- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Mondjuk az AMD senkit nem kérdez semmiről, szépen mobilra és ultramobilra menekülnek, közben erősen imádkoznak, hogy ne egye meg őket a ULV i5/i7, meg a veszteséggel szállított Atom.
Egyébként sommás válasz bacsis bizakodására a múlt heti Amit a Carrizo SoC APU-ról tudni lehet és a Frissített Kaveri APU-k jönnek az asztali piacra hír.
"A Carrizo SoC APU esetében felmerült, hogy nem lesz elérhető az asztali piacra. Az AMD szerint ezt nem lehet ilyen egyszerűen kijelenteni, mivel bármelyik partnerük építhet asztali konfigurációt a Carrizo SoC APU-ra. A terméknek úgynevezett FCPGA, ennél ismertebb jelzést megemlítve Socket FM2+ tokozású verziója nem lesz. A vállalat ugyanakkor ez nem tartja problémának, mivel az asztali piac nagy részét már az egybegépek, illetve az apró PC-k adják, amelyekbe a gyártók ma is mobil platformokat használnak. A DIY, vagyis a „csináld magad” piaci réteg sem lesz elfelejtve, de a vásárlások átcsoportosulása miatt ide már nem éri meg minden évben lehozni az aktuális csúcstechnikát, főleg akkor, ha az új fejlesztés az energiatakarékosságot tartja szem előtt."
Ez konkrét sértés minden önérzetes bütykölő számára, és hogy Fiery szavaival éljek "Ez egy akkora bulls*, hogy a fal adja a masikat. Szavankent lehetne izekre szedni ezt a nevetseges mondatot, de inkabb hagyjuk, mert csak flame indito lenne... A DIY rajongok majd el tudjak donteni iden es jovore, hogy ki felejti el oket es ki nem."
-
Yutani
nagyúr
Szerencsére az AMD nem kérdezi a magyar usereket, hogy mit hozzanak ki, és továbbra is csiszolgatnak a meglévő cuccaikon, miközben a színfalak mögött készülnek az új architektúrák.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #51 üzenetére
OCL szep meg jo, de harom open source implementaciot lattam masfel eve, ebbol az ATL volt az amivel egy "hello model" szintu cuccot le lehetett transzformalni.
a Bridgepoint es a Papyrus mukodik, de az inkabb xtUML es iterativ kodhoz szokott programozonak elsore eroteljesen minfck. fUMLnel ahogy tudom meg kell nemi ido mire hasznalhato lesz, 2-3 evet hallottam.
---
ja varjal, fo kerdes, hogy te OpenCLrol vagy OCLrol beszelsz, mert nem ugyanazt jelentik.
-
Tzoltan21
tag
Én konkrétan erre gondoltam...Nekem ez nagyon zavaros...A gyártó weboldalán is csak az FX4130-as cpu van. Valamint a 975-ös Phenom II-esnél is N/A van. Nem egy ilyen lapban ment hibátlanul...Lehet esély rá, hogy ez az fx elinduljon? Persze a chipsetnél ott van a Zambezi, hogy támogatott oldalt.
-
törölt tag
Nem is arra szánta az AMD, hogy játékgépet építs vele. Arról meg nem az AMD tehet, hogy sokan nem képesek a játékoktól elrugaszkodni gondolkodásban. Karfiolból sem lehet tatárbífsztek-et készíteni, attól még jó és finom étel a karfiol.
Dany007: CCC-ben most is ott van az összes kényszerített AA beállítás.
-
Chaser
legenda
Mindenképp komplett kel, nem bütykölni akarok. Annak sosincs jó vége
Ezek az intel cuccok is újak, de ha nincs bennük disznóság elég bestbuy szagúak, nem sokkal drágábbak a droidos hasonló cuccokhoz képest. És droidos cuccoknak elég sok hülyesége van, kezdődik a win lehetőségének hiányával.
-
Dr. Romano
veterán
Ahhoz képest hogy Geforce ül a gépemben nem igazán tudom megerősíteni amit leírsz. Sok játékkal szívtam élsimítás terén (jellemzően UE 3 motorosokkal) ahol a játékban nem lehetett és driverben hiába lőttem be akármit ugyanúgy nem reagált rá. FXAA meg ahol működött (jellemzően régebbi játékoknál) nem a legszebb...
Legutóbbi ilyen élsimítás mentes az Outlast volt. Emlékszem kellett valami külső progit leszedni és azzal injektálni be az AA-t... Jaja innen bogarásztam ki a beállításokat. -
Chaser
legenda
Komplett megoldás érdekelne ha tudsz. Az intel megoldás szimpatikus, nem értem hol a defekt, ha a W8 teljes értékű az magában annyit ér mint amennyi a gép ára winnel.
Mivel már régóta nem játszom így nem tudom hol az igazság. Nyáron raktam össze ismerősnek gépet, akkor néztem a topikokat, sokan panaszkodtak az amd micro laggra. -
Yutani
nagyúr
Van olyan megoldás, ami CPU-ban valamennyivel gyengébb, GPU-ban valamennyivel erősebb.
A VGA-val kapcsolatban: nekem évek óta AMD kártyám van, de valahogy nem tapasztaltam mikrolagot, bár lehet, túl toleráns vagyok ezzel szemben.
-
Chaser
legenda
Sok helyen láttam már hiába erősebb papíron az amd vga, játék alatt mikrolaggok vannak, nv-vel folyamatosabb a játék, hiába kisebb akár az FPS szám. Gyakorlati tapasztalatom nincs, de ahogy láttam elég sokan váltottak nv-re inkább.
Ilyesmi megoldás van amd-ből? Nem flameként, érdekelne, elgondolkodtam ilyesmi cuccon irodai gépnek. Nem kell vele bohóckodni, farigcsálni, amire kell nekünk azt hozza. Ilyen szegmensben viszont érdekelne a másik fél megoldása is.
-
HA egy Ivy Celeronnal veted ossze, akkor az AM1 platform arelonye is eltunik. Engem a legjobban az zavar, hogy nem passziv az AM1 es csak kis barkacsolassal lehet azza tenni, mert nincsenek hozza tervezett hutok.
Dany007: Azert lassuk be, hogy az AMD az atlagot celozza meg, ami mondjuk az emberek 98%-at jelenti. Ez nem rossz arany, meg ha a 99 csak 80%, akkor sem. A baj az, hogy a sajat maguk altal kituzot celokat sem tudjak elerni. Ilyen pl. hogy megfelelo mennyisegu APU-t termeljenek alacsony fogyasztassal laptopokba.
-
Dany007
veterán
Hehe, én pont fordítva vagyok. Nem kívánok többé AMD-t venni. Pedig most mindenem az. APU is meg VGA-is.
Bár tény, hogy amikor vettem az APU-t azon az áron ahhoz az igényhez tökéletes volt.
És igazából a VGA is nagyjából hozza azt, amit hoznia kell. Viszont ennyi. Ez kevés.Nekem pl a legnagyobb nyűgöm VGA-nál hogy semmire sem lehet driver-ből AA-rakni pluszban. Katasztrófa.
Hozzá voltam szokva, hogy NV-nél ha olyan a játék - akár régi vagy nem támogatott rendesen - driverből rába..tam a 16x QAA-t és full sima lett a játék. Sehol egy rece, sehol egy lépcsős él. És a lényeg, hogy tökmindegy milyen játék, mindenhol megcsinálta! Réginél, újnál egyaránt. Most meg...Semmi, nulla. Ha a játékban van gyárilag valamennyire lehetőség, sokszor csak 4x-es, akkor valamit ér, de az sem az igazi. Hiába rakom rá AMD-s szoftverből fullra, semmi nulla változás látható a játékban! Ez a durva.
Aztán valamiért vannak olyan játékok - konkrétan a 2010-es NFS MW - ahol hiányoznak bizonyos effektek. Régi NV kártyán pl volt eső. Amióta AMD-n vagyok ott pl nincs. Se APU-ról hajtva, se 270X-ről...És, próbáltam külső progit is AA-hoz, de azzal se mentem semmire. (radeon pro volt a neve asszem).
Úgyhogy na... Ennyit az egészről. Nekem nem jött be. Amire muszáj arra jó, de ha az ember kicsit is többet szeretne, mint random Jóska, akkor ott már elvérzik.
-
8th
addikt
válasz
#65675776 #86 üzenetére
Merthogy mire is jó egy AM1 konfig? Filmet nézni? Netegetni? Office-ra? Ezt ugyanúgy tudja egy Haswell proci is akár a leghokibb Celeron is. Az AM1 rendszer egyetlen előnye, hogy ITX méretű cucc. Ha jól értesült vagyok egyetlen egy alaplap létezik hozzá amelyen 4db sata csatlakozó van az összes többin mindössze kettő van. Kettő! Azért ne vicceljünk már 2015-öt írunk nem 2003-at. Hiába négy magosak az APU-k a teljesítményük nem nagy szám ehhez képest elég sokat is fogyasztanak. Azért az mégiscsak vicc, hogy egy energiatakarékosnak tervezett kis ITX cucc annyit fogyaszt (főleg terhelve) mint a konkurencia asztali megoldásai. De oké legyen ITX. Én hamarabb vennék egy GA-H81N-D2H + G1840 párost 29k-ért mint 30k-ért egy hasonló felszereltségű (4x sata) és fogyasztású AM1 lap + Athlon 5350 párost. Multimédiára ugyanúgy megfelel a Haswell IGP-je is és fogyasztásban sincs jelentős különbség a két platform között. Viszont a Haswell cpu igényes programokban sem fossa össze magát és bármikor szabadon bővíthető marad akár videokártyával akár erősebb processzorral. Az AM1 nem. Megveszed összerakod és olyan amilyen. Ha csalódtál benne (volt rá példa) akkor adhatod el az egészet mert a fejlesztési lehetőség = 0. Az alacsonyabb órajelű Sempron-ok és az Athlon pedig teljesen értelmetlenek. És ha már nem kell cpu teljesítmény akkor jobb választás az Intel Bay Trail-D platformja a Kabininél olcsóbban lényegesen alacsonyabb fogyasztással gyárilag passzív hűtéssel. Az sem tud különösebben érdekelni, hogy de majd ha a fejlesztők elkezdik kiaknázni a gpu-ban szunnyadó erőforrásokat blablabla... Ja, igen. Ha. Majd. Egyszer. Talán. Végre. Egyrészt most most van másrészt mire elterjednek az ilyen alkalmazások addigra az Intel felzárkózik GPU fronton is. A nagyobb FM2+ vonalat megértem sok mindenkinek elég eljátszogatni de az AM1 az én szememben totális zsákutca. 25W TDP? Jó vicc. A valóságban siralmasak a fogyasztási adatok. [link] [link]
Szóval ja, egy rossz vicc.
-
válasz
Tzoltan21 #82 üzenetére
Letezhet. Sokszor van olyan, hogy elindul a lap, ha amugy a csalad masik tagjat tamogatja. Csak figyelj ra, nehogy a tap ellatas gyengesege miatt leegjen. Pelda: tamogatja a 6100-at, de 8120-at nem. Ilyenkor eleg jo az esely, hogy egy 6300 elindul a lapban, de erosebbet nem raknek bele, mert a 125W-ot nem tamogatja.
Yutani: Szerintem en vartam a leglelkesebben a Bulldozert anno. Az elso AM3+ lapot az Asrock jelentette be es Japanban kezdtek forgalmazni. Kolleganak hala egesz hamar sikerult szurkeimportalni. Aztan vartam a bejelentest, vartam, eladtam az X6-ot es egy Athlonnal helyettesitve vartam, hogy hozza a postas es vegul rohadt nagyot csalodtam. Azota egy i7 2600 van a gepemben es nem erzem az ingerenciat, hogy levaltsam. K7-tol Bulldozerig AMD-m volt, de most be kell latni nincs csak a remeny maradt...
-
Yutani
nagyúr
Én sem tudom rászánni magam, hogy Intelt vegyek, pedig látom az elõnyeit. Valszeg kihúzom az FX-8350 procimmal a Zenig. Max tuningolok rajta kicsit, mert most alapon megy. És VGA-ból is AMD-t veszek, pedig az elvakult NV fanok megmondták, hogy csak az NV jó játékra, fõleg a GTX 970.
-
Tzoltan21
tag
Ez nem kifejezetten témába vágó...Létezhet olyan, ha a chipset támogatja valamelyik fx cpu-t, de nincs rá bios, elindulhat a lapban és nem lát minden funkciót, vagy kizárt dolog?
-
bacsis
Közösségépítő
Kinőtem a méricskélésből.. legalábbis a fő gépemen
Megy a játék gördülékenyen? megy... akkor meg?nem cserélek CPU-t...
S még úgy érzem, hogy nincs annyira irreálisan erős VGA kártym a proci mellett (R9 280X a proci meg a sokat emlegetett X6os Phenom II, igaz 3,8GHz-en)
Tehát még bőven ráérek upgradelni.. majd ha elkezdem azt érezni, mint Far Cry 4 alatt 1290X1200 High mellett művelt a HD5850-em, és nem a VGA hanem egyértelműen a CPU miatt... akkor jöhet egy FX83xx
Jahh hogy lehet hogy mire oda jutunk, addigra egy Pentium vagy egy Celeron si tudni fogja azt a szintet? nem érdekel, hisezn az upgrade-el garantáltan nyerek 30-50%-ot... talán még többet isLehet itt vitázni, hogy rosszul látom, vagy valaki azt mondja hogy igazam van, de egy fix.. én így látom jónak, és így fogok AMD CPU-t vásárolni... s míg vannak ilyen gondolkodásúak mint én, függetlenül attól, hogy ez jó gondolatmenet, vagy nem, az biztos hogy fog tudni eladásokat produkálni az AMD ebben a szegmensben is
akkor meg mér' ne csinálná
Ez oylan mint, hogy pont most voltunk a családdal kicsit kikapcsolódni, és egy élményfürdő büféjének az árain sokkolódtunk, de főleg az asszonyom... nagyjából 5X-ös árak, mitnha boltban vennéd meg... NA de miért adja olcsóbban, ha így is megveszik?
Miért ne fejlesszen, vagy adjon ki új CPU-t az AMD, ha úgy is talál rá vevőt?!
szerk:
AM1-nél is elérhető az ITX -
cskamacska
addikt
Épp ezt teszik, a Bulldózeres szenvedést leírták veszteségként:
"Everyone knows that Bulldozer was not the game changing part when it was introduced three years ago. We have to live with that for four years but for Zen, K12 we went out and got Jim Keller we went out and got Raja Koduri from Apple, Mark Papermaster, Lisa sue. We are building now our next generation graphics and compute technology that customers are very interested in and they’ll ( referring to the next generation graphics and compute architecture) move to the next generation node and they’ll be ready to go."Zen szerintem ütni fog, csak sajna jövőre ha látunk valamit belőle.(egyébként Intel pont ezért csúsztatja a Skylake és Broadwell startját, nagyon ráérnek
)
-
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #74 üzenetére
Ez oké, de enduser szempontból mindegy mi miért van. Ebben az életben már sanszos, hogy az amd marad csak "kiegészítő-gyártó". Átlag usert nem fogja érdekelni a hókusz-pókusz, addig jut el hogy bekapcsolja a gépet meg talán tudja használni a legelterjedtebb sw-eket, és ezekből van a legtöbb. Mindenkinek jobb lenne ha lenne verseny de nincs. Az AMD egyvalamit thetne, kukázni a látomásos projecteket és fejleszteni valami teljesen újat az alapoktól, hátha. De még azzal sem biztos hogy lenne újra verseny, utóbbi időszakban már én is csak legyintek ha kidobnak valami "újat".
-
Hieronymus
veterán
válasz
#65675776 #74 üzenetére
"... De ha nem probléma ez szerinted, akkor az se legyen probléma, hogy az OCL kódokat meg arra optimalizálják, amihez van stabil és jó driver, ...
Lényegtelen, hogy Te vagy Én problémának tartjuk vagy sem. Nincs ráhatásunk a helyzetre.
De!
Eléggé visszás dolog azért kritizálni egy gyártót, mert a saját szoftverében, a saját hardvereinek támogatását részesíti előnyben. A konkurencia hardverei helyett. -
törölt tag
válasz
Hieronymus #71 üzenetére
Igen, több intel proci van. Az egész optimalizációs szerencsétlenkedés az intel C fordítójában viszont "véletlenül" pont akkor kezdődött, amikor az AMD részesedése stabilan 45% felett volt, és nem ritkán több AMD procit adtak el, mint intelt. Szóval nem azért arra optimalizálnak, mert abból van több, hanem az intel tisztességes módon nem tudott akkor küzdeni az AMD fölényével. (Egyébként biztos voltam benne, hogy ezt valaki fel fogja hozni.) Nem a fejlesztők optimalizálnak, mert azok csak szimplán nem módosítanak az alapértelmezett beállításokon, mert lusták rá. Az intel optimalizál a fejlesztő helyett. De ha nem probléma ez szerinted, akkor az se legyen probléma, hogy az OCL kódokat meg arra optimalizálják, amihez van stabil és jó driver, hw oldalon a legjobb a megvalósítása, emellett tervezhető és hosszútávú a támogatás hozzá. Ja, plusz ugye az AMD segíti a fejlesztőket az implementáslásban, az intel meg kb le sem szarja őket.
Ed3r_X_: Asztali PC fronton csak egy cégnek van érdemi befolyása, de az nem az intel, hanem a Microsoft. Ha ők valamire azt mondják, hogy nem, akkor nem. Hiába szép nagy és tőkeerős cég az intel, a MS simán beintett nekik az EPIC asztali bevezetésére, mert volt annál jobb, de mégis egyszerűbb, és ami a legfontosabb, sokkalta kompatibilisebb megoldás. Ez volt az x86-64, amit a MS x64-nek, az intel EM64T-nek nevez. Egyébként meg az AMD64 néven ismeretes. Az EPIC asztali bevezetésének is az lett volna az elsődleges célja, hogy az intel teljesen megszüntesse a konkurrenciát, elvégre EPIC licencet senkinek sem adtak volna. Az x86 keresztlicencszerződéseket meg már akkor sem vonhatták volna vissza, lévén akkor ők maguk sem gyárthattak volna már akkor sem x64 processzorokat. Szóval ennyit a nagy és tőkeerős intel piaci befolyásáról.
-
cskamacska
addikt
válasz
#65675776 #66 üzenetére
Ha lesz róla PH! teszt elhiszem.
Tavaly év elején Kaveri indulása után is riogatott már Abu OpenCL-el pár programot felsorolva, de valahogy nem érzem a kánaán eljövetelét.
Tavaly év elején Kaveri-t akartam(7850k-t, Gigabyte G1.Sniper A88X, vagy Asrock FM2A88X Extreme6+ lappal) részben a True Audio miatt, illetve reménykedtem a DualGraphics erejében is a majdani HD7870 társaként, de még az életkedvem is elvette a következő 3 kép:Teljesítmény észrevehetően nem javult, fogyasztás nem javult, plusz grafikus teljesítmény nem aknázható ki DualGraphics-al, Mantle pár címnél van, és kétséges hogy ott többet hozna az iGPU. TrueAudio válogatottan rossz játékokba került tavaly(Lichdom, Murdered, Thief), és valószínűleg nem a legjobban implementálva, mert alig észlelhető.
Nyilván ez a jövő, játékokban ez hozza el a normális AI-t, a vállalható fizikát, és a rombolhatóságot(mert ami most van az vicc), de mire ez _általános_ lesz, addigra az Intel a Skylake utódjait hirdeti, és jelenlegi AMD Kaveri tulajok pedig már rég szeppukut követtek el az AMD kegyhelyek előtt.
bacsis: És itt jön képbe a teszkógazdaságos i5 2400. Planetside 2 használható lett nagyobb csaták alatt is, FX-el panaszkodnak. Men of War Assault Squad 2 gyorsabban tölt és kevésbé akad mint barátom FX 9370-je(konkrétan ki lehet találni kinél mi van, burzsulyok i7-e Haswell i5-e után én jövök, és utána az FX-Phenom-FM1-Core 2 alsóház). Kipróbált random MMO-k gyönyörűen futnak, húzott Phenom II-vel voltak problémák.
Ez már változóban ahogy érkeznek a magokat normálisan használó új címek(a Pentium és i3 tulajok már kezdik érezni a farok rossz végét), és ha _az igazi_ nextgen cuccok is megérkeznek, az APU használók is lekerülnek a szopórollerről, de a játékpiac egészét tekintve még mindig siralmas a helyzet, és továbbra is biztosabb befektetés egy olcsóbb (lehetőleg tunyingos) i5.
-
Hieronymus
veterán
válasz
#65675776 #69 üzenetére
"Miközben ugyan azt a teljesítményt negyedáron megkaphatod."
Csak bizonyos programok esetében kaphatod meg.
Nyilvánvaló, hogy az APU előrelépés, csak az nem látszik, hogy mikor fog széles körben elterjedni az APU-k hardveres lehetőségeit kihasználó szoftverek készítése."..a legtöbb cég az intel C fordítóját használja, ami minden C kódot intelre optimalizáltan fordít alapértelmezésben? A legtöbb fejlesztő meg szimplán nem változtat az alapértelmezéseken....
Miért változtatna?! Intel processzorokkal szerelt gépek többségben vannak. Nyilván erre optimalizál a szoftver készítő.
Ha nagyon pedáns a fejlesztő (csapat), akkor van esély az AMD támogatására is. -
Ed3r_X_
nagyúr
Nézzél frametime görbét is, meg minimum FPS-t. Nem véletlen ajánlanak erősebb kártya alá is erősebb processzort, hiába lenne meg mondjuk 60FPS, ha a kártya képes lenne 100-ra is.
daa-raa:
Tudod nekem elegem lett ettől a jövőkép erőltetésétől. Nincs bajom a jövőképpel magával, de az AMD-n kívül körülbelül mindenki nagy ívben tesz az egészre. Minek szívjak az AMD-vel most, arra várva, hogy egyszer változik a helyzet? Most kell a teljesítmény, nem majd évek múltán. Mire általános lesz az általad felvázolt dolog, addigra ez is a süllyesztőben lesz szerintem. Tudom az AMD nem olyan nagy cég, nicns akkora befolyása, de számomra nem konkurencia addig, amíg az Intel ül a lovon. Nagy AMD-s voltam, Athlon XP-vel kezdtem, és Radeonnal. 1 évvel ezelőttig is csak AMD-s cuccaim voltak. De fordult a kocka, rájöttem hog ha több teljesítmény kell, akkor kénytelen leszek váltani.
Várni, várni. A GCN-től is a megváltást reméltem, Mantle, DX12. Mikor lesz ebből is valami? A kijövetele után kb. 3-4 évvel. Addigra meg már semmire nem mentem volna a HD 7850-nel?
-
törölt tag
A jövő az, amit az AMD elkezdett még a Llano-val. A nagy cégek meg láthatóan az OCL-re fekszenek rá, ergo ha letiltod, maximum magad szopatod vele. Biztos megéri csak azért, hogy önigazolást nyerjen, hogy az intel minden szempontból jobb. Miközben ugyan azt a teljesítményt negyedáron megkaphatod.
Azt ugye tudod, hogy a legtöbb cég az intel C fordítóját használja, ami minden C kódot intelre optimalizáltan fordít alapértelmezésben? A legtöbb fejlesztő meg szimplán nem változtat az alapértelmezéseken. Ez nem zavaró? Egyébként meg az OCL kódot AMD-re optimalizálják, mert az AMD implementációja messze a legjobb. És náluk megvan a hosszútávú támogatás is, nem úgy, mint intelnél. Miért optimalizáljon bárki arra, ami rövid időn belül EOL lesz? Az csak az erőforrások felesleges pazarlása lenne.
Az APU-nak integráns, elválaszthatalan része az IGP. Ettől lesz APU, nem CPU. És ez a nagy előnye. Ha nem használod ki, azzal csak magaddal szúrsz ki.
-
bacsis
Közösségépítő
igen, lehet mondani, hogy az Intel ilyen erős, olyan erős így le mossa úgy lemossa...
a kérdésem, az hogy van-e értelme?
Van-e értelme hogy nem tom milyen autód van, de ha nem trabant márpedig gondolom nem azbiztosan 130-nál tud többet menni...
igen, van, ha az a hobbid hogy kijársz a hungaroringre... amúgy meg... tök mindegy...
azaz... lehet hoyg a Kaveri egy gyene fos CPU nyers erőben, de ha elég a teljesítménye... Persze meg van az a réteg aki videót konvertál, és nem elég neki a 80FPS a játékban, 120 kell...
Lehet, hogy a mostani procim 2-4 szálon is a Pentium szintjén van, de minek váltsak, ha a legújabb játékokat is 1920X1200 csuma graffon csapatom... másra nem használom?
MAJD eljön az ideje hogy kevés lesz.. 2-3 év múlva... akkor váltok... de mivel ebbe a foglalatba vannak már most is erősebb CPU-k, nem fogok platformot cserélni.. ha pedig időközben jön ki erősebb CPU az meg csak plusz öröm -
-
törölt tag
válasz
cskamacska #65 üzenetére
[link] Utolsó bekezdés. Szóval annyira lassan nem terjed. És bizony ilyen esetekben nagyon csúnyán elkeni az összes mai intel proci arcát még egy Kaveri is.
-
cskamacska
addikt
válasz
#65675776 #51 üzenetére
Mint a mellékelt ábra mutatja(röhejesen vontatott terjedés) azért nem holnap használják a grafikus részt majd nagy FPU-ként.
Persze ha késnek a Zennel, akkor még megérheti a Carrizo, hogy így használják a Cannonlake utáni Intel procik korában, ha máshol nem, a számtech múzeumok AMD emlékhelyén.
Proci támogatás bővítést a lapok nagy része nem kap, de semmiképp nem annyit mint legjobb esetben kaphatna, pont. Az hogy van pár ami igen(és kellő utánajárással és csirkevérből jóslással meg tudod becsülni melyek azok), az dicséretes, de nem változtat a szomorú helyzeten.
-
Chaser
legenda
mindig is volt pentium, c2d korszakban is, sőt celeron is, én az aktuálisat venném, haswell alapon, sőt van tuningolható pentium is, nagyon betyár
ha nekem melóra kellene intel, ha játékra intel, ha csak alap dolgokra intel, anélkül hogy bármelyik oldalhoz húznék már, pusztán ár/érték és fogyasztás mutatókat nézve, egy mai beugró haswell i5 kvázi mindenre elég, akinek nem az vesz húzhatót vagy i7-et ha 24/7-ben renderel, na de nem bántom bacsis bácsi totyikját, milyen pc-t, cpu-t vegyek, van sok szakosodott topik erre
-
-
Zolaash
senior tag
Lejárt az időlimit...
Amd fronton mi volt a következő tokozás? Vagy még mindig AM3+, csak már viszi az FX procikat is? Ezekről sok jót nem olvastam, állítólag csalódás volt. Jelenleg mit érdemes venni?
(Egy pár hétig volt valami újabb procis (asszem' Zacate magos) laptopom, hát az tényleg egy nagy fos volt. El is adtam hamahama.) -
-
törölt tag
Jelen lap esetén nem a BIOS frissítés a probléma, hanem a VRM képességei. Nem arra lett tervezve az a lap, hogy nagy fogyasztású, nagy áramigényű, sűrűn P-State-eket váltó procit használj benne. Szóval nem tudom miért is várja bárki, hogy FX8350-et kezeljen. Te sem akarnál szakadtladával F1-ben indulni. Hiába raksz bele Honda motort.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Fogyasztás/teljesítmény mutatóban igen, de a teljesítménye ugyan az. A fogyasztás örvendetes dolog, az FX-eket is kis alulfesszel ki lehetett hozni ilyen szintre, de a gyári megoldás azért jobb. De a teljesítmény változatlan kb.
daa-raa:
Nem megfelelő lapot választott? Ahol a BIOS frissítést sz*rnak kiadni, ott ne a usert hibáztassuk szerintem.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #50 üzenetére
Majd ha elterjednek és rendesen megtanulják használni a programozók a low level API-kat, akkor a CPU eőnek nem sok szerepe lesz mondjuk játékoknál. Amennyiben az OCL és a HSA az átlag alkalmazásoknál is megjelenik, akkor ott sem. Kb ezért nem fejleszt érdemben a CPU magokon az AMD.
A GPU nyers ereje meg egy dolog, a másik, hogy mennyire lehet kihasználni. Elméleti számítási teljesítményben a Haswell is erősebb a Kaveri-nél, csak éppen ez nagyon nem realizálódik játékok alatt. [link] Sőt, még sok OCL alkalmazás sem fut HD4600-on. [link]Szóval szép és jó, hogy erősebb, csak kb semmit sem számít IRL.
Az meg nem a gyártók hibája, hogy sokan nem a célnak megfelelő lapot vesznek. Sem az AMD, sem az alaplapgyártók nem tehetnek erről. Aki nem képes vásárlás előtt utánanézni, hogy mit vesz, az meg magára vessen.
-
cskamacska
addikt
Kétnapirégész.
Legtöbben már egyszerűen szeretnének egy versenyképes AMD procit látni, és a nem túl dicső múltat inkább a szőnyeg alá seperni.
Én is vártam a megváltást a Steamroller magoktól ,meg a csoda Kaveritől, hát még azóta is a zorcámon csúszkálok, akkora csalódás volt.
Ezt az AMD is érezhette, és ezért nem csinált belőle új AM3+ sorozatot. Hozzád hasonlóan nem bántam volna, de a tényleges értelme elég kétséges, a Carizzo Excavatora sem lesz várhatóan sokkal jobb. AMD jelenleg kényszerpályán van, a Future is Fusion HSA/OpenCL vonalat kell mindenáron erőltetni amíg nem legóznak össze egy erős procit a Zennel, és oda nem csap az Intelnek. Persze ha közben a Skylake erősebb lesz GPU-ban, mint a Kaveri utód Carizzo(CPU rész biztos erősebb lesz, kilométeres a Core vonal előnye), és így APU-ként is jobban funkcionál, akkor bezony ott leszünk ahol a part szakad.
daa-raa: Sajnos a valóságban nagyon kevés a fejlesztési lehetőség az átlag alaplapoknál pocigyártótól és chipsettől függetlenül, mocskos lapgyártók nem a saját pénztárcáik ellenségei. Vannak olyan középkésői AM3 alaplapok amelyek a szintén AM3-as Phenom II x6 procikat nem támogatják a gyenge VRM rész miatt, nem hogy FX procikat. Nekem is ilyen 770-es Giga alaplap jutott x4 B55-955 alá. Persze voltak későbbi revíziói amelyek még az FX procikat is megeszik, de ez a korai vásárlókat hol érdekli.
Intel oldalon a 945-ös lapkakészlet is kiszolgált S775-ben Prescottól Wolfdale-ig mindent, csak ez 3 generációra volt szépen felosztva, a lapok nagy része marhára nem támogatott egynél több váltást, és nem kevés megragadt P4 vonalon.
Hogy az i865-ről ne is beszéljünk, ami Northwood P4 után négymagos Kentsfield támogatást kapott, csak már éppen akkor, amikor a létezését is elfelejtették az első tulajok. -
bacsis
Közösségépítő
amit a Prohardver múltkor tesztelt 95W TDP-s FX8310 meg a 8320E elég jó kis előrelépés fogyasztás\ teljesítmény mutatóban
ha továbbra is jönnek még ilyen kis okosított procik, simán benne van, hogy lesz egy 8350-es fogyasztású de FX9590 erejű CPUvagy nem
de ki tudja AMD-nél
-
Ed3r_X_
nagyúr
És az Athlon, meg a Phenom hol AM3+, már nem azért?
"Sok ilyen user van mint Zolaash... ő nekik biza nem hülyeség, hogy kapnak folyamatosan újabb CPU-kat a régebbi platformjukba, tehát hajrá AMD, nyomasd csak az AM3+-t "
Erre reagáltam. A kérdés első fele nyitva van nálam.
Kapnak új AM3+-os CPU-kat, csak a fogyasztáson kívül kb 0 előnye is van az egésznek.
Zoolash:
Felhasználás, keret? De van erre CPU-s topik is.
-
Zolaash
senior tag
Nem kaptam választ a kérdéseim zömére!
-
bacsis
Közösségépítő
Figyi a te lapod is piszok upgradelhető... vagy egy 6 magos Phenom II, vagy ahogy látom, igaz erősen korlátozva de van Bulldozer supportod is... FX6100, vagy FX6120 is rendesen dobna a teljesítményen, bőven duplájára növekedhetne a CPU ereje a rendszeredben
És hogy ON is legyek!
Sok ilyen user van mint Zolaash... ő nekik biza nem hülyeség, hogy kapnak folyamatosan újabb CPU-kat a régebbi platformjukba, tehát hajrá AMD, nyomasd csak az AM3+-t -
Zolaash
senior tag
Témához nem szorosan kapcsolódva:
Nekem egy AM3(+)-os deszkám van, mikor ez volt menő, kb. akkor vettem. Azóta eltelt sok idő, de nem követtem a generációváltásokat. Valaki összefoglalná dióhéjban, hogy milyen tokozások hogy jöttek (mindkét oldalon), illetve mire lenne érdemes váltani?
Ha csak egy komolyabb procit szeretnék a jelenlegi helyett, akkor mire érdemes váltani, illetve ha deszkát + procit kéne, akkor mire?
AMD/Intel mindegy ebben az esetben, de ésszerű anyagi határok között. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
#65675776 #33 üzenetére
Nyilván nem véletlen, hogy később jött a HT3.0, és társai, és nem maradtak az 1.0-nál.
Amúgy lényegi szó a "mehetett". De sok gyártó nem tette, így nem ment. Intelnél valóban nem lehetett megcsinálni az első lapoknál, de mondjuk egy G31-es lap se volt már horror áron a közepe-vége felé. Szerintem emiatt még inkább az egál felé közelítünk.
(#27) bacsis
Ha gonosz lennék azt mondanám, hogy hiába, mert masszív throttling lesz a vége
-
-
törölt tag
Csak ugye a HT1.0 nem korlátoz semmit. Max ha lenne IGP az NB-ben, de 480X esetén nincs.
Viszont a viszony fordított: az egyik legkorábbi AMD chipset A64-hez, mégis megy vele minden. INtelnél csak az utolsóval megy. Szóval ha egy gyártó az AM2-es lapjainak frissítette a BIOS-át a megfelelő mikrokódokkal, akkor akármelyik AM3 proci is mehetett benne. intel oldalon ezt nem lehetett megcsinálni.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
#65675776 #30 üzenetére
Nem határoz, de már "lejárt". Olyan szinten, hogy az AMD is már csak foltozgat, de érdemi nem igazán jön. FM2, FM2+ jött azóta, rágyúrtak az IGP-re, pont az AMD nem rakna bele majd?
Amúgy az előzőleg linkelt lap, ami elviszi az AM2+-os procikat, megnézted jobban? Ott már csak HT1.0 lesz, és biza nem a proci miatt. Nem lehet győztest kihozni abból, van olyan 775-ös lap, amibe mindegyik 775 belement szinte, és van olyan AM2-es is.
Tzoltan1:
Így már értem, persze. De az FMx platform lényege nem is az erős CPU volt, úgy gondolom.
bacsis:
Rájöttél mire célzok
Nincs nekem semmi bajom az AMD-vel, évekig Phenom II X4-et használtam, nagy megelégedéssel. De jött újabb, jobb, és nem vagyok a pénzem ellensége
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Tzoltan21 #29 üzenetére
kicsit elkanyarodtunk az eredeti témától
nem szeretnék AMD vs Intel flameWAR-t
ugye az volt a kiindulás, hogy miért nem sezretnék hogy legyenek újabb AM3+ procik, mire én úgy vettem ki a kommentekből, hogy azért mert ne vegyék el a kapacitást a teljesen új architektúra fejlesztésétőlaz más dolog hogy igazad van
daa-raa! Én elhiszem hogy az Asrock ezt is megoldja
-
törölt tag
Kb a foglalat semmi érdemit nem határoz meg. Akár rakhatnának bele 24 Puma magot is ha elfér a tokban. Semmi sem korlátozná. Az AM3(+) egyetlen hátránya az, hogy nem lehet IGP-t rakni a prociba. Bár igazából lehet ez sem lenne hatalmas probléma. A HT 3.0 ad akkora sávszélességet, hogy akár 4K@60Hz-re is elég lenne. Kétszer. Ergo csak egy olyan NB kellene a lapra, amin van egy HT tunnel, ami a video és audio jelet leválasztja a többi buszinformációról, és elküldi azt a lapon levő valamilyen videocsatlakozó felé. Magának a procinak a HT fennmaradó sávszélessége untig elég lenne.
-
Tzoltan21
tag
Ezalatt én azt értem, hogy még mindig jobb egy AM3+-os lap, mint egy FM mert hiába "régi" a foglalat, ha az új procik tökéletesen belepasszolnak, pl legrosszabb esetben csak egy bios frissítés kell és mennek is.
Szerintem meg pl a kezdeti FX-ek nem gyorsabbak egy Phenom II-esnél ahogy láttam...Meg a játékok inkább VGA limitesek mint proci...Egyre jobban erre vannak optimalizálva.
-
bacsis
Közösségépítő
Még a Steamroller kijöhetett volna AM3+-ba.. de ok, nem jött ki evvan...
Szerintem még amíg várunk az új architektúrára, és abból kell élni ami van, még tovább faraghatnák a Piledriver-t, és jöhetnének 125W TDP-s 5GHz-es procik, meg 65W TDP-s 3,5GHz-esek.. jobb később, mint soha -
Ed3r_X_
nagyúr
Most még nem, de szerinted egy ilyen foglalatba mi lényegi módosítás fog jönni még? Kb semmi, meglátásom szerint. A gyárilag túllőtt feszből visszavettek kicsit, hurrá, itt a 95W-os FX8xxx. És? Ennyire futotta kb 3 év alatt?
Az meg hogy jelenleg nincs semmi előnye az adott dolgoknak, az többek között köszönhető akár az AMD-nek is, mert mintha kicsit "hátráltatnák" az egészet.
-
törölt tag
Ehhez képest mondjuk AMD vonalon még AM2-es lapok között is van nem egy, amelyikbe AM3 procikat rakhatsz, és használhatsz. Pedig ott elég sok változás volt, több, mint az LGA775 életében. AM3+ procik is mehetnének benne akár, ha lenne bennük DDR2 vezérlő. intel esetén az esetek többségében rákényszerített az intel a cserére, nem azért mert valóban szükséges volt, hanem mert csak.
Nem rossz egy 480X-es laptól... [link] Gyakorlatilag az összea olyan AMD procit támogatja, amelyikben volt DDR2 IMC.
-
-
8th
addikt
válasz
Hieronymus #20 üzenetére
Természetesen. Badarság is lett volna elvárni egy Intel 845 egy SiS 661FX vagy egy VIA P4M800 chipsettől, hogy a majd évekkel később megjelenő 4magos procikat is támogassák. Ezek már akkor is elavult cucc volt amikorra a Socket 478 platform kifutott.
-
törölt tag
Mert intelnél aztán soha nem kellett. Sokszor a foglalat ugyan maradt, mégsem volt jó az újabb procikhoz. Pl egyetlen olyan s370-es lap sincs, ami a PPGA cerkáktól a Tualatinokig mindent támogatott volna. De 775-nél is elmondható ugyan ez.
Arról meg leginkább a játék és API fejlesztők tehetnek, hogy a játékok nem képesek hatékonyan kihasználni több magot. Ez nem a hw architektúrákat minősíti.
-
Tzoltan21
tag
Nem vagyok valami nagy AMD-s, de azt kell mondjam, hogy nem épp baj, hogy régebbi foglalatba is kompatibilisek a procik. Sőt ezzel gondolnak a kispénzű emberekre, akik inkább vesznek egy cput és a többi meg mind1.
A sűrű foglalatcserét szerintem nem mindenki tudja megfizetni, főleg itt magyarországon...Lehet, hogy az Intel sokkal feljettebb minden téren, de ha az AMD is kiszolgálja az igényeket akkor meg szerintem tök mind1.
Felénk pl a legtöbb embernek épp, hogy 2 magos pentium dualcoreja van...Sőt van aki még P4-el netezik.
Az eladott procik számát meg növelik is ezzel, ha lényegében visszafelé is van kompatibilitás.
-
bacsis
Közösségépítő
deeee... gyúrnak rá
vagy nem... de én meg úgy gondolom, hogy nem azért nem haladnak mert az AM3+-ba reszelgetnek új/leválogatott procikat
szerk:
viszont maga a bejegyzés nem ezért született hogy én, vagy te mit gondolok... hanem hogy megértsem hogy miért hümmögtök sokan az efféle "fejlesztések" ellen...
És most azért a kommentjeitekből megértettem -
Mi5u
tag
Én LGA1155-t váltottam le AM3+-ra, igaz használt proci új lap kombót választottam. A 8320-at feltoltam 4Ghz-re így relatíve egy 8350-m lett.
20k-ba fájt(régi cuccot sikerült jó áron eladni)a csere, de nekem ez évekre gép lesz. -
bacsis
Közösségépítő
A S939 frankón DDR1 RAM-os volt... jahh, pakolhattad 2006-2007ben is a DDR1 ramot az X2-es proccokhoz...
és ha csücskösen is, de kiszolgálta a platformot...
a DDR3 is bőven ki szolgálja ezt a platformot, szal fölösleges.... mint ahogy a PCIe 3.0 is
Hieronymus! HA nem is AM3+-al, de készítettem egy jó kis tesztet, hogy mit tud egy tényleg elavult platform.. az oldalamon már kint van, de itt a Logouton is már csak a megjelenésre vár -
Ed3r_X_
nagyúr
Lesz PCI-e 3.0 támogatás? Nincs most jelentősége mondjuk, de nem szeretném, ha ez így maradna. DDR4? Várhatóan nem lesz. Elmúlt, jó volt, régi már.
-
8th
addikt
-
Ezek nem ujabb CPU-k. A meglevo cuccot kezdtek el valogatni jobban. A 8350 brutalisan tul volt feszelve, ezen allitottak most gyarilag vegre jo iranyba. A 9-es sem uj fejlesztes, hanem gyari tuning, mint az utso leggyorsabb Perscottok.
Az AM3+ legnagyobb hibaja, hogy az AMD nem fogalmazott meg es kert szamon minimalis minoseget sem a gyartoktol. A halott platformot nekem a kovetkezo jelenti: olcso proci, de 20k alatt nincs hozza normalis lap. Az olcsok szarok. Nics ITX, de mATX sem. Ekozben a teljesitmenye kiegyensulyozatlan. Programtol fuggoen egy Intel i5 korul ingadozik. Nehol megut egy i7-et is, de jo parszor egy Pentium is gyorsabb a gyenge egy szalas teljesitmeny miatt.
-
bacsis
Közösségépítő
ne is tegyenek bele túl sok időt, és nem azt mondom hogy még kapjon 5 év supportot, csak azt, hogy nem értem miért baj, ha szép lassan azért szálingóznak újabb CPU-k?!
A gondolatodban lehet hogy van valami.. lehet hogy nincs.. nem tudhatjuk hogy hogy is működik egy-egy új CPU architektúra fejlesztése vagy egy régebbi optimalizálása -
Szatyor95
senior tag
Bár én nem szoktam ilyesmit mondani, egy dolgot tudnék felhozni az AM3+ ellen. Ez pedig az, hogy ezzel a foglalattal szerintem már nem lehetne túl nagy pluszt elérni. Ellenben az új foglalathoz kerülhet majd új chipset az alaplapra, DDR4 memóriák támogatása, és sok kisebb dolog. Ki tudja, lehet olyan embereket hagynak az AM3+-os fejlesztésnél, akiknek feltűnne épp egy kis folt itt, vagy ott.
Persze nem azt mondom, hogy akkor vesszen a veterán, Te meg vegyél újat, csak azt próbáltam végiggondolni, én mit tudnék ellene felhozni. -
bacsis
Közösségépítő
Egy kicsit vitatkoznék veled...
Valamerre olvastam, hogy 2016 év vége felé jön az új architektúra új foglalattal emg ami kell..
Gondolom kő keményen azt fejlesztgetik...
nyakamat rá ha az X fős létszámból azt mondanák, hogy az a pár szem ember aki foglalkozik AM3+ proci reszelgetésével az is menjen át az új architektúra nyomatására, akkor sem jönne ki 2 nappal előbb sem az új architektúra...
Szal sztem számottevő erőforrás veszteség nincs, viszotn egy kis plusz apró bevétel meg azért csak csordogál ha a meglévőt csiszolgatjákReinkz! lehet hogy játékok alatt az i3 is beelőzi... de jelenleg a 6 magos Phenom II-m is (persze meghúzva) is elegendő, écsa csak játszok... (1920X1200 csuma grafika)
HA eljön az idő hogy veszek egy FX83xx-et, lehet hogy az akkori atom is lenyomná azt az FX-et, de így vagy úgy, nekem az 30-50%-nyi előrelépést fog jelentenivan egy iszonyatosan jól összeválogatott konfigom, nem fogom leváltani
szal persze.. új konfignak AM3+ cinkes... de régi meglévő konfig upgradelese miért is ne?!
-
Reinkz
senior tag
felőlem vehetsz am3+ csak amikor kövire eljön az ideje h procit cserélj deszkát is venni fogsz vele együtt, és sajos jelenleg ott tartunk hogy az i3 be előzi játékok alatt a 8350est, ennek függvényében nem látom értelmét erre beruházni.
nekem is am3+ om van egy fx6100al nekem még előre lépés is lenne egy 8350es, de szerintem megyek át intelre.
-
Hagy válaszoljak a címre. Nekem 8 mit veszel!
-
Dany007
veterán
Épp azért, mert nem kicsit van lemaradva.
Ezek az FX procik jók, erősek stb... De fogyasztás / teljesítmény mutatóban piszkosul messze vannak az Intel hasonló megoldásaitól.Teljesen új szemléletmód és új proci kéne nekik. Valami, amit az alapoktól újragondolnak, mert a jelenlegi irányvonal évekkel le van maradva a konkurenstől. Erre már kár energiát / munkaidőt és pénzt áldozni eleve.
Minden erőforrást új prociba, új foglalatba, esetleg új, de legalább újragondolt architektúrába kéne ölni, nem pedig a meglévőt foltozgatni. Szerintem.Egyébként jó ötlet volt, hogy ráugrottak az APU-s megoldásokra. Viszont az sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, pedig szvsz azért hanyagolták a sima CPU-s megoldásaikat ennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...