Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3451) NavySeal válasza B-L-A-C-K (#3449) üzenetére


NavySeal
senior tag

BOM költségen kb 10-20$ között lehet a különbség szerintem. Az árazás meg inkább a profit maximalizálás miatt alakul így, de ezt mindannyian tudjuk...

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#3452) Agi70 válasza bylow (#3438) üzenetére


Agi70
aktív tag

Most frissítették a Gmail appot, azóta nekem sem jelzi, előtte jó volt. Remélem hamar javítják.

"Az idegbaj öröklődő. Én is a gyerekemtől kaptam. :) "

(#3453) psajti válasza daniel909 (#3445) üzenetére


psajti
aktív tag

Nagyban függ a felhasználótól is. Én anno beleestem abba a hibába, hogy azt hittem elférek 4s 8GB-n aztán fél évig bírtam a tárhellyel való trükközést, hogy fel-le töltögettem az alkalmazásokat, zenéket stb... Szóval jól meg kell gondolni mert elég nagy összegű telefonról van szó. 4s 16GB-on én amúgy már egész jól el lettem volna, 6s-nél nem tudom, hogy esetleg mennyivel nagyobb (ha nagyobb) egy alkalmazás mérete a nagyobb kijelző felbontás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#3454) Laca1212 válasza daniel909 (#3445) üzenetére


Laca1212
őstag

Ha offline navit is használni akarsz, akkor HERE EU térképe 9 GB...

(#3455) psajti


psajti
aktív tag

Bocsánat az előbb elfelejtettem leírni amit még mondani akartam, és már nem tudom beleszerkeszteni az előző hozzászólásomba...
Szóval még egy picit visszatérve 6s vs. S6 kérdésre... :P Én úgy vagyok vele így telefonvásárlás előtt, hogy amikor meglátok/kezembe fogok egy Galaxy S6-ot akkor tetszik, elfogadnám meg minden de az igazi WOW must have érzés mégis az iPhone esetében jön elő nálam. Persze a Samsungot is jónak tartom és az is bőven kielégítené az igényeimet mégis úgy gondolom, hogy ha már közel ugyanannyi 'pénzé' jutok majd hozzá mindkettőhöz akkor az almát választom. Ha számottevő különbség lenne a két árcédula között, akkor jobban fontolóra venném a dolgot, de így jelenleg számomra eldőlt a kérdés :P (Egyébként nem is értem miért mindig csak iPhone kapja meg a leba... negatív kritikát a magas ára miatt :D )
szerk.: Én most a T-s részletfizetéses árakra gondoltam ahol nem olyan nagy a különbség mivel én abban gondolkodom.

[ Szerkesztve ]

(#3456) szőröscica válasza Laca1212 (#3454) üzenetére


szőröscica
addikt

Pont emiatt vettem a 64 gigásat. Több évre tervezek, nem akarok belefutni ilyesmibe.

Én egyébként az iGo megvásárlásán gondolkodom az offline navik közül.

(#3457) Laca1212 válasza szőröscica (#3456) üzenetére


Laca1212
őstag

"Én egyébként az iGo megvásárlásán gondolkodom az offline navik közül."

Minek? HERE tökéletes és hamarosan jön iOS-re is a google map offline.

(#3458) Nescafé válasza szőröscica (#3456) üzenetére


Nescafé
őstag

IGo- n én is gondolkodom 19 euro.
Végülis jön a google maps is offline-ba.

[ Szerkesztve ]

 iPhone 15 Pro

(#3459) NavySeal válasza Laca1212 (#3457) üzenetére


NavySeal
senior tag

Here nekem is bevált más platformon, szerintem offline navinak tökéletes.
Online-ra meg ott a Waze...

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#3460) szőröscica válasza Laca1212 (#3457) üzenetére


szőröscica
addikt

Bejártam Európát már több offline navival is, de egyik sem volt olyan megbízható és logikus útvonaltervező, mint az iGo. A HERE-t még nem próbáltam ugyan, de mivel ingyenes, ezért adok neki egy esélyt a téli síelésnél, de ha nem hozza az elvárt szintet, marad az iGo.

WP-ről Copilot licenszem van, megnézem majd, hátha működik az iOS-en is, de fasorban sincs az iGohoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#3461) metalbull


metalbull
csendes tag

Sziasztok!

Telefonvásárlás előtt állok és nem tudom magam elhatározni. :D Remélem itt megerősítésre találok. A két kiszemelt az Iphone 6s plus és a Samsung s6 edge plus. Fontos a nagy és szép kijelző, telefonon netflixezek, filmezek, stb. Leginkább streamek, játékok, social media, internetezésre, levelezésre használnám. A kamera nem a legfontosabb szempont. A neten fellelhető kb összes összehasonlító cikket elolvastam, de valami nem tiszta. A legtöbb teszt a samut hozza ki győztesen külön szempontok alapján és összesítve is,de a fórumokon meg rengeteg olyat lehet olvasni, hogy s6 soha többé, fujj, akad, memória gondok, soha többé android,stb. Most akkor hogy is van ez? Nem áll össze a kép. Bementem egy üzletbe meg is nyomkodtam mindkettőt és az iphone talán jobban tetszett(ezért is írtam ide), bár sok időm nem volt. Amik a fenntartásaim és amik miatt nem vettem még meg az az, hogy soha nem volt almás készülékem. Sőt igazából még komolyabban kipróbálni sem tudtam egyiket sem. HTC one xről váltanék, amit imádtam, de idén a HTC szerintem elszúrta. :/ A második ilyen "probléma", androidTV-m van, amivel a samu képét egy gombnyomással kitudnám tükrözni, míg ez az almával csak almás TVvel működik, ha jól tudom. Esetleg akinek volt mindkét telefonja, vagy huzamosabb ideig kipróbálta őket, tudna mondani pro/kontra érveket?
Ha ez lesz a végső áldozat milyen tokot/fóliát ajánlotok? Fóliából valamilyen üvegfóliára gondoltam. Tokból pedig valami, ami elegáns, üzleti és jó lenne ha kitudnám támasztani oldalra a telót, a filmezés miatt. Láttam párat neten, de gondoltam megkérdem, hátha vannak bevált típusok. :D

Előre is köszi szépen a válaszokat! :)

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

(#3462) N.otorious válasza metalbull (#3461) üzenetére


N.otorious
senior tag

Edge +a te telefonod

tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#3463) bylow válasza B-L-A-C-K (#3444) üzenetére


bylow
aktív tag

Na asszem sikerült. Engedélyezni mell a gyári app nak is, és szerintem úgy jelzi. Csak akkor annak az ikonjat el kell tenni utolsó oldalra hogy ne zavarjon. Legalábbis most valahogy úgy sikerült állítani hogy jelez azonnal.

ByLow #

(#3464) B-L-A-C-K válasza bylow (#3463) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ebből semmit se értettem.

(#3465) daniel909


daniel909
addikt

Köszönöm a válaszokat mindent egybevetve es ismerve szokasaimat tuti elfogyna a tárhely. Mar csak az a kérdés bevállalom e. Nem értem miert nem lehet a legalja 32 GB egyre nagyobbak az appok. Fogadok a szifon het eseten ez változni fog.

YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ

(#3466) B-L-A-C-K válasza daniel909 (#3465) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

"Nem értem miert nem lehet a legalja 32 GB egyre nagyobbak az appok."

Pedig elég egyértelmű, ha 32 lenne az alap az már az emberek 90% elég lenne, így nem fogyna úgy a 64-es. Így meg a 16-os van akinek pont elég, de sokaknak nem, így kénytelenek lesznek megvenni a 64-est.

metalbull: Mind2 készülék jó, vannak előnyök és hátrányok is mind2nél. Én több mint 2 éve jöttem androidról, azóta úgy vagyok vele nekem ez a jó rendszer. Javaslom próbáld ki te is, szeretni fogod. Ha meg megvan a készüléked, majd visszatérhetünk a fólia tok témára.

[ Szerkesztve ]

(#3467) daniel909 válasza B-L-A-C-K (#3466) üzenetére


daniel909
addikt

Jogos vegulis. Ebbe nem lehet belekötni.

YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ

(#3468) kali válasza metalbull (#3461) üzenetére


kali
legenda

szia,

pont úgy találni fordított véleményt is, akiknek az ios/iphone nem tetszik, de ezért nem szabad/lehet mások véleménye alapján dönteni.
amúgy az sem mindegy, hogy ha az s6/s6 edge kapcsán olvastál negatívumot, az nem azonos az s6 edge+ típussal, komoly különbség adott, sokkal jobb az s6 edge+, több ram van benne, mint a korábbi típusoknál, de más dolgokban is felülkerekedik az elődein.
a 6s plus is nagyon jó, ezen a szinten inkább már az ios kontra android szokott dönteni, hogy valakinek melyik jön be jobban.

[ Szerkesztve ]

(#3469) C4mp3r


C4mp3r
addikt

3d touch hasznalatakor masnak is van olyan bug, hogy pl. safariban nezek egy hsz-t es be van szurva egy youtube link, rapeekelek 3d touch-al, majd par mp mulva elengedem, akkor ha scrollozok le vagy felfele ugyanazon a tabon eltunik a content, es csak szurke hatter lathato az oldal helyen, es se refresh, se mas odlal megnyitasa nem mukodik, csak ha ujrainditom a bongeszot.

[ Szerkesztve ]

(#3470) kali válasza C4mp3r (#3469) üzenetére


kali
legenda

a facebookot böngészőből (safari) szoktam használni, ott sokszor rányomok így youtube videókra is, de nem találkoztam még a problémával.

(#3471) Gnar


Gnar
csendes tag

Sziasztok! Olvastam itt a véleményeket ilyen olyan tokrol illetve foliarol(uvegrol) . Az ebayes nillkin tetszettős de szamomra nem megoldhato a rendelese. De talaltam egy [link] ilyet. Ha tudnatok velemeny mondani azt megkoszonnem. Tokbol pedig a spigen atlatszo szilikon tok elegge bejövő.

(#3472) #35104512 válasza Gnar (#3471) üzenetére


#35104512
törölt tag

és senki nincs aki meg tudná neked rendelni? nem ismerem ezt az üveget de az árából 3 nillkin kijön..

(#3473) Gnar válasza #35104512 (#3472) üzenetére


Gnar
csendes tag

Éppen partnert keresek hozzá.

(#3474) B-L-A-C-K válasza #35104512 (#3472) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

5

(#3475) durmi_88


durmi_88
csendes tag

Na urak, áttértem 5S-ről 6S Plus-ra. Eddig nagyon bejön a váltás. Szerencsém volt, mert egyik haverom szólt, hogy akciós az OTAO szifonstore-ban és így 3-ért hozzájutottam. Sajna úgy látom 6-ra/6S-re annyira nem nyerő az OTAO, de Plusra nagyon tuti. Nem ér ki addig a széléig, így nincs is levegő alatta. Bár így meg nem védi annyira a legszélét, de ez nekem tökéletesen megfelel. 0,15mm vastag (vékony?) és 3D touch tökéletes vele. Amúgy ez nagyon bejön nekem. Főleg amikor szövegben kell lavírozni. Akkor nagyon hasznos. Az akksiról majd nyilatkozok. Bár lehet addigra felpörög a Plus saját topikja is. Összességében nagyon örülök, hogy a nagyobbikat vettem. Mellé az Air 2 tökéletes kiegészítő lesz... Úgyhogy elégedetten mondom ki, hogy már csak a tokot várom ebay-ről. A fólia tökéletes. Na mentem telepítgetni :)) :DD

(#3476) B-L-A-C-K válasza durmi_88 (#3475) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Grat a telefonhoz!

Sajna úgy látom 6-ra/6S-re annyira nem nyerő az OTAO, de Plusra nagyon tuti.

Ugyan olyan a 6S-re is, nincs különbség, illetve csak teljes keretest ajánlott venni, főleg ha tokkal használod a készüléket. Szóval ha amúgy is rendelgetsz ebay-ről ajánlom egy Nillkin fóliát is szerezz be.

[ Szerkesztve ]

(#3477) durmi_88 válasza B-L-A-C-K (#3476) üzenetére


durmi_88
csendes tag

[L:/dl/upc/2015-11/13/221286_xmw3zxyppazanw23_image_2.jpg](IMG:/dl/upc/2015-11/13/221286_xmw3zxyppazanw23_image_2.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Hát igazából én azt látom, hogy nem teljesen ugyanaz... De lehet csak egyedi eset. A felső kép haveromé, már linkelte ide a fórumra. Az alsón meg a Plusomon van. Szerintem vagy a telójával van gond, vagy a fóliákkal, de akkor 3 különbözővel... Vagy szimplán teljes kereteset kell venni, ahogy te is javasoltad a Nillkint például. De mindegy is, lényeg, nekem jó, neki annyira nem...

[ Szerkesztve ]

(#3478) B-L-A-C-K válasza durmi_88 (#3477) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

De ugyan az, csak abban az esetedben hibás lehetett a fólia, ha mindenkinek így menne fel egy drága fólia nem is árulnák.

[ Szerkesztve ]

(#3479) durmi_88 válasza B-L-A-C-K (#3478) üzenetére


durmi_88
csendes tag

Ez mondjuk jogos... Csak az a fura,hogy ugye neki ez már a harmadik üveg ugyanezzel a parával. De valszeg csak peches :D Első iPhone-nal nem túl jó tapasztalat...

(#3480) kajmika0510 válasza B-L-A-C-K (#3478) üzenetére


kajmika0510
tag

Szia Black.
Feltettem tölteni a 6s-t. Hogy ajánlatos ha furcsa dolgokat produkál?
Ha feltöltött utána leveszem majd bekapcs gomb és home gomb egyszerre majd utána visszarakni töltőre még 10-20 percet?

(#3481) bylow válasza B-L-A-C-K (#3464) üzenetére


bylow
aktív tag

Szóval:
Van a gyári Mail app, és van az utólag telepített Gmail app. Miután telepítettem, a gyárinak az értesítését ki kapcsoltam, gondoltam hogy ne jeleze mind a 2
De nyílván engedni kell azt is mert egyébként a Gmail app-sem jelez, csak mikor bele lépek akkor frissít be.
A gyárit meg el raktam a leg utólsó oldalra hogy ne zavarjon amikor annak a sarkában is írja mennyi olvasatlan levelem van.
Bocs ha elsőbb érthetetlenül fogalmaztam. :R

ByLow #

(#3482) bylow válasza daniel909 (#3465) üzenetére


bylow
aktív tag

"ismerve szokasaimat tuti elfogyna a tárhely. Mar csak az a kérdés bevállalom e."

Én sem ismerem a szokásaid, de nekem is ez volt a mottóm, és erősen befolyásolt a választásban!
Amit érdemes tudni !!!
Videó rögzítés 1 percre nézve a tárhely szükséglet:
1080p/30fps = 130MB (ez már lassan a múlté szerintem ha ilyen képességű kamerád van.)
1080p/60fps = 200MB . 10perc= 2G , 100perc = 20G (ez már jó minőség...)
4k / 30fps = 375MB , 10perc ~ 3,7G , 100perc ~ 37G (szerintem ezt is sokat fogjuk használni, ha már tudja a kamera)

Képek: én párat csináltam ~ 2.5MB /db (szorozd fel mennyit tartanál magadnál rendszeresen)

Na ezek tudatában, és hogy eddig a 16G-ás telefonomba volt még 32G-ás mem.kártya is, és mindig szívtam a hellyel, pedig a szerintem csak 1080p/30fps-el vett fel, úgy dontöttem nem kockáztatok, és beválalom a 128G-át.
Tudom hogy felhő (mi az 5G ??? :Y az jelen esetben baromi kevés), meg szinkronizálni kell a gépre, de számomra pont az a lényege, hogy 2-3 hónapja fel vettem valamit, és épp meg szeretném mutatni valakinek akor itt van a zsebemben. (persze valakinek ez is túlzás)

JAA az app-okról még nem is beszéltünk mennyit foglalnak...

Tójjad nerkije té is 128G :C :DD :K

[ Szerkesztve ]

ByLow #

(#3483) madgie válasza bylow (#3482) üzenetére


madgie
titán

"mi az 5G ??? :Y az jelen esetben baromi kevés"

Két csomag Orbit ára havonta 50 gigára bővítve...

(#3484) B-L-A-C-K válasza kajmika0510 (#3480) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Mi az a furcsa dolog? Amúgy feltöltöd csontra, home + power gombos újra indítás, mikor felállta a rendszer lehúzod a töltőről.

(#3481) bylow

De nyilván engedni kell azt is mert egyébként a Gmail app-sem jelez, csak mikor bele lépek akkor frissít be.

Nem, ilyenkor két külön álló dolog, nem befolyásolják egymás működését.

(#3482) bylow: A gigabyte, rövidítve GB nem G

[ Szerkesztve ]

(#3485) Szobby.G válasza B-L-A-C-K (#3478) üzenetére


Szobby.G
csendes újonc

Eddig 3 uveg volt a telefonon...1 Xprotectoros aztan kuldtek egy masikat mert erre panaszkodtam, ezt megelegeltem es rendeltem egy Otaot, ezzel szinten ez a tapasztalatom... Most rendeltem egy teljes kereteset amit mutattal...kivancsi keszek ra hogy milyen lesz :@

(#3486) B-L-A-C-K válasza Szobby.G (#3485) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem tudom, de én elég fólia buzi vagyok, meg nem tudom számolni már mennyi üveget rendeltem, de kb 2 ilyennel találkoztam eddig...

(#3487) Szobby.G válasza B-L-A-C-K (#3486) üzenetére


Szobby.G
csendes újonc

Nekem eddig 3-3 sz.r... De ha a telefonnal van valami azzal nem tudok mit kezdeni.

(#3488) bylow válasza madgie (#3483) üzenetére


bylow
aktív tag

Ezt nem tudtam, mert baromi kevés felhőt használok.

(#3484) B-L-A-C-K :
Akkor nem tom mi van a maillal, 20 perce mikor jöt 1 mail, jelentette az "alma", majd kb 2 másodperc késéssel a két másik "droid" készülék. Mondom az asszonynak tessék ez is elintéztem :))

Bocsi, igen GB a helyes, de remélem mindenki értette.

[ Szerkesztve ]

ByLow #

(#3489) szőröscica válasza Szobby.G (#3485) üzenetére


szőröscica
addikt

Nehéz ezeket az üvegeket felrakni? Kézügyességem a nullához konvergál. :DDD

(#3490) bylow válasza szőröscica (#3489) üzenetére


bylow
aktív tag

Én sem raktam még, de láttam már olyan videót, ahol az üveg fóliát vissza leveszi és ujra rakja.
Söt itt valaki írta már a fórumon, mivel a keretnélkülinél nekünk marad 1 kis légrés, hogy ő leveszi, majd le szedi a koszt, és vissza rakja az üvegfóliát.

ByLow #

(#3491) B-L-A-C-K válasza szőröscica (#3489) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekem 15-20 másodperc... ;]

(#3492) tylerddd válasza bylow (#3488) üzenetére


tylerddd
veterán

Korábban iPhone klónok jelezték az Infók között G-vel a tárhelyet :DDD

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#3493) bylow válasza tylerddd (#3492) üzenetére


bylow
aktív tag

Pfff. Még jó hogy olyanom nem volt :D

ByLow #

(#3494) catroot válasza szőröscica (#3489) üzenetére


catroot
veterán

Nekem józanabbul rosszabbul ment. :D Aztán kicsit ittasan úgy döntöttem (vagyis leesett a telefon itthon és megreped a fólia sarka), hogy akkor felteszem a fullkereteset.

Szvsz a full-t könnyebb feltenni.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#3495) kajmika0510 válasza lugosi (#3450) üzenetére


kajmika0510
tag

Jó reggelt.
Páromnak iPhone 6 van fél éves készülék.(ios8.4)
Gondoltam kicsit összemérem a 6sem akkuidejével.
Az enyém 70%on volt a páromé 40%on.
Bezártam mindkettőn minden alkalmazást és elindítottam egy 10 perces 4k videót egyszerre mindkettőn
Mikor letelt a 10 perc megnéztem a %ot.
Az enyém 67 % on a páromé 39 %on volt.
Az enyém 1,5 hetes készülék és még igy is jobb egy 6 akksiidoben?
Kezdem azt hinni hogy tenyleg ez a samsung miatt van :(
Vagy ez igy reális szerintetek?

(#3496) spider80 válasza kajmika0510 (#3495) üzenetére


spider80
őstag

Ilyen 1-2 % eltérés nem mérvadó. Számolj utána: 10 perc 4k videóval 1%ot merül. Az azt jelentené,hogy 1000 percig tudnál rajta 4k videót nézni,míg 100%-ról 0ra merül. Szerinted az reális? Az 17 óra majdnem.

Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black

(#3497) kajmika0510 válasza spider80 (#3496) üzenetére


kajmika0510
tag

Mondjuk igaz.
Akkor keresek vmi hosszabb videót :)

(#3498) lugosi válasza kajmika0510 (#3497) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Más módszert keress. Minimum teljes töltöttség mind a két telefonon újraindítás után, és más ne fusson.

(#3499) szőröscica válasza catroot (#3494) üzenetére


szőröscica
addikt

Mi a külöbség a full és nem full között?

(#3500) bylow válasza kajmika0510 (#3495) üzenetére


bylow
aktív tag

Ez a számításod szerintem sem helytálló.
Pillanatnyi aku idő szerintem csak hozzávetőleges.
Sok minden befolyásolhatja pont abban a 10percben, pl: épp a háttérben miket frissített stb.
Szerintem álltalános felhasználásban tudod ezt ki deríteni, mondjuk 1 napig vagy 1 hétig cserélsz a pároddal, minden reggel max töltéssel indul a napod, és este 8-9 órakor meg nézed mi a helyzet.
Nekem pl a Galaxy S4 normál napomon mikor délelőtt kevesebbet van a kezemben, akkor simán bírta estig, még esetleg nem is volt muszáj éjjel töltenem.
Ha viszont olyan napom van, vagy szombat, mikor jövök -megyek intézkedek egész nap (hívások,viber,mail,net,stb) akkor már du.-án 3-4 körül tizenpár %-on van az aksi.

Szóval szerintem ez lehet mérvadóbb, hogy 1 hétig használod, mert még a napjaid között is lehet különbség.
(Nekem legalábbis van.)

ByLow #

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.