Aktív témák

• azbest

félisten

válasz moonman #143 üzenetére

persze, hogy jó az ingyenes program nekem, rövid távon...
    az ms más szoftverei árából fedezi a virtualpc-t, míg a vmware kifejezetten virtualizációra spacializálódott cég... gondolom hasonló a helyzet, mint az ie esetén... hogy "veszteséges" módon készítik el (hiszen nem hoz közvetlen bevételt, hanem más piacok nyereségét fordítják rá) és ezzel kiszorítják a célszoftverek gyártóit, mert azonkak nincs office vagy win programjuk ami fedezné....

szóval kicsit fura gondolatmenet, hogy képes vagyok ráfizetni egy termékre, hogy kiszorítsa más cégek termékét ... persze hosszú távon jó stratégia, hisz a végén sok versenytárs bedobja a törülközöt, akik ebből éltek.
    Valóban sokkal kevesebbet tud még a vpc mint a vmware... ez a vmware szerencséje.

Nem vagyok benne biztos, de talán "keresztfinanszírozás" a neve az ilyen stratégiának. Ez a verseny ellen van ezért általában tilos, azt hiszem.

Osx alatt azt hiszem a VPC és a VmWare is fizetős. Win alatt sokféle ingyenes van. Linux alatt sokféle, kivéve VPC (mert az nincs). Van egy szűkebb csoport ami minden platformra ingyenes, általában azok mögött is nagy cég áll.
    --

korábban valaki írta hogy linuxot nehéz telepíteni bizonyos chipsetre, mert nem támogatta... hát nemrég olvastam, hogy bizonyos dell laptopra csak úgy megy fel a vista, ha ide kompatibilisre veszik a vezérlőt (különben telepítés elején még látja a sata lemezt, a végére pedig elveszti)... Vista alatt moonman a tanúm, hogy megszívatott az nvidia a hülye default hálózati driver beállításával... minden oprendszeren van probléma a driverekkel.

Aktív témák

Hirdetés