Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
karatekutya
csendes tag
Fel is raktam a daily-t.
Azt hiszem, hogy értek a végfelhasználó nyelvén is, illetve értem a technikai részleteket is, de végfelhasználói szemmel nem igazán látok "nagy" változásokat verzióról verzióra az Ubuntuban.
Annak sokkal jobban örülnék, ha pl. egy új verzió nem az újításokról szólna, hanem arról, hogy kijavítottak mondjuk 3500 hibát, több driver van, és több minden működik automatikusan (Windows irány).Egy időben nagyvállalati környezetben teszteltem az Ubuntut, hogy lehet-e reális alternatívája a Windows/MS Officenak, úgy, hogy körülötte csak MS gépek vannak, ezt lehet, hogy letesztelem újra, de egyébként ha rendszerszintű buherálás kell, akkor a terminált már megszoktam, ha időnként fejlesztésre vetemedem, akkor arra nekem elegendő a Geany/GEdit.
A "B" terv, hogy közelebbről is megnézem a Mint-et. Virtualboxba már feltelepítettem, első körben gyorsabbnak tűnik a grafikus kezelése (pedig az is GNOME), még nem látom a különbséget Ubuntu és Mint között.
IKnowKungFu
-
karatekutya
csendes tag
A 3D bekapcsolás után megszűnik a Guest képernyő rendszeres frissítése. Pl. nyomok egy jobb gombot a Desktopon, látszólag nem történik semmi, majd nyomok egy maximize-minimize kombót a Virtualbox ablakra és hirtelen megjelenik a context menü az Ubuntu desktopon. Full screenben, seamless módban is ugyanez a helyzet.
Ez régi VB probléma, nem tudom, hogy gagyi videókártya specifikus-e, de VB 2.2 óta létezik.[ Szerkesztve ]
IKnowKungFu
-
karatekutya
csendes tag
"Ez nem mai találmány, már 15 évvel ezelőtt is trükközés volt vele: a képet elvileg addig nem lenne szabad mozgatni, amíg a CRT sugara be nem fejezi a képet."
Lehet még CRT-t kapni?
Szóval, LCD monitoron nincs VSync, viszont a monitornak azért mondania kell valamit magáról, különben a videókártya fejreáll.
A legtöbb LCD monitor 60Hz vagy FPS-t mond magáról.IKnowKungFu
-
ViZion
félisten
Amúgy meg a HW gyártók is bek6ják, hogy XP-re még most is van driver, Linuxra meg nincs, vagy csak 8.04 kernelig van.
Persze tele is lehet a batyujuk, h félévente át kell írni a drivert... ezért is lenne szerencsésebb max. évente (vagy kétévente) egy NAGY release sztem. Persze hibajavítások, etc jönnének mint eddig, csak a kernelben nem kellene évente 2× mindent felforgatni. VIA driver pl. minden kiadáshoz új kell. Akkor lenne vmi fordítója , h ha van 10.10-hez, akkor a Natty húzza be vhogy azt... de nem. szopcsi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
"többszázmilliós felhasználói kört nem a home júzerekből fogják összeszedni, ha sikerül is meglépni."
Pedig itt kellene kezdeni. Átlag user megveszi a laptopot, ingyen linuxal... Linpus vagy free dos, ilyesmik... ebből az jön le nekik, hogy a linux egy parancssoros vacak.
Most az Ubuntu is arra gyúr, hogy előretelepítve vigyék haza (olvastam vhol, nincs meg a link sorry).Mi kell átlag usernek?
- Irodai szoftverek (megvan, nem Word, de azért nagyon jó),
- levelezés, skype, msn: megvan, ilyen-olyan módon, de működik. Most, hogy skype is MS tulajdon lett, talán még jobb is lesz a helyzet.
- internet: megvan. FF és Chromium is nagyon jó linuxon.
- játékok: hát igen, van a wine, meg pár natív game, de ez nem is akkora hátrány, jellemzően nem a gamerek a fő tábora a linuxnak
- minden HW működjön: na ez a bibi... Sok nyomtatót, scannert, fényképezőgépet, telefont kellene automatikusan telepíteni, mert ez nem olyan mint windowson. Ezen kell változtatni sürgősen szvsz. OK, lehet naiv vok, de bizony ezt már elvárják home userek is.
Nem lehet egy olyan, hogy jelenti a Canonicalnak, hogy ez a HW van, nem települt, kellene patch?Ablakkezelő gombokat egy perc átrakni jobbra. Mondjuk Unityben nem fain úgy. Amúgy meg nem mindegy hol van?
Chrome OS mögött olyan marketing van/lesz, hogy tuti a siker... mondjuk ilyen netes ellátottság mellett itt vidéken bukó
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
karatekutya
csendes tag
Igazad van, valóban másképp nézi egy szakmabéli a rendszert, főleg ha véleményvezért/blogger/újságíró, és az ő hangja lehet, hogy többet számít, mint 100 sima júzeré. De azért hadd személyeskedjek: aki szerint pl. a GIMP egy jó szoftver, annak még a kérdéseit se fogom elhinni, tökmindegy milyen híres blogger.
"céges/állami/oktatási"
Ez önmagában már nagy mennyiség, ha nem Magyarországi méretekből indulunk ki. És ott érhető el költségcsökkentés, ahol nagy mennyiségű gép van (egy esetleges kiváltással)
A Microsoft nem véletlenül készít folyamatosan olyan számításokat, ami bebizonyítja, hogy a Microsoft rendszerek TCO-ja szinte azonos a Linuxos rendszerekével, sőt akár alacsonyabb is lehet.
Egyrészt szerintem ez nem igaz (de ki vagyok én ) viszont az biztos, hogy ha még ugyanannyi is, nemzetgazdaságilag az jobb, ha az állam 25 milliárdot nem Microsoft szofverre költ, hanem hazai munkaerőre, és annak képzésére.Ahogy én látom (ez megint magánvélemény), Shuttleworth arra gyúr, hogy az Ubuntu névből főnevet csináljon, és ne mindenki "valami Linux"-ként gondoljon rá. Pont úgy, ahogy az OS X sem "valami BSD".
IKnowKungFu
-
h-yle
addikt
Szerintem azért jó ez a Unity irány, mert aki ért hozzá, az eddig is elvolt a maga kis Linux rendszerével és ezután is meg fogja találni a számítását, ha nem is az Ubuntuval, majd egy másik disztróval.
Ellenben a fejlesztők az "igazi desktop user" felé akarnak nyitni akinek az OS egy keretret ahhoz, hogy eljusson a programjához amit használni szeretne, és rendben tartsa az adatait a gépen, mindezt, gyorsan és egyszerűen.
A sírás meg visszavezethető az örök Linux paradoxonra. Ha kevesen használják az a baj, ha sokan, az a baj.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest