Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20551) PACSA75 válasza l.skywalker (#20548) üzenetére


PACSA75
őstag

Úgy van, ahogy mondják a többiek is, a nagyobb kijelző picit többet fogyaszt, de szerintem max 10-15% lehet a különbség az SE javára, szóval nem vészes. Én melóban sokat használom: telefon, email, fényképek, néha videó rögzítés, whatsapp, okosóra, stb..., tehát erős fogyasztó vagyok és még így is normál napon 60%, dúrva napon 40% al jövök haza 9 óra munka után.
Az ár pedig amibe neked kerül szenzációs, a telefon fasza, dehát ezt te is tudod, hiszen az SE ugyanez, csak méretben különbözik, én csak ajánlani tudom.

[ Szerkesztve ]

(#20552) l.skywalker válasza PACSA75 (#20551) üzenetére


l.skywalker
félisten

Nem ugyanaz, az SE-ben nincs 3D Touch, viszont a mérete nekem jobb :D :D :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20553) PACSA75 válasza l.skywalker (#20552) üzenetére


PACSA75
őstag

Jó is az SE mérete, de nekem a kijelzője picike. Nagy durranás lett volna az SE 2, ha megszületett volna a neten terjengő koncepció alapján, azaz marad a kasztni (ami szintén nagyon szép), káva mentes kijelzővel, mint az X.

[ Szerkesztve ]

(#20554) judas13 válasza lugosi (#20549) üzenetére


judas13
addikt

Az előlapi kamera 1,2 megás az 5 megás ellenében ha sűrűbb a video chat, a selfie ez is meggondolandó talán. De az SE méretével nem nagyon tudnak manapság versenyezni mivel nincs is normális 4 collos talán.

"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."

(#20555) SoldierL


SoldierL
senior tag

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hova vigyem a 6s plusomat akksi cserére? Debrecenben lakom, valaki tudna ajánlani olyan szervízt ahol korrektek és akár 1-2 órán belül megcsináljak? Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#20556) perge666 válasza SoldierL (#20555) üzenetére


perge666
veterán

Szerintem Pestet fogják mondani.....

(#20557) Zozzer888 válasza SoldierL (#20555) üzenetére


Zozzer888
addikt

Én eddig mindig a Kingtelhez vittem a telefonokat (akksi cserék és kijelző csere volt eddig), jó áron dolgoznak és az eddigi tapasztaltaim szerint korrektek, megbízhatóak.

Van szervizfutár szolgáltatásuk, de ezt még nem használtam.

KATT IDE

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#20558) PACSA75 válasza SoldierL (#20555) üzenetére


PACSA75
őstag

A legfontosabb kérdés hogy mit szeretnél? Ha eredeti aksit, akkor csakis a hivatalos márkaszervízben lehetséges, ami Pesten van, ez viszont nem 1-2 óra. Ha megfelel az utángyártott, az megoldható helyileg, akár 10 perc alatt, de mivel nem vagyok debreceni, nem tudok konkrét megbízható szervízt ajánlani.

(#20559) kisapa


kisapa
senior tag

Sziasztok! Vásároltam egy ilyen töltőt és hozzá egy ilyen adaptert. Az első két alkalommal töltötte is a telefont de harmadszorra nem. Annak ellenére, hogy a töltő úgy világított mintha töltené. Mi lehet a probléma. Esetleg létezik olyan tok amibe van építve az adapter.

[ Szerkesztve ]

(#20560) sniper112 válasza kisapa (#20559) üzenetére


sniper112
aktív tag

van ilyen amibe a tokba van a vezetéknélküli töltő
[link]
de van olyan is amibe akksi is van az alin van sok lehetőség én inkább onnan rendelnék mint a wish ről.

(#20561) mistvan68 válasza kisapa (#20559) üzenetére


mistvan68
tag

Szia!

Én ilyen adaterrel töltem vezeték nélküli adapterrel a telfont 3 éve mint,amit a második linken látni.A töltő pad pedig egy kártyanaptárra hasonlít alakilag csak 8mm vastag és a befoglaló mérete azért nagyobb.Semmi gondom nem volt vele.Két ilyen padom is van egyikkel otthon másikkal a munkahelyen töltöm vele,hogy ne kelljen hurcolni.
Leellenőrizni, hogy a vékony lapocska,amit a telefonba kell csatlakoztatni a szilokontok alatt,ad-e le feszültséget csak méréssel tudud.
A vékony lap két fél öntapadós papírból áll.Közötte helyezkedik el a töltő tekercs és a hozzá csatlakozó elektronikai NYÁK smd szerelve.A papírt óvatosan kettéválasztva hozzáférhető a töltőegység és lehet műszerrel mérni,hogy ad-e le 5V egyenfeszültséget,ha a tötőpadra helyezed és világít mid a piros mind a kék jelzés.Ha nem értesz hozzá,akkor pedig vegyél egy mások lapot 276Ft-ért,mert ahogy néztem a linket annyiba került!

Üdv.István

[ Szerkesztve ]

(#20562) kisapa válasza mistvan68 (#20561) üzenetére


kisapa
senior tag

Igazából volt belőle kettő de ugyan azt a jelenséget tapasztaltam.

(#20563) kisapa válasza sniper112 (#20560) üzenetére


kisapa
senior tag

Köszönöm a tippet megnézem ott is.Még egy kérdés ha jól gondolom a töltő bármilyen lehet. Arra gondolok,hogyennél például csak az X van feltüntetve de attól még jó lehet a 6s-hez is.

(#20564) Zimtstern válasza PACSA75 (#20543) üzenetére


Zimtstern
újonc

Szia! Huawei p10-et miért cserélted le? Én máig azt szerettem volna, de egyre inkább úgy tűnik, esélytelen.. :(

(#20565) l.skywalker válasza l.skywalker (#20548) üzenetére


l.skywalker
félisten

Na holnap érkezik a 6s. Remélem nem kerülök vele lapátra :D
Biztos ami biztos rosegold verziót vettem :D

[ Szerkesztve ]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20566) Zimtstern


Zimtstern
újonc

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Telefon vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni...vagyis alapvetően p10-et szerettem volna, de mire erre rájöttem, akkor már nem volt kapható.. :D most elvileg van pirosnál, de ezért nem akarok szolgáltatót váltani.
Egy ismerősöm a 6s-t ajánlotta, ami most viszonylag jó áron el is érhető (100e Ft körül). Viszont mivel egyáltalán nem értek az almákhoz, többek véleményét kikértem, más pedig azt mondta, hogy a szoftverfrissítések miatt ő már inkább 7-est venne...ami viszont drágább.
A kérdéseim mindezek után: érdemes egyáltalán almában gondolkodni? (pro/contra érvekre lennék kíváncsi),
ha már alma, akkor pedig a fentiekből melyikben érdemes gondolkodni?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat, segítséget! :)

(#20567) l.skywalker válasza Zimtstern (#20566) üzenetére


l.skywalker
félisten

Én 2 éve vagyok iPhone tulaj, egy iPhone SE-vel. Amennyire én ismerem a készülékeket, az SE és a 6s szinte telejsen ugyanaz, talán pár apróságban térnek el (kamera, méret, felbontás stb.) de ugyanaz a mag hajtja mind a kettőt és ugyanaz a grafikus támogatás van a háttérben ill. a 6s fél évvel korábban jelent meg a piacon.

Az SE nevében tudok beszélni ill. holnaptól már a feleségemnek is 6s-e lesz, de vígan viszi a legújabb szoftvereket. Amint kijön egy frissítés én azonnal nyomok is rá, most a 12.valamennyi van rajta és soha egy pillanatra sem röccent meg.

Eddig 3x kapcsolt ki. Reggel 7-kor nagy hidegben ha kiraktam a kocsiban az állványra és a töltés alacsonyan volt (20% körül) akkor mindig kikapcsolt és lemerült az aksija, de ha a zsebemben hagytam semmi gond nem volt.

Pro:
- zökkenőmentes felhasználás, semmi akadás
- rengeteg alkalmazás elérhető a store-ban
- belső memória kihasználása nagyon jó, persze a fotókat felhőba küldöm, de Androidon még így is mindig kihasználtam a keretet
- RAM: sima, soha nem mondta azt, hogy nincs elég

Contra:
- Ebbe nem ártottam bele magam, de az iTunes kell nagyon sokmindenhez. Pl. zenék felmásolása stb. Nekem kontra, mert nem tudom használni
- a WiFi-ket néha eldobja és kiírja, hogy rossz a jelszó, de pár pillanat múlva már minden okés
- a már említett nagy hidegben lemerült

Ezeket én SE-vel tapasztaltam, ezt vedd figyelembe.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20568) consono válasza Zimtstern (#20564) üzenetére


consono
nagyúr

Szerintem 6S-t, ha hosszú távra tervezel ne vegyél már. Akkor már inkább a 7, de mindkettő elég régi típus. Nem mondom, hogy nem jó telefonok, mert én teljesen jól elvagyok a 6S-sel, de szerintem 2-3 év már nincs benne...

"In God we trust. All others must bring data"

(#20569) lugosi válasza l.skywalker (#20567) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én az itunes-re, illetve gépre nem dugtam iphone-t az elmúlt kb. 4-5 évben.

(#20570) SoldierL


SoldierL
senior tag

Sziasztok! Ideiglenesen át kell költöznöm androidra. Hogy tudnám átvinni a telefonszámokat legegyszerűbben Droidra? Remélem kibirok droidon 1 hetet :O :( :B

[ Szerkesztve ]

(#20571) consono válasza lugosi (#20569) üzenetére


consono
nagyúr

Nálam is így van :) Mióta csak streamelek zenét nem igazán van rá szükség.

"In God we trust. All others must bring data"

(#20572) PACSA75 válasza Zimtstern (#20564) üzenetére


PACSA75
őstag

A Huawei P10 egy tökéletes telefon, imádtam, de fél év után egyszerűen meguntam (talán éppen azért mert tökéletes😁).
Azért vettem 6s t, hogy belekóstoljak az ios be, első iPhone om (ja és a méret az lényeges nálam, szeretem a kompakt telefonokat).

(#20573) PACSA75 válasza Zimtstern (#20566) üzenetére


PACSA75
őstag

Mint látod nekem volt P10 és 6s is, az én véleményem hogy nagyjából egy kategória a két készülék, ha ezek közül kellene választani, akkor a P10 fele terelnélek, de ha érdekel más lehetőség is, ajanlom figyelmedbe a Honor 10 et, ami a Huawei P20 ekvivalenciája, viszont árban lalalalala.
Az iPhone 6s nagyon jó készülékek, ha szereted a kis méretű készülékeket, talán a legjobb választás, ilyen méretben a Sony Xperia XZ1 Compact az utolsó androidos 4.6" kijelzővel rendelkező készülék.

(#20574) l.skywalker válasza lugosi (#20569) üzenetére


l.skywalker
félisten

Én is talán 1x és nem is tervezem, csak szembejött amikor az mp3-akat akartam felrakni rá.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20575) PACSA75 válasza SoldierL (#20570) üzenetére


PACSA75
őstag

Én droid ról jöttem, mindig googlere mentem el a telefonszámokat, ahogy belépek a fiókba azonnal megjelennek a kontaktok is.

(#20576) leslieke válasza lugosi (#20569) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

+1! Még csak telepítve sincs.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#20577) lugosi válasza SoldierL (#20570) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ahogy írták, gmail kontaktok szinkron talán a legegyszerűbb. Ha icloudban vannak jelenleg, akkor tudod exportálni.

(#20578) Rage47 válasza l.skywalker (#20567) üzenetére


Rage47
veterán

Akksit kéne cserélni a telódban.
Wifiket nekem nem dobálja a 6s.

(#20579) l.skywalker válasza Rage47 (#20578) üzenetére


l.skywalker
félisten

Nyáron lecserélem már úgy is, ha még lesz valószínűleg egy új SE-re. A WiFi-t pedig én raktam össze itthon 2 router-el amelyiken mind a kettőn van 5Ghz-es csatorna és gyanítom nem végeztem minőségi munkát, előbb a hálózatot nézem meg, csak utána fogom a teleofnra fogni végleg :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20580) Zimtstern válasza PACSA75 (#20573) üzenetére


Zimtstern
újonc

Remek! :D
Azt hiszem alaposan szétnéztem a piacon, úgy esett a választásom a huawei p10-re...
Mivel legalább hasonlót szeretnék/szerettem volna, azért ajánlották az iPhone 6s-t avagy 7-et.
Szóval (a hozzászólásod után) most újra át kell gondolnom a dolgot, szétnézek hardveraprón, egy jó állapotú használtat hátha kifognék..

[ Szerkesztve ]

(#20581) Crafter32


Crafter32
őstag

Én is 6s vettem hosszútávra és még a frissítéseket is kikapcsoltam, hogy nehogy gond legyen később, mert mindig utólag derül ki vmi baj van az új verziókkal. A telefon gyönyörű, a rendszer atom stabil, csak nekem nagyon nem jön be az IOS, menekülnék vissza androidra. Ez egyéni ízlés kérdése. Ha csak telefonálásra kell egy biztos telefon teljesen jó a 6s, felesleges jobbat venni.
Eddigi tapasztalataim alapján a legnagyobb hibája, hogy nem bírja a hideget egyáltalán. Ha tetszik az IOS, nem jársz rosszul a 6s -el.

(#20582) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes amúgy hogy mennyi volt BB-s vett 6s-t.

(#20583) Crafter32 válasza lugosi (#20582) üzenetére


Crafter32
őstag

Kis méretű telefon és nem akad meg egyáltalán az IOS sem ahogy az OS10 sem. Szerintem ez a kettő a közös pont.
Nekem nagyon hiányzik a szabadság, a könnyű testreszabás és néha a qwerty. Számomra az összes IOS telefon ugyanolyan ezért úgy gondoltam a legolcsóbb normális iphone is elég. Igy lett 6s.

[ Szerkesztve ]

(#20584) #77646080 válasza Crafter32 (#20583) üzenetére


#77646080
törölt tag

"Számomra az összes IOS telefon ugyanolyan ezért úgy gondoltam a legolcsóbb normális iphone is elég. Igy lett 6s."

Jól gondoltad (szerintem). Én kíváncsiságból váltottam (8 év Symbian után volt 7 év Android és 1 év Win) és megfizethető áron kerestem vadonatúj, érdemi jótállással bíró telefont, iOS rendszerrel. Így esett a választásom a Telekom kifutó modelljére. Nem bántam meg, pár napig borzasztó idegen volt az egész, de belejöttem.

(#20585) bepe79 válasza Crafter32 (#20581) üzenetére


bepe79
addikt

Az frissítéseket (vagy legalábbis a rá vonatkozó notifikációt) hogy lehet kikapcsolni? Mert nekem még sosem sikerült. Mert nem elég, hogy figyelmen kívül hagyom a settingsen az 1-es bubit, azon felül időközönként bepróbálkozik, hogy adjam meg a kódomat az éjszakai lefrissítéshez. És ott ha nem vigyázol, hogy épp nem a screen feloldáshoz kéri az Apple ID-d kódját (számát), hanem a sw frissítéséhez éjszaka, akkor annyi is.

Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn

(#20586) l.skywalker válasza #77646080 (#20584) üzenetére


l.skywalker
félisten

Ez kicsit OFF topik, de én a piacon elérhető 4"-os telefont keresve leltem az SE-re. Egyébként lehet, hogy sohase váltottam volna iOS-re. (Habár előtte BB volt, így valaminek történnie kellett)

De hogy legyen ON is, az SE-vel szerzett tapasztalatok alapján beszéltem rá a feleségemet a 6s-re-

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20587) shteer válasza bepe79 (#20585) üzenetére


shteer
titán

Spec beta profillal

..szerintem jónak tűnik

(#20588) lugosi válasza Crafter32 (#20583) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha a Z10 vonalat folytatták volna (nekem jobban bejött a BB virtuális billentyűzete a Z10-ben, mint a fizikai), akkor szerintem még mindig azt használnák - csak túl sok a "ha". Ha lenne Z10 mai hardverrel, frissített oprendszerrel, működő alkalmazásbolttal. Sajnos későn adták ki, és akkor sem jól. Pedig életképes vonal lett volna. És nem csak azért volt jó választás, mert előtte is BB-m volt, és azért választottam, önmagában is megállta volna a helyét.

(#20589) consono válasza lugosi (#20588) üzenetére


consono
nagyúr

Egyetértek. Én használtam "régi" BBOS-t is, de nagyon szerettem az OS10-et, kár, hogy vége lett. Mondjuk én a Windows Phone.t is szerettem, szóval... :D

"In God we trust. All others must bring data"

(#20590) l.skywalker válasza consono (#20589) üzenetére


l.skywalker
félisten

szintén. mindkettő volt itthon és mindkettőt szerettem. kár, hogy vége lett.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20591) gyuri2008


gyuri2008
veterán

Érdemes frissíteni a telefont a legújabb fw-re?

(#20592) #77646080 válasza gyuri2008 (#20591) üzenetére


#77646080
törölt tag

Nálam minden rendben maradt a frissítés után.

(#20593) PACSA75 válasza gyuri2008 (#20591) üzenetére


PACSA75
őstag

Nem érzek különbséget, szóval rosszabb nem lett. Újdonság nincs benne, legalábbis számunkra, nyugodtan felteheted

[ Szerkesztve ]

(#20594) Diokhan


Diokhan
addikt

Láttam YT-n és olvastam a macrumors-on és a macworldön, hogy az iOS13-at már nem kapja meg a 6S. Pedig abban már elvileg lesz dark mode... :O

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#20595) leslieke válasza gyuri2008 (#20591) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Érdemes! :K

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#20596) lugosi válasza gyuri2008 (#20591) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem tedd fel nyugodtan.

(#20597) #77646080 válasza Diokhan (#20594) üzenetére


#77646080
törölt tag

Várjuk meg a végét, a pletyka nem mindig lesz igaz. :)

(#20598) bepe79 válasza Diokhan (#20594) üzenetére


bepe79
addikt

Szerintem biztos, hogy megkapja. A 12-őt ha jól tudom még az 5S, SE, sima 6 is megkapták, előbb ezek fognak kirotálódni frissítés terén. Aztán a 6S, 7.

Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn

(#20599) l.skywalker válasza bepe79 (#20598) üzenetére


l.skywalker
félisten

A 6s és az SE vannak egy kategóriában ill. a 7.

Btw. jön egy biztonsági frissítés hamarosan: [link]

[ Szerkesztve ]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#20600) lugosi válasza l.skywalker (#20599) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen már ki is jött.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.