Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #499 üzenetére
ACMEv1 verziót használta az Asus eddig az szoftverben, viszont a letsencrypt időközben áttért ACMEv2 verzióra, és ezt az Asus nem kellő időben javította a szoftverben és ebből kifolyólag sokaknál nem működött a hitelesítés.
Az asus már régen tudott az ACMEv1 megszűnéséről, de nem lépett időben, így sokakat meglepetés szerűen ért hogy nem működött a hitelesítési procedúra.
Szóval a hiba nem igazán hiba, hanem az Asus töketlenkedése volt.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Végre megérkezett a hibajavítás, ami javította a Let's Encrypt hibát.
A WEB oldalon még nincs fent, legalábbie ebben a pillanatban még nem volt, de a router már a keresésre beadja a frissítést.
Firmware version 3.0.0.4.384_81351
- Release Note -
1. Fixed a DDoS vulnerability.
2. Fixed Let's Encrypt related bugs.
3. Fixed folder creating bugs in Samba.
4. Fixed dual wan failover bugs while the primary wan type is L2TP.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
ddmb
aktív tag
válasz Atom_Anti #494 üzenetére
A másik házat meg hogy érted? Földrajzilag máshonnan? Ha nem tudsz közvetlenül a routerra csatlakozni a klienssel, akkor először is meg kell tudnod, hogy az internetszolgáltatód milyen IP címet oszt ki. Ha olyan IP-t kapsz, amivel közvetlenül az internetre lépsz ki, akkor aránylag könnyű dolgod van. Bekonfigurálod pl. az OpenVPN-t és ugyanúgy működik az \\192.168.1.1 cím.
Még eszembe jutott, hogy van ez az AiCloud is, azt is bekonfigurálhatod, és ahhoz VPN se kell, bár én nem nagyon használom, az nem játszik le bármit. Engedélyezed a routerben, majd lokálisan ki is próbálhatod ezen a linken.
[ Szerkesztve ]
-
ddmb
aktív tag
válasz Atom_Anti #494 üzenetére
Nem biztos hogy arra válaszolok, amit kérdezel de ha itt beállítod a SAMBÁt (nekem ON-ra van állítva a Enable Share és a Allow guest login is) akkor ezután eléred a routert a \\192.168.1.1 címen sima Windows File Explorer-ben. Behúzza a routerre kötött partíciókat, mintha csak egy Windows mappát böngésznél.
[ Szerkesztve ]
-
Atom_Anti
senior tag
Valaki tudna segíteni hogy ennél a típúsnál hogyan lehetne megoldani hogy a rákötött merevlemez tartalmát másik házban is meg tudjam nézni, esetleg VLC-ben lejátszani videót róla?
-
stuka20
senior tag
Valaki tudja, hogy az miért lehet, hogy néha gondol egyet és bontja a transmission között a kapcsolatot? Újraindítottam a routert 2x is, de még mindig nem csatlakozik...
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Több sikertelen kíserlet (VDSL2-vel DSL-AC88U, DSL-AC68U) sikerült kábelnetre váltani és egy AC86-ost szerezni használtan, kifogástalan állapotban, garanciával. Egy 1000/100-as net és egy bridge módba kapcsolt Sagemcom kábelmodem mögé került be, Merlin FW fut most rajta. Vannak vele terveim, pl. az eddigi Intel NUC helyett ezt használnám transmission-nel, stb.
A legfőbb cél / kihívás a ping további csökkentése lenne a kompetitv játékokban (Fortnite, Overwatch, stb.). Ezek a gépek vezetéken csatlakoznak, a LAN game boost / QoS megy (prioritás a játékon, egyelőre egyéb spéci beállítások nélkül), a megfelelő port forwarding-okat is hozzáadtam IP alapján (DHCP-n IP ezekre fixálva) Ezen kívül van-e még valami, amivel érdemes lehet próbálkozni a ping csökkentése végett? Jelenleg a Fortnite-ban ez 19-23 ms körül mozog, de "beugrott" már 7-re is, de a 30 felé is elmozdul néha. Játék közben max. könnyed böngészés megy (Wifi), esetleg este Netflix, vagy NAS-ról filmnézés (kábel).
Köszi előre is.
uff
-
cyber86
őstag
válasz laci88kiss #482 üzenetére
Kábel vagy wifin van az xbox rákötve?
-
laci88kiss
kezdő
köszönöm. Az nem gond, pikk pakk beállítgatom. Átolvastam itt a fórumot, aztán láttam, hogy érdemes megcsinálni frissítés előtt vagy után. Egyébként xbox mellé vettem mert online pvp játékot játszom, aztán a válaszidőt szerettem volna csökkenteni, minimalizáni vele. De hogy őszinte legyek nem igazán vettem észre javulást vele upc 500as netem van, amiből kb 250-300mb tudok kihasználni mert a modemet kicserltem egy technicolor tc7200-ra. ami uygan nem hozza az igért sávszélt, viszont sokkal stabilabb, mint a csomaghoz tartozó connectbox
-
cyber86
őstag
válasz laci88kiss #479 üzenetére
Szia. Minden beállítást amit csináltál töröl így kapsz 1 szűz routert és ezt a Adminisztráció/Beállítás visszaállítás/Gyári alapbeállítással kapcsolóval tudod megcsinálni.
-
laci88kiss
kezdő
Sziasztok mi ez a Nvram törlés és hogyan kell ezt kivitelezni? hiába googlézom nem találok infót.
-
szeky81
tag
Sziasztok!
