Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisméretű motorokról beszéltem, de a hosszában elhelyezett autók motorjait nem ismerem, azokkal nem foglalkoztam. Ha ilyen jelenség van, az eléggé konstrukciós hibának tűnik (vagy felépítésbeli hibának, talán nem olyan erős mint egy wankel motorban levő "hiba", de azért kellemetlen lehet egyeseknek a létezése). Mondjuk erre szerintem már nem sokat add hozzá a klíma működése ha a jelenség létezik. De szerintem a hibát ott inkább az okozhatja, hogy alapjáraton lassabb a víz és olaj keringetése és emiatt rosszabb lesz a hőelvezetés/kenés.
-
Erre a jelenségre a klíma nélkül is rájöttek. VW Corrado VR6 os motornál, ugyanis a hátsó hengersor sült. Pedig az keresztmotoros volt. A merciknél első körben ezt a problémát részben kezelte a Ladától átvett részleges megoldás, hogy a főtengely hajtja a hűtőventit. A mercinál viszont közbeiktattak egy úgynevezett VISCO kuplungot. Tehát álló helyzetben is állandóan mozgott a levegő a motornál... Amúgy dugó nem dugó, akkor plusz hőt nemhiszem, hogy termel a klímahasználat. Amúgy meg valószínű gondolnak erre a mérnökök. Elég ciki lenne, ha gar időn belül megsülnének tömegesen a motorok.
Toyotánál 90 es években pl a GTI motort úgy tesztelték, hogy padon beindították és üveghangon járatták és figyelték meddig bírja, de valaki pályán hajtotta úgy a kocsit, hogy meddig bírja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó - Asus ROG Strix RTX 3080 10GB V2 LHR
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- Csere-Beszámítás! Xbox Series X 1TB Játékkonzol! Ajándék Akkumulátoros töltőállomással!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3573, 99% Akkumulátor
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓS! HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest