Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szaszlaci #76 üzenetére
Semmi értelme ennek már az eejétől fogva, de már mind1.
Ha valaki megépíti ezt a valamit, és úgy dönt, nem kell neki polaritásvédelem, kihagyja a diódát. A tápját meg jó eséllyel teszi tönkre a tekercs, mikor kikapcsolja.
Ezt félig el tudom fogadni. Kellett volna szólni a freewheel-ről is.
Bár a tápban is van kimeneti puffer, amiből ki tud szívni a tekercs annyi töltést, amennyit az utána kötött pufferbe tölt. Ezért is nem ment tönkre még egy táp sem az előző verzióktól.2500 forintos táphoz 15 – 25 ezer forintos "tápszűrő"? Érdekes tendencia.
A hifi ilyen kontraintuitív. Egyébként a szűrő összerakható olcsóbban, ha van hozzá eszköz.
Tendenciát nem látok.Az ismeretlen paraméterű induktivitásod – hiszen mint mondtad, te nem mérsz – vasmagja jó sok energiát tud tárolni.
A tekercset linkeltem a farnellen és a paraméterét (induktivitás) is megadtam: 390uH +-. Az energia ebben 5A mellett 5mJ, ld. előző hsz-em. Ehhez egyedül az induktivitást kell tudni, amit nyilván a vasmag is befolyásol: attól akkora, amekkora. Nem kell eytra dolgot tudnod ehhez a magról.És ami a feszültség elvételekor azon kiszalad, az tényleg elég nehezen meghatározható, de biztosan sok lesz.
Ennek se füle, se farka. Meghatározható és ki is számoltam előző hsz-emben. Maradj inkább az informatikánál!Nem tudom, mit akarsz a képletekkel, de lets keep making your day freely in my topic pls.!
15 éve végeztem fizikusként az ELTÉ-n, 20 éve építek hifit, 12 éve hobbiból árulom. Munkában jelenleg invertert fejlesztek elektromosautó hajtáshoz.
Ez alatt kialakul az emberben az érzék arra, mi számít és mi kevésbé, ill. mi elhanyagolható. különben egy könyvespolcot se tudnék felrakni, mert a csavarok teherbírását számolgatnám a még nem létező könyveim súlya alapján öregségemig. Ne vedd célzásnak!Kb. én vagyok az egyetlen, aki ide írt. Ja meg te.
Akkor vak is tetszik lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Felteszem ide, hogy csak linkelni kelljen, ne kelljen mindig újra lerajzolnom... Egy egyszerűen és olcsón megépíthető...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest