- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
so?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
vodkaboy22
addikt
Ja és még valami nézd meg légyszi, hogy a vezeték és csatlakozó közti kapcsolat mechinkaizáró (krimpelt) vagy forrasztott Mert ha krimpelt akkor tudok josolni elég korrekt eredményt a DC mérésre
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Korrekt teszt végre valami ami a bme-n tapasztalt sziklaszilárd értelmes valóságról szól Kiváncsifáncsi leszek az eredményre ! Főleg mivel a szakdolgozatomat rézcsatlakozók és rézvezetékek lézersugaras mikrohegesztéséből írtam és talán nem veszek el a témában
Különben ha már megemlítettem, mi csináltunk hasonló longtermdurability tesztet (5 hónap sós 120 fokos nedves közeg több felállásban) és a vezetékeknél a legnagyobb szórást a csatlakozó és a vezeték közti kötés tulajdonságai okozták illetve a vezeték szigetelésének anyaga!
Nem is tudod elhinni, hogy, ha a vezeték szigetelése leválik a rézhuzalról akkor az ott létrejövő levegő (vagy más ...) buborék mire képes egy lechner vezeték párnál nagyobb frekin
De legalább itt majd nem olvasok olyat, hogy 125méteres átlagos szemcsemérettel rendelkező ezüst inteconnect kábel
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Blindmouse
senior tag
Nem vesztem el, csak még mindig használva van az LRC méter.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Blindmouse
senior tag
Az egyenáram ugyanúgy disszipál a kábelbe teljesítményt. Ha a leadott teljseítménytől változik meg a kábel, akkor legalább azt is tudni fogjuk, ha viszont AC-vel mérnék előbb akkor lehet AC miatt változik meg, lehet a teljseítmény miatt. Mivel nincs UNDO gomb, ezért azt hittem egyértelmű miért ez a sorrend.
Mint mondtam, nincs új hangfalkábelem, és most nem szándékszok venni. Ha akarod küldj ki légipostával egy zsírúj kábel párt. De ha a 600 Ft-os kábel nem változik meg, miért változna meg a 200.000Ft-os?
Csatlakozó pontatlansága: Nem csatlakozót tesztelek, hanem kábelt. Ha pl krimpelt villa van a kábel végén, azt még telsejen jól be lehet fogni az agilent-be, de a meghúzástól függne az ellenállás, akkor annak örülnél?3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
proci985
MODERÁTOR
egy céges leírás validity/relibalityjére én nem mernék mérget venni. ilyen alapon bárki csinálhat egy céges logót és azt rak ki az oldalára, amit akar.
ezért kellenek a szakmai folyóiratokban megjelent cikkek, ott ugyanis szakmai szempontból is van ellenőrzés.
Blindmouse: nem kutatási cikk, semmi biztosíték rá, hogy amit leírtak, az úgy is van. bias is simán lehet. erre ezt diplomamunkába is hellyel-közzel lehetne csak felhasználni, mint forrást.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
bambano
titán
"Kérdezhetnénk, miért nem egy “rendes” hangfalkábellel mérek. A válasz nem egyszerű:
A mérőszinórt egyszerűen, problémamentesen tudom csatlakoztatni a mérőrendszerhez."a hangfalkábelek egy része is ugyanolyan banándugós, mint a mérőzsinór, mitől bonyolultabb azt csatlakoztatni?
"Minden esetben kiszűrik a csatlakozások miatti fals mérési eredményeket.": ami pedig helytelen, mert a csatlakozási pontatlanságok is ronthatják a hangképet.
-
bambano
titán
válasz Blindmouse #12 üzenetére
"audio szempontból nem releváns" kategóriába pakolom" nagyjából jogosan, rögtön a te egyenáramú mérőzsinór teszted mellé. a vicc az, hogy az a teszt ebben a topicban releváns, a másikban nem.
-
Sofian
őstag
válasz Blindmouse #12 üzenetére
Itt írnak valahol bejáratásról? Mert én nem látok ilyet... csak azt látom, hogy rögtön mérnek is bejáratás nélkül...
-
Blindmouse
senior tag
ó, valóban, ezt átugrottam, lehet azért mert off topicban volt [link] helyett név léküli "ez"-zel jelezve. Amúgy azt a kábel tesztet "audio szempontból nem releváns" kategóriába pakolom, a következők miatt:
40 kV feszültséggel mérik azt, hogy keletkezik-e a szigetelőben a magas feszültségnél jellemző kisülések miatti károsodás. Nem igazán jellemző sem a magas feszültség, sem a kisülések egy audiórendszerben.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
lapa
veterán
miért nem eredeti snake oil kábellel tesztelsz? azok a legjobbak.
a viccet félretéve nagyon örülök az ezotériamentesítésnek és várom az eredményeket, akármilyenek is.
az okokat eddig nem érintetted. a linkelt olvasmányban a szigetelés változásáról van szó. akkor ez most kristályszerkezet, vagy műanyag levegőn állás kérdése?
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz Blindmouse #9 üzenetére
Feltételezem erre gondolt, legalábbis ez volt az egyetlen linkje, amit találtam.
-
Dany007
veterán
Az szép, hát kíváncsi leszek az eredményre!
-
Vakegérke
félisten
válasz Blindmouse #1 üzenetére
Én is.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
bambano
titán
válasz Blindmouse #5 üzenetére
teljesen mindegy, mit mond a kotta, autómaták csak scifi novellában léteztek, a magától elvégzett kalibrációt automatikus kalibrációnak írják helyesen magyarul.
ugyanígy a túlburjánzó ly-okkal is kezdhetnél valamit.az más kérdés, hogyha leveszem a grammatikanáci sapkát, akkor se érdemes ezt a tesztet elkezdeni se, mivel az eredmény, amit megszerezhetsz, már van rendesen dokumentált mérés, linkeltem is a másik topicban. másrészt meg ha nem azt méred, amin a vita folyt, akkor meg nem mindegy, mi az eredmény?
-
Blindmouse
senior tag
A multiméteren van kalibráció. Ha a külső hőmérséklet változik 1-2fokot, vagy eltellik pár nap, akkor végre kell hajtani.
Rive: Valóban, ez egy kifejezetten fontos momentuma a mérésnek.
philoxenia: Ha a multiméter bemenetét rövidre zárom a kábellel, és ACV (AC feszültség) mérést hajtok végre, akkor 107,60 uV RMS zajt mérek 10 Megaohm bemeneti impedanciánál, ha jól emlékszem 2Mhz sávszélességgel méri. Ez véleményem szerint reprezentálja a zaj összeszedést, talán 20 másodperc alatt a random zajok is kiátlagolódnak (telefonhívás, hálózati zajok). A zaj összeszedés amúgy az interkonektekre veszélyes, mert az 10Kohm-al van lezárva, nem 8 Ohm-al.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Fixáld fel valamire a kábelt különben a Hameg hülyét fog kapni a geometriai változásoktól.
Ui.: illetve az se baj, ha az egész szobát műgyantába öntöd, hogy semmi se mozduljon - akkor legalább azt lehet majd látni, ahogy a műgyanta köt
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bambano
titán
ezt az autómatikus kalibrációt vedd ki, mert sikítok. az sem baj, ha nem lesz semmi hibálya a cuccnak. (sic!)
persze minél többféle áramot halytassz át rajta, annál jobb (sic!).[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Egy hangfalkábelnél fontos, hogy minél kevesebb elektromos zajt szedjen össze a környezetből, ennek a változása mérhető lenne valamilyen módon?
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Blindmouse
senior tag
hozzászólás figyelő hozzászólás
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest