- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #47 üzenetére
Köszi a segítséget, megpróbáltam így is, de úgy tűnik nem megy, nem eszi ezt az elcseszett rilízt a program. Így indul a konvertálás:
Három frame-nél dob invalid color hibaüzenetet (ez nem tudom mit jelenthet).
Asszem hagyon a fenébe az egészet, inkább leszedek valami emészthető formátumot. Köszi még egyszer! -
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #44 üzenetére
Sajnos, a végeredmény ugyanaz lett, az általad ajánlott kapcsolókkal is...
-
Egon
nagyúr
8 éve (na jó, lehet hogy "csak" 7, pontosan nem emlékszem), az első miniDV-kazettás felvételeim (a fentebb említett 13 gigás, tömörítetlen avi), mpeg2-be (DVD formátum) történő tömörítése, egy 3 GHz-es P4-en, "csak" három és fél óráig tartott... Pinnacle Studio 9 alatt. Mivel a mostani gépem, ugyanezzel a feladattal cca. 18 perc alatt végez: igaz, hogy 4 magos proci, de kb. ugyanaz az órajel; nem hiszem hogy több mint tízszer gyorsabb lenne... Mivel a tömörítőprogram is változott (Sudio 9 nem Win7-kompatible) arra kell következtetnem, hogy a tömörítési eljárások fejlődnek, abban az értelemben, hogy ugyanaz a feladat, kevesebb időt vesz igénybe. Ezért (is) gondoltam (lehet tévesen), hogy az általam kiadott műveletnek gyorsabban kellett volna végrehajtódnia.
(#44) Murphistic: thx, kipróbálom ezt is.
-
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #41 üzenetére
Az addig oké, hogy SD anyag nyilván gyorsabb, de azért itt ugyanaz a formátum, csak egy paraméter változik...
Amúgy közben lefutott, szűk másfél óra alatt - de nem lett jó...
Valszeg nem jó az alapértelmezett bitráta, vagy nem tudom, de a 8 gigás mkv-ból csinált egy 2 gigásat - ez biztos hogy nem kóser...
Most nincs kedvem vele szüttyögni, majd valamikor ránézek, hogy milyen paraméter változott. Úgy tűnik, nem vette át a forrás fájl minden jellemzőjét, ez pedig nem túl bíztató. -
Egon
nagyúr
Nos, elkezdtem a konvertálást. De lehet, hogy a befejezést nem fogom kivárni...
Az alábbi parancsot adtam ki:
bin/ffmpeg -i input.mkv refs 5 output.mkv
(értelemszerűen nem ezekkel a fájlnevekkel, de ez részletkérdés).Valamit nem jól csináltam? "Enyhén" gyanús, hogy egy 8 gigás mkv-val ennyi ideig szüttyög, egy bika 4 magos processzorral felvértezett gépen: ha hinni lehet a megjelenő feliratnak (size), bő 40 perc után tart 1 GB-nál...
Azaz elvileg 400 perc alatt fog végezni - ez normális??? Az input fálj az 500 gigás, az ouput pedig a 2 terás vinyómon, ergo nem azért lassú mert egy merevlemez szenved.
Összehasonlításképpen: Pinnacle Studio 9-cel, a 13 GB-s, tömörítetlen avi-ból, amit a videókamerám csinál, dvd-formátumot mindössze 18 perc alatt (!) csinál ugyanez a gép...
-
Egon
nagyúr
válasz
Murphistic #36 üzenetére
Thx.
Ki is próbálom ha hazaértem. Mondjuk elsőre szerintem csak a -refs kapcsolót fogom használni, ha minden igaz, az is megoldja a problémámat. A -profile nem igazán egyértelmű számomra (nehezen tudom megfeleltetni a beállítható értékeket az általam ismert értékekkel - még az is lehet, hogy nem azt állítja amit én szeretnék...
).
-
Egon
nagyúr
Hi all!
Úgy látom, ez a topic pörög, és több hozzáértő is feltűnik.
Nekem olyan konvertálási problémám lenne, hogy van egy 1080p-s mkv-m, amit az Asus R1-es médialejátszóm eléggé szaggatva játszik le. Megnéztem Format Factory-val, és látám, hogy az adatai az alábbiakFormat profile: High@L5.1
ReFrames = 8A cikkben elemzett programmal, át lehetne kódolni "fogyasztható" formába (azaz kisebb reframes értékre és/vagy L4.1-re a format profile-t)? Ha nem, akkor milyen program képes erre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Arcam AVR550 Dirac Live
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ / 13600HX 14C / 16G D5 / 1TB G4 / WS tervező
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!