- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
faykristof
újonc
Üdv!
Egy felvetésem: az OPTIMA felhasználóknak készített videójában azt ajánlja, a mélykisült akkumulátort egy másik, teljesen jó állaputú és feltöltött akkumulátorról érdemes feltölteni, egészen 10,5 V ig bikakábelen keresztül; majd onnan már a konvencionális kistöltővel folytatható a töltés (ha jól értettem, persze nem vagyok jó angolos, de kb. két óra időtartamot becsül a bikakábeles töltésre a szaki).
Azt a kulcsszót is elejti a szaki, hogy a nagyobb áram képes leszedni a szulfátréteget a töltendő akkuról, amit a kistöltő nem lenne képes.A link: https://www.optimabatteries.com/en-us/experience/2017/02/tech-tips-1-how-do-i-recover-deeply-discharged-battery
Én több téren is racionálisnak tartom ezt, éspedig:
- nagyon alacsony üresjárási feszültségi szinten biztosan gyengén vezet az elektrolit, nem folyik számottevő áram, túlmelegedni nem fog egyik akku se
- közepesen rossz üresjárási feszültségen (kb 6-8 V) már jobban vezet az elektrolit a javítandó akkuban, de a feszültségkülönbség a két akku közt már nem számottevően nagy (12,5 ‒ 6,5= 6V ) így túlmelegedés megint csak kizárható, viszont ezen tartományban már képes a "töltőakku" olyan tekintélyes áramot leadni, amit egy egyszerű töltő képtelen lenne, vagy le van tiltva benne, és ezáltal végezhető el végeredményben az akku regenerálása tökéletesen.
-hátránynak mondanám, hogy tudomásom szerint a massza mikroporozitása nem növelhető, csak kis áramú töltéssel, de ha az amúgy sem rossz, mert csak kb. 2 hónapja....fél éve áll lemerülve az akku, akkor segíthet ez a technika is (vigyázz, mert makroporozitásról is beszélnek valahol : http://www.labatscience.com/2_1_3_1.html)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G (8/256Gb) garanciával
- M1 MacBook Pro 13" 8 GB 512 SSD, OLVASD EL A LEÍRÁST
- Lenovo Thinkpad T490 i5-8365U/ 16Gb ram/ 256Gb Ssd/ FullHD Ips
- Euronicsban vásárolt Z Fold6 eladó 31 hónap garanciával,de olvasd el a hirdetés szövegét!Köszönöm!
- Kicker DX300.2 és DX200.4 Auto Hi-Fi Erősítők
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest