Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ffodi

veterán

válasz Teasüti #189 üzenetére

A fizika a grafika része. Azért, elég a 4x, mert a physx-nek nem kell akkora keresztmetszet, mert a" grafika egy részét" számolja csak.

Az Nvidia féle physx csak egy magot használ, akárhány magos cpud van, ezért ilyen lassú.
    Szintetikus tesztekben egy gyors nvidia kártya akár a többszörösét is produkálhatja physx alatt, mint egy gyengébb kártya. Játékok alatt viszont elenyésző a különbség(pl GTS250 és GT220 között). Játék közben soha sincs, vagy csak nagyon-nagyon ritkán van tartósan 100%-on az nvidia GPU kihasználtsága, mert a physx effektek, nem mindig vannak jelen.

Nálam ha 2 kártya van, akkor 16/4 a leosztás mint ahogy írtam(ha összeadod, bár nincs értelme, akkor ez 20). Nálad 8/8(amit ha összeadsz, akkor csak 16). Szóval itt nem kell összeadogatni. Mint írtam PCI-E 2.0 esetén a 8x-os sávszél 16x-nek felel meg PCI-E 1.1-ben. Egyszóval, ha 8x-en fog menni a radeonod, akkor elvileg max 1-2% csökkenést fogsz tapasztalni, többet nem, az nvidiának pedig a 8x bőven elég. Ha pedig nem félsz egy kis "mod"-tól, akkor amit linkeltem a cikkben, azt érdemes kipróbálni, hátha felrakja az első vga-t 16x-re, ha 4x-re "szigszalagood" az nv-t. :)

• ffodi

veterán

válasz Teasüti #187 üzenetére

Ha csak egy kártya van bennt, akkor mindegy melyikbe rakod, mert mindegyik 16x-en fog menni. Nekem 1 kártya esetén 16x, ha berakok még 1-et, akkor a másodikat automatikusan leosztja 4x-re. Nekem gyárilag 16/4 a sáv. Neked 8/8. Szóval ha beraksz egy GT220-at, akkor a radeonod is 8x-en megy és a geforce is. Mivel nekem pci-e 1.1 csatik vannak így nálam a 16x, kb annyi mint nálad a 8x(mert neked pci-e 2.0 van). Egyszóval elviekben nem fogja vissza a radeont a 8x. Ha mégis úgy érzed, akkor ott a szigszalagmod, ami a cikkemben is benntvan, és csinálsz belőle 4x-et(ekkor a radeon elvileg 16x-en megy az NV pedig 4x-en), és kész. Egyébként ha physxre használsz nv karit, akkor 16x/8x/4x esetén körülbelül egyforma a teljesítmény. Van róla teszt is, ha gondolod megkeresem neked. :)

• ffodi

veterán

válasz Teasüti #184 üzenetére

Ahogy azt már többen is linkelték, a GT220 egyáltalán nem fogja vissza az 5870-et. Azért több az 5870 fps-e mint az 5870+GT220-é, mert alapban Physx off van, GT220-al pedig Physx high. Fizikai számításokra, szerintem bőven elég a GT220, még így is bőven a sokszorosát tudja, mint egy ageia kártya. A GT240 mégjobb választás. Nekem az volt a lényeg, hogy minnél olcsóbb legyen, minnél kevesebbet fogyasszon, és minnél kisebb legyen. Ezért esett a választás a GT220-ra. Nem sokkal drágább(legalább is amikor én vettem) mint egy 8600GT, de jóval gyorsabb, és 40nm.

Itt a teszt amit linkelt fLeSs: KATT

Itt ugyan NV+NV van, de ennek ellenére látszik a lényeg. Ha GT220 van a fő kártya mellett, akkor max 1-2 fps-el van lemaradva, mint ha GTS250 lenne mellette. És ugye a GTS250 még a GT240-nél is erősebb. :K

Új hozzászólás Aktív témák