Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emerzee

aktív tag

Szervusztok Régiek!
    A meglátásom a következő: Egy termék ára kettős szűrőként viselkedik: Első csoportként azok veszik, akik megengedhetik maguknak és presztizstermék a számukra. Használják a termék gyári funkcióit, de nem vágynak semmiféle komolyabb, a termék "lelkével" kapcsolatos kapcsolatra. A másik csoport, akik nem nagyon engedhetik meg maguknak a terméket, de összeszedik rá a pénzt, mert a termék olyan funkciókkal rendelkezik, amik tetszenek nekik és hajlandóak együtt élni a termék esetleges hiányosságaival ezért cserébe. Őket a készülék "lelke" érdekli és megtanulják a készüléket kihasználni.
    Egy idő után minden terméknek lejjebb megy az ára, lévén jönnek újabb generációs termékek, de ettől még a készülék teljes értékű és továbbra is használható darab marad. Az első csoport vagy eladja, vagy kidobja, vagy elajándékozza. A második csoport vagy eladja, vagy használja továbbra is teljes megelégedéssel.
    A készülék árának csökkenése hoz mégegy hozadékot. Elérhetővé válik a "nagyközönség" számára. Ők nemfeltétlen értenek hozzá, vagy csak akarnak érteni, de a hozzáértésük felületes és hiányzik belőlük a tényleges érdeklődés a termék iránt, így marad a fikázás, a hiányosságok felemlegetése. Nem ismerik az internetet, vagy legalábis a netes legjobb barátjukat, és ahelyett, hogy olvasnának, kérdeznének, megértenének csak háborognak/hőbörögnek/fikáznak. Számukra az adott termék csak egy termék, amivel sose fognak belsőséges kapcsolatba kerülni, mert nincs hozzá se szívük se tudásuk. Nem képesek felfogni, hogy adott pénzükért (ami töredéke az adott pillanati csúcskategóriás termékek ára), egy vagy több generációval régebbi, adott időpontban nem csúcskategóriás terméket vesznek, de elvárják/elvárnák, hogy a készülék a nagyságrendekkel drágább készülék tudását/funkcióit hozzák.
    Ez az időpont most jött el a mi készülékünk életében. Le a kalappal, hisz a HD7 nagyon sokáig tartotta az árát, ami azzal magyarázható, hogy tényleg jó és minőségi a készülék! Mostanra viszont már nem "csúcskategória/felsőkategória", bár még mindig megállja a helyét!
    Részemről a fórumot már csak olvasóként fogom látogatni néhanapján. Nincs türelmem ahhoz, hogy 20 hozzászólásonként újra és újra ugyanazt olvassam ("nincs otg", "hogyan rootoljam", "törölhetem e a rendszeralkalmazásokat", "megéri e megvenni"...) Sok türelmet a türelmeseknek az új generációhoz. Ha valamikor "fontos" dolgot találok majd a tabhoz, a blogomon megosztom. Respect a régieknek és a türelmes értőknek! Részemről leteszem a lantot. A tabot nem fogom eladni soha mert lassan egy év távlatából is hozza a 10 órát (bár vigyázok minden akkumulátoros eszközömre) és minden számomra fontos funkciót meg tud valósítani kompromisszumok nélkül. Ha bárki kérdez, a válaszom a következő: A készüléket nagyon megéri megvásárolni mert a képernyője nagyon jó és gyönyörű, a procija erős, a memóriája elég, a háttértár egy 32 gigás class 10 kártyával több mint elég még ha filmeket is másol fel az ember, van gps úgyhogy nagyon jó navigációs eszköznek is, strapabíró eszköz. Nem tud táp nélküli otg-t és nem lehet az "sd" kártyát átmappolni a fizikai sd kártyára. Ezen felül, szerintem, nincs hátránya.
    Köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehettem, köszönöm a sok jótanácsot és örülök ha segíthettem másoknak. (Annak meg kifejezetten örülök, hogy kevesebben voltak akik nem értették meg amit írtam. Sajnálom őket, mert inkább bottal kéne játszaniuk, bár lehet azt is elrontanák...)
    A fórum törölve a fixtabokból...
    "Viszlát és kösz a halakat!"

Új hozzászólás Aktív témák