keresett termék aktuális árával. Erre lehet keresni. Minőségre, saccolt élettartamra, stb.-re sajna nem. Persze, hogy élet-halál ura, hogy hol jelenik meg a cégünk. -
bambano
titán
-
Alpi.
addikt
A versengés, erőfitogtatás fontos evolúciós tényező. Néha egészen hihetetlen, megdöbbentő színekhez, formákhoz vezet. Rengeteg ilyen faj van, néha már-már "földöntúli" szintet képviselnek.
Mindannyiunk életében is számos helyen jelen van. Az én kis tuningolósdi hobbimnak is fontos része az összemérhetőség. Hogy milyen hatással van ránk, ez talán önértékelés és önmagunk viszonylag reális elhelyezése a koordináta rendszerben, ami leginkább meghatározza. Lehet motiváló, szórakoztató versengés és ellentétje is. Nem egyszerű meglépni azt, hogy tükör előtt a szemedbe tudd mondani, nem vagy kimagaslóan jó, de ettől még jó vagy. Mi a gond ? Csináld, élvezd, törekedj a lehető legjobbra, örömöd leled majd benne ! Szerencsre nekem sikerült, egy pár hónapos szünet és egy amolyan "rage quit"után, afaxom' és tudodki szavak emlegetése mellett persze. Azóta is hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen pompás szabadidős időtöltést adott. Mai napig élvezem ! -
Chaser
legenda
tudom, h közétek tartozom testvir' ( : csak szégyenlem
sajnos nincs olyan nap, h ne látnék valami olyat ami ezen változtatna, ilyen szempontból azért vannak jó napok is, csak sajnos elvétve
ha külső szemlélőként nézzük a világot, és kicsit miniatürizálunk rajta, mondjuk egy piciny falu méretére, aminél nincs tovább, szimbolizálja az egész bolygót, ahol megtalálhatóak az éhezőkön át a pénzégetőkig minden kasztba tartozó emberek, a környezetvédőktől az ipari szennyezőkön át, akkor lehet igazán érezni, látni a környezetszennyzést, magamutogatást, társadalmi peremeket, nemtörődömséget, és azt, h ez bizony szánalmas, nem méltó egy intelligens lényhez -
Chaser
legenda
belső szemlélőként érdemes külső szemmel nézni, és akkor meglássuk', mennyire egy hitvány fajhoz tartozunk, egyedekből vannak kiemelkedően emberiek, de az emberiség nagy részének semmi köze az emberhez...sajnos
nem tudom attila úrnak mi a véleménye, nekem ez, sokszor szégyenlem, h az emberiséghez tartozom -
DonElvis
aktív tag
Amit a centralizált irányítással kapcsolatos írásoddal teljesen egyetértek. Viszont ahogy azt láthattuk, olyan eset még nem fordúlt elő amikor egyetlen centralizált irányítás irányította volna a bolygót. Szerintem nem is fog a faktorok és vátozók miatt, mint azt írtam. Ezért nem hiszek a háttérhatalomban a világkormányban. Amit a tömegek irányításáról írtál az megkérdőjelezhetetlen tény.
Carlytoo:
Erre én is gondoltam. Valóban előfordulhat az az eset, hogy az idegenek jóindulattal telve látogatnak el hozzánk. De szerinted mi a valőszínűbb 1: Egy faj EQ-ja és IQ-ja olyan gyorsan fejlődik, hogy bolygólya erőforrásainak felélése előtt elérje ezt a szintet, vagy 2: Előbb érnek az erőforrásaik végére, és szükségből elérnek egy olyan szintet az úrhajózásban, ahol már el tuddnak érni egy másik lakott bolygót? Vagy vegyük a mi példánkat, és tegyük fel a kérdést máshogy: Vajon a technológiai fejlődésünkkel párhuzamosan ugyanolyan mértékben fejlődött az IQ-nk és EQ-nk? Szerintem inkább visszafelé fejlődtünk. Ezért gondolom, hogy a 2-es verzió lesz a befutó.
-
Chaser
legenda
ha pl ragadozók, és ízlik nekik az emberi hús, akkor nyami-nyami partikat csinálnának
külső szemmel nézve az emberiség sajnos nem értelmes, ön és környezetpusztító, ha az érdeke úgy kívánja saját fajtáját is pusztító és kihasználó, szóval sztem mindenki jobban jár, ha nem téved erre idegen civilizáció, akkor sem, ha vegák ( : -
Carlytoo
senior tag
Mi emberek vagyunk. Van egy általános viselkedésformánk. Nem biztos, hogy ők is "megpiszkálnak" minket. Egyenrangú félként tekintenek ránk? Az már közel sem biztos. Ellenben lehetnek megértőek és toleránsak egy hozzájuk képest jóval fejletlenebb fajjal.
Amennyiben az én elméletem állja majd meg a helyét a jövőben, akkor azon is sok fog múlni, hogy mi emberek hogyan fogunk reagálni. Nyilván agresszió agressziót fog szülni. Ráadásul én nem úgy képzelem el, ahogy az amcsi filmekben bemutatják. Kitörölnek minket a létezésből 1 óra alatt.
-
Alpi.
addikt
Nem is kell ekkora méretekben gondolkodni. Mondjatok egy dolgot, amit 5 vagy akárhány, teljesen egyenrangú egyén vitt véghez. Vállt vállnak vetve, egyöntetű döntéseket hozva. Nekem nem nagyon ugrik be ilyen. Tényleg kíváncsi vagyok hányat tudunk összeszedni. Alapbol az egyenrangúság, egyenjogúság. Semmi nem működik így és soha nem is működött. A legkissebb, egymást leginkább tisztelő, szerető (szerencsés esetben) egység a család sem. Apa dönt az autóval kapcsolatos dolgokról, Ő intézkedik amikor kell 2 köbméter beton a medence alapjához. Anyu választja ki, milyen öntet legyen a hétvégi salátához, és Ő veszi meg a pulóvert, sapkát a gyerkőcöknek télire. Apa a nyugodt, határozott viselkdésével és kijelentéseivel tartja fent Anya biztos ponthoz való vonzódását. Anyának vannak olyan ösztönei, amik segítik a gyereknevelésben. Apa ezeket nem tudná így véghez vinni. Gyűlöletes, eltörölni való, régről beégett káros dolgok ezek ?
Kűzdhetünk a változásért. Nevezhetjük ezt liberalizmusnak, holott ez nem igazán fedi a valóságot. Ha találunk társakat ebben és kitartóan csináljuk eljön a pillanat, amikor érezni fogjuk, hogy igen, megcsináltuk. Sikerlt. Fog gyereket szülni férfi, lesz új Csernobil, immáron színesbőrű szinészekkel. Jön majd valaki, aki nem ellenkező neműnek érzi magát, hanem vándorsólyomnak. Lesz vándorsólyom. (#South park, Mr. Garrison delfinné operáltatása. Óriási riszpekt !) Lesz ! Minden lesz csak egészség legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az érvekhez kötött kulturális vitatkozás az emberiség egyik legfontosabb fejlődési motorja. Gondoltam vitatkozhatnánk....
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest