Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6353 üzenetére
Én abban reménykedem, hogy augusztus elejéig, (következő fizetésig) hátha nem emelnek árat, mert akkor fel tudnám újítani a gépet
#6355 GoodSpeed Akinek esze van, átáll, elvileg (ahogy utánaolvastam) stabilabb, 40x gyorsabb net az optika. Nekem megérné. Hogy a szolgáltatónak megéri-e, kicsiknek mint ami most van biztos nem, Telekomnak egészbiztos!
Valamelyik topikban asszem a routeresbe tettem be a NMHH linkjét, ott 1-2 évet írtak mire kész lesz Palkonyán az optika, remélem nem, remélem nem hónapokig dolgoznak 1 kerületen mert elzavarom őket a tájogba!!![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6334 üzenetére
Most nézem, hogy írtál... Ki van téve az Északnet is a könyvjelzőbe az érdekesség kedvéért, meg a kíváncsiság, hogy lépnek-e valamit, de míg rá nem tudok mérni speedtest.nettel a telekomnál, addig el tudom képzelni amilyen mocskosul szemétládák, hogy kitartanak a hikomat 50 megájuk mellett, szomorodnának el!
Utána fognak lépni egészbiztos! El tudom képzelni rólukKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6321 üzenetére
B@szhatom, a Digi nem ad netet csak városban!
Ma megint felhasználtam 20.000 kreditet,
megint sokat szedek, [link] [link]
megint szídom a netszolgáltatóm az 50 megás csiga netjével + a Telekomot mert ""fejleszt""Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6318 üzenetére
Ez a multik hibája, mint ahogy az egészségügyé is!
Ha beosztották volna a pénzt, nem herdálták volna el, akkor Tiszapalkonyán is régen lenne optikai net!
A szakértelem is hiányzik itt-ott, mert ha lenne, akkor tudta volna a kedves Telekom is, hogy alig 2 kilométerre van az erőmű lakótelep, onnan már nem messze van Palkonya onnan kellett volna folytatni a telepítést, csak hán nem én csináltam mindenkit!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz molnarpeter #6306 üzenetére
Majd meglássuk, köszi!
Nekem jelenleg úgy van, hogy van, 2 gép, az egyik asztali, a másik a másodlagos gép a NUC. De jó volna mind a kettőre menne az a kábel a Telekomos eszközből ami tudja a 2000-res netet. Jó persze nem egyszerre csak ha az asztali gépet használom akkor az, ha a NUC, akkor az is tudja a 2000-res netet.
Későbbiekben tervezek majd laptopra is wifi 6-al csatlakozni de ez távoli történet.
Azért kérdeztem mi várható, lehet szerintem az is, hogy mire odajutok teljesen más lesz
Routerem jelenleg amúgy egy Asus RT-AC 58 U, de lehet ezt is cserélnem kell...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6302 üzenetére
Akkor az is jól meglett variálva
Remélem egyszer mindenhol normális net lesz az országban!
Amúgy eszközök terén mire lehet számítani? Mit adnak ezek bekötéskor?
Az ár igen lehet, biztos sokat nyomna lefelé ha más is lenne itt, pld Digi, de tudtommal az csak városban van jelen.#6304 molnarpeter Utána kell majd ennek nézni mi mennyi
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6298 üzenetére
Ezt szajkózom már több hónapja, hogy olcsóbb is gyorsabb is és kombinálni is lehet optikán
Erre várok ezzerrel!!!
Nekem Digi is jó volna, csak jönne már!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6297 üzenetére
Ha ez vígasztal én évekig, szó szerint évekig szívtam az elején a rádiós internetükkel ami akkoriban Tisser Kft néven futott és 512 kb-os nettel kezdtem, minden héten telefonálgatni kellett nekik hiba miatt! Aztán jött az Onecom ami sokkal jobb volt, az Északnet a legstabilabb most, csak 50 Megás ugye
Vodafone korlátlan mobilnet XXL
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6294 üzenetére
Szerintem kicsit előreugrottunk az időben
Bár már ott tartanánk!
Nézd. Nekem jelenleg ezek vannak:
Északnet 50 megás net ami most online kedvezménnyel 6390 Ft
mobilnet XXL: 4990 Ft
Telekom műhold 3 db tévére, egy lakásban 3 db beltérivel: 7523 Ft
Mint ahogy eddig is, most is a legnagyobb netcsomagot választanám, de nem tudom még mi hogyan lesz pontosan, 2006-tól rádiósnetem vanKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz molnarpeter #6292 üzenetére
Nyilván tízezreket nem adnák érte, de ha annyi amennyiért ki van írva 20x gyorsabb netért akkor jöhet!
Persze lehet tévével kellene - ami most Telekom műhold - amivel lehet olcsóbbra jönne ki mint külön külön.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6284 üzenetére
Én mikor nem rég kérdeztem az árat azt mondták az is ott van az oldalon, és belinkelték, ami ha rákeresnék különböző címekre néhány településen, ugyanannyinak kellene lenni
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6273 üzenetére
Attól függ, ugyanazt a fekete macskát láttad, vagy egy másikat ami hasonlított rá? [link]
#6274 Ic3man Isten őrizz annyit költsek rá! Megpróbálok 400eFt környékén megállni ha lehet...
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6261 üzenetére
Én inkább portok, adatátvitel, tekintetében néztem, meg akárhogy nézzük azért csak 11. generációs
Meg ezek a jelenlegi gépemben sehol nincsenek:
2.5G LAN előkészítve nagyobb sávszélességhez
WiFi 6 AX
PCIe Gen 4 x4 M.2 SSD foglalat
Thunderbolt 3 / USB Type-C
Thunderbolt 4
oké kissebb, a jelenlegi gépem erőgép főleg a 1070-el, de ahogy utánaolvastam a gigabites nethez sem árt a hardver kraft! ... hogy maradjunk a topik témájához isÉv elején sikerült beszerezzek egy Samsung 1Terrás X5-öt is a Thunderbolt 4 miatt, de veszett nehéz volt beszerezni mivel alig volt és ezt is csak sérült csomagolással tudtam.
Még nem tudom mi lesz a régi cuccokkal mert ahogy estek elég dúrván az új hardverek árai, úgy estek a régieké is.
Még várom rá a beárazást, de nem valószinü, hogy megtartom, már van egy másodlagos gépem: NUC#6262 Ic3man Annó nagy sláger volt a 8700, most meg inkább a i5 13600K csak annyi, hogy nagyon forrósodik, de nem szeretném húzni, mint ahogy a 8700-et sem meg az elődeit
#6263 Pittu1986 jééé van isten! Oké nem akarok köcsög lenni, de ez is még csak szöveg, meg még mindig a levegőben lóg annak a lehetősége, - ahogy itt is mondta valaki - hogy megálltak a házától 100-150 méterre Annyi, hogy én a központban lakom, rálátok a polgármester irodájára
#6264 GoodSpeed Azért nem fog megcsúszni a borotva a kezemben ijedtemben!
#6266 Lajosnagy17 Berugtam mi? e rendes vagy! Nyugi apa! Nem iszom drog és alkohol mentes életet élek! Még kávét sem iszok
-
makoss
veterán
Azért lett a NUC 11 eme változata , mert ezekhez passzív házat is gyártottak.
Drága, de megnyugtató tudat, hogy van
Akasa Plato TNKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6256 üzenetére
Ez van:
i7 8700K
Procihűtő: Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW)
Asrock Z370 Taichi
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16
Samsung 850 EVO SSD 250GB
3 darab Alpenföhn Wing-Boost 2 Royal Blue Plus 2 140ezt tervezem:
i5 13600K
ASUS Prime Z790-P WIFI
be quiet! Dark Rock 4 (BK021)
Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RSK2-32
3db be quiet! Silent Wings 4 PWM 140mm (BL096) házhűtőnek (de lehet csak 2db lesz)
Samsung 990 PRO 1TB M.2 SSD NVMeNUC 11:
Intel NUC 11 Pro Kit - NUC11TNHI3 (tápkábel nélkül) Intel NUC készlet 11. generációs Intel Core processzorral (Tiger Canyon)
Intel Core i3-1115G4 processzor
2 mag 4 szál
4.1 GHz Max. turbo órajel
6MB Intel Smart Cache10 nm gyártástechnológia
15 W TDP
Max. 64 GB DDR4-3200 memória
2 db SO-DIMM memória foglalat
Integrált Intel UHD grafikus vezérlő
2 HDMI kimenet, 2 DisplayPort kimenet USB-C-n
1 PCIe Gen 4 x4 M.2 SSD foglalat
2 Előlapi USB 3.22 Hátlapi USB 4 Type-C, 1 USB 3.2, 1 USB 2.0
Intel WiFi 6 AX201 + Bluetooth
Intel 2.5G LAN
1 SATA3 csatlakozó 2.5" meghajtókhoz
Thunderbolt 3 / USB Type-C
Thunderbolt 4
Beleszerelve:
Samsung 980 PRO 1TB M.2
Kingston FURY Impact 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz KF432S20IBK2/16
[link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6253 üzenetére
Mostanában nem ezzel fogok foglalkozni, az augusztusi gépfejlesztésre koncentrálok, hogy ne csak a NUC 11 legyen fejlett, mert az most szinte minden tekintetben jóval modernebb mint az asztali gépem, leszámítva azt, hogy az asztaliban egy GTX 1070 figyel, a NUC meg integrált
Úgyhogy Proci, procihűtő, memória, alaplap, SSD, rendszerhűtő csere.... ha nem változikKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6241 üzenetére
Volt eszemben mert azért csak 3x jobb ami most lenne
Csak várnám már az optikát mint a hajótörött lakatlan szigeten a mentőhajót!... mindenféleképp jobb lenne a gyorsabb net, mert a haver is ugyanarra a torrentoldalra jár mint én, és neki 500-as vodafonos kábeles netével, nyitott porttal úgy szed mint mindenki az nCore-ról, vagy bármelyik ingyenes oldalról
Úgyhogy itt nem csak a sebesség dominálna![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Azért érdekes megnézni, hogy akkoriban a 1,5Mbites net képviselte a maximumot (makoss meg panaszkodik )
Majd néha azért nézd meg milyen évszámot írunk!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6236 üzenetére
Érdekes, hogy most rákerestem a yetteles otthon netre, ami korábban 150 megás volt az 50
Hallod, miért van nekem évről évre olyan érzésem, mintha valaki bojkottálná ezt a rakás sz@r hülye netet a területünkön? Ha valami 150, 250, 500, vagy 1000, az visszaáll 50-re???
Nem vágom
Mint ha 50 lenne a plafon, ""és ne fentebb!""
Az Északnettől gyorsabb nincs erre fele:
még a vodka mobilnet XXL is sz@rabb:
mi jön majd? betárcsázós internet???Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6233 üzenetére
FTTH vagy sem, nem akarok telhetetlen lenni, ha nem lesz 1000 vagy 2000-res netem de legalább 500 megás netem lenne persze nyitott porttal, még az is jó volna a jelenlegi cammogásnál!
De addig míg tervezési fázisban van - amit persze nem hiszek - addig nem látok erre de másra sem esélyt, így addig nekem lesz, és marad igazam, meg az a szó, hogy diszkrimináció!
21. században egyszerűen lehetetlen, hogy egy ilyen beruházás ennyi ideig tartson!
Dubaiban egy városrészt felépítenek ennyi idő alatt míg a kedves T az optikai kábeleit méricskézi, simogatja, vakargatja
Én bekötöm hamarabb palkonyára a netet pedig nem értek hozzá!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6178 üzenetére
Ezért mondtam, hogy csak hantáznak, semmi alapja nincs amit mondanak, hazugság minden amit mondanak!
Én hamarabb behúzom palkonyára az optikát holott nem értek hozzá!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Szerinted.
Az én álláspontom más.
Amit már sokatszorra betettem hol van optika, úgy kb 25-30 kilóméteres körzetben mindenhol, csak a szöveg megy!
Én azt mondom nem lesz itt 2024-ben sem semmi![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6175 üzenetére
Most írtak levelet megint:
Én ezt megértem, de ez számomra semmit nem mond, azt hazudnak amit akarnak.
A lényegen semmit nem változtat, sz@rakodnak, pöcsölnek, még ha igaz is lenne amit írnak veszettül le vannak maradva!!!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Itt a bizonyíték, hogy a Telekom messze nem tudja mit akar:
2023. Június 16.
2023. Június 6.
2023. Április 26.Nem szeretnék senkivel vitatkozni mint a napokban a Telekom másik topikjában is, csak tudatni a fórumozókkal azt, hogy a Telekom nincs tisztában azzal miket ír ki!
Amikor a mai levelüket megkaptam megkértem őket, hogy amit kiírtak, hogy "a címeden már fejlesztjük gigaerős internethálózatunkat" töröljék mert nem fedi a valóságot és félrevezetik a lakosságot!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Megint küldtem levelet a Telekomnak, mivel 2023 felénél tartunk, sűrűsíteni fogom a levelek számát!
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6166 üzenetére
Múlt héten írtam, de mellékletbe is betettem nekik, hogy kb 20-30 km-es körzetben már mindenhol van optika ami erősen diszkriminatív!
NMHH -nál mint ha megakadt volna a bakelit lemez, még mindig a rácsos toronnyal vannak. 0 egy oldal![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Nekem már olyan is eszembe jutott, hogy egy akkora szolgáltató mint a Telekom létrehozhatna úgy egy országos lefedettségű mobilnetet, hogy az az optikai nettel/nethez járna
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6143 üzenetére
Nálunk is 30 megát ír ami rézhálózat.
Amúgy már mások is jelezték, hogy jönni akar ide a T, de magát a fejlesztést, hogy már húznák ki az optikát még nem.
Nemigazán bízom az ilyen honlapokban, én már látni szeretném, hogy csinálják!
Nem a neten olvasni róla.
2 nappal, 2 éjszaka 2 pihenő. Ez van most...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz woodworm #6141 üzenetére
Nem értek egyet... ismételten
1. Ha annyi ideje cammognál - igen, cammognál szó szerint - mint én hikomat nettel akkor nem is rólam szólna, de amúgy te sem olvasol vissza mert nem csak rólam szól ez a téma.
2. ha időm engedi és nem 240 órában fogok dolgozni akkor természetesen megyek majd horgászni, vagy úszni.
3. mivel hivatalos honlapról néztem ki az infót így vagy igaz (miért tévednék) vagy nem, de akkor biztos törlik, nem tudom de annyira nem izgat! Én inkább látni szeretném már fizikailag mi hogyan történik!
4. A Prohardver oldala/fóruma többnyire műszaki dolgokkal foglalkozik, ezen topikja meg az internetfejlesztéssel. Ha ez neked gond vagy zavaró fáradj át több 100.000 másik internete oldalra!
5. Ha végre bekötik az optikát - és az jól is megy gond nélkül - engem is kevesebbet fogol látni!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Tegnap ráírtam a Telekomra is megint, mert basztak válaszolni a csütörtöki levelemre!
ma jött válasz 12:13-kor:
""KEDVES ügyfelünk!
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkhoz fordult!
Tájékoztatjuk, hogy sajnos pontosabb időpontot még nem tudunk mondani, jelenleg rendszereinkben csak annyi látható, hogy 2023-ban várható a fejlesztés Tiszapalkonyán, további információ még nincs erről, de amint lesz mihamarabb értesíteni fogjunk Önt a megszokott módon. Amikor az optika kiépítésre kerül, ezen a honlapon megtalálható díjcsomagok lesznek elérhetőek előfizetőink számára.
Amennyiben további kérdése akadna, kérjük keresse fel chates ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink egyszeri azonosítást követően készséggel állnak rendelkezésére szolgáltatás vagy eszköz megrendelésében, díjcsomag módosításban, panaszkezelésben, illetve egyéb ügyfélszolgálati tevékenységben.
Bízunk benne, hogy válaszunkkal segítségére voltunk. A jövőben is forduljon hozzánk bizalommal!""
Az is érdekes még, hogy az NMHH honlapja is hetekkel le van maradva, bizonyítja ezt a tiszadobi kolegám, aki már hetekkel ezelőtt küldött képet arról, hogy húzzák az optikát a településükön!
-
makoss
veterán
Üdv!
Én a sorrendel sem vagyok tisztában!
Ha a Telekom kiírta , hogy fejlesztés van a településünkön, nem itt kellene látni elöbb? [link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz rekurzio #6102 üzenetére
Én úgy tudom az alapoknál a felsőkategóriásaknál tudja a 10Gbites netet kezelni, de ott sem mindegyik, no meg azok már nagyon zsebbenyúlós kategória!
Itthon megnézném hol van olyan net, lehet seholKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Június van, ismét küldtem levelet a telekomnak
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6087 üzenetére
Érdekes, amúgy ezen csodálkozom én is, hogy 1 db jobb videókártya ára annyiba fáj mint amiket kinéztem augusztusra össz ára! (alaplap, cpu, cpu hűtő, memória, rendszerhűtő, SSD) és mondom ezt úgy, hogy ezek ára az utóbbi 2 hónapban úgy estek mint a nyeletlen fejsze!
-
makoss
veterán
válasz woodworm #6079 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ahonnan leszedek több száz dollárt is fizettek volna 1 regért!
Igen nehéz oda bejutni!
Másképp nem megy, seedservert fizessen az akinek van rá pénze, én 1 forintot nem áldozok rá az biztos
De mondom, ezt beszéld meg a NAS-topikban lévőkkel ne velem, engem nem érdekel[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz woodworm #6075 üzenetére
Csak úgy tudol meg is osztani ha van legalább 500 megás neted.
De ezt inkább azoktól kérdezd akik jobban benne vannak. [link]
Én is szerettem volna de lebeszéltek rólaKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
20.000 kredit = 24 órás Freeleech.
Nálam jóval lassabban jött össze a 20.000 kredit kb 21 nap alatt.
Összeszedtem alkalmanként 250-300 Gigányi tartalmat aztán felhasználtam, de havonta 1x
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6068 üzenetére
Hajrá!
Elvileg nálunk is van, csak nem tudom mivel tesztelni [link]
Nem akarom elkiabálni de ma az 50 megás netem elég stabil volt eddig, ma megint felhasználtam 20.000 kreditet:
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6064 üzenetére
Ha nem a sávszélességet nézzük, stabilitás tekintetében szerintem jól járnál az északnettel
Ez előtt az Onecom volt előtte a Tisser Kft. Na az egy rakás sz... volt, hetente ment a telefon, hogy lassú vagy nem ment a net Ott a sebesség alap probléma volt, a stabilitás náluk ismeretlen volt, azt hitték az egy olyan valami amit be kell kapálni, gyomlálni oszt jó van... ritka tudatlan egy valamik voltak!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6064 üzenetére
Pedig pont ez az időszak ami valahogy sehogy nem jön össze!
Pár napja a szolgáltatóm belassulása okozott gondot, pont akkor amikor kemény 21 nap alatt összeszedett kreditem nagy része veszett oda, most meg, hogy helyreállt a sávszél a torrentoldal trekker hibával küszködik ahonnan szedni szoktam:"Our tracker is currently down although the status page does not seem to reflect this. We are experiencing issues but our tech staff is working on them and will bring the tracker back up as soon as possible. A new announcement will be made when these issues are resolved.
We are sorry for the inconvenience and we thank you for your patience"
Egyszerűen hihetetlen.
A sebességre csak, hogy érsd, nem mindegy, hogy a sávszél 50 megáról, vagy 500-ról esik a felére!
Értem én a te érvelésed is, de én van mikor torrentezésnél több fájl esetében a kissebbeket rakom előre, hogy legalább azok jöjjenek le, mert a nagyok csak cammogva töltődik le"Az asztali géped, pedig tetszik."
Köszönöm.
Mivel nem félévre tervezek gépet venni, igyekszem olyat venni ami egy darabig biztos jó lesz.
A NUC 11-nél ezt a sebességet mértem: [kép]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6059 üzenetére
És ezzel mit csináljak?
Régi alig használt táraim HDD, ma már szinte mindent SSD-re csinálok.
A gépem az adatlapomon, szerintem készen áll a gigabites netre.
De van még egy másodlagos gépem is NUC 11 néven Samsung 980 Pro SSD-vel, 16 GB Rammal.
De az asztali gépem erre lesz felújítva:
i5 13600K
ASUS Prime Z790-P WIFI
be quiet! Dark Rock 4 (BK021)
Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RSK2-32
3db be quiet! Silent Wings 4 PWM 140mm (BL096) házhűtőnek
Samsung 990 PRO 1TB M.2 SSD NVMe[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6055 üzenetére
Kb 2 utcával arrébb van a fodrászom, míg oda tartottam csináltam pár képet mik vannak...
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Léteznek olyan "rendezett" szerelés mint a mi utcánkban de olyan is ami már már indiaiKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6050 üzenetére
Amúgy ha már a környező településeken giganet van, érdemes lenne már egy 10 Gigabitessel kezdeni, minek sz@rakodni
Az FTTH-t, meg a Tarr kft-t most honnan szedted?
Az FTTH lényegében Telekom optika, a Tarrt meg nem tom mi...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Ezzel is mi van?
Ez sem érhető el csak optikán meg koaxon, roh@djanak el!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #6032 üzenetére
Milyen ISP-nek?
Szerintem lenne érdeklődés a Telekom optika felől mivel az az optikán tudná adni egyszerre a net+tv+telefont.
Tegnap beszéltem egy csávóval aki az utcánkban lakik, neki még a réz T-s nete van, hogy amikor legutóbb volt a szolgáltatónál személyesen, akkor mondták neki, hogy át szeretnének állni digitális jelátvitelreNekünk a TV műholdas Telekom
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Ezen az nmhh.hu oldalon hogyan lehet keresni?
Ami engem érdekelne semmi nincsKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Na most voltak kint a szerelők, elvileg átáltak egy másik jelre vagy bánat tudja náluk minek hívják, csak ha már 50 megát fizetek, legyen is annyi...
-
makoss
veterán
Ezzel azt akartam mondani, hogy elég volt a vakarózásukból, ideje bekötni az optikát!
#6014 molnarpeter Én 1 előfizetést szeretnék pont úgy, ahogy a környező településeken van!
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #5998 üzenetére
Na most már ezt is tudom
#5999 molnarpeter Hát ez nekem még korai, majd ha lesz normális netem, ami most van inkább megszüntetném, vagy becsődöltetném ha tehetném annyira rühellem már ezeket!
A Telekom optikára várokKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz GoodSpeed #5993 üzenetére
Hallod engem az sem érdekel ha a Hasbro vagy a Matel köti be hozzánk Nils Holgersonnal és hozza a vadludait is, sz@rok rá! Csak ne kellene már ezzel a fOstalicska nevesincs hikomat nettel szerencsétlenkedni!
Én már a 8-10.000 Ft-ot is kifizetném havonta + a kábelt is kifizetném a villanypóznáig, már ezeknek a lúzereknek csak jönnének már bekötni!
Már 5 éve is késő lett volna![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Mai nap is lassú az Északnetesfosnet:
-
-
makoss
veterán
Jófejség majd akkor lenne ha:
1 tudnák is mi az
2 teljesítenék a szerződésben leírtakat!
Mert 6350 Ft-ért havonta ez rablás!
No meg marhára nem mindegy, hogy giganetnél esik felére a sebesség, vagy 50 megásnál! (!!)Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz draco31 #5974 üzenetére
Az a 3 hónapig napon szárított kukorica csutka routert ki is lehet dobni az ablakon!
Az akkor látott normális jelet mikor a szaharai sivatag özönvizet!
Nagyon felejtős! Folyton tölteni kell, attól jobb telóba tenni a simet de az is csak azért, hogy úgy csak a telót töltöd![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
A leg ocsmányabb, a leg pofátlanabb, leg szemétládább cég Magyarországon az az internetszolgáltatóé, azon belül is a rádiósneté, névszerint az miskolci Északnet!
Ennyire egy txtű bandát!
Írtam nekik, hogy állítsák be a netet mert visszaesés tapasztalható az 50 megás "ereszd el a hajam" netükben, múlt héten pénteken egészen szerda délutánig 30-40%-on neteztem
Szerda délutánra láss csodát, visszaállt a sávszél 50 megára, de az is éppenhogy! Pont akkorra amikorra meg lett beszélve, hogy kijönnek házhoz megnézni a hibát, gondolom "megcsinálták" távolról
Most mikor ráérek foglalkozni a letöltéseimmel, visszaesett megint a felére és érdekes mód akkor mikor a szervizesek hazamennek, hétvégén meg a bánat nem foglalkozik a javítással!
Csak abban reménykedem, hogy a levegőt is ilyen lassan kapják mint amilyen lassú a netem!#5972 draco31 Ez se igaz! Sosem az írott adatokat figyeld, beetető szöveg! Azon a sebességen akkor fogol netezni ha felmászol a vodás rácsos tornyuk valamelyikére és pillanatragasztóval hozzáragasztod az eszközöd az antennához!
Nálunk jó ha a 20 (!!) megás letöltési értéket eléri!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5954 üzenetére
Jó csak több szempontból nem mindegy milyen a felület, gondolom a 11-en minden máshol van.
Több dolgot eltettem tippként a 10-esről, de akkor kukázhatom
Elég sokat kinlódtam az otthoni hálózat beállításával, nem értem azt is miért nem lehet már egyszerűbbé tenni, kb egy délelőtt volt mire belőttem...
Meg sok minden más, nem tudom 11-en mennyire vannak túl bonyolítva a beállítások...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #5952 üzenetére
Én kb augusztusra tervezek gépfejlesztést, új alaplap, processzor, memória, SSD.
De ezekhez még mindig windows 10 Pro-t
A win 11-től valahogy idegenkedem, esetleg akkor állnék át ha a 11-"motorjának" 10-es felülete lesz / lehet. De ezt nem tudom, még nem ástam bele magam még a dologba...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz woodworm #5940 üzenetére
Azért nem tudod mert neked gyors neted van.
Egy bizonyos sebességhatár alatt semmi értelme a NAS-nak.
Volt annó egy NAS teszt, mások is ezt írták...
A topikjában is ezt írták, meg kell lenni egy sávszélességnek, ha tartalmakak akarsz több emberrel megosztani. Ez a hátránya a nasnak
... jaa, és az sem elég ha a NAS tulajnak gyors a nete, annak sem árt aki látni akarja a tartalmat! (!!)[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Nemigazán érzem szükségét egy ilyennek, addig míg nincs normális netem, nekem az otthoni hálózat csak a gépem (adatlapom), ez Zidoo Z9S médialejátszó + egy Denon / Dali / Klipsch házimoziból áll.
Például egy NAS-t is csak akkor vennék, ha legalább 1000-res netem lenne, nem ilyen fOs rádiós sz@r ami még az 50 Megát is alig tudjaCsak azt nem értem ha ilyen cuccokkal vagy felszerelve jó net, jó hálózat minek jársz ide?
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB GDDR5 ZALMAN Z1 Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD 1060 6GB GDDR5 FD Core 1000 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest