- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inyas
csendes tag
Üdvözlöm a fórum használóit!
Kérdésem az lenne hogy az elm hibakód olvasó kompatibilis e a daewoo matiz 2, 2004 évjárattal és hol találom az autón a csatlakozási lehetőséget?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Watt25
veterán
Csak mert ha a gagyi elm is mutatja a valos erteket csak fel mp kesessel az gondolom nem befolyasol semmit.
Nem késésről (lag) van szó, hanem kiolvasás sebességéről. (Időbeli felbontás.)
Minél gyorsabb a kiolvasási sebesség (frekvencia), annál pontosabban láthatóak a változások. Ez alap méréstechnika.
Én csak kijelzőnek használom a Torque-t, ott annyit számít, hogy pl. a pillanatnyi fogyasztás grafikon szebben követi a valóságot. -
Udv! Igyekszem kikupalodni a topik olvasas kapcsan / kov automat remelem ezzel is sikerul jobban kivalasztanom/. Amire egyelore nem talalok valaszt.: a kiolvasasi sebesseg miert olyan fontos( tobb adat egyideju nezese vagy 1 szenzor pontosabb erteke miatt?). A kulonbozo programok delphi, torque stb azon kivul hogy pc va telefonon neznem miben tudnak tobbet mast? Az obd linksx egy 10 dollaros elmhez kepest a linkelt olvasmany alapjan: gyorsabb, nagyobb memoria, tarmeret miben tud segiteni egy kiolvasasban? Csak mert ha a gagyi elm is mutatja a valos erteket csak fel mp kesessel az gondolom nem befolyasol semmit. Koszonom elore is a valaszokat.
-
HunAtis81
csendes tag
Hali! Ma elfüstölt az elm-327 wifis hibakód olvasóm. Most vennék másikat. Esetleg ajánlana valaki valamilyent, vagy vehetek úgyan ilyent. Köszönöm a segítséget.
-
MrRL19
senior tag
Helló
Kérdésem milyen Autodiag cuccost vegyek ami pontos és legalább 1997-2015ig ismer mindent ?! Wow Würth néztem mi a véleményetek róla ?
köszi előre
-
HunAtis81
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy ELM-327 hibakód olvasót. Sajnos a hozzá kapott lemezt eltörtem, nem is tudom mi volt rajta. Mit ajánlanátok? Mit érdemes használni ( free, fizetős, tört)? Nem ismerem a progikat. Telefonon próbáltam (ios), de az semmire nem jó. Így most laptoppal próbálkoznék egy opel astra H-n. Köszönöm az infót előre is.
-
bence38
csendes tag
Sziasztok!
Rendelkezik esetleg valaki Op-Commal Pécs és környékén,
aki tudna segíteni egy C Corsa távirányítóját összetanítani az autóval? -
Mi5u
tag
Sziasztok,
Van egy makacs hibám amiben elakadtam, remélem valaki már találkozott ilyennel és tud segíteni.
Adott egy 2005-ös Fiat Scudo JTD Bosch EDC15C2-es ECU-val. A hiba az volt, hogy menet közben hirtelen leállt. Rövid idő után újra lehetett indítani, de pár km után végleg megadta magát.
A furcsaság az, hogy gyújtás ráadásakor ugye világítania kellene a MIL(Check Engine) lámpának. Na itt ez nincs meg. Az ECU-hoz nem lehet csatlakozni semmilyen eszközzel. Első körben kicseréltem a kettős relét, mivel az álmoskönyvek szerint az lehet az elsődleges hibaforrás, de nem segített.
Az összes testpontot szétbontottam és megpucoltam kizárván a testhibákat, de ez sem oldotta meg a problémát. Gyújtáskapcsoló rendben van, ott a feszültségek megvannak, önindítózni lehet. Látszólag minden rendben van , de az autó mégsem indul. Most jönne az ECU csere, de gondoltam bekérdezek ide hátha valami elkerülte a figyelmem. Előre is köszi a segítséget. -
Watt25
veterán
Annyival egészíteném ki, hogy MK2 esetén is ugyanez a helyzet. Mármint nekem is benzines van, és én még évekkel ezelőtt rendeltem, rögtön két ilyen ELM modult, mert biztos voltam benne, hogy nem fog pöccre működni... Az egyik fizikailag be sem fért a csatlakozóba, a másik viszont mégis pöccre ment. Azonban amennyire látom, ma már baromi nehéz beszerezni olyan occsó ELM modult, ami tudja az említett SAE protokollt. Munkatársam járt úgy, hogy direkt olyat rendelt, amelynek a leírásában felsorolták, hogy tudja, (szintén Ford-hoz) aztán mégis refund lett a vége, mert nem tudta...
-
zsid
senior tag
Ezt offba teszem, mert nem lesz túl szakszerű. A Fordos kamu eszköznél ezt szerepelt:
Szép a címkéje, de semmi különbség sincs a fentebb felsorolt adapterekhez képest. Legfeljebb annyi, hogy a vételára pár ezerrel magasabb.
Ha jól tudom OBD protokollonként eltérő is lehet a csatlakozók "lábkiosztása" és vannak modellek ami ilyen téren kicsit nyűgösek, pl néhány Ford. A Mondeo MK3 TDCInél ( ISO 9141 ) teljesen normálisan működik és kommunikál akármelyik ELM327 alapú kütyü, viszont a benzinesnél (SAE J1850 PWM) ugyanezeknek egy jelentős része nem működik. Ebben a Ford matricás vacakban plusz két érintkezőn van vezeték és talán más sorrendben vannak forrasztva a vezetékek, ezért tud kommunikálni a benzinessel is. Azok az ELM eszközökben amik olcsóbbak és ezt kispórolták ott a benzinessel nem fog működni a dolog.
A Ford matricás kütyüben a plusz két vezetékért kérik el a felárat.Bocs, ha már volt, lusta voltam a válaszokat végigolvasni.
-
Podpupi
tag
Sziasztok.
Vettem EBAY-rol ilyen hibakiolvasót.(DS 100)
DELPHI és a AUTOCOM megy vele , de WOW 5.008 felismeri de nem tudja lefrissteni az eszköz.
Találkoztatok már ilyennel.
Köszi. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Check engine ég egy Daewoo Kalos 1.4S 8V, 2003-on. Szerelő szerint okés, nincs is hibakód. Le volt szakadva a kipufogó, most új lett. Gondolom valami megzavarodott benne, amíg nem volt dob a leszakadás végett rajta sajnos.
Sima Torque és ELM327, kék ebayes csoda szerint viszont van kód
Gondolom nem poénból világít a lámpa, mondjuk lehet, hogy emlékszik még a kipufogóhiba miatti mesére.
-Mi a logged (P0420 és P1167) és a pending (P0420), meg a historical hibakód közötti kölönbség?
-A logged az most is fennáll vagy csak korábban az autó élete folyamán valamikor volt, de most már nincs?
-A pending az olyan, ami épp úton van afelé, hogy fix hibának vegye a gép, de még kell pár detektálás, hogy hibának vegye? (valami ilyesmi volt a gugli eredmény)Ha a logged az a valaha volt fenálló hibakódok halmaza akkor okés. Aszerint jelenleg egyedül a P0420 volna aktív, ami korrekt, a katalizátor hiba simán bejelezhetett elvileg a szétesett kipufogó miatt is, szóval az előbb utőbb eltűnik, kellő számú hibátlan állapotú indulás után elvileg. Ha nem akkor törlöm és meglátom mi lesz vagy ELM327-el vagy okosabbal.
-
majnz
tag
Look what I found on AliExpress
Nekem [ez] megérkezett egy héten bellül, cdp tcs matrica a csomagban, szoftver cd-n mellékelve. Type 2 Germany raktárból, végül uk-ból érkezett a csomag. 52,52 $, dhl express hozta -
törölt tag
válasz
cskk2007 #374 üzenetére
Nem. Miért lett volna? Nem szoftvert árultam csak egy hibakód olvasó készüléket. Nincs nekik miért feljelentést tenni. Nyilván a szívükre vették, hogy egy 10ezer ft os kínai szar is ugyan azt tudja szinte mint az ő több 100ezer forintos csoda készülékük....ez nyilván nincs jó hatással az ő forgalmukra. Ezért kapálóznak és ilyen üzenetekkel fenyegetik az eladókat.
-
törölt tag
-
cskk2007
újonc
válasz
szabkary #371 üzenetére
Egy DS150E - t ebayről... De még jó hogy nem szivattak meg ezzel a szabadalom marhasággal... Ha ennyire pro-k akkor már alapból az ilyen oldalakon található hirdetéseket kellene kilőni. Mert ez így nagy kibaszás a néppel. Ráadásul találtam egy webáruházat itt mo-n ami szerény véleményem szerint ugyanezt árulja. 50.000.-ft ért. Látom lexiát keresel nekem Peugeot 5008 hoz kellett beszereznem a múlthéten. Jofogason vettem de nem merek számot adni ezekután nem szeretnék másnak se kellemetlenség de ahogy beszélgettünk a "full chipset" kell keresned. Az a tuti. Nekem mindent lát és visz igaz a telepítés az elég szopoka.
-
cskk2007
újonc
Sziasztok!
Van még itt valaki?
Nemrég vettem egy ilyen kütyüt, de mivel nem volt kompatibilis a kocsival így gondoltam eladom. Feltettem az egyik apróhirdetési oldalra és pár perc múlva jött egy fenyegető üzenet, hogy ha nem fejezem ezt be akkor beperelnek stb stb.. Azért engem sem ejtették a fejemre csináltam a "beszélgetésről" screenshotokat. Csak kérdezem másnak volt ilyen tapasztalata?! Hangsúlyozom 1xi esetről beszélünk és használt termékről.
-
szabkary
csendes tag
Üdv urak lexia 3 diagnosztika.Citroenhez szeretnék vásárolni hazai forrásból tud valaki valami infót mire kell,lehet odafigyelni hogy ne érjen csalódás? Esetleg valakinek eladó?
-
bodza21
csendes tag
Sziasztok. Egy 99-es évjáratu opel astra g-hez milyen op-comot ajánlotok? Vagy elm327-el is ki kehet olvasni a hibakódokat?
-
törölt tag
Sziasztok ! VXDIG -ot használ valaki Opelhez ? Teljes értékű a TECH 2 műszer emulálás?
-
zsolt20
tag
Magyar használati leirás delphi autocom szoftverhez nem tudna felteni valaki?
-
zsolt20
tag
Sziasztok. Segitség kellene daewoo matiz diagnosztika csatlakoztatásban. Adott tcs-cdp interface 16pin az auton szintugy ez a csatlakozás (autos obd csati védősapkában ellenálas összeköt két lábat) . A problémám ha rádugom az interface-t az autora nem kapcsol be vagy is valószínüleg nincs az autoról 12v , gyujtás után sem változik a helyzet. Biztositék tábla elenőriztem nincs szakadás, esetleg hiányzik valami biztositék mert üres szlot van pár. Neten láttam lm327 olvasot csak rádugtak és már villágit is. Mi lehet a baj?
Minden tanácst köszönök előre is
-
Doki16
addikt
VCDS-el kapcsolatban ami a VAG csoport autóihoz kell ki mennyire tapasztalt? Melyiket éri meg leginkább megrendelni aliexpressről?
-
Webszter
újonc
Üdv Urak.
Sok kérdés felmerült,megválaszolnák néhányat.
Az összes kütyü ami wow,delphi,cdp, tcs néven forgalmaznak mindegyike fut a wow 5.00.8 al
delphi és autocom programal.Ha valaki maga szeretné behozatni a kütyüket főleg dhl-el a delphin kívül mindegyik megjön mivel jogvédett termék.
A fimware 1622 ig stabil.
A lefoglalt terméket nem adják vissza,meg bírságolni csak akkor tudnak ha elkülditek a nyilatkozatot hogy ti rendeltétek és fizettétek ki az árút.
Vagy bebukjátok a kifizetett pénzt az áruért vagy kifizetitek a büntetést.
Rendeljetek Európából onnan megjön,igaz drágább de biztosabb.
-
Jabby
őstag
válasz
Bendeguz01 #356 üzenetére
Ha még aktuális.
Eset hasonló, csak a személy más. -
gmatyi88
tag
Sziasztok. Böngészgettem a jófogást és láttam sokan hirdetnek delphi ds 150 et valamint würth wovot.Azt mondta nekem az egyik kollegám hogy a delphi interfész amin a piros delphi felirat van kezeli a wowot? Ez igaz vagy a kettő teljesen más? Bocs de ezt a részt nem nagyon vágom.
-
qdak
addikt
adott 1 huawei p8 32 gb, micro usb -> usb, usb-> opcom, torque nevu program, nem ismeri fel a kapcsolatot, usb n van de semmi, vkinek vmi otlet ?
ilyesmi az enyem ez jon telobol, pendrive, sd olvaso mind mukodik, de az op com al nem akar csatlakozni
-
tvamos
nagyúr
Valaki hasznal mar STN1110 alapu megoldast? Volt mar 3 ELM327 alapu kutyum, de mindnel nagyon sokat kesik a kijelzes a valodihoz kepeset. Vagy ez a lassusag a kocsi tulajdonsaga? (G Astra a joszag.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kicsit ugorva az ígéretemmel ellentétben, bemutatok néhány adaptert és a hozzájuk való programot.
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest