Hirdetés

2023. május 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6) btz válasza csasaKKP (#2) üzenetére


btz
addikt

Már a Telekomnál megkezdték azokat az optikai fejlesztéseket, amit beharanhoztak annó. Az egy saját erőforrásból megvalósuló fejlesztés a 29-es körzetben és Budapesti elmaradott kerületekben. Ez pedig most egy európai uniós, részben kedvezőkamatozású hitelből és részben sajáterőből megvalósuló fejlesztés lesz.

Ahogy nézem Borsod megyében a Tokaji járás kapta a legkevesebbet, ~113 milliót, ez érthető, mivel a wikipédia szerint ott ~12ezres a lélekszám, a legkisebb lélekszámú járás is egyben. De a támogatások összegét ezenfelül még meghatározza, a jelenlegi fejlettségi szint, illetve a kiépítendő technológia is.
Csak összehasonlításképpen az én lakhelyem szerinti járásban 25ezer ember él de csak 66millió forintos támogatást kapott, valószínűleg a fejlettségi szint az átlagnál már most is magasabb, ezért kaptunk csak ennyit. Nyilván itt ugyan az a szintű fejlesztés ennyiből is megoldható, míg nálatok 113millióból, de lehet hogy egy harmadik helyen 500millió is szükséges, ezért kaptak többet. A legtöbbet a Pápai járás kapta, 1490milliót, pedig csak 58ezer a lélekszám. A szélessáv térkép szerint, látható, hogy az az egész terület, elmaradott internet ellátás tekintetében, sok helyen arra még szolgáltatás sincs, azaz semmilyen, nem hogy 10 megabit.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.