- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A spektrogramm 50Hz-et jelez, ami a hálózati frekvencia. Lehet egy vízpumpa vagy egy klíma motorja. A klíma inkább üzemel periodikusan. (Majd hallgasd meg télen is, megy-e!
)
Az 50Hz hullámhossza 3,4m, így méteres nagységrendben várható egy interferenciaképen a kioltási helyek távolsága. Tedd az ágyad kioltási helyre!Panelben én is hallottam, ráadásul a beton nem nagyon csillapítja ezt a frekvenciát, hanem kiválóan vezeti.
-
pet007
aktív tag
Meg nem lattam embert aki igy kimerte volna az asszony horkolasat!!
-
Geri Bátyó
addikt
Nálam is rendszeresen előfordul hasonló és "szerencsére" én is csak a hálószobában észlelem.
Majdnem olyan, mintha egy dízel generátor működne az alagsorban (panelházról van szó). Itt viszont lehetetlen megállapítani a forrást, mert jöhet a házból, a lakótelepről bárhonnan, de van a közelben vasút és erőmű (távfűtés) is.
Viszont mivel nem állandó és minden évszakban előfordult már, a legjobb tippem az volt, hogy valaki dümm-dümm zenét hallgat a házban, ami végigrezonál a falakon. -
DonElvis
aktív tag
Sajnos nem tudom mi ennek a módja, nem tartom kizártnak, hogy van olyan cég akinek ez a tevékenység a fő profilja. Gyárilag távközléstechnikai műszerész vagyok (persze már nagyon rég óta elhagytam ezt a területet, néha hobbiból bügykölök ezt azt) és az első munkahelyem a MH (Magyar Honvédség) volt. Itt volt lehetőségem sok mindent kipróbálni, mert minden eszközzel műszerrel támogattak a feletteseim, ínnen ered a bedózerolt TBK története is. De ezek közel 20 éves történetek.
@Chaser, a trafóház nem rosz gondolat, csak az 50-60Hz.el rezek nem 120Hz-el ahogy a képen látszik. Alapvetően abból indulok ki, hogy periodikus hangot kell keresni, ami 10mp-enként ismétlődik (ha jól olvasom le a képről). Valamiért az Alu hegesztés jutott hirtelen eszembe, az ha jól tudom 140Hz körül van (de lehet tévedek). Ami viszont az első gondolatom volt, a falnak tolt hűtőszekrény, aminek kicsit már kopott a kompresszora.
-
Feketelaszlo
senior tag
Vannak családi házas övezetek, ahol hajnaltájt rendszeresen ébrednek szétkopott MAN motor zajára, mert a munkásjáratot üzemeltető kisvállalkozó haza hordja a munkát, tehát valamilyen jármű soha sem kizárható.
Másik jellegzetes zúgó zaj lehet még centrifuga vagy ipari mosógép, mert a rossz elhelyezés rendkívül fel tudja erősíteni a rezgéseit. Ha van a közelben mosoda vagy szálloda akkor erre gyanakodnék. -
-AD4M-
tag
A lakás üregrezonátzorként viselkedik, lényegében egy bazinagy síp, amelynek a nyitott vége az ablak.
-
total90
veterán
Nekem a volt barátnőm volt ilyen "mindent hallok" és este mindig hallott valamiket, pedig legtöbbször csak fingottam
-
DonElvis
aktív tag
Közkivinátra akkor
(viszont az előzményeket ellhalgatom ha nem baj)
Történet 1: Éveken keresztűl a jó idő távozásával egy adott sugarú körben élők arra panaszkodtak, hogy esténként ütemes mély hang nem hagyja őket aluddni este 10 és hajnal kettő körűl. Hangfelvételt is mutattak, amelyen úgy hallatszott, mintha valaki fát vágna suttyomban valamelyik pincében. Azon a környéken, hivalatosan senki nem fűtött szilárd tützelőanyaggal, de mindannyian tuddjuk, hogyha leszáll az éjj, akkor a derék kályha tulajdonosok bármit a tűzre vetnek, hiszen éjjel nem látszik a füst. Technikával (ez is maradjon hományban) kimérve kiderűlt, hogy nem szabályosak az egymás után érkező koppanások, hanem párra oszthatóak A-B-A-B, tehát két különböző "dörej" szólt felválltva. A különbségek eberi fül számára nem voltak érzékelhetőek, de megjelenítve rögtön kijött a különbség. A nehézség még az volt, hogy a forrást a kacskaringós utcák és a halk hang miatt nem volt könnyű beazonosítani. Két éjszakába telt mire kiderűlt, hogy egy szóda készítő gépet működtetnek az egyik pincében suttyomban. Voltak olyan rafináltak, hogy a pince falának csak egyik oldalát fedték le tojástartókkal.... hmm nem ma kezdték a szakmát, az tisztán látszott.
Történet 2: Szép nagy pusztaság, régi elhagyatott szovjet laktanya alakuló tere. Kezelésre átvette az önkormányzat, hogy majd lakásokat épít a területre rászorulóknak. Építési terület kijelölve, terület körbekerítve, leszállt az éjj. A biztonsági őr másanap reggel felmondott, mert elmondása szerint zizeg a föld mindenhol. Ebben az volt a nehézség,hogy csak akkor vállt érzékelhetővé, amikor minden elcsendesűlt a környéken. És tényleg amikor már nesz sem hallatszott, az érzet szintet csikizte valamiylen rezgés. Voltak tippek gazdagon, nyilván valóan a fele UFO témakörben, de a végén kiderűlt, hogy a laktanya bontásakor konkrétan egy egész őrbódét mindenestűl bedózeroltak a föld alá. Ebben az örbődéban volt egy működő TBK készülék, ami éveken kereszül tette a dolgát tekintve, hogy valamit elkötöttek a telefonközpontban, kb. 50km-el arréb. Ásáskor több kilóméter vezetéket és vagy 20 készüléket szedtek ki a földből.
Najó egy utolsó, ami a topichoz hasonló lehet. történet 3: Kistelepülés, furcsa rezgés ami megint csak akkor érzékelhető amikor elcsendesűl környék. Itt a poén az volt, hogy mindenhonnan lehetett hallani a búgó hangot , cska mindenhonnan kicsit másképpen. Ebben az esetben nem is a hangra kellett koncentrálni, hanem a mágneses térre. Kimérve az egész környék (kb. két utca, kb 40-40 családi házzal) talaja és esőzéskor némely épület fala sugárzott. Az utcasarkokon volt olyan eset, ahol ez a sugárzás használhatatlanná tette az UHF-VHF frekvenciákat, mert akkora fehér zajt produkált. Ásáskor kiderűlt, hogy amokr a telefon hálózatot építették, akkor az PCN technológiával készűlt, ahol a tápfesz 120V is lehet akár. Az utcasarkokon található föld alatti kötödobozok nem lettek eléggé mélyre ásva, mert a nyomvanalat telepítés előtt bemosta egy nagy zápor. A tepepítő brigád meg lusta volt mégegyszer kiásni a nyomvonalat, így volt, ahol 3cm-re volt a kötődoboz a föld alatt az előírt egy méter helyett. Jah és konkrétan néhol frankón rázott itt, mert persze a kötődoboz beázott....
-
DonElvis
aktív tag
válasz
BigBlackDog #33 üzenetére
Lehet butaság, de esetleg tuddnál elérhetővé tenni hangfelvételt? Lehet valaki találkozott már ezzel a hanggal.
A történetekről írok privit.
-
BigBlackDog
veterán
Noise meter, S8+, itt írtam a részletekről.
Akkor pontosan, hogy mit is értek "periodikus" alatt. Kb. 5-10 percig hallgattam, utána sikerült elaludnom. Majd nem sokkal később megint megébredtem, de előtte az álmomban is hallottam.
Viszont amikor hallottam, akkor kb. 0.5-1.5 másodpercnyi búgás, majd 0.5-1 másodpernyi szünet következett. Viszont a minta nem volt ismétlődő, a fenti időhosszon belül ?véletlenszerűen? változott. Nagyjából lehet is látni a spektromgrammon is, amit írtam. Ha rákattintasz, akkor megnő a kép és ott látszanak a függőleges osztások. Egy ilyen osztás 10 másodperc.
"Voltam hasonló sztoriban segítség, annak elég komoly vége lett :-)" > Pontosan mi volt abban a sztoriban (jöhet privátban is akár)?
-
DonElvis
aktív tag
válasz
BigBlackDog #10 üzenetére
Szia,
Erről lehetne egy kicsit több infót tuddni?
"Nem volt folyamatos volt, hanem periodikus, olyan, mintha egy távoli dízelmozdony alapjáraton dörmögő motorját hallanám tompán. "
Jó lenne tuddom, hogy ez mit jelent, Pl. 30 percig hallod, 15 percig nem, aztán 30 percig ismét nem, aztán 30 percig ismét...
Illetve ha nem titok, milyen progival / eszközzel mérted a képen feltüntetett értékeket?
Voltam hasonló sztoriban segítség, annak elég komoly vége lett :-)
-
total90
veterán
Szél esetleg?
-
Chaser
legenda
én sokszor kopogást hallok felülről
brit tudósok szerint a nagyothalló 90+ éves bácsi vív taktikai harcot a bútoraival ( :ilyen zúgást anno hallottam én is vmelyik lakásban, nem tulajdonítottam neki különösebb okot, átlagosnál sokkal jobb a hallásom, egy alsó frekvenciás hang aminek kismillió oka lehet
szerk: a kutyus hallotta még a családból, más nem
-
Reaper
őstag
Nekünk volt olyan hűtőnk, ami képes volt arra, hogy ugyan nem hallottad, hogy megy, csukott szobaajtónál, de ha lefeküdtél az ágyba, akkor a padlón és az ágyon keresztül lehetett hallani a morgását
-
zone
őstag
Szerintem HAARP.
-
cinemazealot
addikt
Én a videón hallhatóhoz hasonló hangot hallok, és ahogy a videóban is írják, csak lakáson belül (1700 fős falu peremén családi házban, távol a főúttól), és bőven nem olyan hangerővel, hogy az jól hallhatóan rögzíthető legyen (főleg nem telefonnal). Néhány éve próbáltam egy Zoom H2-vel néma kussban rögzíteni valamit, de utána is csak nyögvenyelősen sikerült valami 67 Hz körüli tüskét kimérni... ami lehet, hogy nem is az. Asszony persze nem hallja és hülyének is néz.
Korábban ezt a cikket olvastam, ami hűen visszaadta, amit hallok. A bibi viszont az, hogy nyílászárók ki-becsukásával vagy azzal, hogy átmegyek másik helyiségbe, nem tudtam elhallgattatni, csak ha kimegyek a házból. Viszont nem is hallom állandóan, csak néha.
-
lsebestyen
addikt
Ez a twin peaks jelenet jutott eszembe.
-
Szevam
senior tag
Az infrahang méréséhez nem elegendő egy telefon szerintem...
Nekem volt gyakorlatom infra méréssel kapcsolatban, de a 6. ábrán látható eszközzel mértünk
-
kmisi99
addikt
Valószínű infra hang, olyan frekvencia amit nem is teljesen hallasz inkább érzel és nagyon paranormális érzetet ad.
-
kemotox
addikt
Lezsot hallod ahogy hegeszti az uj riost. *Ordogos szmajli*
-
BigBlackDog
veterán
Egyszerű Androidos app (S8+), de eddigi tapasztalatok alapján spektrogram szemmel való tanulmányozásához elég megbízható. Noise meter néven találod meg.
-
Szevam
senior tag
Itt van egy leírás ami kb. megfeleltethető annak amit BBD hall (szerintem). Mondjuk a felsorolt okokat inkább hanyagolnám
-
Csapoati
nagyúr
Búgnak a galambok, vagy a chemtrail repülők permeteznek.
-
A kínaiak tesztelik az amcsi diplomaták infrahangos kiherélésére szánt műszereket.
-
asci
tag
Milyen eszközzel rögzítetted a hangot és milyen program rajzolja ki?
Már nem emlékszem hol olvastam, de több cikket is találni erről a jelenségről:
https://www.google.com/search?q=rejtélyes+zúgásÉs itt egy tudományosnak tűnő cikk: [link]
-
Ez a Keleti nyitás mellékterméke : olyan zöngék amik nem hagyják az ember aludni
-
oriic
HÁZIGAZDA
Tisztelt posztolo!
A titkos kiserletek meg 4-5 napig eltartanak, igy kerjuk turelmet a hangok miatt. Ha ez ido alatt furcsa fenyeket lat,esetleg plusz egy csaladtagja lesz akire nem emlekszik korabbrol, ugy kerem nyugodjon meg, hamarosan felkeressuk.
Tisztelettel:
Z ugynok
-
törölt tag
Usa nagykövetségen dolgozol?
-
BigBlackDog
veterán
-
NKing
tag
Ha infrahang lenne, akkor nem hallaná, nemde?
(20 Hz alatti hang az infra hang - ami az emberi hallás küszöbe lefelé)
Amennyiben sarokban tapasztalható, úgy állóhullámra tippelnék - ezt magyarázza az is, hogy az ablakok nyitása-csukása megszünteti, hiszen változik a szoba rezonáns tere. Valami távolabbi gép vagy a szél által rezonanciába hozott oszlop rezgései lehetnek.
-
Tothg86
tag
válasz
BigBlackDog #5 üzenetére
Biatorbágy melyik részén? (Én is ott lakom)
-
Snowy_owl
őstag
Infrahang?
-
BigBlackDog
veterán
FaluMár város, de agglomeráció (Biatorbágy). Nyugodt környék, kertes házak vannak csak gyakorlatilag, éjjeli forgalom eléggé kicsi. Vasútvonal légvonalban 2 kilométerre, autópálya légvonalban 2.5 kilométerre van. Búgó trafót nem ismerek a környéken. Légvonalban 60 méterre van egy középfeszültségű, légvonalban fél kilométerre pedig egy nagyfeszültségű légvezeték.(#3) DeFranco: Klíma kültérire gondoltam én is, majd körbejárom a környéket, hátha esetleg fellelem a forrást.
-
Valamilyen titkos katonai kísérlet.
-
DeFranco
nagyúr
mi is tapasztaltunk ilyet, aztán más okból átköltöztünk a másik szobába aludni, így pár éve nem tapasztalom, de egyéb tapasztalatokkal felvértezve most úgy gondolom, hogy egy klíma kültérijét hallhattuk dolgozni.
ha az nem, akkor a b tipp a trafóház, de inkább a klíma kültérire szavazok.
-
Wesder
titán
Szerintem bizony.
-
apezka
aktív tag
Ha nem gyíkember akkor medvedisznóember...
Sokat segítene, ha tudnánk, hogy mi van tőled délre és/vagy keletre. Város/falu ahol laksz. Nálunk tegnap este és éjszaka (talán) permetezték (halottam, láttam, de nem tudom milyen szerrel fújták le) a fákat a panelok között. Akár az is lehetett.
De le a kalappal előtted, hogy emiatt képes voltál éjszaka még eszközzel is mérni a zajszintet...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ma éjjel, 2 óra körül lettem figyelmes, hogy valami halk búgást hallok a szoba egy bizonyos pontján (konkrétan az...
- Projektor topic
- Milyen routert?
- Home server / házi szerver építése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Intel PC , i7 8700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest