Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
Elég nagy városban élek, de itt aztán semmi fejlesztés nem történik, mint írtam már, le vannak osztva a lapok, kinek mi a területe lakótelepen belül is, illetve a külső városrészeken, aztán ezzel le is van tudva a dolog. Mindenki a meglévő parcellájával foglalkozik, és lehet örülni a semminek drágán.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Nooeca
senior tag
válasz orion1025 #27 üzenetére
Te kevered a dolgokat. 2 történet létezik:
- Amikor a szolgáltató önerőből valósít meg fejlesztést.
- Illetve amikor nem tesz semmit, mert olyan történetet tudna megvalósítani, önerőből, ami nem hozná vissza a befektetett összeget, vagy csak nagyon hosszú idő múlva.A 2. opcióra jött az EU-s forrás, a hátrányos helyzetű településekre, mondván hogy az EU-tól jön jelentős %-os támogatás, így ha mondjuk a Telekom fejleszt 500 fős településeken, akkor szinte 3-ad vagy 4-ed esetleg 10-ed áron megtudja oldani az ott kiépített infrastruktúrát.
Ezeket a települések, főleg az a település is, amiről a cikk szól, nem érné meg a szolgáltatónak, ha a teljes költséget egyedül kéne kifizetnie, hogy oda menjen egy fejlett internet szolgáltatás. Ezért jöttek az EU-s források, hogy oylan helyre is elérjenek a fejlett informatikai hálózat beruházások, ahol alapvetően nem érné meg... így mindenki jól jár...
A szolgáltató nem termel negatív profitot, elvégre a hálózatot rekordszinten olcsón kiépítheti...
Az előfizető előfizethet korszerű szolgáltatásra, független attól, hogy egy kis és hátrányos településen lakik...
Az állam meg elmondhatja, hogy az internet eljut oda is, ahova forrás nélkül nem jutna el... így pl. elterjedhet a különféle internetes ügyintézés.De pl. egy főváros esetén értelmetlen támogatásról beszélnünk... mint pl. Budapest. Vagy mondok jobbat, bármi olyan település ami 15.000 felett van, az már megérő önerős fejlesztés... ami ez alatt, oda csak támogatással éri meg nekik bemenni.
-
mbalint987
aktív tag
panelban meg digi 1000-rel jampiznak.
Ez az amit szívből gyűlölök, hogy vannak olyan emberkék, akik villogtatják a Speedtestjüket, hogy nesztek neked vidék, itt jön a 1000. Örüljön neki akkor!mindez azert, mert kertes hazban lakom, ami semmivel nem nyugodtabb vagy csendesebb mint egy panel.
Ott lehet hogy nem nyugodtabb, de itt vidéken, ég és föld a különbség a kettő között.ja es meg akkor kerdezik, hogy miert nem jo az iptv... anyatok
Egyszer, még a 18 megás ADSL-em idején megkérdezte az egyik üfsz.-es, hogy miért nem váltok IPTV-re. Megmondtam neki, hogy majd ha fejlesztetek valamit a hálózaton, a három box a 2/3-át megette volna a sebességnek.A Telekom a második érpárt nem szereti kiadni, érdemes őket zaklatni, mert könnyen zsákutcába futhat a megrendelés.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
C4mp3r
addikt
válasz mbalint987 #24 üzenetére
siofok, fo ut melletti utca, 12k az analog (!) tv es a hugyos szakadozos 10 megas invitel hulladek meg valami alap telefon. most valtottam szolgaltatot es harcolok a telekomosokkal, hogy valahogy kossenek meg egy erpart, hogy legalabb a 30 mega jojjon, a tv meg sat. persze, hogy felmegy az emberben a pumpa, amikor meg latom, hogy par utcaval arrebb 120mega fele annyiert, panelban meg digi 1000-rel jampiznak. mindez azert, mert kertes hazban lakom, ami semmivel nem nyugodtabb vagy csendesebb mint egy panel.
p.s.: ja es meg akkor kerdezik, hogy miert nem jo az iptv... anyatok
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
A szolgáltatóknak sosincs pénze, nem tudnak fejleszteni, legyen az egy több ezres városrész, ők csak sírni tudnak. Ha nem tudnak szolgáltatni, akkor nyugodtan mehetnek a levesbe, jön másik helyettük, akik képesek 10 méter kábelt eldolgozni.
-
Nooeca
senior tag
Ne zavarjon hogy az EU-s projektek elsősorban olyan településekre lettek kitalálva (ez is a lényege), hogy olyan pénzeket kapjanak a szolgáltatók fejlesztésre, pontosabban oda, ahol ezt önerőből nem érné meg befektetni...
Vagyis ezen logika alapján az elmaradt és kis településekre kapják a pénzt a szolgáltatók elsősorban.
-
orion1025
őstag
Én maximálisan megértem ami meg lett fogalmazva a bejegyzésben, illetve a történtek miértjét, mindenkinek egységes feltételeket kellene biztosítani. Csak tudod az is dühítő, amikor az ember háromszor annyit fizet egy elvileg tökéletesen lefedett területen, ahol piac szempontjából is kedvező a helyzet, azért, amit máshol meg "veszteségesen" építgetnek. Mert akárhogy nézem, szolgáltató ide, vagy oda, akkor is mindenki zsebéből mennek el arra a nagy pénzek, hogy 100 ember jobban érezze magát. És itt jön az, hogy vannak a leosztott városi részek hosszú évek óta, ahonnét semerre sem lehet lépni, mert hugyozós kutya módjára meghúzzák a saját területük vonalát a szolgáltatók, közben meg ha az ember reklamál a fizetett szolgáltatásért, akkor még az arcába bökik, hogy ez van, ezt kell szeretni. Szóval igen, bizonyos szempontból jogosan háborognak azok az emberek, akiknek ez a sz@r jutott, bár én jelenleg nem panaszkodhatok, de volt már sokkal rosszabb a helyzet nálunk is. A mostani, évek óta használt szolgáltatás viszont egészen baráti árat és minőséget tekintve.
-
mbalint987
aktív tag
válasz gyurkikrisz #21 üzenetére
Pedig egyébként igaza van, kisvárosiként én is érzem a szakadékot a panelben igénybe vehető, és az általam igénybe vehető szolgáltatások között. De mégsem ugrok neki minden panellakónak, mert az, hogy ők több és jobb szolgáltatásokat használhatnak, az nem az ő "hibájuk", egyszerűen ott jobban megéri a kereskedelmi egységeknek / szolgáltatóknak fejleszteni és aktívnak lenni.
Azzal viszont már inkább bajom van, ha egy jól lefedett területen élő városi olyanokat ír, hogy a falusiaknak nincs szükség fejlesztésekre, vagy nem annyira van szükség, mint egy pl. külvárosban élőknek (mert itt több hasonló értelmezésű hozzászólás is született). Ezzel kapcsolatban a fenti hozzászólásom az irányadó.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
Mister_X
nagyúr
válasz gyurkikrisz #21 üzenetére
Na meg a másik jómadár. Próbáltam politikailag korrekten megfogalmazni azt, amit szép magyarosan is meg lehetett volna - most már nem csak vallás, származás, de már lakhely alapján is diszkriminál a PH! krémje.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
btz
addikt
válasz orion1025 #17 üzenetére
Ezekben a pályázatokban pont az volt a lényeg, hogy olyan térségeket fejlesszenek, amik piaci alapon soha nem térülnének meg. Minél ellátatlanabb volt egy térség, annál nagyobb összegű támogatásra lehetett pályázni. Az hogy jelenleg mekkora az igény az internetre az nem volt a fő szempont, meg igazából ebbe belelátni sem lehet, mert a fejlesztés hatására és a mellé kapott oktatás hatására szinte biztos, hogy ezek változni fognak a növekedés irányába. Azon felül pedig itt nem csak internetezésről van szó hanem jóminőségű HD később akár 4K tévézésről is, azt pedig a nyugdíjasok is igénylik, szóval én úgy látom hogy mindenhol, még az ilyen területeken is van helye a kapacitásnak.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz #20655360 #15 üzenetére
Nyilván nem véletlen, hogy ez a község lett az első. Gondolom az önkormányzatuk is közrejátszott abban, hogy minél előbb végbe menjen ez a fejlesztés,, az önkormányzat pedig helyi lakosok nyomására tette, tehát a helyieknek fontos volt az internet. 300 nyugdíjast biztos nem érdekel a net, de ezekszerint itt nem annyira elöregedett a lakosság, szerintem nagyvárosba ingázó dolgozó korú emberek lehetnek (mivel két nagyváros is közel van Szeged és Hódmezővásárhely). De manapság a nyugdíjasoknak sem életidegen az intertezés, főleg, hogy ilyen programok után ingyen oktatásokat is szoktak tartani a lakosságnak.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
orion1025
őstag
És ez a szomorú, de sebaj, verhetjük legalább a mellünket, hogy olyan területet fejlesztenek, ahol a szolgáltatásra az igény 5%, mindez mondjuk 1000 fõre levetítve. Nem azt mondom, hogy ez rossz, de elõször azt a területet kellene erõltetni, ami a piacot jelenti.
-
törölt tag
Mire kiépítik a teljes hálózatot, kihalnak ezek a kis falvak.
Am meg 500 fő bazzeg, ebből min vagy 300 nyugdíjas, aki még gépet se látott.[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
A költözés lehetősége mindenkinek adott. A panelosok élvezik a gyors netet, a kertvárosiak a nagyobb csendet és a frissbb levegőt. A panelos lemeny a boltba megvenni a zöldséget a kertvárosi behozza a kis hátsókertjéből. Ha valakinek jobban megfelelő az az élet, akkor gonolom az illető meghírdeti a kis kertvárosi ingatlanját és elmegy panelba, ha ezt egy városon belül meg tudja tenni, az mégjobb.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz mbalint987 #6 üzenetére
Igen ezek elvileg csak natur internet ajánlatok egy sávszélesség kereső oldalon, de most az Invitel oldalán néztem szét közvetlenül, a 6923-as irányítószámot beírva (Óföldeák irányítószáma) TV+Telefonnal együtt odadja az egészet 11.150 forintért (tehát ebbe már minden bene van, komplete csomag), ráadásul 4000 ft az első 3 hónapban, igaz itt már 24 hónap hűségről beszélünk, a 3-as hszben linkelt képen pedig 12 hónap van, de ez ki is van rajta írva. Van olyan utca ahol a 15 megabit sincs elérhetőnek mutva az Invitel oldala szerint.
Kiváncsi leszek, hogy miképpen fog ez az ajánlat változni, ha módosítják a weblapjukon a településhez tartozó részt.ⓑⓣⓩ
-
Kercaszomor (világvége), na ott T-s ADSL-t már be sem lehet kötni, mert nem bírja a hálózat, ha jól tudom a szomszéd faluban van a központ 6km-re, szóval csoda hogy ideér a jel, pl a telefon nagyon halk. 5 megabites csomag van, horror áron, gyakorlatilag sebesség valahol 1-2 MBps körül van, ahogy épp sikerül, eléggé instabil. Jelenleg Antennaworld által átlőtt wifis net van, ez tud 10 MBps-ot stabilan, néha 15-ötre is felugrik. Viszont időjárásfüggő, néha meghal, de relatíve ritkán.
Ami izgalmas, hogy a falu előtt kb 5 éve húztak el egy optikai kábelt. Csak rá kéne csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Ringman
nagyúr
bp andrássy út eleje - T-nek 20/1-ért br. 13k-t fizetünk (céges)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mbalint987
aktív tag
És másik ezer meg ezer ember él körülbelül hasonló sávszélességen, akik ugyanúgy arra várnak, hogy a T. Szolgáltatók kapják össze magukat, és kihúzzák a szélessávú madzagot a lefedetlen területekre is. Mivel nem akaródzik nekik (ugyanis gazdaságilag nem térül meg), ezért az EU meg az állam rásegít. Ettől függetlenül én biztos hogy kicsikarnék a T-től egy kis kedvezményt, 13k 15 Mbitért (még akkor is ha tv+telefon) az nagyon sok.
A 3k gigabites Internet meg azért 3k, mert a DIGI-nek nincs túl nehéz dolga: kihúzgálni a panelok közt az optikát nem egy nagy mutatvány, és persze hogy olcsóbban adják, mint a T, aki a kertvárosok és kisvárosok/faluk jellegzetes szolgáltatója (még ha néhol nem is üti meg a minőségi mércét a szolgáltatásuk).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mbalint987 #6 üzenetére
És nekem nincs igényem? Tréhóm geciknek 13 éve fizetem a lófasz szolgáltatásért 12000Ft-ot. És a 15mbit helyett kapok 9-et, meg fél megabites feltöltést, amivel 2016-ba ki is törölhetem a valagamat. A panelpatkányok a másik fele, ott van bezzeg gigabites net havi 3eFt-ért..
[ Szerkesztve ]
-
mbalint987
aktív tag
Biztos baromi nagy város, hogy oda kell ám optika.
Nem azért kell az optika mert "nagy város", hanem azért, mert ott is emberek laknak, akiknek igényünk lenne/van szélessávú stabil Internetre. Ugyanolyan médiafogyasztási szokásaik vannak, mint bármelyik "panellakónak", a különbség az viszont hogy sok nagyvárosban jobbnál jobb csomagokból lehet válogatni, addig vidéken nagyjából monopolhelyzetben vannak a szolgáltatók.(#3) btz: Remélem, hogy TV+Telefon nélkül, Soloban vannak ilyen árak.. 8k 15 Mbitért?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
És akkor most ott fasza lesz a Pap-LAN? Biztos baromi nagy város, hogy oda kell ám optika. Ott lesz kiépítve a titkos Orbán HeadQuarters?
-
orion1025
őstag
Először a nagyobb városokra kéne gyúrni, hogy ne csak 5-10MB legyen a város széleinél, illetve a kartellt is be lehetne szüntetni, mert nálunk fel van osztva az utca, így ha egy házzal odébb laknék, már lehetne UPC...
-
btz
addikt
válasz mbalint987 #1 üzenetére
Még mindig nem adott választ az Invitel a megkeresésemre, de a Dtvnews, akinél a hírről értesültem, azt mondta, hogy valószínűleg optikai hálózatot kapott a település.
ⓑⓣⓩ
-
mbalint987
aktív tag
Mondjuk a kérdés az, hogy optikát kaptak, vagy csak egy VDSL2 FTTC-t. Az utóbbi is van olyan jó mint az optika (és olcsóbb a kiépítése), de ahhoz a Vectoring mindenképpen tanácsos (amit a szolgáltatók nem sietnek el bevezetni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest