Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bb0t

    őstag

    LOGOUT blog

    válasz Hieronymus #596 üzenetére

    Szerintem a húsfogyasztásnak nem a hűtés hiánya volt a problémája. Sok féleképpen tudták tartósítani: sózás, szárítás, abálás, aszalás és füstölés. Van egy olyan tartósítási eljárás is, amikor a sült húst felöntöd zsírral, úgy, hogy teljesen ellepje. Hetekig, de lehet, hogy hónapkig is eláll, aztán kiveszed a zsírból és átforrósítod egy serpenyőben, vagy sütőben és olyan, mint ha akkor csináltad volna.
    A húsfogyasztásnak inkább a korlátozott hozzáférés volt az akadálya, meg az ára.
    Mondjuk az a nem normális, amennyi húst ma eszünk.
    Mindenki arról beszél, hogy nyomtassunk húst, mert kitenyésztik a rákos sejtekből, hogy legyen elegendő, és arról senki sem beszél, hogy amúgy mértékletesebbé és lehetne tenni a húsfogyasztási szokásainkat. Arra felszólítanak, hogy gyűjtsem szelektíven a hulladékot, de arra nem, hogy ne egyél egy héten 8x húst. Elég lenne szerintem 2x max 3x egy héten húst enni.

Új hozzászólás Aktív témák