Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Heh, egy érdekes "cikk" a témában. Álá index - Napi gazdaság mai száma -. [link]
"A lap összeállításában arra is kitér, hogy mind többen vágnak neki családostul: már nem csak a nyugati határszéleken, hanem az Ormánságban, sőt az Alföldön is számos olyan kistelepülés van, ahonnan elment a munkaképes lakosság 65-70 százaléka.""A lap számítása szerint minimálbérrel számolva is havonta 31 milliárd forint adó- és járulékbevétel keletkezne a félmillió alkalmazott után, ami éves szinten 370 milliárd forint. Ez a GDP 1,4 százaléka. Ugyanez bruttó 250 ezer forinttal számolva havi már 79 milliárd, éves szinten pedig majd ezermilliárd forint."
Kíváncsi vagyok mikor kapnak észbe a döntéshozók odafent. Bár szerintem pont le...ják az egészet.
-
Dany007
veterán
válasz
mexicanraven
üzenetére
Eszembe nem jutna hazafiatlannak lenni. Büszke vagyok a történelmünkre. Az országgal nincs semmi gond. Tökéletes helyen fekszik és szép. Azokkal van baj, akik tönkretették, illetve cseszték szépíteni, jobbá tenni. Mert azt senki ne mondja nekem, hogy a válság miatt tartunk itt ahol.
Márpedig az ezredfordulón még vezetők voltunk a régióban, most meg már kb Románia szintjét súroljuk.Úgyhogy úgy gondolom, hogy mivel mindenkinek csak egy élete van, joga van jobbá tenni ha úgy érzi ezt itthon nem teheti meg. Csak azért mert itthon született nem kötelező itthon is megöregedni. Főleg ha külföldön tényleg jobb élet várja.
-
Dany007
veterán
válasz
mexicanraven
üzenetére
"de nem élhető ez az ország."
Erről van szó. Csak ezt ki lehetne fejteni oldalakon keresztül. Ugyanis ez egy igen összetett kismillió kisebb-nagyobb elemből álló jelző. De pontosan erről van szó.
Én ha csettintésre működne a dolog
ugyanezért a fizetésből kijövő életszínvonalért is mennék. Mert rengeteg olyan dolog van, amit pénzért nem tudsz megvenni. Vagy csak akkor ha milliókat keresel / hó.Gondolok itt az egészségügyre. Amit ha jól keresel se tudsz megváltoztatni. Nyilván pár százezres fizetésből még nem lehet magánkórházba menni, milliósból már igen. Ugyanez a bűnözéssel ami az elmúlt pár évben folyamatosan nő. És ahogy romlik az ország gazdasága az folyamatosan nőni is fog. Ezt sem tudod pénzért megvenni. Legalábbis az átlagosan jónak mondható párszázezres fizetésből biztosan nem. Aztán ott a közhangulat és az emberek egymáshoz való hozzáállása. A rendszer működésképtelensége. Plusz a fél ország "romokban" hever. Még mindig milliók laknak 30-40 éves panellakásokban. Mégtöbben 50-60 éves téglalakásokban. És tényleg csak a legjobban kereső rétegnek adatik meg, hogy egy új(!) és modern családi házat építtessen anélkül, hogy belerokkannának az életfogytig tartó hiteltörlesztésbe. Az önkormányzatok kb csődközelben vannak / voltak, ami meg is látszik a településeken. Az utak katasztrofális állapotban vannak. A tömegközlekedés pedig még mindig a 70-es 80-as évek színvonalán van 1-2 apró kivétellel.
De beszélhetünk az ételek minőségéről is. Miszerint itthon sok termékből a gagyibbat kapjuk csak meg, míg a jobb minőség nyugatra távozik. Ezt több felmérés is alátámasztotta az elmúlt évekből. Legjobban szvsz azon voltam kiakadva, hogy a bébiknek szánt üveges kajában kevesebb a gyümölcs, mint amit Németországba visznek, holott ugyanarról a termékről volt szó.
A megbecsülés rész is hozzátartozik ahhoz, hogy az emberek miként viselkednek egymással. Itthon már beidegződött, hogy a főnök az az isten mindenki más jobbágy paraszt. És így is bánnak az emberekkel. Tisztelet a kivételnek.A legrosszabb pont pedig a jövőtlenség. Nem tudom jobban megfogalmazni. Az a bizonyos helyet, amikor az ember nem látja itthon a szebb jövő lehetőségét sem. Nincs jövőkép, nincs mire alapozni. Amíg szüleim állami segítséggel ugyan, de képesek voltak relatíve rövid időn belül (10-15 év) 2x is nagyobb lakásba költözni úgy, hogy a hitelük 40 éves korukra már nem volt(!) mindezt két gyerekkel, addig erre egy mai fiatalnak esélye sincsen! Főleg átlagfizetést számolva, ugyanis apám mezei asztalos volt, anyám pedig mezei irodai dolgozó. Tehát semmi extra. De ma már nincsenek ilyen állami támogatások, saját erőből meg esélytelen. Erre szokták mondani, hogy az akkori rendszer jól el is adósította az országot. Erre meg én szoktam mondani, hogy akkor tessék megnézni, hogy az elmúlt 13 évben mennyivel nőtt az adósságunk. Mert simán megdupláztuk a rendszerváltáskori értéket ráadásul úgy, hogy látszatja sincsen!
Szóval itthon nem nagyon van mire alapozni a jövőt. Azt se tudhatjuk mi lesz 1 év múlva, nemhogy később.És ezek nagyjából függetlenek attól, hogy az ember mennyire keres jól (nem félmilliós,milliós fizetésekre gondolok) vagy épp csak átlagosan. Ezek egyik esetben sem kiküszöbölhetőek mert ahhoz egyszerűen kb milliók kellenének, de az emberek hozzáállásán azzal se tudnál változtatni ha te gazdag vagy.
-
Dany007
veterán
Szerintem azt nem írta sehol, hogy itthon nem találta meg. Inkább az "itthonnal" volt baja, mintsem a munkával vagy megélhetéssel. Bár mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a körülményeket csak következtetek.
Amúgy a legtöbb mérnök és képzettebb ember már régóta nem (csak) a pénz miatt akarja elhagyni az országot.
-
Dany007
veterán
Én is sok sikert kívánok. És jól teszed. Akinek van rá lehetősége kb hülye lenne nem meglépni ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- DIY prémium tápszűrő
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ugyanezért a fizetésből kijövő életszínvonalért is mennék. Mert rengeteg olyan dolog van, amit pénzért nem tudsz megvenni. Vagy csak akkor ha milliókat keresel / hó.