Nemrég megemeltettem a netem sebességét 150Mbit-re. Sebességmérésnél mégis csdak 93-95Mbit-et mutat. Tudtok abban segíteni, hogy valami beállítás probléma lehet-e?szódabikarbabónábó'
-
zsolt501
nagyúr
Nem nem áll le, csak pihen ő legalábbis ezt írta, mert rengeteg munka volt ez neki az utóbbi időben, na meg nagyon beteg is volt és ott félő is volt, hogy a betegsége miatt vége lesz a projektnek.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
Uj fejlemeny: ha smart connect ki van kapcsolva (tehat kulon van beallitva a 2,4 es 5 Ghz) akkor a vezetek nelkuli itemezo is mukodik rendesen es nincs folyamat es ingadozo terhelese a CPU magoknak.
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #466 üzenetére
Majd írj a tapasztalataidról hogy milyen a Merlin, én mint írtam majd a későbbiekben tervezek átállni rá.
Nálam a routerben csak az 5GHz van engedélyezve 2,4GHz le van tiltva, régebben volt időzítés is beállítva, de volt többször hogy akkor kellett volna a wifi mikor épp a tiltott időszak volt, így inkább ezt kikapcsoltam.A magyar support olyan mint a seggen ülő tolvaj banda
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #464 üzenetére
Igen sajnos többünk is megszenvedett már a magyar supportal, ezért is javasoltam valami nemzetközit, azzal talán hamarabb sikert érsz el.
A két készülék szoftvere jelentősen eltér egymástól hardverileg is, így a szoftverben jelentős különbségek lehetnek, na meg el tudom képzelni azt is hogy a két készüléket nem ugyanaz az illető fejleszti Merlin szoftverébe is többen vesznek részt, illetve vannak a béta tesztelők is akiknek a visszajelzései alapján fejlődik a szoftver.
Javaslom még hogy ha van itt regisztrációd akkor itt is jelezd a hibát [link]''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #462 üzenetére
Igen létezhet, pl a 68U esetén volt olyan, hogy a rendszernaplót telenyomta hibajelzéssel mikor az egyik vagy a másik wifi le volt kapcsolna, úgy látszik itt más jellegű hibát csinál.
Érdemes az ilyen hibát jelezni az Adminisztráció - Visszajelzés pontnál, és reménykedni, hogy a hiba javítva lesz (a hibát érdemes több régióra is elküldeni, mert a magyar support nem áll túl jól a hibák kezelése terén sajnos).''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
válasz szasanyi #435 üzenetére
Ma észrevettem, hogy megint nagy tehelest mutatnak a CPU magok (a postban amire valaszkent irok). Veletlenul jottem ra mi okozza: ha a vezetek nelkuli utemezo be van kapcsolva (beallitas szerint kikapcsolja a WiFit 22 es 06 ora kozott) ezt csinalja. Ilyen van? Ahogy kikapcsoltam ezt a funkciot meg is szunt. Erthetetlen hiba, ilyen arkategoriaban kulonosen az.
-
zsolt501
nagyúr
Az túlzás hogy nagyon értek hozzá, entware pl nem az én világom, van NAS, és így nem kell bűvészkednem a routerral.
Elejében én is kísérleteztem több mindennel a routeren, de aztán arra jutottam, hogy a NAS mégis csak többet tud és több mindent rá tudok bízni.
Akkor megerősítem , Merlinben is HW-NAT ugyan az mint a gyáriban, ehhez Merlin nem nyúlt, mert az a zárt szoftverrészben van.
Régebben volt lehetősége ott is variálni (előd router AC68U), de voltak problémák, és így inkább nem piszkálja, illetve maga az asus is a zárt területbe rakta ezt át.
HW-NAT bizonyos esetekben le tud kapcsolni (pl. mint nálam is a múltkor kiakadt valamitől) ha jól emlékszem QOS esetén illetve pár trendmicro alkalmazás futásakor is kikapcsol a HW-NAT.
Mivel én egyiket sem használom(QOS és trendmicro alkalmazás) így nálam nincs vagyis nem kellene ez irányúan aggódni.
Én is gondolkodom a Merlinben, de még kivárok, mert ő is az Asus új szoftverét várja, illetve hogy hivatalosan is megjelenjenek az új funkciók amik a zárt részben vannak.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
Értem... illetve emiatt - ahogy írtad is - nem, és tuti nem is kell nekem. Merlin alatt - ha jól emlékszem - nincs NAT gyorsítás, ami akár jelentősen növeli a routerre rótt tehet. Emiatt nő(het) a CPU terhelés, és akár adatátviteli sebeesség csökkenés is - leginbább ez érdekelne.
zsolt501: nincs gond, csak vmit reagálnom kellett.
-
ddmb
aktív tag
válasz szasanyi #451 üzenetére
A router alap UNIXa egy kalap szhar... de az entware-esre rakhatsz jobb fdisk-et, gcc-t, bash-t, vim-et, git-et, stb. Ha nem vagy benne ebben a világban akkor nehéz elmondani, és valószínűleg erre nincs is szükséged. Ami a router valódi funkcióját illeti, még sose volt semmi gondom a teljesítménnyel, se proci, se memória. Mondjuk nem lóg rajta sok kliens: 3-4 telfon, meg 1-2 laptop.
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #451 üzenetére
Nem szántam kioktatásnak
Nyilvános helyeken a WPA3 lényegesen nagyobb biztonságot tud adni így a wifin, és több olyan dolog is bekerül amivel a támadások és a feltörések nehezebbek.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest