Hirdetés
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tha_answer
őstag
válasz
yodamester10 #1088 üzenetére
en nem vagyok ellene. en orulnek az instant nyomatek, 5 perces toltes, 1000kmre legjobban. jo kis en a robot kocsival audi
az mitol ellene leves hogy az ember leirja a primer energy supply miatt kozelsem annyira hudefasza? vagy ahogy bambano mondta a playeres cikk utan: arokba felgyujtani?
megegyszer: az automobil lenyege hogy akkor es oda ahova akarom. ez a villanytechnologia mostani korlatai miatt (akku) varosban jo csak, de ott a legjobb, minden mashova az onszopatas bizonyos foka.
ugyanakkor csak azert venni 10millios uj autot hogy a kornyezetet kimelem, hazugsag, mar csak a penz lerakasa co2. lentebb egy kollega mar pedzegette, de le lett hurrogva, mert fejen talalta a szoget.
akkor vagy legzoldebb ha nem fogyasztasz. vagy veszel egy elektromos saxot -
válasz
yodamester10 #1032 üzenetére
Az szerintem nem ez hanem a nagyaksis volt... Az inkább 13 körül van újonnan
-
válasz
yodamester10 #963 üzenetére
Miért érdekes az, hogy ki mennyit ment elektromos autóval?
Én mentem többször is, nagyon meghatározó élmény, de nem befolyásolja az értékítéletemet. Többször is vezettem ilyen autót, ami elsőre átjön, az a meglepő gyorsulás. Nullától ötvenig a legkisebb villanyautó is parádésan gyorsul, de ennek hátránya is van, mindig hamarabb értem a következő piros lámpához, mintsem az zöldre váltott volna, szóval akinek van villanyautója, annak pont azt kell megtanulnia, hogy ne gyorsuljon feleslegesen gyorsan.
Mivel nem csak egyszer-kétszer vezettem ilyen autót és nem csak a kereskedés körüli bejáratott tesztkörön, ezért éreztem a hátrányait is. Az elektromos autók jelenleg valójában nehezebbek, mint egy hasonló méretű hagyományos autó. Soknak alacsonyan van a súlypontja, de nem mindnek. Amelyiknek hátul van az akkupakkja, az bizony billeg a kanyarban, egy körforgalomban tud meglepetést okozni a viselkedése.
A nagy súly (amit nem tudsz kikerülni) meg a nagy gyorsulás (amit nem kell kihasználni, de kevés villanyautós állja ezt meg), párosulva azzal, hogy a villanyautók kerekeit keményebbre fújják, mint a hagyományosakét, bizony eszi a gumikat. A villanyautó kiméli a féket, de nagyon elhasználja a gumikat.
Szóval vezettem elektromos autót (Nissan Leafet többször, hosszabb távon is), de ugyanolyan élmény volt, mint a TGV-n utazni: wow, de azért otthonra ilyen nem kéne
Ha ingyen adnák, akkor persze (nagy duzzogva) elfogadnám, de ha a vételárat, a töltést/karbantartást és az eladáskor jelentkező értékvesztést is nekem kell fizetni, akkor bizony elmegy a kedvem a villanyautótól
Mivel építkezésben vagyunk, ezért felmerült, hogy a ház elektromos rendszerét napelemes kiserőművel egészítsük ki, tekintettel egy elektromos autó töltésére, de akárhogy számoltam, életemben sem tudnék annyi kilómétert megtenni az elektromos autóval, hogy megtérüljön a pluszköltség.
-
Depression
veterán
válasz
yodamester10 #978 üzenetére
A 1,1m vételár és karbantartás +1,08m üzemanyag /6 év összkötség szerintem elárul mindent.
-
bambano
titán
válasz
yodamester10 #953 üzenetére
"sokan egy métert nem mentek semmilyen elektromos hajtású autóval és ontják az észt."
idézet tőled a #477-ből: "És ha már kiemelted a "temetői" járatot én nem szeretnék a tiédhez hasonló régi vacakban zötykölődni.46 éves vagyok ültem eleget régi fos autókban"
ugye érted, hogy pontosan ugyanazt csináltad, mint amit itt mások szemére hánysz? -
tha_answer
őstag
válasz
semmilyen fika nem megy. csupan az van hogy nem uber alles jelenleg a villany, es ez nehany fundamentalistanak nem tetszik ha szova van teve.
-
batai15
félisten
válasz
Ja értem
akkor elnézést
-
batai15
félisten
válasz
yodamester10 #949 üzenetére
Szerintem te meg vakvágányon jársz , előtte el kéne olvasni az előzmény kommenteket is. Ez szintén nagy gond .
Mondjuk sokat elárul az is hogy miért jobb az elektromos autó . Nem jobb ,ahogy a hagyományos sem jobb tőle ,csak eltérő a felhasználási módjuk .
Segítek az ampera autópálya fogyasztása volt a téma .
Szal kár volt ezért billentyűzetet ragadni. -
batai15
félisten
válasz
yodamester10 #933 üzenetére
Corollat akarok pár év múlva ha sikerül .
Vagy egy kis futkoraszos autót , mellé meg egy amcsi v8at
Tisztán elektromos kizárólag akkor jöhet szóba ha nyerek a lottón és lesz mellette egy v8 .
Nem vagyok mazochista hogy egy olaszországi út esetleg külföldi nyaraláson keresgessem a töltőket meg ott rostokoljak hogy feltöltsön. -
bambano
titán
válasz
yodamester10 #670 üzenetére
ne terelj, azt mondtad #477-ben:
"én nem szeretnék a tiédhez hasonló régi vacakban zötykölődni"
tehát miből gondolod, hogy az enyém régi?arról nem nyitok vitát, hogy kinek mi a vacak, mindent elmond a véleményemről, hogy a kettővel ezelőtti autóm vw volt, az utána következők meg nem.
-
bambano
titán
válasz
yodamester10 #614 üzenetére
tehát akkor milyen autóm van?
-
válasz
yodamester10 #645 üzenetére
van egy csomó bérelhető, egyébként igen, saját is. Rendszeresen ott vagyunk villanyautós találkozókon, ott ki lehet próbálni, ha valaki előre szól, kölcsönkaphatja egy körre. De akár a Leafet is. Vagy ha valaki olcsó rexes villanyt szeretne kipróbálni, elhozhatom a Voltot is.
-
bambano
titán
válasz
yodamester10 #477 üzenetére
"én nem szeretnék a tiédhez hasonló régi vacakban zötykölődni": ha már így beszóltál, megkérlek, találgass már, milyen autó az, amit összehasonlítottam a temetői járattal!
csak hogy kiderüljön, tájékozottan szóltál le engem vagy se. (se). -
Somatom
veterán
válasz
Csak a meló miatt évi 100 ezer Km -t autókázom. Privátban annyira már nem hiányzik az autókázás, úgyhogy engem meg lehetne győzni, mert nekem tök mindegy, hogy dízelt, benzinest, vagy elektromost vezetek. Csak nem adja ki a matek és nem tudnám otthon tölteni.
-
mjani1172
addikt
válasz
Az, hogy jobb e a villanyautó vagy nem, szerintem felhasználási területtől függ,nyílván most ezt tolják, a többit szivatják, úgymond helyet csinálnak neki, kb mint egy teleshop reklámban az új edénynek. Az a 2030 as dátum érdekes lehet, és abban igaza van bambano-nek, hogy ez a töltögetés útközben rohadtul szánalmas,(ha utazom, számomra ez elképzelheteten, nem szeretem útközben húzni az időt) és ha nem fejlődik minden ami ehhez kapcsolódik akkor egyszerűen lehetetlen lesz ha a tömegek átülnek.
Az egész olyan érdekes nekem, pontosan olyan mint ahogy a mostani politikusok látják.
Bekerülési költség nem számít, majd megállunk 2-3 óránként nézelődni és eszegetni, ráérünk, nem dolgozunk, (fizikai munkát pláne, sőt még el is ítéljük) , a pénz úgyis jön valahonnan, majd többet kérünk. Ez agyrém.
Persze valamit kell tenni a környezetért, és jó is egy Bmw I3, nyilván Pesten belül ok, de azért nemcsak ebből áll az ország. -
8th
addikt
válasz
46 éves vagyok ültem eleget régi fos autókban el kellene engedni ezt Magyarországon is.
Itt Magyarországon? Ahol a többségnek a fél-egymilliós használt autó (lenne) a realitás? Ne vicceljünk már.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest