- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
fejsbuk
(szerbhorvát)
ja és szőlő volt a jelem
-
nekem katica volt a jelem. Utalom a bioszt.
-
bejmuller
aktív tag
én csak leírva láttam, de több helyen
már sokszor meg akartam kérdezni, aztán csak most lett belőle valami, miközben Parci egyik bejegyzését olvastam.
-
nyunyu
félisten
Oviban jel?
Faterom tetofedo volt, igy lettem kalapacs.
-
nyunyu
félisten
En azt kerdem, hogy miert kell egy nev ele rakni az "a" vagy "az" szot???
Hejjessirasi szabalyzat az par tudos altal idealizalt nyelvtani szabalyrendszert definial, nem veszi figyelembe, hogy a kulonbozo nyelvjarasokban eltero logika van. (*)
Ugyan a tobbseg szerint helytelen, de van olyan nyelvjaras, ami mindig kirakja a nevelot szemelyek ele...
(*: Lasd meg antipatikus<->unszimpatikus vita, allitolag az elso a helyes alak, viszont felenk a kutya sem hasznalja, mert a sok svab miatt a nemet fosztokepzos masodik terjedt el.)
-
negyedes
addikt
En azt kerdem, hogy miert kell egy nev ele rakni az "a" vagy "az" szot??? pl "a Pisti". Rohadt idegesito tud lenni.
-
CséZé
őstag
fácse lehet olaszol is kiejtve, nem?
-
jerry311
nagyúr
-
Csemike
aktív tag
Arckönyről hallottam én is, de facséról is.
A fakkbúkról nem is beszélve.
Ez a BM és CIA adatbázis meg elég találó... Ijesztő sztorikat hallok, most már nem csak urban legendként, hanem közvetlen ismerősi körben is... Vigyázni kell, ki milyen információkat oszt meg magáról idegeneknek.Az ovis jelem kiválasztására nem emlékszem. Vagyis, asszem igen. Bögre lett a jelem, mint ahogy a nővéremé is, így nem kellett áthímezni a cuccokat... Úgy pláne praktikus volt az egész, hogy még a monogramunk is ugyanaz.
-
jerry311
nagyúr
Lehet valaki olaszosan akarta mondani. Így lett fácse. Azt nemtom valóban így kellene-e ejteni.
Nálunk arckönyv néven fut, így nem kapja fel rá a fejét az angol főnök. Vagy BM (iwiw) és CIA (facebook) adatbázisról beszélünk.
-
nem_tom
őstag
1. Nem tudom. Itt Logouton olvastam először ezt a becenevet, oszt rám ragadt, mert megtetszett.
2. Halvány lila gőzöm sincs. Szerintem csak a hasukra ütöttek.
Viszont a későbbiekben szokott egyezés lenni, az ovis jel és a felnőtt ember között. Például: Én voltam létra és magasra nőttem. A bátyám volt óra és nagyon pontos ember lett belőle. -
malwy
senior tag
Maci-medve-medvebocs volt a jelem, de hogy miért? Máig nem tudom
Fácsét meg én is csak Parcinál olvastam -
tkazmer
addikt
románul tényleg nem olvasok(unk) gyakran, amúgy nem tudtam, hogy innen ered a megnevezés. engem inkább zavar, ha már mindenképpen valami más néven kell szólítani akkor a "pofakönyv" marad, abban még legalább valami szellemességet is fel tudok fedezni.
az ovis jelre nem emlékszem sajnos, de valami korlátozás volt, mert annyi rémlik, hogy amit először akartam (vagy konnektor, vagy kapcsoló vagy vezeték vagy valami ilyesmi
)azt nem lehetett.
-
bejmuller
aktív tag
kicsitt mintha elkanyarodott volna a topik
-
puttputt
őstag
válasz
JetiRulez #16 üzenetére
Egyszer kegyetlen módon eltévedtünk egy volt kollégista társsal..., egy Szabadka környéki kis faluba volt meghívásunk. Ő vezetett, én navigáltam... volna, de mindkettőnket rendesen bealtatott egy rádiójáték egy nem tudom milyen csatornán...
Hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy "levezettünk" vagy 30 percet és még mindig nem láttunk semmi érdemlegeset, se falu, se semmi.
Hívott is a vendéglátónk, hogy ugyan merre kocsikázunk...
Nem tudtam mást mondani neki: "Épp most léptük át Brasilia határát."
Szó szerint, így hívták az egyik kicsiny falut (párszáz méternyi),
amin akkor, abban a minutumban áthajtottunk.
/Még meg sem lestem Google-ön...Mindjárt pótolom is... nem, nem találom...
/
Azt hitte a vonal túlvégén, hogy szórakozom vele, ő maga sem hallott még róla azelőtt.
Szerencsére helyre lettünk igazgatva idővel... és visszafordulva célhoz értünk. -
talmida
Közösségépítő
válasz
czundermák #18 üzenetére
Tényleg érdekes.
-
Huh oviban ... de rég volt
asszem nálunk bármit lehetett választani amit akartál, de már nem tudom pontosan.
Nekem ceruza volt a jelem, érdekes az hogy szeretek rajzolni így 16 évvel a nagycsoportos kiballagás után isDe voltak extrém jeles csoporttársak is, pl Imre haveromnak Szemüveg volt a jele, aminek az eggyik lencséje le volt ragasztva, mit ad isten általános 2.ba TÉNYLEG le kellett ragasztani az eggyik szemét 2 évre mert a másik jobban látott.
Vagy ottvan Gergő akinek fejsze volt a jele, és most favágóNem hiszem hogy sok köze van a dolgoknak a jeekhez, de mindenesetre érdekes fordulatokat szűltek,
-
JetiRulez
őstag
Nem is mondtam ki nyíltan, amire pontosabban akikre gondolunk.
Innét jött az elnevezés: A dobrai brazilok -
bejmuller
aktív tag
az más
azt egy ember "találta" ki (nem az emberen, hanem az egy-en a hangsúly
)
viszont te úgy mondtad, hogy azért fácse, mert az angolul nemtudó közösség úgy ejti, ahogy olvassa. én ha magyarul olvasom, akkor abban sosem lesz cs hang naMindenki
Köszi az ovis/jeles felhomályosításokat -
JetiRulez
őstag
A mai napig még senki sehonnan, senkitől nem hallottam ilyet, hogy Fácsé. Ez milyen körökben van elterjedve? Mellékesen Én már inaktiváltam magam Facebookon. Nem kívánok feljárni, mert ott az Iwiw.
Az ovis jeleket nálunk, ha jól emlékszem véletlenszerűen osztották ki. Én óra voltam. Az óvodából mindig elkéstem, de mikor már nem anyám kísért (2. osztálytól), halál pontosan érkeztem. Azóta se kések el sehonnan, max 5 percet, de az stílusos késés. -
ferensz
senior tag
Nálunk diktatúra volt, mi nem választhattuk ki a sajátunkét, az óvónénié volt a tejhatalom, (amikor náluk lehetett kérni a repeta adag tejet, akkor szó szerint
). A másik kérdésre pedig hogy hogyan terjed(t) el nálunk azt nem tudom, de nekem is van ismerősöm, aki csak fácsézzak a fészbúkot. Érdekes dolgok ezek mindenesetre
-
stangli
senior tag
nem tudom honnét jött a fácse de itt f@szbuknak hívják
-
talmida
Közösségépítő
Szia!
Az első kérdésedre nem tudok válaszolni, mert én mindig csak fészbuknak hallottam eddig.
Az oviban volt egy csomó előre elkészített jel, amik közül lehetett választani. Haladóbb helyeken talán új ötleteket is elfogadtak, és elkészítették az új jelet.
Ez a jel aztán mindenre fölkerült. Szekrénykére, pohárra, ruhára, mindenre, ami ahhoz a jelhez tartozó kis emberkéhez tartozott.
Ez leegyszerűsítette az nevelők dolgát, --gondolom.
Szóval nem "Peti", "Pista", "Kata" stb volt a megszólítás, hanem "szék", "eper", "kifli" stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Két dologról kellene nekem meséljetek így elsőre:-Miért mondjátok a facebooknak, hogy fácse? Mert, hogy mi székelyek,...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest