Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Az Avidemux topik 8 éve halott, ezért itt kérdezem meg inkább. Van UHD 630 integrált, K420, és tervezek venni egy RX5xx kártyát, hogy sokkal gyorsabban tudjak Avidemuxban Crop-olni. A K420-hoz telepítettem a CUDA Toolkitet, bár anélkül is felajánlotta az NVIDIA h264-et. Szóval az egyik kérdés az lenne, hogy mit befolyásol a CUDA Toolkit megléte? A 2., hogy a K420 adatlapja szerint, támogatja az Open CL-t is, de Avidemuxban csak Mpeg4 (x264), és az NVIDIA h264 van. 3., Kell-e az RX-hez is valami CUDA Toolkithez hasonló dolog? 4., Az Avidemux ha RX kártya is lesz benne, fel fog ajánlani kimeneti formátumra olyat ami az RX kártyát használja hardveres kódolásra?
-
Sziasztok!
Videókat konvertálok át kisebb felbontásba.
Az a kérdés, hogy miért van az, hogy hiába állítok be 20-as quality faktort, és állítom veryslow-ra a transzkódolást, nem megy 25 alá a quality (ezt írja transzkódolás közben), viszont a végeredmény eléggé blokkosodik pl. háttereknél.
Direkt nem adok meg bitrátát, hogy emelje szépen meg amennyire kell, hogy az ilyen blokkosodás ne legyen, mégis 1100-1200 körülire lövi be, ami nem csoda, hogy blokkos.Mit rontok el?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Betenném egy .sh fájlba azt a for ciklust ami ehhez kell és akkor az kényelmesen indítható később is:
#!/bin/bash
for i in *.mkv;
do name=`echo "$i" | cut -d'.' -f1`
echo "$name"
ffmpeg -i "$i" -vf scale=1920:1080 "${name}_dscaled.mkv"
donePróbáld ki először egy külön mappában, nem tudom most ellenőrizni amit írtam. Nyilván az mkv-kat írd át másra, ha más a kiterjesztés.
shell checker szerint lehet, hogy a do-s sort így kéne:
*do name=$(echo "$i" | cut -d'.' -f1) -
Warton
őstag
Nem sok reményt fűzök hozzá, hogy itt választ kapok a kérdésemre, de hátha.
Szóval downscalelnem kéne pár videót 4k-ból linux alatt. Az megvan, hogy:
ffmpeg -i fájlnév.kit -vf scale=1920:1080 újfájlnév.kit
viszont a kérdés, hogy lehetne ezt batchelni, azaz, hogyan lehetne ezt megcsinálni egy mappában lévő összes fájlal, hogy ne kelljen egyesével végigmenni mindegyiken.
Találtam ezt a stackoverflow cikket, de annyira nem vagyok hozzáértő, hogy ezt átalakítva valami működő dolgot hozzak létre.
Előre is köszi ha valaki foglalkozik a kérdésemmel.
-
róland
veterán
UP!
-
róland
veterán
up! mert másképp eltűnne
-
róland
veterán
Szóval a felvett multiplexből adott csatorna műsorának kimásolása:
ffmpeg -i "E:\lérésíi\út\műsornév.ts" -y -c copy -map p:xxx -ignore_unknown "E:\lérési\út\mentett műsor neve.ts"
ahol xxx a kimenteni kívánt csatorna azonosítója a multiplexben.
Viszont így még bent marad az adott csatorna teletext-je is, ha arra nincs szükség, akkor a -map kapcsoló általános beállításai szerint kijelölhető az összes menteni kívánt rész (pl.: -map:0:1 -map 0:2 stb).
-
róland
veterán
MindigTV-ről felvett multiplexből, hogyan lehet kiszedni egy adott csatorna felvételét?
-
gyulank
addikt
Na, hogy tisztázzuk, egy gépem 64 bites, nem hülyeségből tettem a másikra 32-bites linuxot.
A célom pedig a másik géppel konvertálás, mert ez behal négy napig.
És nyilván mivel ezen a 64-bites gépen vannak azok, amik alul ki vannak írva az üzeneteim után, ugyanúgy le kellett volna tudnia foglalni windowson is annyit, mint ubuntu stúdión. Mégis csak ubuntun működött.
A másik gépet is azért csináltam így, mert először simán 4GB SWAP-ot csináltam neki, azzal nem működött, aztán összeadtam, hogy ebbe van 4GB memória +8GB SWAP az 12GB, ezért csináltam arra 10-től több SWAP-ot, hogy már mindenképp legyen annyi, mint ezen. De hiába. Pedig amúgy a feladatkezelő 3,3-3,5GB-ot írt az RSS alá mikor csinálta az ubuntun, bár az nem tudom mi, de ezért gondoltam először, hogy 4GB elég lesz. De ha már 14GB se elég, ezen meg elég volt 12 akkor ez is ki van zárva.A felbontás meg még mindig nem lehet probléma más oprendszeren, meg gépen, hisz ugyanaz a parancs, ugyanaz a felbontás. Azonkívül meg nincs is a parancsba, hogy x264-be csinálja.
-
kispx
addikt
A hibaüzenet szerint 97,2 MB-ot próbál meg lefoglalni, de nem sikerült. Tényleg nem volt annyi szabad memória?
Erre a hibaüzenetre én is rágoogliztam, és nem sok mindent találtam:
- használj 64 bites ffmpeget
- kifogyott a memóriából (bár nem hiszem, hogy 97 MB-ot nem tudna lefoglalni dinamikusan)
- x264 hibaMég esetleg meglehetne azt próbálni, hogy nem x264-et használsz, ugyanazon a felbontáson ahol elhalálozik az x264.
-
-
gyulank
addikt
Mint mondtam, ha nagyobb felbontást állítok be, akkor már ezen is failozik. Azzal nem érek semmit, hogy kisebb felbontásba meg tudom csinálni, ha olyanba akarom. Engem ne limitáljon!
A kód ugyanaz volt mindegyiken, nem tudom, ha van 64-bites akkor az volt windowson, ha nincs, akkor nem. -
kispx
addikt
Tehát a hibát amit bemásoltál az melyik gépen is fordult elő?
A másikon másfajta error van?
A 64 bites Win-en az FF is 64 bites?
Próbáld meg kicsit méretben először. Lehet, hogy egy limitációba futottál be az x264 codec-nél. -
gyulank
addikt
Igen. Arra 32-bites Lubuntut tettem. Viszont a 4GB-os gépen a Windows is 64 bites, de azon se jó.
Persze ha jó lenne se akarnám ezen csinálni, de tudom, hogy failozik.
Meg, ha mondjuk nagyobb felbontást állítok be ezen is failozik.
De a lényeg, hogy engem az érdekel, hogy hogy csinálhatom meg azzal a géppel?
Hogy tudom kényszeríteni, hogy megcsinálja? Ha én úgy döntök, hogy ráér, akkor ne döntse már el helyettem, hogy de inkább ha addig tart meg se csinálja! Hát milyen dolog már ez? -
gyulank
addikt
ffmpeg -i LIL.wav -filter_complex "[0:a]showcqt=s=7680x4320:r=120:tc=0.1:cscheme=1|0|0|0|1|0,format=yuv420p10le" -map 0 -b:v 100000k -c:a copy output20.mkv
Ezt ez a gép linux alól elvégzi, Windows alól, és más gépen Linux alól sem. Azt írja:
x264 [error]: malloc of size 102012832 failed
Video encoding failed
[libx264 @ 0x82050ca0] final ratefactor: 17.59
Conversion failed!
Ezt a gépet használom, és az belassít, és nem működik rendesen olyankor, ezért másikon akarom.
Ezen 4GB memória, és 8GB SWAP van, és integrált videókártya, és 128MB-ra állítottam BIOS-ban.
A másikon 128MB-os videókártya van, 2GB memória, és 12GB SWAP. -
-szabi-
addikt
Hi
Van mód arra, hogy lossless 7.1 audió forrást 7.1 dolby digital plus formátumba kódoljon?
Mert én nem bírom rávenni.
Mindig 5.1 DD+ amit kapok.üdv
-
SpG
csendes tag
Örülök, hogy rátaláltam!
Kicsit döcögve, de elkezdtem használni:alapvetően digitális videokamera felvételeket kell(ene) tömörítenem MP4 (720×480, 60 fps, 3920 kbps) formátumról valami kevésbé 'méretes' formátumra - aránylag statikus képet (csak a felvétel tárgya mozog, a kamera nem).
Úgy tűnik, hogy a formátumon nem kellene változatatnom és a bitráta variálásával tudom 'tömöríteni' a videót.
750kbps és 500 kbps mellett is elfogadható maradt (H264/H265 kodekkel) - 1:5,33 és 1:8 méretcsökkenés tapasztalható (minimális maszatosodás mellett). -
válasz
Murphistic #53 üzenetére
Szia,
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, és az utánajárást. Sajnos a RasPI nem hiszem, hogy grafikus felületen vinné a videókép értelmezést. Egyszerűen kevés lehet hozzá. Megnézem, amit linkeltél.
Köszönöm még egyszer!
-
Murphistic
aktív tag
Szia!
Ki lehet, bár elég macerás módokat találtam. Ugyan nem ellenőriztem, de egyszerűen ( az ffmpeget csak felparaméterezve ) szerintem nem megy.
Egy kis programozással megoldható:
1.: ffmpeggel a videót képek sorozatává alakítod, majd kedvenc programozási nyelvedben megírt programmal átfésülöd a bitképeket az adott pixel után kutatva ( C#-ban például a körítést követően GetPixel(x,y) függvénnyel nyerheted ki a képpontok színét )
2.: http://dranger.com/ffmpeg/tutorial01.html ez alapján a minta alapján ( egy kis módosítással ), csak nem mented el a képkockákat, hanem egyből feldolgozod.Most hirtelen ezek jutottak az eszembe, a többieknek biztos lesznek hasznosabb ötleteik is.
Egyébként lehet nem is az ffmpeg a legjobb megoldás számodra. DirectX alapon ( természetesen Windowson, de gyanítom, hogy Linuxon OpenGL alapon vagy a grafikus felület eljárásait használva is megoldható lenne ) például láttam kódot, amivel gyorsan hozzá lehet férni a megjelenített pixelekhez, de a lementésük már időigényes. Viszont egy élő videókép analízálásához lehet előnyös lenne a megközelítés. -
Sziasztok,
Az ffmpeg-el ki tudom nyerni egy változóba, hogy adott pixel-nek egy streamben mi a színe?
Köszi!
-
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #47 üzenetére
Köszi a segítséget, megpróbáltam így is, de úgy tűnik nem megy, nem eszi ezt az elcseszett rilízt a program. Így indul a konvertálás:
Három frame-nél dob invalid color hibaüzenetet (ez nem tudom mit jelenthet).
Asszem hagyon a fenébe az egészet, inkább leszedek valami emészthető formátumot. Köszi még egyszer! -
krokk
senior tag
na ezt nem tudtam.
megnéztem most ezt a hall of shame-t (fordítás: szégyenfal?)
nincs rajta semmi jelen pillanatban.
szóval passz.
megtaláltam megtetszett, tudja ami nekem kell, ez is igyenes az is ingyenes nem pénzért adják el így nem nagyon érdekel ez a háttér része.
ha pénzért árulnák az más akkor én is teljes mértékben elítélném a dolgot. -
Murphistic
aktív tag
Eddigi utolsó tippem, hogy akkor mindent meg kell adni a konvertálás beállításainál: ffmpeg -i input.mkv -vcodec libx264 -s 1920x800 -refs 5 -b bitráta_amennyi_a_bemeneté -acodec copy kimenet.mkv
Esetleg próbáld meg kisebb/nagyobb refs értékkel is, hátha úgy jó lesz. És mint írtam inkább csak egy percnyi részekkel kísérletezgess, utána engedheted végig ha jó lesz.
Amúgy eddig talán akkor volt nálam olyan, hogy az ffmpeg figyelmen kívül hagyta a beálltásokat, amikor AVI-ba akartam DTS-hangot csomagolni.
Egyébként az ffmpeg nem ír ki valami figyelmeztetést a kezdéskor? Ha nagyon gyorsan elszaladnának a feliratok a - billentyűt nyomogatva le lehet lassítani a szöveget.
Bár lehet a többieknek hasznosabb ötleteik lesznek.
-
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #44 üzenetére
Sajnos, a végeredmény ugyanaz lett, az általad ajánlott kapcsolókkal is...
-
Egon
nagyúr
8 éve (na jó, lehet hogy "csak" 7, pontosan nem emlékszem), az első miniDV-kazettás felvételeim (a fentebb említett 13 gigás, tömörítetlen avi), mpeg2-be (DVD formátum) történő tömörítése, egy 3 GHz-es P4-en, "csak" három és fél óráig tartott... Pinnacle Studio 9 alatt. Mivel a mostani gépem, ugyanezzel a feladattal cca. 18 perc alatt végez: igaz, hogy 4 magos proci, de kb. ugyanaz az órajel; nem hiszem hogy több mint tízszer gyorsabb lenne... Mivel a tömörítőprogram is változott (Sudio 9 nem Win7-kompatible) arra kell következtetnem, hogy a tömörítési eljárások fejlődnek, abban az értelemben, hogy ugyanaz a feladat, kevesebb időt vesz igénybe. Ezért (is) gondoltam (lehet tévesen), hogy az általam kiadott műveletnek gyorsabban kellett volna végrehajtódnia.
(#44) Murphistic: thx, kipróbálom ezt is.
-
Murphistic
aktív tag
Úgy látszik az ffmpeg valami furcsa alapértelmezett beállításokat tartalmaz. A -sameq kapcsolóval elméletileg ugyanolyan (vagy nagyon hasonló) minőségű lesz a kimenet.
A parancs,amit kipróbáltam így nézett ki: ffmpeg -i bemenet.mkv -sameq -refs 5 -acodec copy kimenet.mkv ( na jó, a -refs nálam 3 lett, mert a bemenet eleve 5-ös volt ). Csak egy ideig futtatam, de az eredmény jónak tűnt, esetleg próbáld ki Te is.
-
galocza
aktív tag
ahogy Egon írta, egy fullhd sokkal, egész pontosan 5x (!) nagyobb felbontás, mint egy pal dvd-videoban használt 720*576. ennyivel több pixellel kell számolni, ráadásul a modern tömörítési eljárások is sokkal kifinomultabbak (értsd: prociéhesebbek), mint egy mpeg-2.
ha ez vígasztal, (de gondolom nem,) alig kb 8 éve a vakációs videómat 48-50 óráig tömörítettem, és az csak mpeg-2 volt...na a #42-t nem is láttam...
-
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #41 üzenetére
Az addig oké, hogy SD anyag nyilván gyorsabb, de azért itt ugyanaz a formátum, csak egy paraméter változik...
Amúgy közben lefutott, szűk másfél óra alatt - de nem lett jó...
Valszeg nem jó az alapértelmezett bitráta, vagy nem tudom, de a 8 gigás mkv-ból csinált egy 2 gigásat - ez biztos hogy nem kóser...
Most nincs kedvem vele szüttyögni, majd valamikor ránézek, hogy milyen paraméter változott. Úgy tűnik, nem vette át a forrás fájl minden jellemzőjét, ez pedig nem túl bíztató. -
Murphistic
aktív tag
Sajnos a nagyfelbontású videóanyagok tömörítése lassú
. A videókamerád SD- minőségű videót készít gondolom és a DVD is MPEG2-es formátumot használ, amibe sokkal gyorsabban lehet tömöríteni.
Hogy esetleg ne legyen elpocsékolt idő, amit a konvertálással töltesz, állítsd meg a konvertálást a Q-billentyűvel. Újraindításnál elölről kell elindítani, úgyhogy ez a 1,5 óra kvázi elveszik, viszont az eddig elkészült videót lezárja, amit kipróbálhatsz, hogy működik-e. Ha minden rendben, akkor meg valamikor hagyod végigfutni az egész fájlon, ha nem, akkor módosítasz a paramétereken és mondjuk 30 másodperces szeletekkel kísérletezgetsz, amíg meg nem találod a tutit, amivel aztán végleg lefuttatod.
Egyébként az alapján, amit leírsz én még azt mondanám, hogy ez a konvertálás gyors, az én gépemen kb. 2 fps sebességgel kéne futnia, szóval kb. 48 óra lenne
.
Murphistic
-
Egon
nagyúr
Nos, elkezdtem a konvertálást. De lehet, hogy a befejezést nem fogom kivárni...
Az alábbi parancsot adtam ki:
bin/ffmpeg -i input.mkv refs 5 output.mkv
(értelemszerűen nem ezekkel a fájlnevekkel, de ez részletkérdés).Valamit nem jól csináltam? "Enyhén" gyanús, hogy egy 8 gigás mkv-val ennyi ideig szüttyög, egy bika 4 magos processzorral felvértezett gépen: ha hinni lehet a megjelenő feliratnak (size), bő 40 perc után tart 1 GB-nál...
Azaz elvileg 400 perc alatt fog végezni - ez normális??? Az input fálj az 500 gigás, az ouput pedig a 2 terás vinyómon, ergo nem azért lassú mert egy merevlemez szenved.
Összehasonlításképpen: Pinnacle Studio 9-cel, a 13 GB-s, tömörítetlen avi-ból, amit a videókamerám csinál, dvd-formátumot mindössze 18 perc alatt (!) csinál ugyanez a gép...
-
galocza
aktív tag
mint a legtöbb ingyenes videokonverter, nem meglepő módon ez is ffmpeget használ.
fel is került az ffmpeg szégyentáblájára (hall of shame magyaros fordítás vki?), mivel ennek ellenére nem tették közzé, honnan származik maga a lényeg (ami köré csak írtak egy gui-t), s így megsértették a licenszfeltételeket.
én a magam részéről nem támogatok más tollával ékeskedő cégeket még egy ingyenes letöltéssel sem... -
krokk
senior tag
Én még mindig maradok a freemake video converternél
bár általában csak psp-re konvertálom a sorozatokat
de hátha valakinek ilyen kell.
nagyon sok formátumot ismer.
ha hordozható kütyüre akar valaki filmet konvertálni akkor mindenképp ajánlom. kiválaszhatod, hogy milyen készülékre akarod és már mehet is kb
persze bővebb beállítása van de ha az ember csak két kattintásos akar akkor ez nagyon jó
link -
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #36 üzenetére
Thx.
Ki is próbálom ha hazaértem. Mondjuk elsőre szerintem csak a -refs kapcsolót fogom használni, ha minden igaz, az is megoldja a problémámat. A -profile nem igazán egyértelmű számomra (nehezen tudom megfeleltetni a beállítható értékeket az általam ismert értékekkel - még az is lehet, hogy nem azt állítja amit én szeretnék...
).
-
Murphistic
aktív tag
Szevasz!
Igen, elméletileg tudja. A ReFrames értékét a -refs kapcsolóval lehet állítani, a profilt pedig a -vprofile vagy -profile kapcsolókkal (baseline, main, high, high10, high422, high444 nevű profilokat ismer).
[link1]
[link2]Mivel ilyet még nem csináltam gondoltam utánanézek. Amikor ki akartam próbálni, akkor sietségemben lehagytam az -i kapcsolót . Búcsút mondhattam az egyik felvételemnek ( egy részét sikerült visszaszereznem és szerencsére nem volt nagyon fontos ), de azért kicsit mérges vagyok magamra, úgyhogy ma inkább nem birizgálom többet. Az -i kapcsoló néha sorsdöntő tud lenni, ha a fájlok sorsáról van szó
.
-
Egon
nagyúr
Hi all!
Úgy látom, ez a topic pörög, és több hozzáértő is feltűnik.
Nekem olyan konvertálási problémám lenne, hogy van egy 1080p-s mkv-m, amit az Asus R1-es médialejátszóm eléggé szaggatva játszik le. Megnéztem Format Factory-val, és látám, hogy az adatai az alábbiakFormat profile: High@L5.1
ReFrames = 8A cikkben elemzett programmal, át lehetne kódolni "fogyasztható" formába (azaz kisebb reframes értékre és/vagy L4.1-re a format profile-t)? Ha nem, akkor milyen program képes erre?
-
galocza
aktív tag
a linken ahogy én értettem, annyi van, hogy mingw/cygwin alatt elérhető a fordításnál az avisynthet engedélyező opció.
a cikkben is szereplő ffmpeg buildek mingw alatt fordítódtak, s ezzel az opcióval (a readme.txt elejefele szerepel, milyen opciókkal készült a build).
most kipróbáltam a cikkben is javasolt, utolsó static builddel a scriptemet, pár dolgot át kellett írni a bat fájlban ("-vf aspect=" helyett "-aspect", "-b" helyett "-b:v"), de utána ugyanúgy lefuttatta, mint az én régi ffmpegem. (na jó, nem ugyanúgy - kb háromnegyed idő alatt 8).) -
Auratech
őstag
Movavi video konverter. 10.
A legjobb, gyos eredményt úgy érem el, egy gpu-esetén, hogy a dekódolást cpu-ra bízom (2-4 mag), az enkódolást meg a gpu-ra. Ez a beállításokban van. Természetesen nem minden codec esetében képes gpu gyorsításra az enkódolásnál. A kötegeléssel jól bánik. Nem akad ki. Próbáltam még:
X-recode - a gpu konvert instabil, alig paraméterezhető,
Tmpgenc- Jó lenne, ha stabilabb lenne,
Badaboom2. Tökéletes, ha mp4-be kell konevrtálni (nvida-kell neki) A bemeneti formátumok szűkösek. dvd-ről mp4-be rippeléshez hibátlan, villámgyors(1.5 óra film- 2500MBit/s mp4- 5-perc - 4-core-gtx560)
Ciberlink Media Show Expr. Nem rosz, de a kötegelt feldolgozásnál nem lehet beállítani a rugalmas, több bemeneti mappába a visszaírást...fail.
Mpg-2 vágáshoz. konvertáláshoz legjobb a videoRedoTv-suite4 - Gyors- stabil.
Az új verzió "minden" formátumot elbír. Gpu gyorsítás nincs.
Van több tapasztalás is, de az idő most elfogyott... -
tmpgenc xpresszel meg tudtam etetni
(csak azzal szépen ment felfelé a memóriafoglalás, aztán ~10 videó feldolgozása után elszállt. de azt legalább következetesen)
pár hónapja volt, friss build, 32 bites, fapad xp-n (nem saját vason), a pontos hibaüzenetre már nem emlékszem, de ezt találtam, és ebből következtettem, hogy alapból nincs avs.
egyéb ügyekkel el vagyok most havazva, de napok kérdése, és ki fogom próbálni, köszönöm :respect:
(vicces dolog ez, így válik az ember fontossá... egy jól célzott batch fájllal megoldható hogy pl mindegyik videóra rá legyen égetve, de nem értek igazán hozzá és/vagy lusta vagyok, ezért sose lesz elég automata+atombiztos, hogy másra is rá tudják bízni ezt a dolgot, mert így az ide-oda másolgatások miatt tele van hibalehetőséggel. a többiek meg ennyire se értenek hozzá, így ők még lassúak is --> maradok én
és még a könyvtárakon kívül még pár hibalehetőség)
persze most hogy közel a kettővel kényelmesebb megoldás, már nincs is rá szükség, de csakazértis összerakom, jó lesz az még. no meg lehet bővíteni mindenfele majd
-
galocza
aktív tag
3 gondolat:
-vdubbal meg tudod etetni a scriptet?
-annak idején nekem nem működött mindegyik ffmpeg build. nem emlékszem, mi volt a baj az elsőkkel amikkel próbálkoztam, lehet, hogy nem ez, de talán érdemes megpróbálni másikat is.
-32/64bit kavar nem lehet?nekem egy elég régi van (2 éves), próbáld meg vele, feltettem ide:
enyim öreg ffmpegnálam ebből ffmpeg.exe, a fenti .bat meg az .avs script egy könyvtárba oszt .bat .avs enter és minden ok...
-
vinibali
őstag
egy sokoldalú konvertáló progi. és mondjuk GPUval gyorsít?
-
galocza
aktív tag
válasz
WonderCSabo #22 üzenetére
itt mkv-ból való áttömörítést emlegettek a népek.
egyébként ffmpegben van vmilyen (gondolom pont x.264) avc implementáció, szóval lehet olyat is. -
WinFF:http://winff.org/html_new/
Azoknak akik nem szeretik/értik a parancssort. -
WonderCSabo
félisten
Mondjuk ha már mkv akkor nagy valószínűséggel H.264, azt meg inkább x264-el tömörítsétek.
-
-
galocza
aktív tag
én az avs fájlt betöltöm a virtualdubba, ha vagdosni akarok (akár videót, akár képszélt) vagy olyasmit csinálni, amihez tényleg látni kell.
macerásnak tűnik, de szerintem mire vki a vegasba pl betölti a cuccot, én már rég megcsináltam avisynth+vdub kombóval 8).
de teljesen igaz, hogy aki össze-vissza effektezni akar, nagyon sokat vagdosni stb, annak tényleg nem nagyon felel ez meg. megoldható, csináltam én vakációs videókról előzeteseket avisynth-tel, de ahhoz tényleg fanatizmus kell 8). -
Auratech
őstag
A parancssor biztos jó, ha csak a végső, kötegelt adatfeldolgozásról van szó.
Kép-hang szerkesztésekor azonban fontos látni, hogy mit kell babrálni. Eleje-vége levágáskor nem mindig lehet automatizálni. Két 560gtx gpu dolgozik. Az egyik dekódol, a másik enkódol ugyanazon progin belül.
Legutóbb 193 m2ts HD file(195Gb) pörgött le éjjel. Reggelre ott volt a kész(30Gb anyag) anyag mappájának parancsikonja az asztalon... Ehhez azért én is batch-fájlt használok -
galocza
aktív tag
no, asszem az avisynth-tel kapcsolatban is van pár tévhit.
ez egy frameserver progi (bármit is jelentsen ez 8)), amely regisztrálja magát a vindózban, s onnantól az avs szintaktikája szerint készült scripteket meg lehet etetni nagyjából bármivel, ami amúgy mozgóképet fogad (médialejátszók, konverterek, videoszerkesztők).
egy avs script ált. úgy néz ki, hogy megadjuk, mi az alapanyag (nagyjából video, vagy képsor, vagy egy kép, vagy külső videoforrás vagy audiofile), majd hogy mit szeretnénk vele csinálni, pl. vágni, áttűnést csinálni, váltottsorostalanítani, audiót hozzáfűzni, átméretezni, zajszűrni, képszélt vagdosni stb. stb. stb.
ezután ezt a scriptet (ami nem tartalmaz mást, mint utalást forrás(ok)ra, s hogy mit akarunk vele csinálni) be lehet tölteni a feljebb leírtakat ismételve pl egy mpcbe és lejátszani, vagy ffmpegvel konvertálni.
egy csomó szűrő megvan az ffmpegben is (pl átméretezni is lehetne vele), de nekem kényelmesebb mindent egy helyen, avsben elintézni, ffmpeggel (régebben quenccel, hcenccel, tmpegenccel) tömöríteni. -
galocza
aktív tag
az mkv bennfoglaló (container) formátum, a benne levő video, hang sokféle tömörítésű lehet.
de igen, nagy valószínűséggel tudja.
több szálat kezel, de tudtommal ebben az esetben (nem az ffmpeg miatt) valamivel rosszabb minőségre számíthatsz. hogy mennyivel, nem tudom, én egy szálon dolgoztatom - saját anyag archiválása legyen már olyan jó amennyire lehet, még ha nem is látom a különbséget 8). -
elistvan
őstag
Ez mkv-ból is tud avit? Mert lenne egy filmem amit egy ideje szeretnék már xvidbe áttenni. Több szálon is dolgozik, ugye?
-
scope2007
addikt
köszi, na ebből is megtudtam 1-2dolgot
thx -
Murphistic
aktív tag
Köszönöm,hogy elolvastátok! Örülök, hogy tetszett
.
-
galocza
aktív tag
qnadam:
nekem működik, ez a ffit.bat file, paraméterként avs-t adok meg (ffit.bat akarmi.avs), de gondolom mást is elfogad:
ffmpeg -i %1 -vcodec mpeg2video -pass 1 -bf 2 -g 15 -trellis 2 -cmp 2 -subcmp 2 -dc 10 -b 4500k -maxrate 9600k -bufsize 2048k -vf aspect=4:3 -an -f rawvideo -y NUL
ffmpeg -i %1 -vcodec mpeg2video -pass 2 -bf 2 -g 15 -trellis 2 -cmp 2 -subcmp 2 -dc 10 -b 4500k -maxrate 9600k -bufsize 2048k -vf aspect=4:3 -acodec ac3 -ab 192k %~n1.mpeg
del ffmpeg2pass*.* -
így nem kell avisynth-tel fordítani, hanem jó a sima bináris is?
korábban volt feladat, aminél nagyon sok videóra kellett a fájlnevet feliratként ráégetnem, ott szerintem az avisynth + ffmpeg lett volna a legkényelmesebb megoldás, de az ffmpeget nem sikerült avisynth-tel együttműködésre bírnom, a forsításhoz pedig nem értek.
-
angyalpc2
aktív tag
ÉJJEN a parancssor
ÉJJEN az mplayer
[link] -
galocza
aktív tag
a cikkíró a következőre nem tér ki elég határozottan:
emberek! használjatok ffmpeget!
használtam én elég sok mindent mpeg2 kódolásra, ez gyors is, jó minőséget is ad.
a parancssor macera, de én a magam részéről csináltam egy bat fájlt, amiben max a bitrátát írogatom át - nomeg, mint emlegették, van hozzá elég frontend.
az alapanyagot én is avisynth-tel etetem meg vele, vágás, átméretezés meg minden marhaság ott történik, ffmpeggel csak kódoltatok. -
F34R
nagyúr
jo kis iras koszonjuk szepen
-
detroitrw
addikt
Szerintem is nagyon jó kis kodek
én a ffms2 -t használom virtualdub-al Avisynth -en keresztülszinte az összes formátumot ismeri
LoadPlugin("x:\...\AviSynth 2.5\plugins\ffms\ffms2.dll")
a=FFVideoSource("bemenet.kit", threads=1)
b=FFAudioSource("bemenet.kit")
audiodub(a, b) -
Jo cikk. ffmpeg-et, pontosabban libavc-t hasznal eleg sok program.
Raucher: En a winFF-et hasznalom, van linux es windows ala is.
-
Raucher
tag
Van ehhez tisztességes frontend program. Például az Avanti GUI is a free front-end for FFmpeg
Nem kell bűvészkedni a parancssoros paraméterezéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Írásomban az ffmpeg videókonvertálót szeretném bemutatni. Jelige: kezdőtől kezdőknek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest